"Och det är du."

Jag är trött och grinig. Trött för att pollen tar kål på mig. Inte för att jag gör så mycket annat än VFU och sen hem för att däcka, men pollen är tröttsamt. Grinig, ja det är den tiden på månaden. Jag skuller allt på det. Även om jag tror att allt går att förebygga och även "röda veckan-syndromet" så skyller jag på det.

Ge 100% på jobbet?


Jag ska berätta om mitt nya liv. Som ni kanske märkt finns jag inte så himla mycket på bloggen längre. Jag har minskat dator-användandet rätt mycket. jag ser era kommentarer och istället för att svara direkt så försöker jag ta åt mig av kommentarerna. Reklam raderas med en gång! Jag läser inte era bloggar just nu - för jag orkar inte. Vissa dagar sitter jag inte ens vid datorn. Nog om datoranvändandet.

Morgonrutiner
Jag har börjat äta frukost vid matbordet istället för vid datorn för att få lite lugn och ro. Jag tar även en promenad till centrum för att ta "buss 2" därifrån, vilket ger mig en promenad på ca 20-25 minuter.

Övrigt
Jag bokar inte upp mina dagar utan tar de som de kommer. Allt som oftast åker jag hem och slappnar av. Jag har insett vikten av att göra ingenting. Jag hoppas det håller i sig.
Jag har även läst boken "Diagnos duktig" (Sjögren & Ernsjöö Rappe, 2004) och insåg att jag faktiskt kommer bränna ut  mig själv om jag fortsätter på det sätt jag gjort tidigare. En bok jag faktiskt rekomenderar folk att läsa - oavsett om de känner sig i riskzonen, den är tänkvärd i alla lägen. Ibland känns det jobbigt att tänka på allt jag inte ska göra för att må bra och det känns som om jag står och trampar. Då kommer ett tips från boken: Se på folk i din omgivning, hur gör de? När jag ser på folket så inser jag hur speedad min värld är. Därför gör jag nu ingenting åt skitet i lägenheten utan låter den stå och ruttna. Jag får göra sånt i helgen eller en annan gång.
Jag tränar på att ta beröm och begära beröm. Idag gav min handledare mig beröm och min första tanke är alltid "Jag är inte fullärd så det kan inte stämma..". Nu tränar jag på att ta berömmet och våga vara mig själv. Jag tänker på hur högskole-/universitetsstudier gagnar de som är i fallgropen (liksom jag). Jag tänker särskilt på kommentarer som "du har kapacitet" vilket säkert är tänkt som possitiv feedback. Men det är inte konstruktivt. Det min handledare sa idag var konstruktivt beröm: "Jag tycker att det är viktigt att man ska kunna vara konsekvent i yrket som lärare. Och det är du" är en utav de sakerna han berömde mig för (för i övrigt har jag inte fått särskilt mycket negativ kritik under utbildningen bortsett från VFU-omdömmet då jag fick veta att jag borde slappna av och njuta av att vara elev/praktikant).

Diagnos Duktig - Jennie Sjögren och Tinni Ernsjöö Rappe (2004)


Nä, nu ska jag ta och nysa mig iväg. Jag får berätta mer en annan dag. Tycker hursomhelst att detta passar under "en bättre och nyttigare livsstil".

Kommentarer

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: