Snart hemma igen!

Jag måste få erkänna att jag saknar mina vänner otroligt mycket nere i Göteborg. Stundtals känns denna resa omöjlig och jag känner bara för att åka hem. Tre veckor med en person man knappt känner och dessutom med hans familj, det är påfrestande. Mest påfrestande är det för att man inte har någon ordentlig tid för sig själv. Man är ständigt beroende av andra. När vi åkte upp till Luleå kändes det aningen friare, jag fick möjlighet att åka in till stan närhelst jag ville, jag såg andra människor - anonyma människor. Jag fann mitt lugn, jag har konstaterat att jag inte riktigt är en människa man sätter på en gård utan aktiviteter för mig. Många gånger klarar jag mig bra utan stan, men jag vill ha möjligheten! Möjligheten att åka när jag gjort det jag behöver/ska göra, möjligheten att se okända människor, möjligheten att gå och handla om jag missat något. Allt utan att behöva förlita mig på någon annan och kanske innebär detta att jag har ett kontrollbehov, men det skiter jag i för det är mitt välmående vi pratar om!

Jag ringde till några vänner igår och pratade och frågade skämtsamt om de saknade mig (skulle ju vara glad om de saknade mig åtminstonde hälften så mycket som jag saknar dem) varpå jag fick svaret att "Nej, inte så farligt.." följt av att personen säger att den får vänja sig nu när jag planerar att plugga på annan ort. Kommentaren sved och strax därpå ringde Nina, hon hade avnjutit sin chokladbehandling och verkade riktigt glad och harmonisk, komiskt nog hade vi ombytta roller från tidigare samtal vi haft. Hon frågade vilken tid jag kom hem och sa att hon skulle komma och möta mig vid tåget och att jag gick före hennes skola, hon skulle skita i lektionerna om hon hade haft några (hon hade hemstudier den dagen) "...för Maddo är viktigare!" Hur klarar man sig utan en Nina?! Precis vid rätt tidpunkt!

När jag och Nina hade pratat klart kom Bonden och höll om mig, han kramade mig länge och jag berättade vad jag inte berättat för Nina om det tidigare samtalet, hur mycket det sårade mig och hur frustrerande det var att inte kunna säga det till vederbörande. Förstå vilken chock man får när man hör sånt av en nära vän! Men den kramen betydde massor likaså de värmande orden från Nina i samtalet efteråt.

"Jag begär inte att du ska se mig som det bästa som hänt dig men det hade varit roligt att betyda något"

Kommentarer
Postat av: sara

Nej men gud! Sa människan så?! Vad mycket värd man känner sig då då... Tack och lov för människor som Nina!

Hur länge har du varit borta nu? Jag håller med dig om att jag vill ha möjligheten till stan, allt det där du skrev. Gillar inte att inte kunna välja att stanna på samma ställe hela tiden utan vara tvungen.

Japp vet vad det innebär :-D

2009-01-11 @ 11:24:22
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: kryddan

Hoppas tågresan hem går bra då tar ju några timmar om man säger så :/
ha det bästa vännen:)
Kramis på dig å bonden :)

2009-01-11 @ 14:18:29
URL: http://stalmannens.blogg.se/
Postat av: ida

Snart kommer maddo hem igen!! hopp å skutt hoppas du har tid för lilla mig nån dag snart. miss you! kanske kan ses nått i veckan? för sen börjar ju skolan igen den 19:e, börjar du me då? krama

2009-01-11 @ 17:02:49
URL: http://www.idapersson.se
Postat av: Ninja

Det är klart att man saknar sina vänner om man flyttar men det går också att få nya!

2009-01-11 @ 18:55:35
URL: http://metrobloggen.se/nordtellus

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: