Vad betyder färgerna egentligen?

Jag är väldigt intresserad av inredning. Jag älskar att kombinera färger och att få hitta min egen stil. Nu till ett problem: Jag hatar att vara helt modern! Till hösten gäller vit, svart och lila har jag hört. Ja, det är ju färgerna jag har i mitt vardagsrum. Just den lila som förespråkas. Lila är en blandning av blått och rött. Rött är färgen för energi och blått står för lugn. Enligt wikipedia kombinerar lila "stabiliteten i blått och energin i rött". Lila kopplas samman med "visdom, värdighet, oberoende, kreativitet, mysterier och magi".

Naturligt övernaturligt går att läsa enkelt och kortfattat om de olika färgerna. Mina färger i vadagsrummet kan tolkas som:

Vit: Hjälper dig att visa att du talar sanning & är uppriktig, vara fräsch, skapa lugn i hemmet.
Svart: Hjälper dig att hålla andra på avstånd, bli osynlig, verka elegant.
Lila: Hjälper dig att stilla smärta, få inre lugn, få bättre självkänsla, bli modigare.

När jag först flyttade in i lägenheten hade jag svårt att ta till mig lägenheten. Eftersom jag visste att naturliga färger är att föredra i såna lägen valde jag att inreda med grönt som grundfärg. Jag valde att lägga till lite bruna toner och lite vitt (någon sa mig rätt nyligen att man alltid ska ha ojämnt antal färger vilket jag oftast följer omedvetet).

Grön: Hjälper dig att stressa av, förbättra minnet, se det positiva i tillvaron, lindra huvudvärk, ta beslut, balansera dina känslor, skapa harmoni mellan kropp själ & ande.
Brun: Hjälper dig att fokusera på nuet, bli mer jordnära, känna dig trygg, skapa en naturlig miljö.

Eftersom jag fortfarande har svårt för mitt kök (det är otroligt litet) så har jag valt att ha grönt, gult och mörk/svart marmorimitation.

Gul: Hjälper dig att bli mer kreativ, lindrar depression & nedstämdhet, ta beslut, tänka bättre & klarare, känna dig bättre till mods.

Det finns färdiga rekomenderade färgkombinationer men jag har alltid valt färger själv utan att kolla upp betydelser i förväg. Inom mig har jag svaren på dessa kombinationer men för folk som inte har kapaciteten eller kunskapen om färgerna och dess betydelse kan det vara svårt att arbeta utifrån dessa färger. Det gäller självklart att man ska tycka om färgerna själv och trivas i sitt hem men jag tycker att man ska våga chansa. Jag har vanligtvis väldigt svårt för grönt men det är helt uteslutet att inte ha grönt i köket. Det är viktigt för mig.

Detta inlägg skulle egentligen handla om hur duktig jag kände mig för att jag hade gjort en storstädning idag men kom att handla om färger och dess betydelse. Men det är viktigt för ens välmående att man är medveten om vad som påverkar en själv positivt och negativt. Jag tror att färger är livsviktigt.

Källor: Wikipedia, Naturligt Övernaturligt


Färgkombination i köket

Bild från mitt kök.


Kommentarer
Postat av: sannof

Härligt med färger... Jag gillar ju grönt.. Grönt är skönt.. Ha en fin lördaskväll=)

Postat av: TheDarkCrystal

Ja se där ja... :D Var faktiskt intressant det...;)
Jag har alltid vart i bloggvärlden, bara att jag vart lite väl inaktiv... Har hela tiden läst, men inte orkat kommentera så värst mycket... :( Är ff off...
framförallt när det gäller att uppdatera... Men men... Nån gång kanske det kommer tillbaka... Just nu skriver ja ju bara massa svammel om ingenting bara för att jag känner att jag MÅSTE blogga om något... suck
Jeje...
kramar

2009-08-29 @ 20:49:14
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/
Postat av: sannof

Sv.. nä katter är inte långsinta hon kom då in i morse och åt mat.. hahah ha en fin söndag på dej =)

Postat av: lollo

Trivsamt kök med kryddväxter.
Färger är spännande...talar sitt eget språk/och vem personen är.Ha det!

2009-08-31 @ 18:02:10
URL: http://lollopettersson.bloggagratis.se

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: