Ett gott skratt förlänger livet!

Idag var jag i Allum med Ida och vi åt en lunchbuffé á tacos (Jag skulle kunna leva på tacos!) och kollade i lite affärer. Mest av allt skrattade vi. Jag har inte skrattat såhär mycket sen... jag minns inte! Det var otroligt förlösande och emellanåt var det lite syrefattigt! Jag som har mått dåligt en längre tid kände äntligen att det släppte! Gårdagens tårar var en bra hjälp på vägen, det faktum att jag bestämmt mig för att ta det lugnt med skolarbetet och kompletteringen gjorde att det kändes bättre också! Jag har även bestämmt mig för att ta det lugnt med killar och kärlek. Komma över det som varit. Jag vet att jag är duktig på att dölja mina känslor och folk påstår att man får gissa sig till vad jag känner. Däremot kan jag känna att när jag väl börjar prata så blir det bara negativt! Resan upp till norrland var allt annat än röda rosor, skratt och glädje men jag har bestämmt mig för att nu har jag mått dåligt tillräckligt över dessa veckor, jag tar ut det jag har lärt mig utav detta!

Jag och Bonden - Julen 2008Vad har jag då lärt mig och insett?  
  • Jo, jag har lärt mig att för första gången på två år är denna lya mitt hem, jag som har haft svårt att ta till mig lägenheten och se den som hemma har äntligen känt att det är ett hem!
  • Jag har också insett vikten av att få gråta, förr har jag bara sett det som en bristvara att jag har haft svårt för det. Nu har jag insett hur förlösande det är.
  • Jag har insett att vänner inte är allt, de är mycket och värdefulla men jag själv går i första hand.
  • Att försöka prata med människor som använder mycket ironi gör att man känner sig illa till mods och det är svårt att ta sig själv på allvar och man tvekar på sig själv. Jag måste minska min ironi.
    Skenet bedrar.
  • Alla familjer genomsyras inte av värme och kärlek. Vissa familjer visar inte känslor offentligt (vilket lärt mig att jag vill ha en familj där jag visar känslor).
  • Jag vill ha familj.

Genom resan lär man om sig själv och livet är en resa i sig. Våga stanna upp och tänk, reflektera och utvärdera.

Röda skor - Ida och Jag 09-01-15


Glöm för guds skull inte det berömda uttrycket:
"Ett gott skratt förlänger livet!"
Det kanske inte förlänger livet med antal dagar (för hur räknar man ut det?!) men det förlänger livets meningsfulla dagar! Samtidigt är det viktigt att få må dåligt och tillåta sig må dåligt - lagom länge (hur länge lagom nu är..)!! Nu ska jag fortsätta min avfrostning av frysen!

Kommentarer
Postat av: Sara

Avfrosta frysen... snälla påminn mig inte. Skulle gjort det för 2 månader sedan. Var du tvungen att ta upp det?!
Ja, men exakt. Kök blir skitiga direkt! Har redan fått diska en stekpanna två gånger efter det för att jag och sedan J lagat mat med den. Kan ju inte låta den ligga där och förstöra den fina astmosfären.

Jo, något sådant kan jag hålla med om. Är några dagar det inte funkar för mig men de flesta dagarna är det bara att komma över en gräns och sedan funkar det finfint. Tex om jag kör kondition är det extra jobbigt första tio minutrarna sedan kommer det igång igen och känns bra.
Så träning imorgon? Jag ska iaf pallra mig dit igen (oavsett vad min rumpa säger).

2009-01-15 @ 21:27:36
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Teija

Det verkar som du kom hem klokare än när du for iväg... Härligt att du känner att du äntligen kommit hem!
Hm, nog är det så att saker ofta inte alls är som det först verkar vara.
Ha det så fint, kramisar

2009-01-15 @ 21:50:35
URL: http://varannandag.bloggagratis.se
Postat av: ida

Tack själv söt! så himla trevligt:)
Ja tror minnsan ja snor den där bilden av dig till min blogg;P men ja "refererar" till fotografen såklart. tihi. hörs snart:P

2009-01-15 @ 22:32:26
URL: http://www.idapersson.se
Postat av: Sara

Haha visst är det så! Snappar upp de där studieteknikstipsen som en svamp! En pärm har jag redan tex. Har även hört att man ska byta plats när man studerar för då kommer man ihåg sedan att "jag läste det när jag satt där, läste det där när jag satt där" och även lukter kan man associera bättre till det man studerat. Sinnena överlag tror jag är bra att dela upp studierna mellan. Inte bara lita på ögonen.

Jobbigt att jobbschemat ändrades men tycker du verkar ha hälsosamma mål med träningen iaf. Om du har skrattyogan blir det ju 2 träningstillfällen i veckan och när du sedan vant dig vid det och mår bättre kan du ta ett till vanligt pass. Men inte rusa in i det, då blir det bara pannkaka.
När börjar skrattyogan?

Okej, inget dåligt samvete då puh känner hur lättnaden infinner sig ;-)

Skojar du eller! Jag satte mig ner i badkaret och det var INTE SKÖNT! ajajaj... Så har J hållit på och klämt mig på rumpan BARA för att han vet att det gör ont. Han verkar njuta av min smärta hmm... Det är väl skadeglädjen som är den enda sanna glädjen, tyvärr.

2009-01-15 @ 22:43:52
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Myntdrottning

Go morron Maddo! Vet du.. Jag tror att den där resan till "ensamheten" var nyttig för dig! Du har kommit fram till många insikter som du inte skulle ha fått om du varit hemma, har du tänkt på det?
Jag har läst dina inlägg som jag har missat och jag vet inte.. Har ni brutit upp, du och bonden eller? Du skriver inte det rakt ut, men jag får den känslan?

Här är det kallt som sat..n idag, hua!

2009-01-16 @ 05:16:47
URL: http://www.metrobloggen.se/bloggerinan
Postat av: Frida

Åh vilket härligt inlägg, låter som du mår mycket bättre nu, skönt att kunna släppa det gamla och gå vidare!

2009-01-16 @ 08:32:39
URL: http://fridasofia.se/blogg
Postat av: Sara

Jo jag brukar också belöna mig med något då och då. Särkilt när boken man läser i är såå trög och inte kommer någonvart. Då är man i stort behov av olika sorters belöningar!

Hoppas den är bra och rolig, så du kan slappna av lite! Ja, jag har ett belöningssystem 6 mån/året. Har jag tränat en gång/v får jag inte äta godis. Har jag tränat 2ggr/v får jag äta en del godis under ett dygn. Har jag tränat 3 dagar eller fler/v får jag äta obegränsat med godis under en dag. För jag behöver koll på mitt godisintag och samtidigt få en mer vältränad kropp. Har funkat bra hittills, får se hur det blir när man börjar med tuffa studier, kanske får släppa lite på den regeln.. får se.

Ja, jag skulle skratta gott jag med... Känns bättre idag iaf så får bli en tur dit som planerat.

Usch jobbigt med böckerna, har du kollat överallt?
Jag beställde alla jag behövde i början på veckan, sedan fick jag mail att en är slut så jag beställde från ett annat ställe. Bara väntar på besked att den är slut där med. Känns inte som att den finns...

2009-01-16 @ 11:03:58
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: undrar

är du inte tillsammans med Bonden?

2009-01-16 @ 14:10:02
Postat av: Frida

Mm, det är mysigt med fiskar, hade ett eget akvarium hemma förut, men mamma fick överta det när jag flyttade ner till Karlskrona för att plugga. Men nu har jag ett här på kontoret att titta på när jag behöver en paus :)

2009-01-16 @ 14:31:38
URL: http://fridasofia.se/blogg
Postat av: Myntdrottning

Okej.. Då förstår jag. Nej, du har nog aldrig sagt det så.. Det är jag som dragit förhastade slutsatser kanske :) Men man vet ju aldrig, vi får se vad framtiden utvisar :) Kram

2009-01-16 @ 14:54:14
URL: http://www.metrobloggen.se/bloggerinan
Postat av: Sara

Jajamensan! Körde ganska hårt, var rätt så taggad faktiskt! Får se om rumpan gnäller imorgon igen :-P
Bra jobbat! Du kom iaf iväg och gjorde något och det är mycket mer än inget!

Vad bra! Ja, jag har fortfarande inte hört något så verkar ju lovande... Har fått läkartid i februari och sitter och ser om jag kan ta den (kl 13.05, ganska värdelös tid egentligen). Kommit fram till att det beror på vilken grupp jag hamnar i. Hoppas jag hamnar i rätt!

2009-01-16 @ 14:58:09
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: malin

låter som du känner deg lite bättre nu. Härligt! Att gråta kan vara bland det bästa som finns för man släpper på så mycket man burit inom sig. Sen att huvudvärken kommer som ett brev på posten är inte alltid så kul, men när den också släppt så känns ju det mesta lite bättre=)

2009-01-17 @ 20:02:05
URL: http://missvixen.blogg.se/

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: