Studieteknik för högre studier.

Nu är det snart skolstart för många själar som ska börja skolan om sisådär en vecka, lite mer (den 19:e) och då kan det vara bra att tänka på en del! Jo, för dig som ska läsa något där du kommer arbeta med människor: Lär dig hantera dig själv, det kommer vara tufft och du kommer lära dig mer om dig själv, dina reaktioner och ditt sätt att vara än du visste innan. Du kommer högst troligt känna dig utanför i samhället just på grund utav detta då andra till synes inte verkar ha dessa egenskaper. Ta det lugnt bara! Efter ett tag kommer du vara tillfreds med din nya roll, du kommer finna människor som, liksom du, kommer njuta av att vrida upp och ner på hela världen och varenda liten situation. Du kommer också lära dig att säga "jag kan inte" och "jag vill ha hjälp" samtidigt som du utvecklas till en egen individ.

Nu var det inte detta jag skulle diskutera utan det är studieteknik! Det är ytterst få som kan läsa kurslitteraturen innantill så jag rekomenderar dig att:

  • Skaffa ett helt skåp med post-it i olika färger (färger hjälper hjärnan att memorera bättre)
  • Ta inte allt du läser som det enda sättet utan hitta gärna ett eget sätt! 
  • Ifrågasätt litteraturen!
  • Skaffa markeringspennor och pennor i olika färger
  • Blyech och bläckpennor behövs
  • Block i valfri storlek
  • Pärm (efter avslutad kurs kan du behöva samla papper, de är i regel bra att ha i kommande kurs)

Låter det mycket? Välkommen till universitetsstudierna! Du vänjer dig! Ett sista tips:

Tappa inte bort dig själv i allt läsande, ge dig tid att slappna av och plugga inte sju dagar i veckan, din hjärna behöver vila för att få in allt (det är en muskel, likväl som du inte ska träna varje dag ska du inte plugga varje dag!)

Nej... ett tips till! Det du läser på toaletten minns du i regel.. Detta beror på att du är avslappnad. Se till att slappna av, gör en lugn stund av dina studier.

Min studiehörna HT -08


Kommentarer
Postat av: Valeria

Slänger in en kommentar...
Så himla roligt att Bonden hittat en så fin tjej och att ni värkar trivas.
Ville även efter att läst några blogg inlägg och tittat på bilder, Så värkar du vara en fantastisk person som har ett utseende av guld!

Hälsa bonden från mig.=)

2009-01-10 @ 10:36:28
URL: http://lillwikner.blogg.se/
Postat av: sara

Tack för tipsen! Vad pluggar du själv?

Jobbigt när det är mardrömmar, de vill man gärna vara utan. Förstår att du då sover bäst om du inte drömmer.
Själv brukar jag drömma varje natt i princip, men oftast är det inte läskiga drömmar utan mest knasiga eller vardagliga.

2009-01-10 @ 11:50:00
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Rulle

Jodu.. där var allt lite att bita i och smidigt.. du har lagt en bra grund för din teknik.. snällt av dig att dela med dig.. du är en riktig pärla.... ha en bra helg.

2009-01-10 @ 16:43:41
URL: http://www.rulle.nu
Postat av: Fru Pusselbit

Uppcon är nordens största manga- och animekonvent och i år förväntas det komma ca 3000 personer dit. (Manga och anime är tecknade japanska serier och tecknade japanska filmer...)

2009-01-10 @ 21:15:28
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com
Postat av: Ninja

Skönt att jag pluggat färdigt för ett tag...

2009-01-10 @ 21:23:30
URL: http://metrobloggen.se/nordtellus
Postat av: sara

Haha förlåt, kanske var lite otydligt skrivet men ajg skulle precis springa iväg och ville bara göra en kort uppdatering.. Det är en komedi som går på bio nu, går ut på en man som säger ja till allting. Väldigt bra faktiskt, sevärd! Är med Jim Carrey, jag brukar tycka att han är överdriven men det var i lagom dos denna film :-)

Vad roligt, har du någon idé om vad för sorts lärare? Min ena brorsa pluggar till förskolelärare, snart klar, min andra brorsa pluggade till gymnasielärare men har tagit ett uppehåll. Min tredje brorsa vill dock inte bli lärare :-)

ja gud, tiden går verkligen fort! På tunnelbanan på väg hem från bion träffade jag och J en av hans gamla gymnasieklasskompisar. Han var med en kompis och så sa han "Fan ni har varit ihop länge nu vänder sig till kompisen de har varit ihop sen gymnasiet, fattar du?!" Ja, över 4 år blir det, men det känns inte som det! Tiden bara rinner iväg liksom. Det går fort när man har roligt. Samtidigt känns det så klart som om vi varit ihop sedan tidernas begynnelse. Fanns det en tid innan J?! :-)

2009-01-10 @ 23:33:29
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Rulle

2009-01-10 @ 23:51:29
URL: http://www.rulle.nu
Postat av: Rulle

Nä.. det var ett tag sedan jag studerade.. arbetar nätter hos LFV och stormtrivs får syssla med människor och datorer vilket jag älskar ( fattar inte att jag får betalt) min vecka undrade du?.. den har varit full med träning och otroligt rolig jobbar en del med det inre för att förbättra resultaten på banan och älskar livet som det är just nu ( faktum är att jag älskar alla just nu :P ) känner mig som sagt i fullkomlig balans och jag rider på vågen för jag kommer inte alltid att känna såhär så jag passar på att njuta för fullt ^^ hur har du haft det?

2009-01-10 @ 23:56:19
URL: http://www.rulle.nu

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: