Veckans tänkvärda (v.31):

Varje vecka har jag lovat att ni ska få ta del av "veckans tänkvärda" som finns i min kalender. Här kommer denna veckas tänkvärda ord.

Oskyldig AB


När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd.
Okänd

erlend. loe. naiv. super.

Jag fick en rekomendation om en bok efter en konversation på msn. Jag minns inte vad konversationen handlade om egentligen men jag fick hur som helst ett boktips. Skrev upp boken i förbifarten och sen tänkte jag inte så mycket på det. När jag skulle fixa inför Stockholmsresan fick jag för mig att köpa en bok. Jag hittade lappen brevid datorn med boknamnet på och sökte. Den fanns på lycknis och jag beställde den. Jag började läsa den på tåget och sen läste jag en förmiddag i Stockholm (som ni förstått fanns inte mycket tid över till läsning i Stockholm) och på vägen hem läste jag ut den. Boken är lättläst. Enkel och jag tror alla känner igen sig någon gång. Varken titeln eller texten om den lockar men boken är sådär...fängslande! Jag fastnade direkt. Boken känns skriven till mig och jag kan inte annat än rekomendera boken för andra. Har du någon gång känt att livet inte har någon mening eller att allt som var viktigt förut plötsligt känns oviktigt? Att familjen inte känns bra längre och att dina vänner inte finns med undantag från någon viss person? Då är det boken för dig!

För alla har vi väl känt oss vilsna ibland?


Erlend Loe - naiv. super.
I sedvanlig ordning är bilden länk till en inköpsplats: Lycknis

Världen är så stor, så stor...

...fast jag håller inte med! Måhända att jordklotet är gigantiskt, ändå är det så litet. För vart man än vänder sig så känner man ingen ett ansikte! Vad nu då, tänker du. Jo, jag skulle träna idag. Så jag gick in på coreboll, vilket är ett pass med pilatesboll. Riktigt roligt. Ja, sen då? Där inne är en kvinna som jag känner igen. Tror  ni inte det var läraren vi hade på genusföreläsningen i våras? Jodå. Så nu har jag tränat med en lärare. Wierd va?

Därefter begav jag mig till 7-eleven för att kolla om Pernilla jobbade, vilket hon inte gjorde. Där stod istället ED från min gamla skola! Gymnasiet. Hur stora är oddsen för det egentligen?! Chockade började vi prata lite om hur det var nu, vad vi gjorde, vad vi gjort osv. Ja allt tjöt man måste ta sig igenom. Riktigt trevligt var det! Kändes lite mer naturligt att prata med henne än med en lärare - på gymmet. Så låg det till. Min värd är liten.


Jag efter gymmet

Saker som släpar.

Ja, det är en del saker som släpar här i bloggen. Jag har sållat bort en hel del av det som händer i mitt liv för att folk ska orka hänga med i tempot (man orkar inte läsa 25 inlägg/dag) samt för att jag ska slippa bli bloggberoende. Bloggen ska bidra till att jag mår bra och får utlopp för mitt skrivandebehov. Inte för att jag ska få större behov av att skriva.

Nog om detta. Fick fråga om hur det gick på min tenta och under Stockholmsresan fick jag svaret på tentan. Ett mail skickades ut till alla i kursen. Jag tänker här dela med mig av mailet och skriva ner en del tankar om detta. Därefter visas den personliga kommentaren från läraren (som återfanns i samma mail). Here you go:

Hej!
Jag har nu läst era uppgifter.
Generellt gäller att flertalet uppgifter är hyfsade analyser av de tal som har valts. Vad som saknas är normalt en exemplifiering från talen, där ni hämtar stöd för era påståenden. Det som är svagast i analyserna är studiet av det som kallas för elocutio, dvs. utsmyckningen av tal med hjälp av retoriska grepp såsom bilder, anaforer, ordpar, hopningar etc. Varken Peter eller jag har dock betonat den delen av talstudiet så mycket, så det har väl sin naturliga förklaring.
Generellt gäller dock att många av er inte har någon lysande skriftlig språkbehandling: det vimlar av syftningsfel,  osymmetriska konstruktioner men även av felstavningar (trots att Word har en stavningskontroll). Att skriva bra är en relativt mödosam process; flertalet av er skulle behöva lägga betydligt mera krut på den saken.
I övrigt tycker jag att det var roligt att träffa er under kursen; även under så kort tid lär man ju känna flera olika människor och personligheter, något som är spännande!
Nedan följer en kortfattad kommentar till den retoriska analysen till var och en av er. Den utskrivna och kommenterade texten skickar jag med snigelpost till er LADOK-adress i mitten av nästa vecka. Då rapporteras också resultaten till LADOK.
I detta mejl får ni också veta om ni har "rester" i form av missade tal etc. Datum för "restexamination" jämte kursutvärderingsformulär kommer i nästa vecka (till LADOKs mejladresser).
Med sommarhälsningar

Lars-Erik (kursansvarig, min anm.)

Jag tycker helt ärligt att det är ett elakt mail. Jag tycker inte att man skriver så till deltagarna i ett allmänt mail. När vi ska opponera har vi ett tydligt schema där det står att vi ska belysa det som är bra. Det som anses vara dåligt är sådan som vi ska lyfta fram genom frågor som Hur tänkte du då? och kommentarer som Detta kan du arbeta vidare på eller Utveckla gärna... Tyvärr förhåller sig lärare väldigt dåligt till dessa själva. Detta är ett exempel på hur lärare faktiskt kritiserar en hel grupp, i mina ögon, helt känslolöst! I övrigt tycker jag att det var roligt att träffa er under kursen... visst skriver han positivt - i slutet! Raka motsatsen till vad vi lär oss i skolan.

Jag fick kommentaren:

Kommentar till Maddo (min ändring av namn)
Godkänd.
I huvudsak en korrekt analys. Du skulle dock ha kunnat göa mer av OPs (Olof Palmes, min anm.) ordval.
Ditt eget språk är huvudsakligen korrekt.


Detta lyfter inte upp från ovanstående mail enligt mig. Fokus har istället legat på det som är negativt. Självklart är jag glad över ett godkänt betyg och visst ska man få kritisera det som varit genomgående dåligt, men då anser jag att man gör det på ett positivt sätt så att personerna i fråga känner att de gjort något bra och inte bara dåligt.

Loveli


Vad tyckte jag om kursen då? Jo, kursen var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Den var mer inriktad på argumentation än att tala inför grupp. Det normativa lyftes fram som positivt och eftersom många blivande lärare blivit rekomenderad denna kurs och vi i vårt blivande yrke ska arbeta oss bort från det normativa (vilket är svårt men det är ett strävansmål) så anser jag kursen vara helt irrelevant i min utbildning. De som däremot gick dataspelsutveckling har större användning av denna kurs eftersom den gav dem verktyg för att argumentera för det de utvecklar i framtiden. Kortfattat så är den bra för vissa kategorier men för mig gav den inte vad jag hade väntat.


Ost med eller utan e-tillsatser?

Idag skulle jag köpa ost. En till synes enkel aktivitet. Gå in i butiken, välj ost, gå till kassan. Men jag tog med mig min lilla bibel: "Den hemlige kocken" och slog upp e-nummer efter e-nummer. Vad som är sjukt är inte det faktum att jag ställer mig och gör detta utan hur vissa e-tillsatser ens får lov att finnas! Först kollade jag en prästost som var på extrapris, sen en goudaost... Det hela slutade med att jag gick igenom halva sortimentet och slog upp e-nummer. Tillslut fann jag det! Osten jag letat efter! Inte helt utan e-tillsatser men med en e-tillsats! En e-tillsats utan kända hälsorisker kan ju tilläggas. Kan du gissa vilken? Arla hushållsost. Hushållsost liksom.. bara sådär. Varför äter man inte den oftare? Visst den är inte allt för smakrik men den smakar ost. Varför ska ost smaka någonting annat än ost?

E-tillsatser jag mötte på var bland annat:
E202 - Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner.
E 251 - Kan skada blodets syreupptagningsförmåga hos barn under 6 månader. Omdiskuterat ämne med cancereffekt i vissa djurförsök.
E 250 - Omdiskuterat ämne med cancereffekt i vissa djurförsök...

Andra saker att titta på: Lokalt bakat bröd innehåller oftast mindre e-tillsatser men det finns bröd utan e-tillsatser! Kolla på surdegsbröd (glöm inte kolla!). Gillar du tacos? Ja då finns det en tacomix (kryddorna) som är ekologiskt framodlad (iaf delar av den), denna innehåller inte E621 och kostar 1kr mer. Visst är det de små pengarna som gör de stora. Men köp en liten chokladkaka istället för en stor så har du ändå tjänat på det. Inte i kilopris på chokladen men i minskat godisintag och e-tillsatser. Enkelt!

Mot mjöl, godis och e-ämnen!

Det väcker många reaktioner när jag säger att jag väljer bort e-tillsatser. När jag handlar i affären tittar jag snabbt på tillsatserna och jag har beställt hem en e-nyckel som jag suttit och markerat på olika sätt beroende på de kända hälsoriskerna. För vissa blir det för mycket andra inspirerar jag. Jag äter fortfarande ute ibland och jag kan köpa färgigt bröd.

Jag köper i regel aldrig en blandkrydda (ifall jag gör det har jag spanat in eventuella tillsatser, kryddor bör inte innehålla någon tillsats!) och jag gör hellre en sås själv än pulversåser. Jag köper hellre arlas keso än icas keso och på samma sätt köper jag hellre kellogs special K än icas motsvarighet. Och ja, jag kollar på innehållet i allt jag äter. Väljer säsongsgrönsaker och ekologiskt i den utsträckning ekonomin och det lokala utbudet tillåter. Köper falukorv med två e-tillsatser som är närproducerad och innehåller mer kött än euroshopper.

På tal om euroshoper: Ica har blivit något vi alla handlar på. Jag hade länge svårt för ica. Jag vägrade och handlade hellre på coop (då konsum) eller hemköp (även om det också tar emot). Nu handlar jag bara på ica. Det handlar mycket om att det är ica som ligger nära mig och jag har ingen lust att åka långt för att handla. Konsum slog igenom för sina ekologiska varor samt för att det är ett kooperativ. Vi som är medlemmar på coop är delägare i coop. Så kom ica. Alla minns vi sången "icas egna varor" och reklamen som är i form av en tv-serie. Ja, vi minns dem. Likaså minns vi änglamark från barnsben. Vad hände? Jo, ica insåg att humor är viktigt. En trallvänlig melodi och ett gott skratt gör att vi minns ica med glädje. Änglamark däremot får oss att tänka på hur mycket vi förstör i naturen. Änglamark låg rätt i sin tid för det var i samma veva som vi skulle vara normerande. Barnböcker och undervisning var också normerande. Normerande går att jämföras med vår moderna syn på retorik. Övertalning tror vi att retorik betyder. Konsten att tala (i folkmun: ...så att alla tycker lika). När jag tittar på och jämför coop och ica idag så slår det mig vilken skillnad det är.

Icas egna varor samt deras andra märke euroshoper har verkligen slagit igenom. Folk väljer en falukorv med 48% kött av märket euroshoper hellre än den närproducerade med 78% kött. Det är otroligt. I våra "favoriter" mamma scan kan vi finna potatis! Ja, varför ska vi ha potatis till köttbullarna när det finns i dem? Det sägs att vi ska minska på pasta, potatis och ris (kolhydrater) för att gå ner i vikt (bland annat GI-metoden). Detta kan väl omöjligt bero på att vi faktiskt får i oss detta i "köttet" vi köper numera?

När kollade du innehållsförteckningen sist?

Jag kollar på innehållsförteckningen varje gång jag handlar. Visst köper jag godis och visst köper jag bröd. Jag köper inte coca cola för de har e-tillsatser som påverkar matsmältningen och den har jag problem nog med som det är. Uppsvälld mage, gasproblem, magsmärtor och problem att göra nummer två på toaletten är bieffekter jag får av coca cola.

Jag minns när vi var små. Då köpte man en back läsk till jul och en back till påsk. Den räckte en månad! Så lite läsk drack vi förr. Numera går det åt två liter på en fredagskväll. Det är sjukt. Detta är information jag ligger inne på och använder mig av i vardagen. Är jag med vänner och handlar kollar jag tillsatserna. Där går gränsen. Vännerna vill inte veta vad de trycker i sig och vill således inte att jag ska titta på innehållsförteckningen. Jag tvingar dem inte att läsa innehållet, jag säger sällan ens vilka e-tillsatser produkten innehåller men jag tittar och ibland väljer jag bort produkten (särskilt om den innehåller E 621, då är den i mina ögon helt utesluten). Men detta är inte okej för många. Det stör dem. De vill leva sitt liv utan att vara medvetna om innehållet.

Om mina vänner nu vill leva sitt liv, varför får jag då inte leva mitt liv? Det sårar mig något otroligt att gång på gång behöva förklara att det inte spelar någon roll för mig om du väljer euroshopers falukorv eller om du väljer den närproducerade falukorven. Du får gärna trycka i dig mamma scans köttbullar. Men tillåt mig få göra mina köttbullar från grunden! Vill du inte se att jag läser innehållet? Gå därifrån eller undvik att handla med mig, men sluta klanka ner på mitt val. Det är svårt nog som det är. Enda anledningen till att jag fortfarande fortsätter är för att jag märker att mitt exem minskat, jag har gått ner i vikt och för att det smakar godare. Det kanske är tre jäkligt bra argument men om du vill bortse från dem är det upp till dig. Det är ju jag som ska äta min mat.

Däför väljer jag utan e-tillsatser.


Ficktjuv i Gamla Stan
Ficktjuv - Gamla Stan
(Bilden är arrangerad - spana gärna in killens ansiktsuttryck!)

BILDSPECIAL - Stockholm

Oj oj, nu är vimmelbilderna uppe! Det är mycket bilder i bloggen just nu och det beror på att jag helt enkelt känner att det är vad jag kan bjuda på. Det händer mycket i mitt liv nu och det mesta är av positiv karaktär. Jag försöker njuta av tiden som den är och därför blir det en liten hälsning och många bilder samt väldigt lite kommentarer. Som det ska vara under sommaren!

Idag var jag barnvakt till Nova. Underbara unge. Funderar på att stjäla henne men Nathalie trodde att föräldrarna skulle märka det. Doh. Sen träffade jag C i stan och vi tränade ihop samt pratade lite om då, nu och framtid. Kändes bra. Sitter med de sista bilderna från Stockholm men orkar inte förminska varje bild jag vill ha upp. Ni får nöja er med de som erbjuds samt vimmelbilder. Några är GULD-vimmel så det kanske ses som lite glamoröst? Hehe.

Bild på mig och Nathalie
Vimmel - Zorrofingrar!

Jag, Mats och Nathalie
Vimmel - Jag, Mats och Nathalie

Country Roads
Vimmel - Country Roads!

Gammalt och nytt folk
Vimmel - Gamla stammisar och nya

tresexti
Vimmel - Ego

Oskyldig AB
Vimmel - Oskyldig AB

Jag och Mats :)
Jag och Mats slängpussar

Loveli
Älskar detta kort!

Dyr och dålig restaurang
Fin restaurang med sur servitris och ljugande personal. Gamla stan.

Jag packar lite mongo saker från sthlm
Packar ner lite gamla grejjor jag hittade hemma.
Är inte mina rosa kattöron fina så säg!

Modellsession - Vintage

Jag kunde inte skriva inlägg igår. Bilderna igår vart bra. Jag är supernöjd och paraply-problemet löste sig. Nu packar vi för att åka till stan och fixa inför resan. Bilden länkar till bilder från fotografen! Jag har gjort såväl min make up och frisyr som Nathalies make up och hår. Är väldigt nöjd!


modell - vintage

Hjälp! Modellsession vintage!

Hjälp! Jag ska göra en modellsession med inspiration av vintage imoron. Behöver ett vintage paraply! Har du ett? Hör av dig! Övrigt på listan är: make up? hår? Hur gör jag? Tiden för make up och hår får inte ta allt för lång tid. Jag ser fram emot denna session något otroligt. Nathalie ska också vara med men hon spelar guitarr hero med Mats och det orkar jag inte med. Min ångest är total idag och jag tog en cube till maten och får således inte ta min medicin. Jag tänkte inte alls på det när jag tog min cube. Jag tänkte bara att det var jävligt gott till tacos - vilket var dagens mat.

Jag mår rätt bra i övrigt. Jag ser fram emot sessionen och försöker fokusera på det. Har du tips och idéer är du välkommen att höra av dig. Är du makeupartist eller duktig hårstylist och vill göra hår/make up? Hör av dig! Kommentera inlägget vettja. Jag behöver godkänna kommentarer för att se ska synas och din mailadress är inte synlig. Det är en TFP (Time for print) så betalning är uteslutet!!


Bild från: http://vitarosetter.blogg.se
Bild från: http://vitarosetter.blogg.se

Glädjefyllt besked

Utskick 360
Klicka på bilden för att förstora

Det är inte utan att man känner sig utpekad som speciell. Det var fler "gamla stammisar" där och stämmningen var super. Jag har nog aldrig varit med om att ett sådant här utskick har skickats på klubben. Roligt, roligt.

BILDSPECIAL - En kväll ute i Stockholm (Beachparty)

Nu är det dags att berätta hur kvällen var. Den var superbra! Det var länge sen jag dansade så mycket och ännu längre sen jag träffade så mycket stockholmare. Jag är helt enkelt kär på nytt. Haha. Kär var väl att ta i men jag insåg hur roligt kroglivet i Stockholm är. Självklart går jag till samma klubb som innan (tresexti.se) för att det är sån jävla härlig stämmning där! Folket känner varandra, man kommer lätt in i gemenskapen och ja... hur ska jag förklara det? Vi höll på att dansa sönder scengolvet - det säger väl allt? HÄRLIGT! Här kommer bilder. Bilderna är från Nathalies kamera (Canon IXUS 700). Se och njut! Först lite missade Skansenbilder!


Jag och min bror på skansen
Bild på mig och lilla b.

Jag på skansen
Jag på skansen.

Festen kan börja!
Förfesten kan börja!

Hehe, skulle vara bild på hur brun jag va men tyckte den blev läcker i svartvit. :)
Nakenchock!

Jag och Mats :)
Jag och Mats inför Beachparty!

Jag och Mats samt Nathalie på ett hörn ^^
Jag och Mats på klubben - Nathalie på ett hörn! ^^

Dansa?
Skaka rumpa! - Men vad gör Nathalie?

Dansa!
Så ska det se ut!! ^^

Träffa gamla bekanta! ^^
Gamla bekanta

My DjPimp! ^^
...och... ja Dj:n

Palmer
Utsmyckat med palmer!

TRÖTT!!
Vi åt på Burger King - Trötta som bara den!

Trötta på Slussen
Trötta på Slussen!

Låter bilden tala för sig själv!
Svintrött!!

BILDSPECIAL!! En dag i Stockholm - Skansen

Bildspecial på ingång. Idag har jag träffat mamma som började gråta när vi sågs. Min bror (Lilla b) var med, Nathalie också. Vi gick på skansen och här är bilderna som följer. Vi har det bra hos Mats men mina uppdateringar lär innefatta mer bilder än text. Se och njut!


Packning till Stockholm
Delar av min packning till Stockholm - Här är vi fortfarande i Göteborg

Äntligen på väg! =)
Göteborgs Central

Natta på tåget! ^^
Närbild med fokus på kalendern - Nöjd

Nu är vi på väg till Mats! =)
Mats och jag på pendeln

Nathalie dansar på min dansmatta! ^^
Nathalie gillade min dansmatta! =)

Mats fixar min dator =)
Mats fixade lite på min dator.

Skansens entré
Fredag: Skansen

Röda rosor - skansen
Skansen - Linnés trädgård

Rosor på skansen =)
Skansen - Linnés trädgård

Stockholmssnigel
Stockholms-snigel - Finns inte så stora i Göteborg

Björnungarna på skansen 2009
Självklart såg vi björnungarna!

Åka veteranbil på skansen!
Väckte gamla minnen och åkte bilarna!

Kattungarna får inte napparna längre..
Numera lägger barnen napparna i en brunn.
Annat var det på min tid! Då gav man dem till kattungarna!

Man får mata djuren på skansen - de är tama :)
Bäää! De är så söta!

jag fick godis av mamma :)
Jag fick karameller av mamma!

Falu RÖDfärg heter det ju!
Falu RÖDfärd heter det ju! Svart?! What?!

Familjebild
Familjebild - Undra varför jag är så galen med denna familj? haha

Claes sjunger allsång ^^
Lilla B (lillebror) sjunger för Nathalie.

Ustikt från solliden - Gröna lund
Utsikt över Gröna Lund från Solliden

Tvestjärt - äckligt! ^^
Tvestjärt!

Hur många morsor gör om detta? ^^
Hur många mammor gör denna? Haha

Lite nervöst inför resan.

Okej, jag börjar nog bli lite nervös faktiskt. Höll på att glömma betala en räkning. Men nu är dansmattan betald. Jag ska packa ner datorn i väskan och sen ska jag kolla allt en gång till innan jag lägger mig. Känns konstigt att sova så tidigt men jag ska upp runt 4:00 imorgon. Det känns konstigt att gå upp så tidigt. Bussen går 5:08 men jag vill nog duscha på morgonen hellre än ikväll. Självklart har jag inte funnit ro att slänga soporna. Men om jag går ut i tid imorgon så hinner jag ju det då. Lite disk finns det just nu och kanske borde jag diska innan jag lägger mig? Jag äter ju ändå inte frukost hemma utan äter den först på tåget. Mina solglasögon är kaputt och det är beachparty på fredag. Vi drar till tresexti, där finns gamla gänget i Stockholm.

Ja, nu är det dags att säga hejdå till datorn och vi återses nog på tåget. Jag och datorn alltså. Vi hörs igen imorgon när jag kommit hem till Mats. Ja, det är rätt mycket kärlek på det. Avslutningsvis får ni en bild på min älskade dator.Min dator

Veckans tänkvärda:

Ja, nu är det dags för en ny kategori. Veckans tänkvärda är den nya kategorin. Varför detta? Jo, jag köpte en kalender förra veckan och i den står det ett ordspråk/citat varje vecka. Tanken är att jag ska försöka komma ihåg att skriva in ett varje vecka. Påminn mig gärna om jag glömmer. 


Veckans tänkvärda:

Att lära utan att göra, är som att älska utan att röra.
Okänd


Dagen till ära är det även min namnsdag så jag tycker att veckans tänkvärda faktiskt passar bra. Om du bara tänker grattis så märker jag inte det. Säger du grattis så känner jag glädjen och värmen. Det funkar att kommentera även om du inte har blogg eller mail.

Nu ska jag fortsätta packa! Bjuder på en bild á "Ida-dansen" från vår senaste kväll ute.

Ida-dansen @ Park Lane

Alla dessa Glenn som bor i Göteborg.

Alla heter väl Glenn i Göteborg? Ja, det är så det heter. En låt som satt sig på de flesta personers hjärna minst en gång i alla fall! Här även med "alla rensar fisk i Göteborg". Jag heter Glenn, vad heter du?


Gorilla i Brunnsparken!

Oj, vad det händer grejjor nu, jag hinner inte reflektera! Tiden går så fort men hjärnan min är egentligen en dag före. Det känns galet. Jag har inte varit i Stockholmtvå år om man räknar rena Stockholmsresor. Ja, igår va ju Ida förbi och vi tjötade en del. Gårdagens kommentar blev "Maddo, jag vill inte göra dig besviken... men jordgubbar växer inte i skogen!". Haha, säger som Ida brukar göra i bloggen: Okej, det kanske inte var så roligt för de som inte var med... Haha. Men vi hade supermysigt.

Idag bar det in till stan för att testa strumpbyxor och vi har provat hela Lindexs sortiment. För att köpa de jag alltid köper! (Lindex egna 5-pack - superbra!) Dagens citat blir "då blir jag urinerad!" (ruinerad). Haha, det var länge sen jag skrattade så mycket! Vi åt på slimfood. Första gången för mig och jag tycker det var bra. Mysigt och bra med mycket valmöjligheter. Dessutom kostade alla sallader lika mycket så det kändes inte dumt att mixa egen. Det var superbra! Rekomenderas!

Vi gick in på Synsam för att fixa mina glasögon och passade på att testa lite glasögon också. Det var roligt. Plötsligt ser Nathalie en gammal skolkamrat. "Är inte det AT?" frågar hon och jag står utan glasögon samtidigt som jag försöker kisa så pass mycket att det blir någorlunda skarpt (just då var mina glasögon hos optikern som skulle fixa mina bågar, lyckat läge). Jovisst var det AT. Trevligt att träffa henne igen och roligt att hon lyckats med det hon vill (hon ville bli optiker).

Därefter åkte jag hem för att tvätta. Nina kom förbi och vi tjötade lite och hon hjälpte mig att torka disken, byta sängkläder och tvätta. Sen fikade vi och såg på bilder. Jag fick hem foton igår som jag framkallat. Fick erbjudande av photobox: Framkalla 50 bilder gratis! Jag fick betala porto som var typ 20 kr. Det var ett bra pris tyckte jag och eftersom jag tidigare beställt hos dem vet jag att de är bra. Tummen upp för det!

Ja, nu börjar jag känna mig lugn inför resan. Jag har ett relativt rent hem (som Nina kallar för normalt hem) och jag ligger bra till i tidsplaneringen. Tummen upp. Imorgon är planen att städa lite så jag kommer hem till en ren lägenhet istället för vad jag anser är en svinstia och göra matsäck till tåget. Det känns bra att ha en dag bara för mig själv. Samla tankar och göra vad som faller mig in. Inga planer görs upp för denna dag!

När jag kommer hem igen ska jag vara barnvakt dagen efter (tisdag alltså). Det blir skojjigt. Älskar den lilla skruttungen! Nova är det såklart jag pratar om. Nu ska jag försöka se över packningen. Det blev lite väl mycket kläder nu. Ska jag ha den pepitarutiga eller leopardmönstrade klänningen?


Jag och Nathalie i samma sorts bågar ^^
Jag och Nathalie i samma modell av bågar. ^^


Jag tycker nog Nathalie passar i glasögon =)
Nathalie i några andra bågar.


Bzzzz!! =P
Flugan Maddo ^^


Brunnsparkens Zoo? ^^
Gorilla i Brunnsparken. ^^


Packning pågår! Vänligen stör ej! ^^
Packning pågår - Stör ej! ^^

Resan närmar sig

... med stormsteg! Idag ska jag in till stan för att möta Nathalie och hämta ut biljetterna. Det är bra att ha dem redo innan så det inte blir krångel med maskinerna klockan sex på morgonen! Därefter ska jag tvätta.

Igår kom Ida förbi och vi plockade blåbär. Alla bär gick till Ida. Det var mysigt att träffa henne igen. Vi gjorde även lite mat och ett recept som jag garanterat ska lägga ut på bloggen. Inte just nu bara för nu ska jag skynda till bussen - som vanligt.

Snabb-blogg om helgen!

Nu är det dags för mig att uppdatera er om vad som händer i mitt liv. Så fort det är lite i bloggen är det mycket i livet. I fredags begav jag mig iväg och jobbade eftermiddag och därefter drog jag till Nathalie för att dansa dansmatta med B1 och Nathalie. Eller.. jag dansade. Nathalie dissade mattan. Direkt efter singstar gav hon upp. Jag älskar dansmatta så jag fortsatte. Mitt försök till självständighet.

Lördagen bjöd på besök från Klass-Ida med utlåning av böcker inför hennes Kina-resa. Hon åker idag. Jag tror hon är nervös. Haha. Hon åker själv för er som inte vet det.

Jaha, utöver det då? Jo, jag var på möte/intervju på lördagen också! Jag ska bli värd på fysiken till hösten. Det ska bli spännande. Då har jag ingen anledning till att inte träna längre. Jag måste helt enkelt! Det är positivt. En annan positiv sak är att jag nu slipper fundera ut hur ekonomin ska gå ihop när jag köper träningskort. Det är super. Jag trivs himla bra på fysiken. Nog tjötat om det, jag är glad över det.


Fysiken logo


Efter intervjun/mötet begav vi oss hem till mig, såg på film och sen åkte jag och Nathalie till Massören som hade en liten spelning inför vänner. Han spelar gitarr och detta var första spelningen. Det gick bra och jag fick vara med på ett hörn. Jag älskar att sjunga!

Söndagen bjöd på.. jag vet faktiskt inte vad det var för väder? Jag och Nathalie begav oss som ni vet till Kickan för att fira hennes födelsedag och jag njöt av att vara i hennes sällskap. Självklart var det roligt att se Nova! Hon växer och kryper inte längre. Nu kan vi börja oroa oss för tonåren!

Sen åkte vi till Älin och fick riktigt god sallad (tre olika sorter), morötter och lök. Mums mums. Nu har Ida (blogg) kommit och vi ska eventuellt plocka blåbär!

Dagen i bilder och korta ordalag

Idag var det bjudning hos Kickan som fyllde 24 år igår. Camilla fyllde 23 samma dag och denna dagen till ära kan jag tillägga att min stora lillebror idag (jaja, igår, söndag..) blev 22 år. I mina ögon är han dock fortfarande 15! Jag fick träffa Nova-skrutten och hon går massor nu. Det är fantastiskt att se henne. Jag är så glad över att umgås med Kickan och Nova. Det är en underbar mamma och ja, vad kan man förvänta sig? Jo en underbar unge! Jag tog massor av kort men jag lägger inte upp bilder på Nova. Efteråt drog jag och Nathalie till Älin för att jag skulle få lite sallad vilket slutade i tre salladssorter, morötter och lök. Jag är helt salig för de har underbar trädgård och...när jag kom hem insåg jag hur mycket jag missat. Jag har aldrig haft hus, trädgård eller de möjligheterna. Det är en stor dröm jag har däremot men just nu känns den avlägsen och det sänker mitt humör en del. Dagen har varit fantastisk och jag försöker hålla fast vid det. Här får ni lite bilder.


Kickan
Grattis till Kickan!


Dagens Outfit
Maddo of the day
 
Älin
Faster Älin va med på bjudningen också.

På väg hem från krogen

Nu har jag mitt älskade redigeringsprogram (ACDSee) tillbaka. Den nya versionen har lite extra effekter vilket uppskattas av mig. Jag har exempelvis velat ha ramar bra länge nu! Denna bild har jag velat redigera bra länge nu också. Så här kommer en bild som jag är nöjd med och är stolt över. Den tillhör inte den vanliga typen av redigering jag brukar göra utan är mer tonad och grå. Jag älskar motivet, lutningen och känslan i bilden. Jag tror de flesta tjejer som gått ut på krogen med högklackat kan känna smärtan i fötterna och tröttheten i kroppen efter en kväll ute genom att bara se på bilden. Modell är i sedvanlig ordning Nathalie.Nathalie - hemgång från krogen

Bildspecial - Gothia Cup 2009

Som ni vet var jag på Gothia Cup idag. Jag fotade en hel del men alla bilder är inte värda att läggas upp så ni får ett litet urval. Det bästa kan man väl säga. Det var svårt att fota eftersom det rör sig mest hela tiden men det är utvecklande tycker jag. Ge gärna kritik, såväl bra som dålig.


Gothia Cup 2009-07-15
Närkontakt

Gothia Cup, Kungsbacka, 2009-07-15
Närkontakt

Gothia Cup, Kungsbacka, 2009-07-15
Det gröna laget hade bollen mest hela tiden..

gothia cup, kungsbacka, 2009-07-15
Röda laget (Balltorp om jag inte minns helt fel)

Se fotboll - Gratis!

Ja, idag ska jag gå och se på fotboll - gratis! Det är ett av flera gratisnöjen jag kommit att upptäcka i Göteborg under sommaren 2009. Desto mer man söker, desto mer finner man! Är du intresserad av fler gratisnöjen finns här en lista på vad du kan göra vid regn. Den ingår i min kategori Jakten på gratis - Göteborg där jag skriver om olika gratisnöjen. Spana gärna in kategorin om du är i Göteborg eller du kanske rentav bor i Göteborg redan?

Gratis fotboll var det ja. Gothia Cup invigdes ju häromdan. Än har jag aldrig varit på Gothia så detta blir mitt första besök. Jag ska nog ta med mig kameran. Men nu ska jag rusa. Ni får helt enkelt hålla er till tåls tills nästa inlägg kommer. Vem vet, min dansmatta kanske har kommit då också?

Träning varje dag?

Ingen dansmatta idag. Håll tummarna för att den kommer i morgon. Imorgon ska jag tydligen på fotboll med Nathalie i Kungsbacka. Inte nog med det, vi ska åka 11 från stan. Jag tror inte hon är klok den människan! Fy.

Idag var jag på gymmet, skönt att få röra på fläsket lite. Överväger starkt att träna en hel del framöver. Första tanken är varje dag i en vecka (tills jag åker).. Kanske är det lite overkill... Mina intressanta pass är som följer:


Måndagar
17:00-17:55 - Basic Aerobic
17:30-18:20 - Coreboll
18:45-20:00 - Styrkeyoga
19:15-20.30 - Krafttag

Tisdagar
18:30-19:45 - Krafttag
19:30-20:45 - Styrkeyoga

Onsdagar
17:15-18:15 - Styrkeyoga
18:30-19:25 - A-Box
19:00-20:25 - Krafttag

Torsdagar
18:00-19:15 - Krafttag
18:30-19:20 - Coreboll
18:45-19:45 - A-Box

Fredagar
17:00-17:45 - Basic Aerobic

Söndagar
19:45-20:45 - Styrkeyoga

Uppdatering: Dansmatta

Nu är det dags att uppdatera er om att jag fått mail från spelrummet (läs mer om spelrummet och varför jag har kontakt med dem här). Dansmattan är på väg! Vad skrev de då? Jo, jag tänkte att jag skulle ta detta från början. Jag skrev ju att jag hade mailat dem och ställt lite frågor. Såhär skrev jag:

Hej!
Jag har sett på en dansmatta hos er, jag undrar om den fortfarande finns kvar och vad skillnaden mellan den separata dansmattan och den med tillhörande spel är? Jag undrar också om det är möjligt att ladda ner de spelen som finns för  den separata dansmattan till den med tillhörande spel?

MVH
Madelen


Svaret jag fick var följande:

Hej Madelen

Skillnaden mellan dom är marginell kvalitetmässigt. Många köper den lösa dansmattan och laddar ner stepmania som är gratis.
http://www.stepmania.com/ Andra som inte vill det köper den som har spelet In the groove med 80 låtar
till. Dansmattan med In the groove är också 2 spelar kompatibel om man köper 2st mattor.
Vill man inte hålla på och ladda ner låtar till Stepmania så väljer man den
andra. Det går också att köpa In the groove mattan och ladda ner Stepmania till
den.´
Det är mycket en smaksak.

Mvh
Christer Andersson
Corestore / Spelrummet.se


Eftersom jag valde att beställa med faktura har jag fått lite mail om denna och huruvida mitt paket kan följas direkt från deras hemsida (vilket är ett stort plus!). Idag kom mailet jag väntat på, det kom en "order update" nämligen följande:

Hej
Din beställning har lämnas till Posten för vidare leverans till dig.
Fakturan ligger med i ditt paket tillsammans med dina varor.
Var vänlig att betala i tid så slipper ni extra avgifter.
Om du vill hjälpa andra kunder på kan du skriva ett omdöme om din vara på
www.spelrummet.se

Tack för din beställning.
Mvh Kundtjänst
Spelrummet Corestore Karlskoga


Så nu vet ni vem som kommer sova vid brevlådan! Okej, det kanske var att överdriva eftersom posten kommer efter lunch. Haha. Men jag längtar!

Ni får en gammal bild som jag hittade när jag kollade igenom foton att göra kort av. Det är inte utan att jag saknar min lugg och mitt bruna hår...


Födelsedagen 2008
Rap med Maddo och Nina - Födelsedagsfesten 2008

Bildspecial - Kräftskiva 2009

Kräftskiva 2009


Var ju på kräftskiva i lördags och jag har ju lovat bilder! Ja, den var extremt tidig. Denna gång var det inte jag som gjorde en galen planering! Att jag däremot skulle lägga ca 100kr/kg för kräftor var väldigt osannolikt så jag sket i det och åt min egen mat. Varför är kräftor så dyra? Det är en fråga som tåls att fundera på!

Kräftskiva 2009
De flesta åt ändå kräftor.

Kräftskiva 2009
Innan kräftorna kom ut på bordet.

Kräftskiva 2009
Nathalie med välkomstbålen.

Kräftskiva 2009
Tröttnade?

Kräftskiva 2009
Kräftskivan i full gång.

Kräftskiva 2009
Fight mellan två kräftor ^^

Kräftskiva 2009
Stockholmare.

Kräftskiva 2009
Jag och Philip.

Kräftskiva 2009
Gängbildning? ^^

Kräftskiva 2009
På bussen.

Dansmatta till PC

Igår jobbade jag, på vägen till jobbet bestämdes att jag skulle hem till Nathalie och sjunga singstar. Frågade B1 och midsommartjejen om de ville med men de va lite tveksamma. Efter ett tag var det bestämt att vi skulle dansa dansmatta och sjunga singstar men en av de två kunde inte komma tyvärr. Men jag hoppas att det blir en till gång. Vi dansade och sjöng och jag blev som vanligt hyperaktiv på dansmattan. Jag älskar att röra mig men det är så tråkigt att gå och träna.

Dansmatta är det bästa minnet jag har från min norrlandsresa i julas. Det tillsammans med ägaren av mattan.

Var hemma runt ett och när jag vaknade i morse bestämde jag mig för att googla runt lite och vet ni vad? Det finns PC-dansmattor! Ja, nu är det en dansmatta på väg till mig. Jag beställde den från spelrummet efter att ha mailat dem och frågat om skillnaden mellan de två PC-mattorna de hade. Svaret kom inom en timme och var väldigt informativt och bra. Hade jag inte fått ett så bra svar hade jag nog inte vågat handla från dem. Däremot är jag försiktig med förbetalningar på nya sidor så jag tog det på faktura, vilket bara kostar 25 kr extra. Det är ingen större summa. De hade dessutom rea på allt så jag fick spelet inkl. fakt- och fakturakostnader för 358 kr. Det tycker jag är ett bra pris!

Dansmatta - PC - bild från spelrummet.se


Självklart kommer jag uppdatera er om själva leveransen och spelet sedan, men jag måste få det först. Borde få det nästa vecka! Högst troligt tar jag med det till Stockholm. Jag och Nathalie åker till Stockholm den 23 juli. Med tanke på hur mycket man svettas och känner att man rör sig när man dansar så tror jag att det är ett bra komplement till träning. Armarna och magmusklerna kan behöva kompletteras. Jag kommer också minska min tid framför själva datorn så jag kanske slipper en fullt utvecklad musarm som jag håller på att få. Jag tycker också att 358 kr är billigt i förhållande till ett gymkort, därför beställde jag det redan nu. Jag är rätt säker på att jag kommer dansa en del. En bättre och nyttigare livsstil?

Enkel blåbärssaft!

Lite flashbacks får man allt när man går igenom gamla bilder. Jag försöker rensa lite på datorn nu. Jobbar ikväll så jag har inte allt för mycket planerat. Ska försöka mig på blåbärssaft nån dag också. Hur länge klarar sig blåbär? 

Gammal bild från i våras - Foto: Kickan
Bild från i våras - Foto: Kickan


 

Oj, jag glömde bort att jag satt och bloggade. Nu kokar jag blåbärssaft istället. Hittade ett enkelt recept på en blogg häromdan.

 • 5 dl blåbär
 • 1 dl vatten
 • 1-2 dl socker

Koka upp bären med vatten och socker. Låt puttra 20-30 minuter på låg värme.
Pressa bären genom en sil så all vätska går igenom till en behållare.
Vätskan är nu klar som saftkoncentrat och det som är kvar av bären fungerar utmärkt som paj!

Det återstår att se vad resultatet blir. En sak är säker: Det är enkelt!

Jag hade Jaz på besök igår. Det var supermysigt, vi åt lite blomkålssoppa och pratade massor. Nina kom förbi och vi åt blåbärspaj och snackade. Därefter gick Nina. Jag och Jaz satte oss vid internet och kollade på lite gammla minnen. Nostalgi är en bra regndagsaktivitet. Haha. Vad sägs om tre kronor? Eller tippen? Är det någon som råkar ha tippens låt "faster kenta"? Jag älskar den och hittar den inte.

Källa: JaniCuisine


Bildspecial!

Maddo
Begav mig ut med kartan i handen...

Korg
...och en korg för att...

Blåbär!!
...plocka blåbär!! Blev en supergod Blåbärspaj!

Loveli
Dagens underbara bild. Blev kär i vyn direkt.

Halstabletter kan ge andningssvårigheter

Vanliga Vicks Blue Orginal innehåller e-tillsatser. Det kan vi se på färgen. För inte har väl du sett något som är så klarblått naturligt? Jag har år efter år tryckt i min vicks men för några år sen slutade jag för jag ansåg att de inte gav effekt. Jag kollade lite på aktavara.org igår. Visst har jag förstått att vissa e-tillsatser är värre än andra men att vissa är misstänkt cancerframkallande och vissa kan ge andningssvårigheter och klåda kunde jag inte tänka mig. Det känns som om vi skulle komma på bukt med en hel del problem genom att kolla igenom våra e-tillsatser.

Vicks blue orginal - kan ge andningssvårigheter
Liksom E132 kan E131 ge andningssvårigheter.
E131 är förbjuden i Nya Zeeland och Australien då den kan orsaka allergiska reaktioner som utslag och klåda, andningsproblem, nästäppa, skakningar och lågt blodtryck.


Varför görs inte detta? Varför satsas det inte på att vi ska få bra mat? Har du någon gång smakat på glass utan aromer? Har du någon gång ätit hembakad sockerkaka? Är den lika god som den köpta? De flesta håller med om att så inte är fallet. Varför köper vi då maten som innehåller alla dessa e-tillsatser? Jag tror det beror på okunskap. Jag är rätt säker på att det beror på okunskap. De flesta säger att man inte kan undvika e-tillsatser och jag håller med om att det kan bli svårt. Det finns enklare saker att göra. Jag tittar alltid efter E621, jag försöker göra maten från grunden och kollar att mina kryddor innehåller den egentliga kryddan. Jag kollar på glassen om den innehåller vanilj eller arom. Jag försöker ha koll på vad som är säsongsfrukt och -grönsaker (dessa är i regel billigare).

Mina matkostnader har reducerats. Jag mår bättre och känner mig piggare. Den sista tiden har jag ätit en hel del fabriksproducerat och jag känner direkt att jag är tröttare. Jag behöver 10 timmars sömn för att orka med - om jag äter massvis av e-tillsatser. Idag beställde jag e-nyckel av livsmedelsverket. Den är helt kostnadsfri. Jag vet inte om den är helt bra men jag tänker i alla fall ge den en chans. Det kanske underlättar minimerandet av e-tillsatser?

Nu ska jag bege mig ut i naturen och plocka blåbär. Blåbären smakar annorlunda än den i blåbärsglassen - godare. Undrar varför? Utöver det får jag lite motion och sällskap. Tre flugor i en smäll!

Källa/-or: aktavara.org, webbutiken.slv.se
Bild/-er: aktavara.org, netxtra.se

Medicin misstänks vara cancerframkallande.

Jag sitter och tittar på innehållet i mina fina RÖDA tabletter. Min första tanke var: Vilka e-tillsatser innehåller dessa?! Är de verkligen nödvändiga?! Så jag satte mig för att kolla upp detta. Skrämmande. Jag föstår inte varför jag behöver den gula, vita, bruna... you name it! Färgerna. Och vaddå "misstänks kunna vara cancerframkallande"?! Jaha, har jag inte fått cancer än lär jag ju få det nu. Det är ju sjukt! Vad är det egentligen i våra mediciner?! I mina sömntabletter (Mirtazapin Teva) finns E171 och E172 - samma som står längst ner på mina nuvarande tabletter. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta, vad tycker du?


Oxytetral - cancerframkallande?
Oxytetral - för behandling av bla. Klamydia och acne.


Oxytetral - Endast e-tillsatserna är utskrivna

E 104 - Kinolingult (färgämne)

Funktion: Färgämne som ger gul kulör.

Framställning: Syntetiskt framställt.

Användningsområde: Används i t.ex. godis.

Kända hälsorisker: Misstänks kunna orsaka överkänslighetsreaktioner och tillsammans med andra tillsatser hyperaktivitet hos barn.


E 127 - Erytrosin (färgämne)

Funktion: Färgämne som ger röd kulör.

Framställning: Syntetiskt framställt.

Användningsområde: Används i cocktailbär och inlagda körsbär.

Kända hälsorisker: Misstänks kunna vara cancerframkallande.


E 171 - Titandioxid (färgämne)

Funktion: Färgämne som ger vit kulör.

Framställning: Framställs ur titanhaltiga mineraler.

Användningsområde: Används i t.ex. keso och i såser ochandra produkter av pepparrot.

Kända hälsorisker: -


E 172 - Järnoxider och järn-hydroxider (färgämne)

Funktion: Färgämne som ger gul-gulbrun-rödbrun-svart kulör.

Framställning: Syntetiskt från järn, men förekom-mer naturligt i olika mineraler.

Användningsområde: Används i t.ex. kak- och efterrättsmixer.

Kända hälsorisker: -

Källa: aktavara.org.


Livsviktiga ex-pojkvännen

Vad hade jag gjort utan mitt ex? Vad hade jag gjort utan Söt? Jag skulle åkt ut till Söt idag men så blev inte fallet. Bokade om tiden och fick gå till läkaren eftersom han skulle iväg. Tappade bort plånboken en stund. Bröt ihop. Det blev för mycket. Jag är fan värd mer än ett brev med en remiss! Jag är värd raka puckar och vafan spelar det för roll om jag ringer och meddelar den jag har haft sex med om jag inte kan få det tillbaka? Varför är vissa människor sådana idioter? Jag vägrar säga att det bara är killar för det stämmer inte! Den som säger det ljuger! Det finns superfina killar. Liksom det finns idioter till tjejer (har hört en hel del om såna på sistonde). Men vad är det som gör att Bonden gått och blivit en så feg idiot? Ja, nu väljer jag faktiskt att gå ut med vem det är jag fick brevet av. Han som verkade så himla bra från början? Jag borde lyssnat på magkänslan innan jag åkte i julas. Jul och nyår var inte alls så bra som jag hade trott/velat. Kommunikationen brast. Nu vet jag att jag ska backa nästa gång.

Det blev inte att jag åkte till Söt. Visst gjorde det mig otroligt ledsen för jag hade sett fram emot det. Han ringde mig på eftermiddagen och pratade samt fick mig att le en stund när jag kände att allt var omöjligt. Nu har jag använt mig av min egen terapi: Möblering. Ska städa ihop skiten som blivit samt laga mat för jag har inte ätit nån mat idag. Fy mig!


Jag och söt
Jag och söt.
Han inget hopp och är ett ständigt lyssnande öra.
Ibland säger han inte orden man vill höra men han väljer alltid orden med omsorg.

Stulen plånbok.

Ja, idag skulle vi bege oss mot stranden (Humlebadet) för att bada lite. Värmen har funnits men det var molnigt. Hur som helst begav jag mig mot centralstationen och mötte Nathalie på stationen. Vi fick springa till tåget för att hinna. Så fort dörrarna stängs upptäcker jag att jag tappat min plånbok men tåget rullar...

Vi hoppar av stationen efter och får vänta en kvart på att åka tillbaka. En kvart har aldrig känts så lång någonsin! På stationen frågar jag mig runt om folk sett min plånbok. Självklart inga positiva svar. Bestämmer mig för att trots detta gå fram till väktaren längst ut på perrongen och fråga. Napp! En kille i sällskap av två väktare säger att han sett plånboken men att hans kompis har den och ska lämna in denna på informationen under dagen.

Efter att ha sprungit runt en timme slår det mig att jag borde ha dragit i nödbromsen på tåget. Det var faktiskt ett nödläge. Insåg att det tillslut blivit stöld av min plånbok. Bestämmer mig för att polisanmäla. Under denna timme som gått har jag träffat några av världens mest otrevliga människor, såväl servicepersonal hos SJ, som informations-personal i Nordstan samt poliser. Vi hittar väktarna och jag frågar om personerna som de pratade med när jag frågade om min plånbok. De ber mig hänvisa till ett klottergäng på centralstationen vid aktuell tidpunkt. Begav mig mot polisen och när jag väl är framme och har suttit där ett tag ringer telefonen. De har hittat min plånbok på ett Swedbank-kontor. Jag uppfattade inte vilket kontor utan tog för givet att det var Brunnsparken. Så var inte fallet.

Supertrevlig personal på Swedbank (med ett undantag) hjälpte mig att ringa runt och sedan fick jag ringa telefonbanken för att fortsätta ringa runt. Hon var supertrevlig och ringde mig och kontoren vart om varannat. Hon fick napp på sista försöket. Jag och Nathalie begav oss mot Järntorget för att få min plånbok och begav oss sedan hem till henne där vi åt vår lunch samt tryckte i oss alldeles för mycket godis samt såg på film. Eva och Adam, minns ni den? Med barnen som spelade? Ulrika Bergman som spelade Annika. Ulrika gick för i övrigt i min klass när jag gick i sexan. Coolt va? Haha. Sen blev det Mästarna som gick på någon tv-kanal. Också en klassiker. Nu är jag hemma. Imorgon bär det av till Söt för att slappna av.

Jag fick beskedet idag. Klamydia. På onsdag ska jag till läkaren och få medicin. Suck.

Avslutar med ett utdrag från en konversation med en klasskamrat under förra tentaperioden:

- Det är inte min dag idag...
- Maddo, det är inte ditt år!

Upptäck Sverige!

Idag bär det av mot nästa badplats: Humlebadet. Humlebadet ligger i Jonsered, mellan Jonsered och Aspen Station. Man går av vid Jonsered och promenerar en knapp km mot Jonsereds herrgård. Därefter följer man en stig till badplatsen. Man ser den när man åker tåget och det ser otroligt mysigt ut! Vädret ska vara lite molnigt under dagen, men varmt! Och är det inte strålande solsken får vi oss en välbehövd promenad i underbart sällskap. Det blir supermysigt (mitt nya uttryck är "super").


Vädret i Jonsered enl. yr.no
Vädret enligt yr.no - Jonsered


Visserligen kostar det om du inte har tillgång till busskort till Partille men jag har ju regionen runt och känner ett stort behov av att utnyttja det. Så nu peppar jag mig själv (har än så länge inte träffat någon lika optimistisk som jag, haha) och njuter av de gånger solen tvingar sig fram. I vetskap om att solens strålar är starkare än molnens mörker. Går det inte att jämföra med min optimistiska sida?


Vädret i Göteborg enl. yr.no
Vädret enligt yr.no - Göteborg

Gratis nöje vid regn!

Ja, morgondagen ska tydligen bjuda på regn under kvällen. Men på dagen ska det vara sol och enligt norska vädret så är det sista soldagen innan söndag. Därför drar vi iväg och badar vid Humlebadet imorgon. Det ligger i Jonsered och man ser det om man åker alingsåspendeln. Den ligger mellan Jonsered och Aspen. Det ser mysigt ut.

Jag har samlat ihop lite gratis vid regn! Det tycker ni väl om? Gratis är bäst. 

 1. Regnbrännboll och -kubb (alla utomhuslekar kan göras i regn! Gummistövlar är ett plus)
 2. Filmkvällar á retro (se gamla filmer du har hemma med vänner)
 3. Middag med vänner (äta gör du väl ändå? Varför inte dela på kostnaderna och göra någon god mat?)
 4. Läs (eller lyssna på) en bok - Biblioteken är underskattade!
 5. Gå på museum - I Göteborg behöver du bara betala inträde en gång om du är över 25år (under 25år = gratis), den kostar endast 40kr och gäller på fem museer!! Går du med mig har jag två opersonliga årsbiljetter. Läs mer här: http://www.vastarvet.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePage.aspx?id=29993
 6. Spelafton - Spela kort, yatzy, othello... you name it! Vad har du för spel hemma? Kanske har du gamla spel från barndommen? Vem minns inte Labyrinth??
 7. Se på gamla fotografier - ger dig garanterat ett gott skratt
 8. Retrokväll - minns du S.O.A.P. med hiten "S.O.A.P. is in the air" eller Backstreet Boys med "Backstreet´s back"? Vad säger du om jag säger Hanson? Gammal musik ger härliga minnen!
 9. Upptäck öarna! Ta med dig en matsäck och sätt dig på en färja. Se Göteborgs fina skärgård och njut av trevligt sällskap.
 10. Bloggar - Upptäck nya bloggar och bloggvänner! De flesta kommer online så fort det regnar!
 11. Har du en stor kärlek eller kanske en dejt? Sätt er och lyssna på smattret av regnet, det är otroligt mysigt.
 12. Fönstershoppa - Nordstan, kompassen och diverse olika passager längsmed Kungsgatan är under tak. Testa kläder och känn dig som en prins eller prinsessa! Gå därifrån i vetskap om att du då slipper städa undan samt tvätta kläderna. Haha
 13. Gå ut på en promenad och när du kommer kurar du ihop dig i soffan med någon varm dryck.
 14. Bada! Du blir ju blöt i vilket fall!? (Fördel om du har nära hem)
 15. ...?
  Tips och idéer mottages gärna!
Gummistövlar är en bra investering!
En bra investering - Gummistövlar!


 

Vem sa att livet var tråkigt för att det regnar? Har du egna tips får du gärna säga till jag uppdaterar gratisnöjen med jämna mellanrum. Håll utkik i kategorin Jakten på gratis - GÖTEBORG.


Bildspecial - Sommarparty 2009

Sommarfesten blev supermysig. Vi grillade, badade, tjötade och hade det allmännt mysigt! Här kommer lite bilder i sedvanlig ordning. Se och njut!


Sommarparty 2009
Vi samlades och umgicks, solade och njöt!

Sommarparty 2009
Badade och lekte - Här: Vatten-brännboll

Sommarparty 2009
Ego! ^^

Sommarparty 2009
Det var otroligt vackert!

Sommarparty på stranden..

...idag är det dag för sommarfesten. Jag ser fram emot detta väldigt mycket. Vi  sätter oss och grillar samt umgås. Det kommer bli supermysigt!

Idag var jag, B1 och Nathalie iväg och badade när vi såg en kanot med motor! Känns ju som om det förstör lite av kanotfärden? Tog inga kort för jag hade inte kameran med mig men det kommer bilder från sommarfesten sen - håll ut!


Sommarfesten 2007
Sommarfesten 2007

Bildspecial - Alcazar

Igår var det Alcazar i Borås och idag var min första riktiga sovmorgon på länge! Ni anar inte hur skönt det var. Däremot tror jag att det är ohälsosamt att sova med fläkt om man har massor av damm hemma. Så då är frågan om jag ska stänga av fläkten och svettas ihjäl eller dammsuga och svettas ihjäl? Haha. Det lutar åt det senare alternativet.

Igår var det Alcazar sa jag ju. Ja, jag och Nathalie drog till Borås. Vi sprang till bussen eftersom vi insåg att det var ett bastu-tåg (vamt tåg) och skyndade därför till bussen. Jao, sen strosade vi omkring i Borås där de hade öppnat en SubWay!! Nina var förvånad (smsade henne) men jag antar att det glädjer henne eftersom hon pluggar i Borås. Ja, sen satte vi oss på Jensens uteservering och åt lite. När vi skulle betala tog servitrisen för mycket betalt av mig och det upptäckte jag inte förrän på vägen hem - typiskt! Dessutom ville de inte stämpla våra jensens-kort. Dålig stil.

När vi gick ut från restaurangen använde jag mina Stockholms- och konsertkunskaper och vi kom ungefär fem meter från scenen direkt. När Alcazar hade spelat ett tag började jag och Nathalie planera för hemresa. Alternativen var: 21:57 eller 23:05. Vi räknade fel så vi skyndade oss till 21:57-bussen och när vi satt på den kom vi på att det bara var en timme mellan bussarna och inte två som vi hade räknat. Haha. Så tokigt det kan bli.

När vi kom tillbaka till Göteborg insåg vi att det var en varm natt. La mig rätt sent men fick sova ut i morse vilket var otroligt skönt. Nu ska vi se om du ska kunna få lite bilder från kvällen:


Jensens i Borås med Nathalie
Nathalie på Jensens i Borås - som tog för mycket betalt!

Jensens i Borås med Nathalie
Jag på Jensens i Borås - som tog för mycket betalt!

Vi var inte ensamma direkt - Alcazar i Borås
Vi var inte ensamma... haha

Alcazar i Borås
Alcazar gjorde en show med många låtar för att vara en gratiskonsert.

Alcazar i Borås
Det var svårt att få bra bilder - är ju inte van vid att fota i konsertljus.

Alcazar i Borås
Klädombyte - har väl sett finare kläder än detta. haha

Alcazar i Borås
Klädbyte igen - nu kom de mest kända låtarna.

Alcazar i Borås
Alcazar

Springer till bussen
Vi fick springa till bussen!

Svettiga på bussen hem från Borås
Genomblöta av svett satte vi oss på bussen - som hade AC!

Alcazar - Gratis!

Alcazar gratis konsert i Borås - Bild från melodifestivalblogg.nu
Bild från melodifestivalblogg.nu

Idag drar jag och Nathalie till Borås för att se på Alcazar. Det blir roligt. Det är en gratiskonsert  (Läs mer om gratiskonserter i Borås) och vi lär inte vara ensamma om att vela åka dit. Det har varit reklam på bussar och spårvagnar i Göteborg länge. Det är väl ett sätt att sätta Borås på kartan antar jag. Det är en stad som börjat synas mer och mer det senaste året. Pinoccio är väl bara ett exempel och körslaget ett annat. Ja, de avancerar!

I övrigt har jag satt mig ner för att plugga lite idag. Känns väl sådär lagom roligt. Jag har också tvättat och badat lite med B1 som fick be mig komma upp ur vattnet tillslut. Haha. Jag älskar att bada! Livet leker just nu.

På tal om fester och semester.

Dagen har varit super. Upp tidigt för att åka iväg och testa mig. Behövde inte medicineras direkt som jag behövde sist (då misstänkte de iof att jag hade livmodersinflammation också, haha). Puh. Så det blir alkohol på lördag! Det är kanske inte allt för relevant. Jag fick sitta och vänta rätt länge för att få komma in och en sak har jag lärt mig: Ha inte sex med sexiga, solbrända killar i åldern 20-23. De var ju typ de enda som var där!! Jaha, utöver det då? Jo, jag och Nina tappade allt i våra sinnesfulla bruk. Jag lekte med barnleksakerna när sköterskan kom och när vi väntade på läkaren flippade vi ut totalt. Vi skrattade år allt och Nina tog med sig lite av allt möjligt hem. Mest kondomer då va. Haha. Sen fick jag prata med kuratorn. Varför vettefan men det blir nog bra.


Jag och Nina <3
Jag och Nina flippar ut på vägen till Sahlgrenska


Jag åkte in till stan för att handla dricka till lördagen och lämnade tillbaka min kylväska. Mötte Sofie och begav mig hemåt. Köpte en ny kylväska på ICA (69kr) och därefter hem till mig för att göra en pasta och mozzarella-sallad och mot stranden. Mötte B1 med tjejen som var med på midsommar. Har inte kollat om jag får nämna hennes namn och jag vettetusan vad jag ska kalla henne annars! Vi lämnade Sofie som av olika skäl inte kunde hänga med utan tvingades åka iväg. Mot stranden!

Nina kom förbi med Ludvig och jag badade lite med honom. Roligt som tusan! Vi satte oss sedan och solade lite till. B1 och midsommartjejen (hon fick ett smeknamn tillslut!) gick och Nina satt kvar en stund. Därefter lämnade även hon mig och jag passade på att njuta av tystnaden och lugnet som var. Satt och tittade på en man som badade med sin hundvalp (3 månader lyckades jag höra att den var). Det var supermysigt.

På vägen hem ringde jag Söt och vi pratade om att ses nästa vecka. Så det är dags för mig att plugga lite så jag kan skicka in den förbannade hemtentan och därmed bli kvitt den! Varför ska vi ses? Jo, för det första behöver jag träffa honom. Saknar raka puckar och allt icke-krångel. Jag vill också komma bort från stan och slappna av. Dessutom har han lovat att jag ska få va med ut och segla i sommar. Mysigt!

Fick frågan om gårdagens dikt var min egen. Ja, det är min egen dikt. Jag älskar att skriva och kan inte tänka mig ett liv utan skrivandet. Därför skriver jag. Jag dör inombords om jag inte får skriva. Jag skriver bloggar, brev, mail, inbjudningar och dikter.. You name it!

Sol och värme
Vid vattnet - mobilkamera

RSS 2.0