Detox - Utvärdering

Nu har jag tänkt försöka sammanfatta lite av detoxen. För- och nackdelar. Först och främst vill jag säga att jag kom i några kläder idag som jag visserligen kommit i den sista tiden men som satt riktigt bra idag! En klar fördel.

Nackdelar och problem du kan möta på när du detoxar (eftersom jag är en positiv människa kan jag inte med att inte se lösningar, jag har skrivit några efter problemen/hindren):

  1. Har du en vänskapskrets som min där man gärna småretas kan du få lockelser om allt möjligt. Det är då bra om du är kräsen, som jag. Ibland har lockelserna inte ens tagit eftersom jag inte tycker om vissa saker (Klass-Ida försökte med drick-yoggi, men det går bort för jag tycker inte om det).
  2. Bor du med någon som inte detoxar kan deras mat bli otroligt frestande.
  3. Tänk en gång extra när du går ut och äter. Har de vad du ska äta? Jag gjorde så att jag bjöd hem vännerna istället för att gå ut eller hem till dem.
  4. Du orkar inte lika mycket som tidigare när du detoxar och du kan få huvudvärk första dagarna (huvudvärkstabletter är bannlysta från detox). Det är därför viktigt att du planerar in det en vecka då du inte har allt för mycket att stå i.
  5. Det är en vecka det handlar om men du kommer möta på hinder!
Efter Detox - VT 2009


Har du, liksom jag, haft problem med de där kärlekshandtagen på sidan som verkar ha fastnat? Eller att du det som om halsen försvunnit och hakan blivit större? De ställena alla säger är så himla svåra att få bort? En veckas detox och de försvann. Jag hade allvarligt funderat på att gå till läkaren och fråga om något var fel i halsen för det var så svullet. När jag detoxade insåg jag att det var en viktuppgång som orsakat det. Känner du dig konstant trött? En detox gör dig trött, under ett par dagar. Därefter har du samma energi som tidigare (kanske även mer?). Du prioriterar sömnen och maten, sätter dig själv i första hand. Ibland måste du gå först! Det handlar om 1-2 veckor/år, du har minst 50 veckor att göra vad du vill på, men du kommer få en tankeställare.

Före och efter detox

Nu kan det låta som om det bara är jobbigt att detoxa. Jag var inte fullt medveten vad jag gav mig in på när jag började utan satte mig vid datorn varje dag och googlade. Det finns olika typer av detox - hitta din typ! Det finns varianter av "mini-detox" och längre detoxer än en vecka. Välj den som passar dig, för den finns! Jag kommer definitivt göra om det till hösten.

Kommentarer
Postat av: Mariette

Hej! Fossingens steg läggs in på sin egen blogg, så kan alla andra gå in på bloggarna och kolla in läget!
Det skulle vara jättekul om du ville vara med! Säg till så lägger jag till dig på listan:)// Mariette

2009-05-03 @ 11:43:30
URL: http://www.metrobloggen.se/mariettes
Postat av: Teija

Kul att du mår så bra av din detox. Intressant, tack för att du berättar!
Hoppas att din helg varit bra och att du får en fin söndagskväll:D Kramis

2009-05-03 @ 15:16:33
URL: http://varannandag.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Synd att vi inte bor i samma stad, vet inte om jag kommer orka ta tag i det själv... :-/
Det märks att kärlekshandtagen "tog stryk" av behandlingen, vilket är jättebra. De vill jag också ha bort :-P Får försöka tala inspirerade med mina kompisar och se om de vill haka på...

Vad har du hittat på idag? Ätit något smarrigt?
Kramar!

2009-05-03 @ 17:04:57
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Tesstamente

Duktigt gjort, jag har detoxat några gånger men har nu gett upp det eftersom det gjorde mig så otroligt trött och yr. Får försöka vara hälsosammare resten av året istället..urk;-)

2009-05-03 @ 19:51:27
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: TheDarkCrystal

Oj vilken skillnad! Bra gjort gumman!!!
Jag skulle aldrig klara av det... Spec inte eftersom jag MÅSTE laga mat till tösera och gubben... Men starkt jobbat av dej måste jag säga...

Kramar

2009-05-03 @ 20:19:32
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: