Det är lugnt, det är cancer!

Idag var det dags för läkarbesöket hos ögonplastik- och tårvägskirurgi. Jag drog med mig mitt moraliska stöd, även kallad Nina och åkte till Mölndals Sjukhus. Väl där var det en riktig sötnos som tog emot oss för att ruinera mig (trehundra kronor kostar ett besök!). Efter en diskussion i väntrummet om hurvida han var bög eller ej (mellan mig och Nina på teckenspråk, du behöver inte vara orolig) samt en kopp cacao creme från selectaautomaten så fick jag komma in till doktorn. Nu visste jag ju att det var en kvinna så farbror doktorn var det aldrig tal om. Hon kollade synen och ja, jag ser väl inte så himla bra kan ju erkännas. Sen fick jag sitta i en stol medan hon kollade på mina ögon i en sån där mackapär med en lampa (ledsen för er som inte gjort synundersökning med sån - den går inte att beskriva!). Det är samma mackapär som man har vid en vanlig synundersökning hos optiker. Därefter satte hon igång och prata och sa att det var en pigmentförändring eller, som hon tillade, en leverfläck i ögat! Jag  menar, hur ofta har man en leverfläck i ögat? Hon tillade sedan att man kunde operera detta och att risk för cancer fanns. Detta sa hon på ett väldigt lättsamt sätt och det lät snarare som om hon ska "Det är lugnt, det är cancer" än "det finns risk för cancer". Så nu ska jag operera ögat i höst. Kan inte bärja mig. Ööh.


Pigmentförändring/leverfläck i ögat - Cancer?

Kommentarer
Postat av: TheDarkCrystal

Mej ojjj!!! Hoppas att det inte är nått allvarligt iaf! FAst det är klart, hade det vart nått jätte allvarligt hade de väl kanske tagit den med en gång...

Ja ja vet inte alls hur ja ska göra... Vet inte va ja vill... Är ju lixom ingen idé å bara ha nån klass nångång i månaden heller... Har bara EN klass inbokade av MASSOR som jag har kontaktat... Känns lätt så surt måste jag erkänna... :(
Jeje... Får känna efter ett tag till... Det är trots allt ett underbart jobb, bara man kommer in i det... och man får sååå mycket bröm och uppmärksamhet!
Jeje...

Kramar!!

2009-06-09 @ 20:26:03
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/
Postat av: TheDarkCrystal

Ja precis...

Jo den är svår... Men men.. får se hur det går... ;)
Kramar

2009-06-09 @ 20:42:08
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/
Postat av: Sara

Oj, men som de sagt tidigare, hade det varit allvarligt hade de tagit det på en gång. Men visst är det dyrt att gå på läkarbesök! Ruinerar folk.
På teckenspråk...? Varför har du inte sagt att du kan det?!
Okej, ja, det är synd att de skär ner så på allt på somrarna, folk behöver ju hjälp även då.
Bra att mor finns där!

Aha, bott på massor av ställen då? :-P

Hoppas kursen är rolig imorgon, vad är det om?

Min dag har varit bra! Slapp och skön. Sett på tv, spelat Othello, stickat på min halsduk, varit i stan och haft en mycket intressant hemfärd därifrån, firat svägerskans födelsedag... :-)
Din dag då? Varit bra?

2009-06-09 @ 21:17:24
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Linn

Usch då. Inte det man hoppas få som samtal när man går till läkaren. Men det kommer gå hur bra som helst!!

Kul att ni samtalade med teckenspråk.. :)
Jag vill läsa tolk och teckenspråksutbildningen vid Strömbäcks folkhögskola, har du hört något om den skolan? http://www.strombackfolkhogskola.se.. Verkar riktigt bra, men vill som höra om någon vet något.. :)

Ha det gott!
Kram

2009-06-10 @ 09:55:06
Postat av:

Linn: tyvärr har jag ingen koll eftersom jag lärt mig teckenspråk av nina som läste det i gymnasiet. Gå på magkänsla är mitt tips! :)

2009-06-10 @ 21:09:56
Postat av:

Har aldrig hört talas om eller sett heller!!! Bra att du får det åtgärdat snabbt då, så är det nog ingen fara. Bra blogg förresten, du skriver bra!

Postat av: Maddo

Anonym: Tack så mycket! Det värmer att höra! =)

2009-09-10 @ 21:19:18
URL: http://dreammaddo.se/blogg

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: