Detox - mat

Det finns lite olika syner på detox och de ser verkligen olika ut. Jag fokuserar främst på frukten och äter satsumas, äpplen (vilket genomgående sägs vara bra), bananer och päron (conferense). Frukost består av havregrynsgröt som jag blandar med banan och lunchen av någon soppa baserad på grönsaker. Jag har tagit fasta på att utesluta salt till största del så tro mig när jag säger att den är relativt smaklös. Visst lockar maten? Till mellanmål äter jag en näve nötter och en näve russin samt någon frukt. Så förmiddagen är rätt bra.

På eftermiddagen minskar min matlust och jag äter två mellanmål á frukt och varierar med middag som soppa eller ytterligare något mellanmål.

Något mer som är bra är att jag promenerar massor, jag tar ungefär 10 000 steg/dag numera och det känns bra. Jag är trött på kvällarna - just nu är jag riktigt trött.

Imorgon ska vi grilla och jag ska då grilla: Körsbärstomater, champinoner, lök, ananasoch paprika. Det kan nog bli gott. Får se om jag kanske simmar i havet något?

Kommentarer
Postat av: Sara

Haha det låter lockande! Men jag kan ju säga att jag har reducerade saltsmaklökar. Kirurgen råkade komma åt mina smaknerver senast jag opererade mig och allt smakade annorlunda efter. Minns inte skillnaden längre men upptäckte på en sådan här "tungan-test" på naturkunskapen där man man ska lägga salt, sött, surt och beskt på tungan och sedan rita på en tunga var det smakar. Jag känner bara saltsmak på ena sidan av tungan. Surt känner jag inte bra heller, beskt är nog normalt tror jag, och sött också normalt. Det jag ville säga är att jag aldrig saltar maten när jag lagar mat, jag behöver jättemycket salt för att märka skillnaden (illa då när jag kunde känna att maten var salt i skolan ibland).
Ja, nu blir kommentaren en km lång! Vi hörs.
Kramar

2009-04-30 @ 09:37:17
URL: http://smuppra.blogg.se/

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: