Vilken blogg är egentligen bäst?

Nej, jag står inte ut med blogg.se! Det är den bittra sanningen. Jag tycker att de utstrålar ett ideal jag inte är tillfreds med. Jag tycker inte om sidan. Så är det helt enkelt. På förstasidan kan man läsa om de som anses vara lite viktigare än oss vanliga människor. Exempel på detta är sk "supermodeller" (som jag inte vet vilka de är, super, super..ööh) gamla artister och folk som skriver ett inlägg i timmen om ingenting (ex. onödiga saker). På bloggplatsen finns plats för alla. Där kan jag gå in och se ALLA inlägg som skrivits under dagen samt få en liten föraning om hur inlägget är. Alla är lika mycket värda. Visst finns det listor där också men jag anser att alla har samma möjlighet att få en bra blogg på bloggplatsen. Så är det med den saken.

Den nya adressen är: http://dreammaddo.bloggplatsen.se och ser ut såhär:

Bloggplatsen - DreamMaddo

Det finns för och nackdelar med den nya bloggportalen men jag ser att fördelarna är större än nackdelarna. Därför blir det ett rätt snabbt byte. Jag hade tidigare min blogg på bloggagratis vilket är samma portal - de har bara bytt namn och gjort förbättringar. Ni är välkomna att följa min blogg där och jag tackar för min tid på blogg.se och säger att det varit lärorikt att vara här.


naprapatbesök

Idag begav jag mig till naprapaten vilket gick superbra. Skrev om det mer i den nya bloggen som jag tänkte introducera för er: http://dreammaddo.bloggplatsen.se Bloggen är fortfarande under uppbyggnad men efter många oroliga kommentarer delar jag nu med mig av den nya adressen. Självklart kommer jag länka den till hemsidan när jag är klar. Var inte oroliga!

Naprapatidrott.se


I jakten på tillhörighet.

Idag känner jag mig lite förlorad. Jag vaknade till regn i morse vilket gjorde det svårt att komma upp ur sängen. Sen hade vi lektion och nu var det andra gången i rad som gruppindelningen lät såhär: "Ni fyra och Maddo kanske kan bilda en grupp?". Det känns inget vidare. Det fick mig att känna mig utanför och den känslan är svår att bli av med. Jobbet idag gick som det brukar och ibland känner jag mig hjärndöd på jobbet. Därefter åkte jag in till stan och kollade på en MP3 och spinningskor(http://www.maxpuls.se/product_info.php?products_id=2449). Dyrt som fan men å andra sidan har jag bestämt mig för att verkligen satsa på träningen nu. Jag vill det för att må bra och för att få den kropp jag vill ha. Jag vill visst ha former men jag vill ha kontroll över min kropp. Just nu känner jag att suget har kontroll över min kropp.

Bild - ensamSitter och lyssnar på min gamla skiva från när jag  var med i kören i gymnasiet. Det är skönt att höra på sydafrikansk musik. Vi hade ett sammarbete med en sydafrikansk kör. Det var spännande. Roligt.

Varför är det då så svårt att slänga av sig känslan av att vara utanför?!


Naprapat i Göteborg

Mamma ringde igår och jag nämnde mina problem med ryggen samt att jag hade planerat att ringa naprapat när jag fått CSN. Hon ringde för att säga att hon ville skänka en slant till en fattig student (mig såklart) så la hon till en liten summa för att jag skulle kunna gå till naprapat denna vecka. Det är tacksamt. Jag kollade runt lite på internet för att se priser och ringde till naprapatidrott (http://naprapaidrott.se) för att kolla priser. Jag mitt flarn kommer inte ihåg det exakta priset. Var det 390 kr eller 490 kr? Hur som helst så var det billigt. Första besöket är 20% rabatt så det känns skönt. Det varierar mellan 3-5 besök i genomsnitt hos en naprapat. På frågan om jag varit hos en naprapat förut kunde jag bara säga att: Ja, det har jag varit - på naprapathögskolan i Stockholm (http://nph.se - hemsidan vill inte funka för mig just nu, säg gärna till om den inte funkar för dig heller). Då gick han inte in så mycket på detaljer utan sa mest att "Ja, då vet du att det är.." varpå vi avslutade samtalet. Lite nervös är jag allt, var ett tag sen jag gick till en naprapat.
Naprapatidrott.se

Försökte ringa en tid hos psykolog (KBT, Kognitiv beteende terapi) men där fanns inget svar. Fick några nummer från akademihälsan (http://akademihalsan.se) där jag går hos min läkare. Det var länge sen men det är först i somras som jag kände att jag behöver terapi. Jag ville däremot inte börja under sommaren utan efter. Så nu är det hög tid att boka tider som är viktiga.

Vad mer? Jo! Jag överväger att byta bloggportal. Självklart får ni veta om och när det blir men förbered er hursom på att detta kan äga rum. Nu ska jag bege mig in i köket för att göra en smörgås med Keso. Ja, jag har saknat keso föregående vecka! På tal om föregående veckan och detoxen så måste jag säga att jag faktiskt behöll min vikt rätt bra under sommaren sen förra detoxen så summan sen förra detoxen är alltså minus ca. 10 kg!!! Det värsta är att folk faktiskt sagt att jag är normal - redan då! Nu säger vänner och ex att jag inte får gå ner i vikt mer men jag vill nog ha något kilo till som försvinner. Fast det är klart. Muskler väger mer än fett så det kanske inte blir allt för mycket nedgång.


Veckans tänkvärda (v.37 & 38):

Jag har ju lovat er veckans tänkvärda varje vecka och förra veckan uteblev den. Därför kommer förra veckans tänkvärda och denna veckas i samma inlägg! Påminn mig nästa gång! Haha.Var mot dina föräldrar såsom du vill att dina barn ska vara mot dig.
Grekiskt ordspråk

Modellstudio - invigningDet finns inget värre än aktiv dumhet.
Goethe

Detox - Resultat (Från övervikt till normalvikt)

Nu ska vi se om vi kan göra en avrundning av hela min detox! Har jag uppnått målet jag ville uppnå? Har jag gått ner något i vikt och isåfall hur mycket? Innan detoxen startade tog jag höft- och midjemått samt vägde mig hos Nina. Det är viktigt för mig att väga mig på samma våg som innan. Inte för att jag tror att de visar stora skillnader men just nu vill jag ha exakta tal. Men den största frågan var ändå om jag skulle nå upp till normalt BMI (Body Mass Index)? Jag vet att min kropp är normal men mitt BMI säger att jag är överviktig.

Detox - Resultat

Resultatet av detox.
Överst är förebilder, underst är efterbilder


Resultat
Till att börja med kan jag säga att jag inte haft några problem med magen denna vecka (om vi bortser från gårdagen, kommer till det längre fram). Resultatet då? Eftersomjag inte har någon tanke på att ge ut min riktiga vikt eller mina riktiga mått kommer jag därför bara skriva skillnaderna.

Midja: - 2 cm
Höft: - 2 cm
Vikt: - 3,8 kg

Summan av kardemumman? Jag är numera av normalvikt enligt mätskalan BMI. BMI är inte helt att lita på men det känns ändå bra att vara "normalviktig" enligt en skala. Det stärker en faktiskt på ett sätt man kanske inte tror. Jag känner mig duktig. Visst var passet igår att ta vatten över huvudet men nu vet jag att jag klarar av detta. Nästa gång kanske blir ännu lättare? För denna gång var ju faktiskt lättare än den förra!

Övrigt
Igår eftermiddag strejkade min mage. Jag åt inte direkt efter träningen utan det dröjde innan jag fick mat i mig och då brukar jag få otroligt ont i magen. Inge bra. Det lugnade sig mot kvällen men när jag vaknade var känningarna kvar. Det gör så förbannat ont så ord kan inte beskriva! Dessutom har jag ont i ryggen sen ett par dagar tillbaka. Inte skönt. När CSN kommer ska jag nog boka en naprapat(http://sv.wikipedia.org/wiki/Naprapat). Det är ländryggen som smärtar och jag funderar på om jag fått en inflammation i en muskel. Det återstår att se. Jag har hur som helst läst ut Bröderna Lejonhjärta (http://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B6derna_Lejonhj%C3%A4rta) imorse (studentlitteratur, haha) och den va ju fin. Skönt att läsa skönlitteratur i skolan!


Detox - Dag 7 (Sista dagen)

Nu ska vi se om vi kan börja från början. Igår kom Nina förbi och vi såg på Dirty Dancing. Självklart lite bilder från det! Det var riktigt mysigt. Vi tände ljus och såg filmen. Idag tränade jag djävuls-passet, denna gång var det djävulspass eftersom jag kände att min energi inte räckte till. Men jag kom igenom det. När jag var klar fick jag en förfrågan om grillning vid havet. Jag hakade på. Så jag, Nathalie, B1 och Ida (Http://thelittlevoiceinmyhead.bloggagratis.se) begav oss mot havet för att grilla. Kvällen slutade med enorm huvudvärk så vi begav oss hemmåt. Nu har värken släppt (utan tablett eftersom jag är på detox) så jag misstänker att det var den låga solen som speglade sig i vattnet som bidrog till huvudvärken. Sista dagen har gått fort och jag kan inte rikigt förstå att det faktiskt lider mot sitt slut. Jag har inhandlat bröd och keso inför min första måltid imorgon. Lyxigt va? Nu räknar jag ner timmarna. Härligt det som varade men nästan ännu skönare att det är över!Detox - Mysbelysning

Myskväll med tända ljus

Detox - Mysbelysning

Tända ljus - myskväll

Detox - Nina och jag :)

Piff och puff... eller vänta! Nina och Maddo!

Detox - Grillning vid havet

Ida vid havet

Detox - Grillning vid havet

Grilla majskolv!

Detox - Grillning vid havet

Jag och Nathalie

Detox - Grillning vid havet

B1 och Nathalie


Detox - Dag 6

Det är en dag kvar av detoxen och idag har jag gjort kikärtsbiffar. Riktigt lyckade blev dem! Vad enkelt också. Jag mixade bara kikärtorna, hackade rödlök och pressade två vitlöksklyftor. Därefter hackade jag i lite basilika och persilja och för att få en bra konsistens la jag i olivolja. Jag skippade maizena efter att ha läst på förpackningen vad det innehöll (lite för mycket e-tillsatser för min smak). Stekte dem gyllenbruna och åt med groddar och en egen dressing baserad på soyayoghurt, hackad rödlök, basilika och persilja. Om ni undrar så har jag fått nojja på persilja och basilika. Jag är frälst helt enkelt.

Detox - Kikärtsbiffar

Detox - Kikärtsbiffar
Detox - Kikärtsbiffar

Övrigt då? Idag är jag riktigt trött. Jag har sovit lite för lite inatt eftersom jag ställde klockan fel i morse (en timme för tidigt) och gick från msn lite för sent igår. Dessutom har jag haft skola till 17 idag och det är ovanligt och väldigt sent om du frågar mig. Är inte van att sluta efter 16 så det är sent för mig! Bortskämd? Lite. Hur som helst, vi hade examination och jag hoppas det gått bra. Lite orolig är jag allt! Besked inom tre veckor. Håll tummarna!


Vissa straffar gud med detsamma!

Jag glömde visst berätta om en rätt typisk grej som hände igår när jag kom till gymmet och mötte upp Ida (http://idapersson.se). Där sitter vi i lugn och ro medan hon äter en smörgås och dricker sin algdricka (vilket jag INTE var avundsjuk på, haha). Plötsligt hörs ett ljud. I ögonvrån ser jag något komma mot oss. Det är fönstret från cafét som öppnas. Precis när hjärtat hamnat på plats igen efter att ha varit i halsgropen säger hon i cafét: Vill ni se något fint? Varpå hon håller upp en kaka med annanas på. Den såg riktigt god ut. Det var däremot inte vad jag behövde just då. Jag går på detox! Utbrister jag och tittar bort. Hon ursäktar sig men Ida skrattar och tycker att den visst såg god ut. Vissa straffar gud med detsamma, andra väntar han till ett svagare tillfälle! Haha.


Detox - Dag 5 (två dagar kvar till målet)

Idag har det verkligen varit hektiskt. Började skolan nio och slutade tre. Egentligen skulle jag träffat C innan träningen men hon kände att hon inte orkade träna. Men jag träffade Simon istället och vi pluggade på stadsbiblioteket tills min koncentration va kaputt. Slarvat med mellanmålen idag. Inte bra. Jag, Simon och T åt lunch i gräset utanför humanisten idag. Simon går på artisten och de är nära varandra. Supertrevligt. Nackdelen är att alla andra äter så god mat. Min är inte äcklig men i jämförelse alltså! Haha. Jag inbillar mig att folk tycker jag är duktig ändå och att det ser gott ut men att folk inte orkar engagera sig i sin mat så mycket. Hade jag inte tänkt på det sättet så hade jag nog inte överlevt. Haha.

Lunch idag blev en sallad med kikärtor och middagen bestod av min smaskiga soppa (som inte hade mått dåligt av en buljongtärning, soppa kan va så när man värmer upp det!). Imorgon är det lång dag i skolan. Men jag hade ändå tänkt ge mig in på kikärtsbiffar! Visst låter det smaskens? Det tycker iallafall jag. Nu är problemet att man ska ha antingen ägg eller maizena. Tror ni man får ha maizena? Isåfall har jag hittat ett bra recept här: http://www.kokaihop.se/recept/kikartsbiffar Jag löser det på något sätt!

Jaha, mer då? Jo, jag och Ida (Http://idapersson.se) var på vattengympa idag. Det var riktigt roligt att få träna. Jag kommer på mig själv med att sakna träningen om jag är utan. Vilket är positivt. Däremot tränar jag varannan dag så det är helt okej! I och med att jag jobbar begränsas min träning lite ibland men det är väl också bra antar jag eftersom det annars finns tendenser till träningsnarkomani. Hehe.

Idag är en bra dag. Så fort jag kände mig lite illa till mods kom ett sms från kickan (Http://juliusson.bloggagratis.se) där hon skrev "Bara två dagar kvar". Kort sms men precis vad man behöver ibland. Kort och  koncist är det man brukar säga va?

Detox - Algshot

Alger - Tar numera den i shotglas.
Döskallen förklarar mina känslor för den också.Detox - Telefonsnack

Försökte få med Nina på en promenad igår - inte lyckat.


Detox - Dag 4

Nu har halva tiden gått. Man kan inte bara ge upp efter hälften så nu kör jag på! Är fortfarande grymt sugen på blodpudding. Jag fattar inte, blodpudding liksom? Pernilla (http://peque.blogg.se) var sugen på en smörgås, vilket jag var förra gången. Men vi håller ihop. Vill passa på att gratulera henne för att hon klarade examinationen idag. Härligt härligt! Inte för att jag tvekat någon gång!

Jag har slarvat med maten idag - som vanligt när jag har hemstudier. Eftersom allt blir försenat så har jag vid närmare eftertanke inte ätit middag! Jag tror helt enkelt jag tar mig något lätt nu efter bloggandet. Frukost blev soyayoghurt med plommon och vindruvor. Men innan frukost testade jag något nytt, jag tog algerna som ska kunna blandas med vatten och körde en alg-shot. Nej, alger är inte gott. Vad Ida (http://idapersson.se) säger om alger så är det inte gott. Jag  klarar linfröshoten och hon algerna. Vi är olika får jag erkänna. Haha.

Till lunch gjorde jag en extremt god soppa med röd-, gul, charlotten- och vitlök, tomater och linser. Riktigt god. Jag är stolt över mig själv. Denna lunchen blev sen som ni kanske har förstått. Därefter har det varit ett mellanmål. Det var väl inte så farligt slarvigt men skötning nästa gång! Positivt är att jag pluggat ikapp lite. Det jag missat första veckan försöker jag inte ens läsa ikapp utan jag tar det där jag är nu.

Summan av kardemumman är helt enkelt att det är en mycket bättre dag än igår och nu ser jag målet framför mig. Bara tre dagar kvar och morgondagen lär gå fort. Countdown: 7...6...5...4...3 dagar kvar. Vid denna tidpunkt förra gången började jag klara av frestelsen. Det är fredag och lördag som blir jobbiga. Mest för att det är just: Fredag och lördag. Nina kommer över på fredag och vi ska se på Dirty Dancing. Två detoxare med en dag kvar kan inte bli mer än katastrof. Haha.

Kickan (http://juliusson.bloggagratis.se - OBS! Ny adress!!) hittade en ny bra detox-sida: Fluffbabes (http://www.fluffbabes.se/ulrikadavidsson.asp)

Detox - Soppa med lök, tomater och linser

Lins-, lök- och tomatsoppa.


Ingen bra dag.

Idag är ingen bra dag. Den började bra. Frukosten va supergod. Ja, egentligen va det inget fel på lunchen men jag glömde dressingen. Middagen var egentligen god men jag var sugen på pasta med ostsås. Vet ni hur äcklig god mat kan smaka när man är sugen på något annat? Just precis. Jag älskar egentligen maten jag gör. Den är supergod! Idag däremot är jag sugen på allt annat. Ett äpple, en banan och en näve nötter fick avsluta dagen och jag ska se till att trycka i mig lite mer vatten.

Pilatesen var skön. Riktigt skönt att ha annat att tänka på! Det var ett bra pass med en duktig ledare. Till och med så jag släppte klockan och bara fokuserade på mig själv. Det är väl så pilates ska vara men idag gick det riktigt bra. Sen fick jag mail om lite byten av pass och vi får se hur det artar sig för det skulle vara skönt att träna mitt på dagen isåfall. Det är tre veckor framöver. Det skulle vara nice.

Imorgon är det hemstudier och jag måste verkligen plugga ikapp. Det behövs just nu. Ligger totalt efter och igår fick jag ett totalt break då jag bara satt och grät. Välbehövt.

Jag är sugen på... fetaost, keso och blodpudding. Sådeså!Efter träning


Detox - Dag 3 (Ny frukostkombination och pilates)

Hallå gott folk! Idag gick jag upp vid 8 för att koka kikärtor jag lagt i blöt under natten. Fast innan jag kokade dem tog jag  mig en linsfröshot och ett glas citronvatten. Under tiden jag kokade kikärtorna passade jag på att avnjuta en skål soyayogurt med plommonbitar. Riktigt gott var det! Tänk vad mycket man gör av ren vana och rädsla för att äta något nytt! När kikärtorna var klara gjorde jag en lunchsallad och därefter bar det av till skolan. Två föreläsningar och vi slutade klockan fyra. Lite bortskämd är man med tidiga tider så det känns jobbigt. Haha. Nu har jag kommit hem för att äta lite gryta från igår med bovete till. Eftersom jag inte gillar saker med riskonsistens måste jag erkänna att jag saknar pasta (eller om det berodde på att mina klasskompisar åt pasta idag?). Men min mat är god.

Ikväll bär det av till pilatesfysiken (http://fysiken.nu) för att träna med Ida. Egentligen skulle båda Idorna följt med men det blir "bara" den så kallade Klass-Ida (Http://thelittlevoiceinmyhead.bloggagratis.se) denna gång. Blogg-Ida (Http://idapersson.se) mår inte allt för bra idag, tyvärr. Hoppas hon kryar på sig!


Detox - Soyayogurt med plommon
Frukost - Soyayogurt med plommon

Detox - Lunchsallad med kikärtor
Lunchsallad


DET FÅR INTE VARA SANT!

Patrick Swayze avled inatt. Han hade haft cancer ett längre tag och nu "vann cancern" över honom. Patrick är någon de flesta tjejer har drömt om efter att ha sett Dirty Dancing. Hur många gånger har man inte suttit tårögd och sett på när han säger "Nobody put Baby in a corner"?Patrick Swayze - http://www.patrickswayze.net/Patrick/pat111.jpgFörutom en av huvudrollerna i Dirty Dancing gjorde han bland annat följande filmer:

 • 1983 – The Outsiders
 • 1984 – Red Dawn
 • 1985 – Nord och Syd (TV-serie)
 • 1986 – Youngblood
 • 1987 – Dirty Dancing
 • 1987 – Tiger Warsaw
 • 1989 – Road House
 • 1990 – Ghost
 • 1991 – Point Break – dödens utmanare
 • 1992 – Glädjens stad
 • 1998 – Black Dog
 • 2001 – Donnie Darko
 • 2003 – One Last Dance
 • 2004 – Dirty Dancing 2
 • 2005 – Keeping Mum
 • 2009 – The Beast
 • (Urval från Wikipedia)

  Läs mer om hans död på:
  Expressen: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1706795/hur-minns-du-patrick-swayze
  Dagens Nyheter: http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/patrick-swayze-dod-1.952592
  YLE: http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=167441
  Sydsvenskan: http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article550160/Patrick-Swayze-dod.html
  SR: http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=3099441
  Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5793354.ab

  Jag kan inte förstå det ännu. Borta. (S)he´s like the wind?  Vissa straffar Gud med detsamma!

  Vi brukar ju säga att "när man minst anar det" händer det man inte trodde skulle hända. Vissa saker förväntar man sig och de är positiva andra blir bara en påfrestning. Jag brukar använda mig av uttrycket "vissa straffar Gud med detsamma" och visst är det väl så? Jag handlade på ICA idag. Eftersom jag använder mig av en sk. självscanner (blippis kallar jag det!) blir det emellanåt kontroll och går man igenom kontrollen får man en choklad. Vad tror ni händer när jag handlar idag? Just precis, en kontroll som gick igenom och där stod jag med en choklad i handen mitt under min detox! Brevid mig står Nina, som även hon går på detox. Åt jag upp den? Nej, jag lämnade så snällt tillbaka den. Att ha godis i skåpet som bara gör att jag blir sötsugen är inte min grej. Då ska jag också berätta att exakt samma sak hände under förra detoxen och att hälften av det jag behöver här hemma också består av ett besök i just den garderoben som innehåller min chokladkalender. Tror ni jag blir sugen? Ja, även om jag vet att chokladen i dem är vidriga så blir jag sugen. Är det inte konstigt hur våra hjärnor fungerar?

  Idag har jag även möblerat om för ovanlighetens skull. Okej, nu ljuger jag. Det tillhör vanligheterna. Det blev som vanligt en helt ny atmosfär. Nu ska jag se till att finslipa lite på möbleringen. Kanske att jag tar ett kort och lägger upp? Vem vet.  Maddo heter jag och är en sprallig tjej som vägrar ta livet för givet!

  Bloggen är ett komplement till min hemsida: DreamMaddo.se, Här kan du läsa om:
  * Mina funderingar och tankar
  * Tänkvärdheter
  * Se bilder.

  Jag skriver om mitt sätt att se på vad som är nyttigt i matväg. Det är vad som gör min blogg annorlunda från andra bloggar om nyttigheter. Här går jag ner på djupet och ifrågasätter E-tillsatser som finns i vår mat. Jag ger enkla recept på mat med mindre tillsatser. Om dessa sedan följer någon speciell diet är bara ren slump.

  Mitt mål är att "detoxa" två gånger/år, dessa "detoxer" kan du följa i bloggen.

  Kategorierna används flitigt och du kan där följa det ämne som faller dig i smaken.

  Välkommen att kommentera!
  Även om du inte har blogg/mail kan du kommentera, din kommentar besvaras då bland kommentarerna. Alla kommentarer godkänns innan publicering.


  VÄLKOMMEN!


  Vill du maila?
  blogg@dreammaddo.se

  Eller klicka här:

  Top Personligt bloggar Personligt Personligt Blogg Topplista Follow DreamMaddo
  RSS 2.0