Jag vill bara berätta...

...för er hur otroligt stora framsteg jag känner att jag gjort.



Jag började blogga år 2000 och sen dess har det hänt massor! Jag har flyttat till Göteborg permanent, jag har bott inneboende och i andrahand, haft pojkvänner som varit mer och mindre bra och jag har äntligen börjat hitta mig själv. En stor del av mig själv har varit fotograferandet. Min första kamera var en sån där man har en filmrulle i - minns ni dem? Jag hann använda den en gång innan den försvann. Jag fick aldrig nån ny kamera, men jag älskade att fotografera, mixa med färger, kombinera och arrangera. Jag kunde stå i timmar och fixa iordning för att det skulle vara fint, jag gjorde buketter under mina promenader för att det var så underbart med färg. I allting jag gjorde såg jag motiv. De flesta bilder finns i mitt huvud och blev aldrig fotograferade. Gav man mig en kamera kunde man veta att filmrullen skulle ta slut inom kort.

När jag i somras bestämde mig för att satsa på en kamera valde jag mellan en billigare systemkamera eller en relativt avancerad digitalkamera. Några vänner rekomenderade mig en vanlig "fick-kamera" (sån som folk springer omkring med på krogen) men jag vägrade lyssna på dem och ta deras råd. De ansåg att jag inte hade de kunskaperna för att köpa mig en ordentlig kamera. Jag ifrågasatte genom att fråga hur jag skulle lära mig om jag inte hade en kamera. I augusti 2008 köpte jag min Canon G9. Första veckan var fylld av ångest, jag förstod inte kameran det var långa slutningstider och jag fick inte till korten. Det tog inte lång tid förrän jag träffade folk i min omgivning som visade sig dela intresset foto med mig, vi sågs för att fotografera delade med oss av tips och idéer. Det gav resultat. Bilderna blev tidsnog bättre och bättre. Bilderna blev en typ av terapi, jag mådde bra av att ständigt utvecklas med fotograferingen, lära mig nytt men samtidigt ha grunderna i mig. Jag mådde bra av att fotografera och arrangera.

I torsdags hade jag med mig kameran i min väska. Hela väskan blev stulen. I väskan låg det mest värdefulla jag hade: min kamera och mina clips till glasögonen. Allt annat klarar jag mig rätt bra utan men detta var verkligen två saker som fick mig att må bra - att kunna se under soliga dagar och att kunna arrangera och få till en bra bild. Många tårar är fällda och fler lär det bli. Jag har insett att jag äger en hemförsäkring och att det faktiskt är himla bra att ha det. Jag hoppas att jag får ut något på den, men jag vet inte riktigt hur man går tillväga. Ska kolla på det. Jag känner mig otroligt naken utan kameran. När jag är ute och går ser jag ständigt bilder. Jag njuter av att se det jag ser, promenaderna innebär många vackra ögonblick och härliga konversationer men jag får inte lov att utveckla det jag faktiskt brinner för. Jag får inte möjlighet att få utlopp för den kapacitet jag har och för det intresset som ligger mig så otroligt nära om hjärtat. Jag älskar att fotografera. Jag älskar att se bilderna, visa bilderna och få konstruktiv kritik på dem. Jag brinner för det.

Jag vill passa på att tacka för alla värmande och peppande kommentarer jag fått de senaste dagarna. Jag orkar inte svara just nu. Även om det ser ljusare ut nu orkar jag inte. Jag mår inte helt bra. Internet påminner mig om kameraförlusten och min kamera var min mest värdefulla ägodel - om man ska se till personligt värde. Men jag är på väg tillbaka. Jag ser ljuspunkter även om jag känner mig naken utan kameran. I torsdags spelade jag biljard med söt och igår gick jag ut med Klass-Ida och Nathalie för att fira. Även Ninni kom med tillslut. Det var roligt.

Utekväll med Nathalie och Klass-Ida

Kommentarer
Postat av: janet65

JAG HOPPAS VERKLIGEN ATT DU FÅR IGEN KAMERAN ELLER EN NY PÅ FÖRSÄKRINGEN, DIN LÄSNING OM DEN FÖRLORADE KAMERAN VAR SORGLIG ATT LÄSA OCH JAG ÖNSKAR DIG VERKLIGEN LYCKA TILL I DETTA. KRAM

2009-04-18 @ 21:31:19
URL: http://www.bloggagratis.se
Postat av: TheDarkCrystal

tycker synd om dej gumman!
vet inte hur det känns att bli av med något så personligt värdefullt, men jag kan tänka mej!
Massor massor massor av kramar och tankar till dej!!!!

2009-04-18 @ 23:08:52
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/
Postat av: Sara

Förstår, hoppas hemförsäkringen täcker! Inte roligt med stölder.
Stor kram från sthlm!

2009-04-18 @ 23:41:28
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Viktor

Du kanske skulle lägga upp en efterlysning på väskstölden på Brottsportalen.se för att öka chanserna att den kommer tillbak. Nån kanske har sett något.

2009-04-19 @ 16:06:56
Postat av: Johanna

Usch.. :( massa kramar till dig!

2009-04-19 @ 16:52:56
URL: http://sockerochparlor.blogg.se/
Postat av: Sara

Först och främst, har du Internet Explorer? Har fått höra att IE inte funkar med min layout utan att sidmenyn hamnar under, är det det som är felet för dig? Ska försöka åtgärda det när jag får tid igen men jag ligger redan efter i plugget...

Hoppas du kunnat ha roligt i helgen och inte blivit alltför påmind om kameran. Hoppas verkligen du får pengar från försäkringen så du kan fota igen, dina bilder har ju verkligen varit bra på sistone.

Imorgon är en ny vecka, hoppas den kommer med bra besked!
Kramar

2009-04-19 @ 20:44:32
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Maddo

Viktor: Tack för tipset!

2009-04-20 @ 10:02:58
URL: http://dreammaddo.blogg.se/
Postat av: Veiken

Fy vad tråkigt! Jag förstår fullständigt, det är ju inte bara kameran som är borta det är en kränkning.
Tänk om man mötte den som stal dina grejor......Hoppas verkligen att du får något på försäkringen. Du har möjligen inget tillägg som heter allrisk?? Värmekram


Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: