Detox - Dag 4

Vitsippor!!

DETOXA

"Underlätta kroppens avgiftning genom att då och då göra utrensningar. Fasta på frukt- och grönsaksjuice eller ät endast grönsaker en hel vecka. Ta gärna ett absorberande och renande örtpulver samtidigt för att underlätta reningen. Gör till en vana att röra på dig ofta, drick mycket vatten och bada bastu."
Sanna Ehdin, 2008


Jag har en liten bok som jag alltid slår i när jag har besök. Lilla boken om hälsa och välmående heter den och är som en liten bibel för mig. Det är små tänkvärda saker som står i den. Oftast handlar det om att tänka på ett sätt, jag brukar följa det som står. En dag fick jag "detoxa" när jag slog i den (slår alltid på måfå), jag sköt på det ett par dagar. Kände inte att jag hade tid och ork... tills en dag då det slog mig att jag helt enkelt inte hade motivationen! Slagorden "motivation är inget som kommer till dig, det är någonting man får kämpa för att få", visst är det sant? Jag tog helt enkelt tag i det hela och köpte hem frukt och grönt och sa att på lördag, då ska jag börja.. men, nej då ska jag ju... så började ursäkterna igen. På söndagen bestämde jag mig, nu är det dax. Jag påbörjade min kur.

Vad innebär detox-kuren?
Detox går ut på att rensa ut slaggprodukter från tarmarna. Jag äter och dricker frukt och grönsaker. Efter noga läsning har jag valt att utgå från att jag får äta nötter och torkad frukt (osötad). Låter väl inte allt för trevligt men det är högst troligt nyttigt för den lilla tarmen.

Hur har det gått för mig?
Jag är nu inne på min fjärde dag och känner att tröttheten börjar avta. Jag är himla trött på kvällarna men orkar med skolan och att umgås med folk. Jag äter massor av frukt. I början hade jag sötsug och tryckte i princip i mig frukt i stora mängder mest hela tiden. Idag klarar jag mig rätt bra och sötsuget har börjat avta.

Vilka effekter har kuren haft på mig?
Min hy ser mycker friskare ut, ringarna under ögonen är klart reducerade och jag sover bättre. Däremot blir jag lätt trött och irriterad, vilket även minskat de senaste dagarna. Jag har fortfarande en ängels tålamod (tror jag?), vilket jag till största del tror beror på inställningen. När jag skulle äta idag vart maten inte god alls vilket fick mig att tappa humöret.
Det faktum att halva tiden gått nu gör att jag känner att jag orkar. De första dagarna gick otroligt fort och jag har än så länge inte mött på några stora negativa effekter. Eftersom folk i min omgivning ser mig som en väldigt nyttig tjej är det upp till mig att synliggöra mina brister i kosthållningen, detta har blivit extra synligt för mig under dessa dagar.

Att tänka på
Humöret är inte direkt på topp när du kör en sån här kur. Det handlar om att lägga om en stor del av sin vardag och sitt levnadssätt. Det väcker många tankar under tiden. Efter en del googlande finner man även information om att folk går ner i vikt snabbt genom detta - vilket jag ser som självklart. Tänk på att detta inte är något du ska hålla dig till hela tiden utan det är en övergångsperiod till en nyttigare mathållning!

Duva i Brunnsparken.


Läs mer hos Sanna Ehdin: Här

Kommentarer
Postat av: Sara

Keep up the good work!
Kan du inte visa en före och efter bild på dig så får vi också se skillnaden? :-D Du är inspirerar! Är sugen på att testa själv. Kan du inte berätta mer exakt vad du äter. Visst frukt och grönsaker, nötter och torkad frukt.. men vad kan man göra för varierande maträtter av det? Var finner du recept?
Hihi, jag är på bra humör idag.. :-D

Ja, jag säger också centrum.. :-p

2009-04-29 @ 17:21:44
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: TheDarkCrystal

det lät inte som något för mej...
Bättre å köra "bantningssoppan" är ju mat iaf... :P

2009-04-29 @ 19:29:15
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/
Postat av: Veiken

Vilka bilder, vilken fotograf och vilken kamera! Kram

Postat av: Sara

Haha, ja det är så det blir ibland :-D
Ja, jättekul med ex-jobb, hoppas jag hittar rätt elev också!

Bra, för jag behöver inspiration, och du också tydligen! Trist att äta samma sak varje dag. Okej två dagar i rad, och samma frukost. Men inte för ofta :-P

2009-04-29 @ 21:31:26
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: felicia

Wow vad stark du är. Vilken chock jag fick först. Detoxa och en bild på en anemon som är gifig :) Jag trodde först du åt vitsippor innan jag läste texten. Vitsippor är giftiga tror jag eftersom det är en annemon. Lycka till med dieten. Bilden på vitsipporna är jättesnygg. Det lönar sig att gå ner på knä och få en bättre vinkel.

2009-04-29 @ 23:26:06
URL: http://www.metrobloggen.se/lantliv

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: