I mitt centrum.

Jag gick hos min kurator på gymnasiet efter en tuff period i mitt liv. Hon gav mig stöttepelare i livet som jag skulle leva efter. Varje gång jag hade levt efter dessa, försökt och faktiskt visat att jag tänkt på och reflekterat över uppgifterna fick jag en ny. Emellanåt har dessa hållpunkter varit svåra att leva efter trots att de låter så enkla. Jag arbetar trots allt med hur jag agerar och hur jag tänker om mig själv och andra. Under den tiden jag gick hos kuratorn fick jag dessa uppgifter:
  1. Vad förväntar du dig av folk?
  2. Det finns inget som heter överreagerar!
  3. Stå på dig! Säg ifrån!
Den första uppgiften är helt klart den jag tycker är svårast. Men jag ska här försöka:
  • Jag förväntar mig att folk är ärliga mot mig, att de kan stå upp för sig själva och säga ifrån om de känner att det behövs. Jag förväntar mig att folk är ärliga och att folk vill se det positiva hos mig.

Katt i Helgum Julen -08

På grund av och till följd av detta har jag tänkt mycket och haft svårt att ta för mig. Då sa min kurator ett par väl valda ord till mig vid ett möte: "Om inte du tänker på dig själv, vem ska då göra det?" Dessa ord har kommit att bli mitt motto! Jag är mitt centrum och i mitt centrum finns mina känslor, tankar och erfarenheter! Där står jag alltid i mitten och är den alla ögon är riktade mot, det är bara jag som syns...på gott och ont!

Kommentarer
Postat av: Fru Pusselbit

Det finns något som heter att man ska älska andra som man älskar sig själv. Om man inte älskar och tar hand om sig själv, hur ska det då gå med de andra? ;)

2009-01-11 @ 19:11:28
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com
Postat av: Sara

Japp, jag hade iaf fobi för det. Men tack vare att jag stötte på en underbar frisör som var väldigt varsam och noggrann med mig har jag sakta men säkert lärt mig att bli trygg. Så för två månader färgade jag håret för första gången hemma. I somras lät jag min kompis som är frisör klippa mig, första gången på 7 år någon annan kunde klippa mig än min underbara frisör. Och idag lät jag min mamma toppa mitt hår! Kallar jag utveckling iaf.

Oj, ja det kommer kännas gigantiskt! Jag och J bodde ju i 1½ år i en etta med kokvrå på ca 24kvm och förra året flyttade vi till denna tvåa på ca 50 kvm och det kändes gigantiskt! Fatta vad mycket plats man hade och mycket möbler man kunde ha. Haha.
Ja, borta bra men hemma bäst!

2009-01-11 @ 19:16:41
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Sabina - 16 och mamma

SV; Ja det har ju det - verkligen!
Najjs, vad blev det för något shoppat då? ;)

Jodå, nog har jag haft en bra dag alltid :) sjdå?

2009-01-11 @ 22:09:14
URL: http://saabiina.blogg.se/
Postat av: Rulle

Centrum rules ^^ "se mig som jag är så kanske du finner vem du vill att jag ska vara" ( ploppade bara upp i huvudet så jag var tvungen att skriva den ) vet inte om det låter vettigt ens .. lät mysigt i mitt huvud :)

2009-01-11 @ 23:27:33
URL: http://www.rulle.nu
Postat av: Sandra

Du har en jättefin blogg. :)

2009-01-13 @ 16:35:53
URL: http://fourclover.blogg.se/

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: