Bilder i mängder!

Idag bar det av med Kickan och Nathalie till Subway, därefter drog vi oss till Slottsskogen där vi fotade, pratade och bråkade om vem som skulle köra Nova. Jaa, hon har charmat även Nathalie! Kickan tog lite kort på mig och kände på sin nya kamera och det var lika härligt som vanligt att träffa såväl Kickan som Nathalie! Det måste vi göra fler gånger tycker jag.


Nathalie på subway
Jag och Kickan introducerade Nathalie för Subway!

Påfågel i slottsskogen
Sen gick vi till slottsskogen och såg påfåglar i mängder!

Små söta lamm i slottsskogen!
...och lamm

Lamm och..ööh..ja?
....och får!

Nathalie med vagnen =)
Nathalie fick köra vagnen när jag och Kickan fotade. =)

kickan fotar! =)
Kickan fotade med sin nya systemkamera.

Pollensäsong 2009
Jag tog också lite pollenkort.

Närbild på..något!
... och kort på något annat. Bra blev det i alla fall!

Kickan går mot den mörka gången...
Kickan mot mörka tunneln.. =)

Knoppar 2009
Knoppar i massor, våren är på gång!

Kickan var fin i håret =)
Kickan med sin fina blomma i håret!

Sen tog vi spårvagnen.. =)
Sen tog vi vagnen hem.
Bilden är rätt bred så klicka på den så kommer den upp! =)

Bildspecial

Idag blev det sent i skolan och jag kan numera erkänna att jag tillhör kategorin social-pluggare! Det är så mycket enklare att ha någon att plugga med, även om den inte läser samma sak. Personen behöver inte ens prata med en! Man är där, äter tillsammans och bara... är.


Björn pluggar
Björn gjorde sitt SvB-prov.

Ja, lite måste man ju posera! =)
Jag poserade lite.. =)

Ja, jag är en poser! =P
Ja... jag poserade som sagt lite.. =P

ja, det blev rätt sent! =P
Satt i skolan rätt länge.. =P
(Jag kom till skolan 9:45...)

Göteborgs Universitet @ night!
Göteborgs Universitet @ night - wonderful

Jag har sagt det förr - en riktigt poser! =P
Sa jag att jag brukar posera? =P

Björn poserar omedvetet! =P
Göteborg @ night - loveli

Finskorna var på idag! =)
Finskorna var på idag! =)

första stegen har kommit nu

Framsteg
Kickan (Livet så här långt) har nu uttalat sig om att Maddo kan få låna hennes dotter, som numera går! Men hon får inte  ha hennes på nätterna! Det betyder en hel del pendlande och vet ni vad?! Maddo hann inte ens se henne krypa! Som om det vore nog! Nej, barnet pratar ju för Guds skull (detta blogginlägg är nog inget för kristna så som jag missbrukar vår herres namn). Nova säger numera lampa, pappa och mamma. Jajjemensan, det är bara att inse att det barn Maddo mötte för ett halvår sedan börjar bli en egen individ. Snart blir hon väl tonåring och gör sin mamma orolig om nätterna. Vi på Maddo-redaktionen har lugnat Kickan genom att konstatera att hon faktiskt får dricka vin när Nova väl är tonåring!Maddo och Nova
Snart är detta blott ett minne... satan vad fort ungar utvecklas!

Bästa preventinmedlet?

Ni som känner mig vet att jag har lite svårt för preventinmedel, jag får alla biverkningar som finns (okej, kanske inte.. men jag blir deprimerad). Idag kom Björn förbi skolan och vi begav oss till hemköp som ligger vid "vårt" C-hus och handlade lite godis för att kunna plugga (vi sitter på skolan och pluggar). På vägen tillbaka utspelar sig denna konversation mellan mig och Björn:

- Där är ett P-hus, säger Björn.
- Så om man har sex där blir man inte gravid?

P-hus = preventinmedel?


Jag vill med detta introducera min nya kategori: Onödiga konversationer och roliga historier. Vilket jag anser är ett nödvändigt ont i vår grymma värld. Förbered er på ett gott skratt! Bild kommer senare.

Bilder från dildo-party

Dildoparty (okej, sexleksaker, sexparty.. whatever!)

Igår påbörjade jag mitt nya liv och idag är en ny dag. Jag håller tummarna för att den blir kanon! Jag och Ida (Ida Persson) sågs på centralstationen och begav oss mot ett dildo-party. Ja, ni läser rätt! Jag som inte ens kan diskutera sex utan att bli generad till tusen, jag skulle på dildo-party! Men det gick bra ju. Men det är nog ingenting för mig. Hon som höll i partyt frågade om jag ville bli säljare eller ha ett party hemma. Hon tyckte att jag skulle byta vänskapskrets eftersom jag inte trodde att dildo-party var något för min vänskapskrets. Vaddå? Jag älskar ju mina vänner! Precis som de är. Därefter började Idas mage bråka och vi åkte hem. Jag tycker ändå att det var precis lagom lång tid och jag kom hem i någorlunda tid (strax efter tolv).


(Går-)dagens Ego-bild =)
Gillar gårdagens frisyr! =)

Ida arg för att jag ser de gula bilarna före henne! =)
Jag ser de gula bilarna före Ida! *ler*

Ett tips: Ta inte första trappan!! =P
Tips! Ta inte trappan, den kan påminna dig om din dåliga kondition!

Ida med systemetkassen =)
Ida på vägen hem.


Idag ska jag träffa Kickan (Livet såhär långt)och vi ska högst troligt till Jensens och äta. Det ska bli roligt att träffa henne för det var otroligt länge sen sist! Tyvärr kommer inte Ida (Ida Persson) med eftersom hennes mage inte mår bra. Ikväll kommer Björn förbi. Mest för att han är orolig för mig och för att jag bad honom komma.

I övrigt vill jag säga att jag numera håller på och  kollar lite på nätet vad gäller e-dejting och det är otroligt vilka  människor det finns! Mitt störta tips vad gäller e-dejting är: Ett bra första intryck är VIKTIGT! Det är det första intrycket som gör att jag fortsätter ha kontakt med en person. Lyckligtvis finns det olika typer av människor och som tycker om olika men jag tycker att killar i regel är väldigt klumpiga på dejtingsidor. Att påbörja ett mail med att berätta vad man är kass på är ingen bra början enligt mig.

Första dagen i mitt kommande liv.

Ny dag - nya tag
Igår var en rätt tuff dag. Jag satte mig i skolan och pluggade, jag läste och läste. Björn kom först fem timmar efter avsatt tid och jag gjorde allt i min makt för att inte bli arg. Jag hatar att bli arg så jag stängde av, vilket självklart inte är bra för vare sig Björn eller mig. jag försökte helt enkelt vara glad och tillslut gick det väl sånär.
Jag begav mig till jobbet och när vi ska byta spårvagn möter jag plötsligt Nina. Hon följer med tills jag slutar och vi åker hem tillsammans. Skönt att ha en kompis så nära och roligt att träffas sådär spontant utan tanke på att ses!
Väl hemma satte jag mig vid datorn, kollade igenom lite gamla bilder på CD-skivor och kom fram till en mapp där det fanns bilder på mig och  mitt ex. spelmissbrukaren. Jag såg bilder på hur vi hade det när vi bodde sambos, när vi dejtade.. ja, allt sånt. Konstigt nog gjorde det otroligt ont i mig att se de bilderna. Jag satt och tänkte på vårt förhållande och gjorde det sådär fint som bara minnen kan göras och kom fram till allt bra vi hade. Jag hade en pojkvän som gjorde allt för mig, som älskade min personlighet, min kropp och som faktiskt offrade en stor del av sitt liv för mig. En kille som trots allt detta alltid kunde diskutera för och nackdelar och stå på sig. Honom bodde jag sambo med. Honom dumpade jag... efter ett tag funderade jag på varför det gjorde så ont? Jag gick till den gamla bloggen och tittade. Mycket riktigt, två år tidigare hade jag dumpat honom. Exakt. På dagen. Jag satt och grät konstant i två timmar samtidigt som jag försökte plugga. Det säger sig självt att det gick åt helvete va? Jag smsade med Björn under tiden. Tillslut tystnade mobilen. Han hade somnat (det var mitt i natten). Jag laddade upp massor av bilder på bilddagboken och tänkte på att den lägenhet jag bor i nu var den jag och han skulle dela, sängen köpte vi tillsammans. Micron köpte vi tillsammans, TVn fick vi tillsammans och kontrollen köpte vi tillsammans. Ja, mycket av det här hemma påminner om honom. Meningen var att vi skulle bo ihop här - om han inte hade visat sig vara spelmissbrukare och missbrukat mitt förtroende mer än en gång. Slutligen tog jag min tablett och la mig att sova. Jag somnade av ren utmattning och sov till 8. Jag låg och drog mig i sängen och tänkte över massor. Bestämde mig för att ta nya tag och försöka leva livet.

Idag är helt enkelt första dagen i mitt kommande liv. Går det åt helvete med denna dagen så kommer en morgondag. Hur kom jag fram till detta då? Jo, Björn ringde i morse och uttryckte att han var orolig för mig och så brukar vara. Jag minns att fler av mina vänner uttrycker oro för mig och mitt mående. Jag vill inte att de ska vara oroliga, jag vill ju klara mig själv! Därför ska jag nu ta tag i  mitt liv, se över vad jag kan göra för att må bra.

En bra början är att jag och Björn bestämt att vi ska gå och bada nästa helg såvida han klarar sin SvB-kurs. Jag och Nina ska bowla om hon klarar sin Matte-tenta och om jag klarar min komplettering och denna kurs så ska jag och Nina åka till Stockholm för att festa en dag/helg. Klass-Ida hakar på trenden och vi får se om vi hittar på något roligt om hon klarar sin tenta. Det är skönt att kunna peppa andra - då mår jag bra. Det är också skönt att det är ömsesidigt, om jag klarar mitt så ska vi göra något roligt ihop. Idag har jag målat mina naglar i en fransk manikyr och.. ja, jag känner mig aningen överkörd sen tårarna igår så mitt mål idag blir att frächa till mig och gå ut ikväll. Det behöver jag.


Fransk Manikyr och en Tekopp.

Vem fan beställde snö?!

Idag ska jag till skolan och plugga, jag satt uppe till tolv i natt med kompletteringen men känner mig inte helt klar ännu. Jag är otroligt trött och när klockan ringde (kl 07:00) var jag inte sugen på att gå upp. Jag skulle egentligen vara i skolan klockan nio för att möta Björn men han kommer vara sen så min motivation att gå dit och sitta själv var inte riktigt på topp. När jag väl gick upp hade snön kommit tillbaka, låt oss hoppas att det är sista turen nu bara. Jag är i allafall uppe och har mailat min basgrupp och ska bege mig till skolan innom en snar framtid (inom 30 min).

Snöbeställning?! Jag är oskyldig!

Pollensäsongen har startat.

När jag vaknade i morse slog det mig att jag är allergisk och att pollen dragit igång - jag är aningen trött numera kan ju tilläggas vilket syns på korten tycker jag. Idag började även en ny kurs. Vi bytte basgrupper och det är väl rätt bra. Dessutom sitter typ halva klassen och kompletterar förra kursen vilket jag, som jag skrev igår, blev klar med igår. Jag är därför godkänd. Jag är nöjd med det faktiskt med tanke på hur jag har mått och allt som har hänt. Jag sitter just nu och bollar lite tankar med Pernilla om den andra kompletteringen och med hennes komplettering. Vad hade vi gjort utan varandra i klassen? Lite jobbigt är det att veta att detta är sista kursen med denna klass. Jag som just börjat trivas ordentligt. Det är tufft.
Igår var jag hemma hos Björn där det var poliser, brandmän och ambulansmän på plats. Jag var inte där länge men två incidenter var det. Otroligt vad mycket som verkar hända i Göteborg numera! Jag fick låna hans tröja när jag åkte hem eftersom det blev kallt på kvällen.


Jag i Björns tröja.
Maddo med lånad tröja.

Trött på morgonen.
Pollen-trött Maddo

Spagetti carbonara?
Visst heter det Spagetti Carbonara?


 


Nya trenden.

Trend-nytt
Den nya trenden är till synes komplettering. Vi på Maddo-redaktionen har sett flera fall av komplettering på Göteborgs Universitet. Om detta beror på en otydlig kurs eller att eleverna i allmännhet har haft svårt att ta till sig kursen är svårt att veta då utvärderingen inte är sammanställd. Maddo uttalar sig: "Jag kände att jag hade koll, så satte jag mig med arbetet någon timme innan och såg massor av  missar..." . Vi tolkar detta som att hon förstått kursen men att hon missat delar. Vi kan även säga grattis till Maddo som klarade sin komplettering i denna kurs. Nu återstår förra kursen och Pernilla har lovat att komma till undsättning och stötta Maddo i skrivandet. Grattis än en gång till Maddo för såväl den lyckade kompletteringen och för att hon fortfarande håller sig till trenden eftersom hon behöver komplettera förra kursen!


Bombhot i Göteborg.

Ja, denna gång är det helt sant! I förmiddags var det två bombhot i Göteborg. I Frölunda och Gamlestan. Jag kom sent till träffen med Ninni på grund av detta och det var ju himla typiskt. Det var roligt att få se gruppen igen. Vi hade diskussion med basgruppen och opponering. För dig som är nyfiken fick jag komplettera vilket genast för mig till tankarna om att eventuellt sjukskriva mig då jag känner att jag inte riktigt står på mina ben. Jag vet faktiskt inte vart jag står. Jag är medveten om att jag mår bättre av att bo med människor, detta behöver inte vara att jag delar säng eller rum med dem. Det behöver inte innehålla kvällar då man pratar hål i huvudet på varandra utan det kan vara att man bara har en lägenhet tillsammans.  Jaja, här är mitt bild-bidrag till bombhoten.Bombhot i Göteborg - Gamlestan och Frölunda


Efter skolan passade jag på att träffa Ida vilket var lika roligt som vanligt. Det är få människor som är så lätta att umgås med. Hon säger själv att hon inte förstår hur jag mår för att jag verkar så positiv och glad hela tiden och jag trivs med att umgås med folk som kanske inte alltid förstår. Då kan jag fokusera på det som är bra. Tummen upp för att Ida kommit in i mitt liv! Vad gjorde vi då? Jo,  vi åt lite och tjötade hål i huvudet på varandra. Sedan drog vi oss till Saltholmen, vilket var lättare sagt än gjort för när vi skulle dit fick vi först byta vagn sen fick vi stå stilla i Kungssten för vagnfel. Chauffören ville inte släppa av oss och det var riktigt roligt att höra alla spekulationer på vagnen om att hon skulle gasa ihjäl oss (jag ser tidningsrubrikerna framför mig) och en annan tyckte att vi levde på stenåldern (frågan är om det fanns spårvagnar då?). När vi väl kom till Saltholmen var det riktigt kallt! Vi tog lite kort tillsammans och skrattade gott och kvällens bästa var nog när vi skuggade... eller... Ja, vi tog kort på våra skuggor - i aningen onormala poser! Dessa tog vi med Idas kamera så jag får väl komplettera med de bilderna vid ett senare tillfälle. Komplettera... komplettera... komplettera... GAH!


Ida och jag på spårvagnen. Kanske är detta effekten av ihjälgasningen?
Ida och jag på spårvagnen.

Saltholmens hållplats
Vi tog oss till Saltholmen efter många om och men..

Saltholmen - solnedgång
Tog lite kort i solnedgången.

Saltholmen
Vackert var det!

Saltholmen
Otroligt vad mycket fint vi har i Göteborg som man inte tänker på!

Saltholmen
Några båtar låg i ännu.

Saltholmen och Ida som fotar
Ida hade sin kamera med och tog kort.

Göteborg @ night
Jag lämnade av Ida vid Centralen.


Vänligen respektera att detta är mina privata bilder!
Om du använder dig av dem vill jag veta om det.
Du ska även skriva med länk till min hemsida eller blogg.


Avslutningsvis vill jag rekomendera alla homosexuella som möter på folk som anser att det är sjukt att vara homosexuell att sjukskriva sig. Det funkade ju för trettio år sedan! Läs mer här och tänk på hur långt vi kommit, men ge inte upp!

Vaknade till en klarblå himmel, men..

...jag hade inte beställt någon snö! Nu får det faktiskt räcka! Vi hade vår på gång och himlen säger att det är vår. Temperaturen har stigit, plötsligt kommer det snö! Varför detta?!

Idag ska jag träffa Ninni (Neonroza) en stund innan skolan, det ska bli trevligt. I skolan ska vi få reda på våra betyg och jag är otroligt nervös. Jag var nöjd med arbetet när jag skickade in det men nu hittar jag milliontals fel. I eftermiddag ska jag träffa Ida (Ida Persson), det var otroligt länge sen vi sågs så det är dags nu!

Igår satt jag och pulade med kommentarsfunktionen i bloggen, gå gärna in och se skillnaden! Skillnaden syns redan i inlägget där jag skrivit: ♥ En kommentar gör mig glad ♥ Nu är min fråga hur jag får texten i kommentarsrutan att bli kursiv? Om du vet får du gärna kontakta mig, antingen i mail (blogg@dreammaddo.se) eller i en kommentar! För dig utan blogg kan jag även meddela att du kan kommentera. Detta är en funktion som är otydlig på bloggar då du inte behöver ha blogg eller mail för att svara – även om det är en fördel när man ska svara. Jag svarar på kommentarer utan blogg, dessa besvaras bland kommentarerna i samma inlägg!

Nu ska jag se till att förbereda mig inför skolan och se om jag kan hitta kläder som passar med väder och humör. Vårklänningen jag hade tänkt mig blev aningen nerröstad av snön! Bara aningen. Lite grann sådär, eller vad tycker du? Vårklänning och ballerinaskor? Haha.


Icke beställd snö i maj!Vänligen respektera att detta är mina privata bilder!
Om du använder dig av dem vill jag veta om det.
Du ska även skriva med länk till min hemsida eller blogg.

Jag var ute och tog kort...

Jag var ute idag med Klass-Ida för att ta lite kort efter en fika hemma hos mig. Ja, ni ser rätt! Jag skriver i "jag-form". Jag har nu satt in olika kategorier i bloggen som jag ska försöka använda mig av. Det kommer variera mellan bilder, Maddo-nytt och helt "vanliga" blogginlägg (allmänt)! Det är helt klart svårt att förhålla sig till endast en kategori. Livet är ju inte enspårigt!

Jag har slagit ihop mitt nya skrivbord (Johan från IKEA) och bjuder på bilder som Björn (Bög-Björn) tog spontant i lördags. Ni får ingen helbild på den eftersom det är smått kaotiskt på bordet när man byter. Men det kommer senare. Roligt att nämna är att det är första gången Björn visar intresse för att fotografera och jag tycker det är roligt att få det jag gör fotograferat och dokumenterat. Jag kan även glädja mina kära vänner som stört sig på min fina tejp  i taket som hållt i lamp-sladden är utbytt. Även detta visar jag  på kort nedan.

Jag har valt att benämna Bög-Björn som Björn hädan efter. Detta beror på att ingen av de andra i min omgivning med namnet Björn omnämns i min blogg längre. Jag har även fått godkännande av söt att publicera hans namn men jag tycker att han gott och väl kan få benämnas som söt. Jag har även fått tillåtelse att benämna en av  mina klasskamrater vid namn, det är hon som tog den vackra vårbilden på mig och Björn vid lejontrappan. Hon heter Pernilla.

Jag känner själv att mitt språk har påverkats sen jag började studera vid universitetet. Jag vet inte hurvida det är bra eller dåligt, men så är det. Jag tycker det är roligt att skriva mer korrekt och känner att det inte är lika tufft att uttrycka mig i text när jag skriver mina uppgifter i skolan. Något annat som hänt är att jag kan se hur lätt det är att missförstå text och jag vill därför meddela er att jag är väldigt ironisk i mina Maddo-nytt-inlägg. Ta dem med en stor nypa salt!
Kanske har ni fåttt bilden av mig som en party-tjej som bryr mig mer om att få komma ut varje helg och festa. Så är inte fallet, jag älskar att umgås med folk och tar de tillfällen som finns. Jag är nykter många gånger (speciellt då jag piercade tungan och är rekomenderad att avstå alkohol under läkeprocessen). Jag bjuder på mig själv oavsett om jag är nykter eller onykter.

Nu blev det en hel del ordbajs, men här kommer bilderna!


Bygger skrivbord med Nina
Det är inte alltid lätt att få ihop IKEAs möbler.. =P

Blå himmel och fiskmåsar utanför fönstret.
Denna syn möttes jag av i  morse!

Vårtecken: Vårblommor. Underbart! =)
Vårpromenad med Klass-Ida. Det blev många fina kort!

Vårtecken 2: Kanadagäss =)
Kanadagässen har kommit, det är ett vårtecken.
Det ska bli roligt att se när de börjar få ungar. =)

Vårtecken 3: Två änder
Änderna har kommit också.

Vårtecken 4: Viden knoppar =)
Det har kommit knoppar.

Vårblommorna kommer succesivt fram. =)
Ja, våren är här nu.

Vår, lite pollen på gång!
Pollen är nog ett faktum inom en snar framtid.

Jag och Klass-Ida på promenad!
Jag och Klass-Ida.


Vänligen respektera att detta är mina privata bilder!
Om du använder dig av dem vill jag veta om det.
Du ska även skriva med länk till min hemsida eller blogg.

Bildspecial.

PlayBoy-party
Gårdagskvällen artade sig så att Klass-Ida hade sitt födelsedagskalas med playboy-tema. Detta tog Bög-Björn och Maddo på största allvar och klädde ut sig i vanlig ordning (så säger Bög-Björn att han inte kan bjuda på sig själv? Pyttsan!). De klädde ut sig till kaniner och bakade en playboy-tårta. Ida blev förvånad när hon såg kaniner i trappuppgången och eftersom gästerna inte tog temat på allvar (vilket Maddo hade räknat ut) delades kaninöron ut till gästerna! Efter lite prat, mycket dricka och en del godis vankades det för karaoke. Klass-Idas karaoke ville inte funka och gästerna röstade ner Maddos förslag att hämta delar hos henne. Festen förflyttades helt enkelt till Maddo där karaoken sattes i full gång, den som inte fick spräckta trumhinnor lär ha tinnitus idag! En lyckad fest med andra ord! Bildspecial i sedvanlig ordning!Klass-Idas playboy-fest - Kaninerna

Klass-Idas tårta
 
Klass-Idas playboy-fest - Gruppkort
 
Klass-Idas playboy-fest - Vinet flödade
 
Klass-Idas playboy-fest - Karaoke
Klass-Idas playboy-fest - Flumm AB
Pipp, pipp, pippa som kaniner!
Pipp, pipp, pippa som kaniner!

Våren i bild.

Typiskt vårtecken i Göteborg är alla människor på Lejontrappan.
Här kommer bloggens första riktiga vårbild!


Jag och Björn på Lejontrappan, Göteborg. Typiskt vår.

Ny look!

Ny look
Vi på Maddo-redaktionen firar den nu kommna våren med en ny, vårigare, look. Ser du den inte kan du trycka F5 för att uppdatera sidan. Maddo har nu lämnat in tentan och känner sig rätt nöjd, på tisdag får vi se hur det artar sig. Fram tills dess är det opponeringsarbete som pågår. Maddo har njutit av våren och för första gången använt sina clips till sina glasögon. Spännande va? Hon har avnjutit årets första vår-lunch på lejontrappan med en klasskamrat också. Vi hoppas att ni ska tycka om bannern och att ni, liksom vi på redaktionen, njuter av våren!

Banner - DreamMaddo - Vår

Såld
Vi kan även konstatera att Maddos hylla nu är såld till Lisa (LisasDagbok). Det var en hylla från IKEA vid namn EXPEDIT i vit färg som nu ska stå hos Lisa. Maddo och Bög-Björn ska bege sig till IKEA i morgon för att kolla om de kan få tag i ett skrivbord till Maddo som nu är i behov av lite avlastningsytor som inte tar för mycket plats.

Play-Boy
Efter  IKEA bär det av till Klass-Ida för födelsedagskalas. Temat är Play-Boy och detta ska duon ta på största allvar! Ja, ni har ju sett hur det kan se ut! Förbered er på katastrofalt roliga bilder!

Typen du älskar att hata.

Dagens utsikt - VÅR!


Carpe diem.

Vi på Maddo-redaktionen vill med detta inlägg meddela att du har två val idag. Det är en fantastisk dag och solen skiner så du kan antingen ta till vara på dagen eller skita i det. Det finns alltid en lösning! Själv planerar Maddo att gå ut på lunchen och bara njuta. Maddo ska snart till skolan för att plugga med några klasskamrater så nu säger hon tack och hej på ett tag och lämnar efter denna cirkulerande historia, självklart med ändrade namn! Lite personligt ska det ju vara! Känner du igen bilden kan vi meddela att det är gårdagens men Maddo spenderar nu två dygn hos Bög-Björn och har inte tillgång till sin kamera. Håll ut!Typen du älskar att hata.

Maddo är den typen du älskar att hata. Hon är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga. När någon frågade henne hur hon mådde svarade hon:"Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar."

Hon var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Maddo där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen. Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Maddo och frågade henne: "Hur lyckas du?"

Maddo svarade: "Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör. Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det. Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet. Jag väljer de positiva sidorna i livet."


"Säkert, men det är inte fullt så enkelt", protesterade jag. 

"Det är det", svarade Maddo. "Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring, är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen. Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör. Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv."


Jag funderade över vad Maddo hade sagt. Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på henne när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det. Många år senare hörde jag att Maddo var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.  Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Maddo utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen. Jag träffade Maddo ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade henne hur hon mådde, svarade hon: "Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?"


Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade henne om vad som försiggick i huvudet på henne under olyckan. "Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter", svarade Maddo. "Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva."


"Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?" frågade jag och Maddo fortsatte:

"Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något."


"Vad gjorde du då?", frågade jag. 
"Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig", sa Maddo. "Hon frågade om jag var allergisk mot något. 'Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'. Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'."


Maddo överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning. Jag lärde av henne att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. Inställningen är, trots allt, allt.


Vårbilder

Vår.
Det nalkas för våren och Maddo njuter av det fina vädret. Hon överväger nu att göra en vårmöblering och köpa sig ett ordentligt skrivbord. Hon har kollat på internet och sett ett som faller henne i smaken såväl inredningsmässigt, storleksmässigt och med funktioner som hon känner sig i behov av (hylla ovanpå för skrivare, papperssamlare och dyligt). Skrivbordet finns på IKEA och kostar 995 riksdaler och du kan spana in det här. Idag kommer även en klasskamrat förbi Maddos lägenhet för att diskutera såväl livet som studier, detta ser hon fram emot.

Eftersom vi på Maddo-redaktionen är så himla glada idag så bjuder vi på bilder i massor idag!


Ego-bild. DreamMaddo
Närbild - Maddo

Nymöblerat
Nymöblerat hos Maddo

Kiwi =)
Kiwi - Nyttigheter hos Maddo

Dagens utsikt - VÅR!
Dagens utsikt - Vår!

Fluga i närbild
Dagens närbild - fluga!

Bildspecial!

Nu är det dax för Maddo-nytt att köra en bildspecial igen! Här kommer bilder från kvällen hos Lisa!


DreamMaddo, Maddo, på väg till fest med sminkning färdiggjord.
Maddo är nyfixad och redo att åka med Bög-Björn och Nina till Lisas fest!
Ljusen var tända hela kvällen. Mysigt!Det var mysbelysning hela kvällen!

Det spelades Wii.
Det spelades lite Wii! =)


Flummades lite.. =P
Lite galen stämmning var det allt!
Nina flummade också - riktigt bra kort! =)
Nina blev ruskigt bra på kort och var riktigt fin denna kväll!


Lisa - henne vi alla firade! =)

Lisa gjorde sin finaste pose! Fin va?Tårtan vi alla minns!
Tårtan vi alla minns! =)Bög-Björn äter tårta! =)


Bög-Björn äter tårta!
Fixade min sprithylla idag! =)
Ja, nu är det lite ordning däruppe! =)

Nattligt besök och kalas-planer!

sover sött i soffan. Gulligt =)


Kalas.

Idag är det kalas för Lisa (LisasDagbok) eftersom hon fyllde år i tisdags, rykten säger att duon: Maddo och Bög-Björn kommer. Ett självklart är Nina eftersom det är genom henne detta udda par känner Lisa. Bög-Björn har gjort födelsedagspresenten från grunden och hoppas att Lisa kommer tycka om denna. Maddo klär sig diskret i en grå tunika med svart rosett under brösten och lättare sminkning. Bög-Björn står just nu i duschen och gör sig iordning, han är aningen trött efter gårdagen.

Thomas, lillpojken, och Maddo 2009-03-13


Nattligt besök.
Bög-Björn och hans kompis Lillpojken kom på besök till Maddo under gårdagen. De åt middag (spagetti och köttfärssås) och såg på film till två på natten. Lillpojken sov över på extrasängen och Bög-Björn tog sin numera självklara plats brevid Maddo i sovrummet, undrar varför folk tror de är tillsammans!?

Bild-chock!

Nina i chock!

Nina i chock!  2009-03-12


Piercing

Idag kan vi på redaktionen meddela att Maddo har piercat tungan. Det var ett infall hon fick under dagen efter år av längtan. Maddo tog ut sin piercing 2006 och har sedan dess saknat denna. Under hösten har klasskamraternas och vännernas tung-piercing lockat. Maddo uttalar sig glatt när vi frågar: "Jag har längtat efter den så länge att det var dags. No talk, just do it!". Bloggerskans klasskamrat Ninni var med och menar att hon tycker det är orättvist att Maddos tunga inte svällt upp särskilt mycket, särskilt avundsjuk sägs hon vara på att Maddo faktiskt kan prata! Vi på redaktionen håller tummarna för att Maddo fortsättningsvis ska kunna prata och håller er självklart uppdaterade i denna fråga!

Tungpiercing 2009-03-12, dreammaddo, Maddo


Snö
Vi kan även konstatera att Söt åkt till Thailand. Detta visar sig på exakt samma sätt som förra året: Snö i mängder i Göteborg. Vi önskar att hans två veckor går snabbt så vi kan övergå till vår.

Snö - 2009-03-12

Nytt på fotofronten!

Foto-nytt
Vi kan nu konstatera att Maddo hittat hur hon ska kunna se och bearbeta sina RAW-bilder och hon är nu otroligt glad över detta. Programmet är ett som självklart tillhör kameran (Canon G9) men som hon inte reflekterat har fler funktioner än överföring. Hon är otroligt glad över detta eftersom hon äger flertaget RAW-bilder från i julas. Här kommer en utav bilderna som numera är konverterad och redigerad.


Julen i helgum 2008. Copyright DreamMaddo

I övrigt kan vi meddela att det minskade nyhetsflödet beror på att vår nyhetsreporter nu gått ner på deltid då hon har tenta-period. Vi hoppas på överseende från er läsare och gör så gott vi kan för att du ska få nyheter värda att läsa!
//Maddo-redaktionen

Film från festen!

 


Bildbevis!

Pinkparty
Maddo har setts på stan där hon sägs ha varit ute på krogen och festat med Ida och Bög-Björn. Det ryktas om att hon var på BLVD där det var pinkparty och hon sägs ha tagit detta på största allvar då hon letade fram sina rosa byxor! "Det är inte många som äger ett par såna byxor" säger vittnen till händelsen och Maddo skrattar avfärdande bort kommentaren. Vi hade fotografer på plats som kan bjuda på några bilder från kvällen!


Maddo-nytt 2009-03-07, Pink-party!

Senaste numret av Maddo-nytt ute!

Maddo-nytt 2009-03-04  Försov sig, exem, Bög-Björn


Holy crap.
Det sägs att Maddo under dagens lopp befunnit sig i en kyrka. I kyrkan sägs att hon lär ha suttit med mobiltelefon och sms:at med Bög-Björn samtidigt som hon försökt hålla minen inför alla gamla troende pensionärer. Vi har försökt få tag i Maddo för en kommentar men hon menar att hon har tystnadsplikt och syftar då på att hon var på sitt jobb. Hon meddelar ändå att hon blivit väl omhändertagen och att hon på plats suttit och ätit samt fikat. Frågan är om den heliga maten, det heliga teet och fikabrödet hjälpte Maddo med de problem och bekymmer som upstått under dagen? Maddos svar på denna fråga är: Holy crap!

Problem.
• VFU
Vi kan meddela att Maddo försovit sig under morgonen. Hon har också haft besök av sin "VFU-tjofräs" (Maddo, personlig kommunikation, 2009-03-04) under dagen då hon utförde en uppgift med barnen. Uppgiften och mötet gick bra trots kort tid att planera uppgiften och den försening hennes försovning innebar. På mötet konstaterades att Maddo behöver arbeta med att säga ifrån och tänka på sig själv någonting hon sägs vara medveten om men samtidigt avfärdar med kommentaren "Nej, jag vill inte vara egoistisk...", något vi tolkar som dålig självkänsla. Vi på Maddo-redaktionen misstänker att Maddo är rädd för att ta för sig och tar åt sig mer än hon till synes gör. Det ryktas även om att Maddo kan ha missförstått kursuppgiften och numera inte är säker på vad hon håller på med.
• Mamma
Maddos mamma hörde av sig under dagen till den kände bloggerskan. Vi har tidigare skrivit om Maddos kamp att försöka få en normal relation till sin mamma och frågan är om Maddo klarar av det. Hon vill själv inte uttala sig i den frågan och har du några synpunkter, kommentarer eller tips är du välkommen att meddela oss på Maddo-redaktionen!
• Bög-Björn
Maddo sägs haft en dust med sin vän Bög-Björn då hon verkar ha varit frustrerad över sin väns misstro till sig själv. Vi har försökt få tag i de båda vännerna under kvällen - utan framgång! Ryktet säger att Maddo vill allt för mycket för sin vän som bestämt inte vill ta sig frammåt trots Maddos tro på detta.
Exem
Vi kan konstatera att Maddos exem blommar igen. Frågan är om detta beror på stress, psykisk press eller väderförhållanden? Visserligen kan exem blomma oavsett tidigare frågeställningar men vi på Maddo-redaktionen misstänker att något av ovanstående kan vara orsaken till åkomman. Ryktet säger att Maddo ska till sin läkare under fredagen för att diskutera sin ökade dos på medicinen, vi får se om Maddo kan uttala sig om detta framöver!

Detta var allt från Maddo-nytt för denna gång, har du tips kan du kommentera eller maila: blogg@dreammaddo.se . Nästa nummer beräknas komma ut under veckans gång då du kommer kunna läsa om bland annat: Maddo får besök på sin VFU! Håll utkik!

Bildspecial!

Maddo-nytt BILDSPECIAL! 2009-02-28, FörberedelserInför Ninas födelsedagsfest.Vi har satt upp en check-list på dörren för att allt ska med. Maddo är utklädd till kanin för att stå tillsammans med Bög-Björn i hissen och överraska Nina.


2009-02-28, Ninas födelsedagsfest - Nina får tårta

Nina är glad över sin överraskning. Hon har skrattat över kaninerna i hissen och glädjs över överasknings-tårtan.
2009-02-28 - KaninBög-Björn var också kanin och stod med Maddo och i hissen för att överraska Nina. De stod och lekte kära eftersom Bög-Björn och Nina sagt att de ska gifta sig (inte för att de gjort det, trots all snö och Ninas önskemål om vinterbröllop! =P) men Nina säger att han är otrogen med Maddo.

2009-02-28 - Nina öppnar paket

Öppna presenter. Nina fick många presenter och Maddo tycker att hon verkade glad över dem och är rätt nöjd. Bästa kommentaren hittils är till vanthållarna hon fick: "nej, vad rart!"

Rart?! Haha, Ninas syster kan då få till det!

2009-02-28 - Ninas fest - Nina glad!

Nina fick bland annat ett shot-spel! Här har hon fått vanthållare men hon trodde det var tamponger. Undrar varför? haha.2009-02-28 - Tilltugg
Nina bjöd på riktigt gott tilltugg!
2009-02-28 - Rockar fett!
För er som inte reflekterat över det så har vi ett godishalsband runt Ninas arm och det rockar! haha.


2009-02-28 - Karaoke

Maddo och Nina sjöng sin nya låt "morsorna i förorten"
Shotspelet
Shotspelet gick ingen obemärkt förbi.2009-02-28 - MatningKärleksparet matade varann.. haha.

2009-02-28 - Natta och Maddo


Maddo och Nathalie tog egokort under kvällen, här gör dem det tillsammans!2009-02-28 - Gänget som var med.


Kort på hela församlingen. Amen. Haha


2009-02-28 - Jag och Bög-Björn
Bög-Björn och Maddo hade roligt. =)
2009-02-28 - shoten!Shotspelet som urartade... Haha.2009-02-28 - Karaoke - jag och Nina


Detta var allt från Maddo-nytt för denna gång, har du tips kan du kommentera eller maila: blogg@dreammaddo.se . Nästa nummer beräknas komma ut under veckans gång då du kommer kunna läsa om bland annat om när Maddo får besök på sin VFU! Håll utkik!

Maddo-nytt

Maddo-nytt 2009-03-02    Ninas födelsedagsfest.


Pippande kaniner.
Så var dagen äntligen här. Dagen då Nina hade sin födelsedagsfest för och med sina vänner. Maddo och Bög-Björn förberedde en liten överraskning åt henne. Nathalie kom förbi Maddo under dagen och gjorde sig iordning hos Maddo. Maddo fick ett telefonsamtal från Söt som meddelade att han inte kunde komma och mail från Ida.
När tiden för festen kom gick Nathalie upp och ringde på, Maddo och Bög-Björn stod kvar i hissen - utklädda till kaniner. och en lapp sattes på hissdörren där det stod att paketet var för stort för att slå in. Nina fick helt enkelt öppna hissen. När hon öppnade hissen fick hon se Maddo och Bög-Björn hålla om varann och låtsas vara tillsammans. Detta syftar tillbaka på den konversation som Nina och Bög-Björn haft om att hon och Bög-Björn ska gifta sig - men att han är otrogen med Maddo! Det hela filmades och vi väntar på att filmbolaget ska redigera filmen!
I lägenheten fanns redan Linda (Ninas syster) och Lisa (Lisas Dagbok). Festen startade rätt omgående och Nina fick:


 

  • Dooley´s (stor flaska)
  • Baileys Mint Chocolate 
  • African någonting (Nina hade redan köpt en Baileys orginal)
  • Två ramar med roliga kort och hälsningar.
  • Shot-spel

De som närvarade vid festen säger att shotspelet var livsfarligt då det i princip gick ut på att dricka, dricka och dricka. En tårta gavs även till Nina vid festen och Nina bjöd på riktigt goda tilltugg! De medverkande uttalar sig om att det var en bra fest och under söndagen har olika luckor fått fyllas på med information. Det ryktas även om att stora delar av folket från festen gick tillsammans för att äta pizza.

Detta var allt från Maddo-nytt för denna gång, har du tips kan du kommentera eller maila: blogg@dreammaddo.se . Nästa nummer beräknas komma ut under veckans gång då du kommer kunna läsa om bland annat: Maddo får besök på sin VFU! Håll utkik!