Galning på stan.

Bög-Björns pappa och hans tjej kom upp på fika igår det var trevligt. Känns roligt att de får se hur han bor, kan tänka mig att det känns bra - även om han fick tjata på att de skulle följa med upp! Kort därpå kom Nina upp och vi åt mat tillsammans. Det blev spagetti och köttfärssås, enkelt och gott! Vi satt och pratade en del, gjorde smoothie och sjöng karaoke (viss träning inför vårt framträdande på hennes fest om en månad).

Nina börjae tacka för sig, jag svalde min sömntablett och Nina gick på toaletten en sista gång. Då ringer telefonen. Ett nummer jag inte känner igen. Jag svarar. "Madelen..?" ni vet sådär frågande man låter när man inte vet vem det är..? "Hej Madelen, det är mamma..". Vad ska jag säga? Tankarna flyger genom huvudet, hon har ju lovat att inte ringa! Jag hinner bli både irriterad, sårad och arg innan hon säger att hon inte får tag i min bror. Jag hör hennes gubbe i bakgrunden som tillägger ord och hur han försöker hålla tyst. När min mamma säger såna saker är det inte alltid allvar men när hon berättar omständigheterna förstår jag att så är fallet.

Jag sätter mig och tokringer min bror, han svarar inte, jag forsätter ringa. Skickar sms: "Svara! Du vet att jag inte ger mig /Maddo" samtidigt som jag, framför ögonen på Bög-Björn och Nina börjar prata för mig själv "Jävla skitunge, du ska vara glad att du inte bor i samma stad! Jag skulle smälla till dig och..." Jag fattar själv att det inte är vettiga tankar men just då är jag så himla arg och besviken! Jag är besviken på min bror som inte kan ta hand om sig själv och jag är besviken på att han låter det gå ut över andra. Jag är förbannad, milt sagt.

Vad som hänt? Jo, min bror har en diagnos - han kan fortfarande fungera som folk, med medicin. Denna medicin får inte kombineras med alkohol för då "kan man bli galen" för att citera hans ex-flickvän. Ja, ni förstår väl själva att han hade gjort detta? Det sista han hade sagt till mamma var att han ville ha numret till psyk-akuten, han hade sagt till sin ex-flickvän att om han lades in akut skulle han be om att folk inte skulle få veta att han var där (en mänsklig rättighet). Jag ringer polisen som inte kan göra ett skit för han är myndig! Redan innan tabletterna kom till i hans liv var han odräglig som full, han blir väldigt rasistisk och lättirriterad så frågan är om jag är mest rädd för hans egen säkerhet eller omgivningen? Men polisen kan inte göra något - händer något får de förhoppningsvis reda på det, säger dem.

Jag försöker, som en sista utväg, komma på någon med bil i stockholmsområdet och som kan tänkas vara vaken. Jag försöker på mitt gamla KK men misstänker att han jobbar. Sista utvägen är min pappa. Kanske kommer han ihåg sin dotter? Effekten av mina tabletter börjar bli märkbar, jag är trött och dimmig men ändå klar i huvudet (påtvingat). Jag ringer min pappa och berättar hur det ligger till. Han åker ut och tittar och letar efter honom. Jag går och lägger mig efter ett tag - tabletternas verkar går inte att motstå.

Mitt i natten ringer telefonerna, mamma och pappa ringer samtidigt. De har inte fått tag i min bror, de vet inte om han eventuellt har kommit in på psyk-akuten eftersom han isåfall inte vill att folk ska informeras om detta. Jag vaknade tidigt idag, jag kan inte sova - igen.

Mamma ringde mig nyss och berättade att han har slagit sönder lägenheten de bor i, han hade ringt samtidigt som han hade gjort det och pappa hade åkt dit. Polisen har tagit emot en anmälan och de fick även tag i honom så nu vet jag att han ligget på psyk, frågan är bara hur länge för han är ju myndig och får själv bestämma om han vill vara kvar eller ej... Såvida denna läkare inte inser att han behöver vård och tvångsomhändertar honom, vilket ska mycket till att de gör.

Det värsta är ändå: Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, det var ju så bra... Vad hände? Vart försvann hoppet?


Kommentarer
Postat av: Sara

ojdå, vilken vändning :-/ vet inte vad jag ska säga riktigt men jag hoppas att det löser sig.

2009-01-31 @ 12:44:41
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Melody

Oj! Hade jag vetat att jag skulle bli citerad så skulle jag ha använt mig av lite mer korrekta medicinska termer ;-)

2009-01-31 @ 17:26:13
Postat av: kickan

du f¨r komma och hälsa på när vi fått lite ordning :)

ärligt så mår jag inte så bra jag är ett vrak hela min kropp skricker och vill gråta..

2009-01-31 @ 19:04:53
URL: http://juliusson.bloggagratis.se
Postat av: Rulle

Usch.. din stackare... nu funderar jag på hur mycket man ska behöva stå ut med och hur mycket ska man ta på sig och igentligen orka med att bära.. hatar det här.. du fick vara glad en väldigt kort stund.. hoppas bara på att det sker något som får myndigheter att reagera innan något större inträffar som får större konsekvenser.. usch vad jag ömmar för dig nu.. stå på dig solstråle, kan inte ens skriva nåt som inte riskerar att låta clyshigt.. känner en innerlig sorg över allt du råkar ut för.. det är inte rättvist.

2009-01-31 @ 23:07:23
URL: http://www.rulle.nu
Postat av: TheDarkCrystal

Usch då va jobbigt! Vet inte heller vad jag ska säga! Men ja hoppas att det löser sej till det bästa!


Din dag kommer den åxå! Och du kommer bli en supermamma! Inga tvivel! Tack vännen för de underbara orden! Värmer!

Min helg, ja det har vart ganska ok... Bara så Jävla typiskt att den Jävla ångesten ska komma på kvällarna! Börjar närma sej nu! Inge roligt alls... Suck! Hur har din helg varit då? Om man bortser från Det som hänt! Kramar

2009-01-31 @ 23:31:37
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/
Postat av: Maddo

Melody: Haha, men då kanske jag hade refererat istället för att citera! ...eller så kan jag göra en reviderad upplaga av detta blogginlägg? (Fan, jag tror jag är universitetsskadad! =P)

2009-02-01 @ 11:20:03
URL: http://dreammaddo.blogg.se/
Postat av: TheDarkCrystal

Ha! Hade du vart här hemma idag hade du tänkt om ang barn! Tur ja ska iväg å jobba så ja får semester!

Jodå, tänkt många gånger! Men jag är för stolt för att erkänna att nått är fel på mej! Eller ja, erkänt har jag ju sedan gjort, men för stolt för att låta nån hjälpa mej...

2009-02-01 @ 16:31:20
URL: http://thedarkcrystal.blogg.se/
Postat av: ida

Då är ja med va som hänt. låter inge vidare de där. Men ge inte upp ditt hopp. Du som va påväg att må så mycket bättre. krama

2009-02-01 @ 17:58:54
URL: http://www.idapersson.se
Postat av: kryddan

oj jisses då det var ingen rolig läsning det där inte :( hoppas du mår bra efter omständigheterna ändå.
Japp jag kommer till götet nästa helg å ska få träffa dottern :) var ett tag sen nu så det ska bli skönt, man hoppas hon inte glömt mig bara :S Hoppas allt löser sig för din bror med.
Kramis vännen

2009-02-01 @ 19:08:32
URL: http://stalmannens.blogg.se/
Postat av: Sara

Jo, det var dramatik. Visade sig att de fixad läckan medan vi åt middag, så vi hade vätten i typ någon minut, då upptäckte de att det är en till läcka någonstans och efter någon timme hade de fortfarande inte hittat den läckan ioch vattnet var såklart avstängt igen..

Det blev makaronipudding, kassler eller prinskorv (valfritt), någon god sås och mumsig sallad till middag. :-)

2009-02-01 @ 19:51:52
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: kickan

tack det är bra jag behöver allt stöd jag kan få..

jo jag ska försöka ta mig ut har lite mycket i veckan möten och läkare och ¨så..

jo jag mår väl lite bättre..kramar

2009-02-01 @ 20:47:56
URL: http://juliusson.bloggagratis.se
Postat av: kickan

du är en bra vän..

kram

2009-02-01 @ 21:00:11
URL: http://juliusson.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Inte vad jag vet. Fanns någon kran (brandpost eller vad det heter) som man kunde hämta vatten vid, men vi kom ju dit med 30 liter så de har förhoppningsvis så det räcker tills vattnet är på igen.

2009-02-01 @ 21:19:02
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: kickan

tackar :) satt i morse och tänkte på dig,, tycker att det är på ntiden att vi ses snart. kramatr

2009-02-03 @ 11:19:13
URL: http://juliusson.bloggagratis.se
Postat av: kickan

men tyvärr så kan jag inte rensa i den takt jag vill måste ju samtisigt vara en bra mamma,
aj dåå ja det låter inte alls bra men tror att han är i bra händer.
ja det skulle vi kunna görá fast kan ju säga att jag inte dricker te.. :)
sen måste du guida mig om hur man tar sig hem till dej,
jo dte tycker jag absolut att du ska göra ..

kramar

2009-02-03 @ 12:16:35
URL: http://juliusson.bloggagratis.se
Postat av: Linda Arvidsson

Är hans tvångsvårdad bestämmer intye han själv hur länge han ligger där. då ligger han där tills någon bestämmer hur länge..


tänker på dig

2009-02-04 @ 22:40:12
URL: http://nyckelpiga.blogg.se/

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: