Galning på stan.

Bög-Björns pappa och hans tjej kom upp på fika igår det var trevligt. Känns roligt att de får se hur han bor, kan tänka mig att det känns bra - även om han fick tjata på att de skulle följa med upp! Kort därpå kom Nina upp och vi åt mat tillsammans. Det blev spagetti och köttfärssås, enkelt och gott! Vi satt och pratade en del, gjorde smoothie och sjöng karaoke (viss träning inför vårt framträdande på hennes fest om en månad).

Nina börjae tacka för sig, jag svalde min sömntablett och Nina gick på toaletten en sista gång. Då ringer telefonen. Ett nummer jag inte känner igen. Jag svarar. "Madelen..?" ni vet sådär frågande man låter när man inte vet vem det är..? "Hej Madelen, det är mamma..". Vad ska jag säga? Tankarna flyger genom huvudet, hon har ju lovat att inte ringa! Jag hinner bli både irriterad, sårad och arg innan hon säger att hon inte får tag i min bror. Jag hör hennes gubbe i bakgrunden som tillägger ord och hur han försöker hålla tyst. När min mamma säger såna saker är det inte alltid allvar men när hon berättar omständigheterna förstår jag att så är fallet.

Jag sätter mig och tokringer min bror, han svarar inte, jag forsätter ringa. Skickar sms: "Svara! Du vet att jag inte ger mig /Maddo" samtidigt som jag, framför ögonen på Bög-Björn och Nina börjar prata för mig själv "Jävla skitunge, du ska vara glad att du inte bor i samma stad! Jag skulle smälla till dig och..." Jag fattar själv att det inte är vettiga tankar men just då är jag så himla arg och besviken! Jag är besviken på min bror som inte kan ta hand om sig själv och jag är besviken på att han låter det gå ut över andra. Jag är förbannad, milt sagt.

Vad som hänt? Jo, min bror har en diagnos - han kan fortfarande fungera som folk, med medicin. Denna medicin får inte kombineras med alkohol för då "kan man bli galen" för att citera hans ex-flickvän. Ja, ni förstår väl själva att han hade gjort detta? Det sista han hade sagt till mamma var att han ville ha numret till psyk-akuten, han hade sagt till sin ex-flickvän att om han lades in akut skulle han be om att folk inte skulle få veta att han var där (en mänsklig rättighet). Jag ringer polisen som inte kan göra ett skit för han är myndig! Redan innan tabletterna kom till i hans liv var han odräglig som full, han blir väldigt rasistisk och lättirriterad så frågan är om jag är mest rädd för hans egen säkerhet eller omgivningen? Men polisen kan inte göra något - händer något får de förhoppningsvis reda på det, säger dem.

Jag försöker, som en sista utväg, komma på någon med bil i stockholmsområdet och som kan tänkas vara vaken. Jag försöker på mitt gamla KK men misstänker att han jobbar. Sista utvägen är min pappa. Kanske kommer han ihåg sin dotter? Effekten av mina tabletter börjar bli märkbar, jag är trött och dimmig men ändå klar i huvudet (påtvingat). Jag ringer min pappa och berättar hur det ligger till. Han åker ut och tittar och letar efter honom. Jag går och lägger mig efter ett tag - tabletternas verkar går inte att motstå.

Mitt i natten ringer telefonerna, mamma och pappa ringer samtidigt. De har inte fått tag i min bror, de vet inte om han eventuellt har kommit in på psyk-akuten eftersom han isåfall inte vill att folk ska informeras om detta. Jag vaknade tidigt idag, jag kan inte sova - igen.

Mamma ringde mig nyss och berättade att han har slagit sönder lägenheten de bor i, han hade ringt samtidigt som han hade gjort det och pappa hade åkt dit. Polisen har tagit emot en anmälan och de fick även tag i honom så nu vet jag att han ligget på psyk, frågan är bara hur länge för han är ju myndig och får själv bestämma om han vill vara kvar eller ej... Såvida denna läkare inte inser att han behöver vård och tvångsomhändertar honom, vilket ska mycket till att de gör.

Det värsta är ändå: Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, det var ju så bra... Vad hände? Vart försvann hoppet?


Besök hos doktorn - uppföljning

Ja, idag var jag hos doktorn på uppföljningsmöte om tabletterna. Det har varit himla massa läkarbesök den sista tiden så jag hänger nästan inte med! Jo, över till mötet med doktorn (som inte går omkring i vit rock, vilken besvikelse!), det gick bra vi pratade lite om effekterna av tabletterna, att jag inte hinner med allt som förut, är seg på gränsen till skakig på morgonen, att alla morgonbestyr tar längre tid men främst att jag faktiskt fick sova fyra hela nätter i rad mån-tors! Vi pratade om hur det är att leva som kombo och hur skrattyogan gått och vilka läxor detta innebär. Med resultat av dessa diskussioner bestämdes att vi avvaktar med antidepressiva mediciner. En av de avslutande kommentarerna från farbror doktorn var: "Jag anar hopp i dina ögon" och visst har hoppet återkommit, även om det är tufft ibland

Idag kommer troligtvis Bög-Björns pappa hit! Aningen skrämmande måste jag ju tillägga! Jag håller på och bakar bröd, tvättar och ska snart se till att plugga lite också! Jag har sagt till lärarna att jag inte klarar samma tempo som tidigare och de har överseende, men jag tänker ju fortfarande försöka!

Med hopp och tro på mig själv!
"Hoppet är det sista som lämnar människan!"

Skrattyoga får dig att...

... skratta och må bra! Det utlöser olika ämnen i kroppen som får dig att må bättre (bevisat). Jag var på skrattyoga igår och det var mycket information och skratt däremellan. Till en början kände man sig löjlig som skrattade så framför okända människor, men det släppte tillslut och när jag gick utanför dörren kändes det som om jag kom från ett träningspass! Jag rekomenderar skrattyoga!

Jag tänkte dela med mig av lite tips från skrattyogan!

 1. Ta en penna, håll den vågrätt och sätt den mellan tänderna.....
  ...även om du inte känner dig glad innan så tvingar du nu kroppen att le vilket sänder signaler till hjärnan som producerar glädjeämnet endorfin som gör att du blir gladare! Jag vet mycket väl hur löjlig man ser ut så passa på och kolla dig i spegeln och skratta åt vad du gör!
 2. Nu i besparingstider kan det vara bra att återanvända skratten! Du har väl varit med om något som var så roligt att du nästan fick träningsvärk i magen av skratt? Tänk tillbaka på det och tala om det - det får dig att skratta!!

Det var de tipsen vi fick igår vi fick även göra olika övningar men de är svåra att beskriva i text. Skratta som olika djur var några exempel på övningar. Kanske att Nina och jag kan ta lite kort på när vi agerar så ni får se!

Läxan för denna vecka är:

 • Vad kan jag tillföra i mitt liv, idag, för att skratta mer?
 • Leta efter skratt!

Med hopp och tro på mig själv!

"Ett gott skratt förlänger livet!"

Blogghistorik. Så gick det till när...

...jag skaffade blogg. Jag tänkte att jag skulle berätta för er hur mitt bloggande sett ut. Lite historia. När jag var inne på Lisas blogg nämnde hon att hon ville ha fler kommentarer och jag håller med om att det är roligare att blogga när man har många kommentarer och läsare. Sammtidigt är det skrämmande när man är van vid att ha många läsare och det sjunker, samma sak med kommentarer. När jag bytte till blogg.se minskade den pressen eftersom det inte är lika mycket fokus på det i bloggen!

Jag började blogga i juli 2000, det är snart nio år av bloggande och under denna tid har det har hunnit bli en hel del inlägg! Jag skriver främst för min egen skull även om det emellanåt blivit ett sätt att nå ut till folk och till viss del konversationsmöjligheter. Mina första inlägg var vad folk skulle kalla för "fjortisinlägg" där jag ville visa upp mig och att jag fanns, det var ett sätt att locka folk till mig som jag kunde konversera med på den kända communityn Lunarstorm.
Den 13 augusti 2007 startade jag upp min blogg på en annan bloggportal, du kan se den här. På den bloggen började jag sedan spara inlägg från tidigare communitys såsom lunarstorm, helgon och tresexti. Under mina community-tider fick jag några kommentarer till blogginläggen under sista året (kommentarsfunktionen har inte alltid funnits och definitivt inte på communitys) men min första "riktiga" bloggkommentar fick jag när jag skrev på den tidigare bloggen. På den tiden fick jag inte kommentarer dagligen, vilket jag får idag, utan de kom då och då. Jag blev väldigt glad över att folk ville ta sig tid att kommentera bloggen och pratade mer än gärna med mina vänner om vilka som kommenterade min blogg och vad de skrev! Mina vänner läste sällan min blogg utan vi pratade med varandra om vi ville få sagt saker. Jag kan däremot irritera mig på saker ibland som jag vet är tillfälligt, då kunde det komma upp i bloggen något som diskuterades när jag hade lugnat mig och kunde se min del i alltsammans. Numera läser större delen av min vänskapskrets min blogg, de menar att den tydligen är beroendeframkallande. Jag kan emellanåt känna att det hindrar mig att skriva vissa inlägg eftersom jag vet att det bara är tillfälliga känslor. Jag återkommer till innehållet senare!
Jag ville ha en header på min blogg och hittade en bloggportal där jag hade möjlighet att ha detta. Jag hittade en tjej som hjälpte mig med min layout och den 21:a december 2008 bytte jag över till blogg.se. Jag hade bloggat dubbelt ett par dagar men när min layout blev klar bytte jag definitivt. Ett delmål var att släppa allt gammalt groll som fanns i min tidigare blogg. Vid nyår 08/09 bestämmde jag mig för att innehållet främst skulle spegla mig som person i helhet, jag bestämde mig för att minska antalet inlägg och skriva hoppfulla inlägg. Efter att ha talat och skrivit om mina problem under en längre tid samt föreläst om dessa har jag nu insett att det finns en gemensam nämnare i mitt liv:
Oavsett om jag blivit utsatt för mobbning, familjeproblem eller problem av andra slag har hoppet aldrig lämnat mig.

Jag känner nu att jag har nu släppt pressen av att få bloggläsare, vänner genom bloggen eller kommentarer i bloggen för jag vet att jag kan bli en toppblogg - om jag vill! Jag vet att jag kan få flest kommentarer på bloggen - om jag vill! Jag kan uppnå det mesta - bara jag bestämmer mig och kämpar!

I dagsläget är mitt mål med bloggen i första hand att få skriva av mig, smitta av mig med hopp och tro. Jag hoppas att jag kan få folk att finna hopp och tro på sig själva genom mina erfarenheter och min tro på mig själv. Jag hoppas att jag kan få folk att inse hur viktiga de själva är i sin egna utveckling och hur mycket mer insidan är värd än den utsida allt för många människor väljer att se.

Jag hoppas att jag nått ut med mitt budskap och att jag smittat er lite! Jag hoppas också att ni fått er en bild av hur min blogghistoria ser ut.Med hopp och tro på mig själv!
Glöm inte:
 Tänk på dig själv - vem ska annars göra det?

Du går alltid i första hand!

Schlager, skrattyoga och kombos

Är det inte otroligt hur fort tiden går? En vecka som kombo, det är helt otroligt!
Bög-Björn är i skolan och slutar om 40 minuter, jag har haft Nina på te-besök (hon släppte tydligen alla studier för min skull, antar att boken var tråkig!!) samt pluggar och fixat lite. Nu är inbjudan till Ninas fest ivägskickad och vi får väl se vilka som kommer! Det ska i vilket fall som helst bli riktigt skoj. Nina har visat sig lite nervös genom att säga "Vi måste fixa musik nån dag också, mina Peter Jöback håller inte måttet!" och idag lovade hon att bjuda på någon av sina glamorösa danser som alltid är lika uppsk(r)attade! Vem vet? Kanske blir det en raplåt denna gång med? Eller vad sägs om en rock- och rapversion av "stad i ljus" av mig och Nathalie? Hur som helst kommer festen bli kalas! Jag längtar efter att se Nina när hon får presenterna och hur fin hon kommer vara på sin dag! Jag vill skämma bort henne!! Tur för henne att hon fyller år när man fått pengar! Haha, desto mindre tur för min plånbok!

Annars har dagen varit intensiv, det var länge sen vi gick 9-16 (ärligt talat kan jag inte minnas sist vi gjorde det!) och imorgon går vi 9-15 därefter är det hem, plugg och skrattyoga som gäller! Jag lovar att berätta mer om denna yoga-form så fort jag får tillfälle efter påbörjad kurs!Bög-Björn och jag! =)
Du, jag och schlager bejbi!

Datorkunnig sökes!

Gårdagens mat blev pizza. Bög-Björn var sugen på pizza och därför blidde det så. Pizza och film var önskemålet och vi såg på "se upp för dårarna" som är en underbart rolig film om du frågar mig! Därefter blev det slappt framför datorerna då jag bråkade med min dator!

Jag sitter här och bråkar med datorn, idag igen, som fått för sig att sega totalt den sista tiden. Jag förstår inte vad det är? Jag hoppas det är något tillfälligt. Igår bråkade den totalt med mig när jag gjorde Ninas inbjudan till festen, nu är den helt klar och ska skickas iväg inom en snar framtid. Eftersom jag inte har någon lust att bråka med min dator just nu så skickar jag iväg den först när jag orkar bråka med den! Troligtvis bör jag tömma datorn lite men samtidigt har jag faktiskt flera GB ledigt på datorn och den borde funka finfint!
Jag ska skriva ett "paper" om den boken jag läst tills idag och sedan ska jag fortsätta läsa men som ni kanske märker är det svårt att komma igång idag. Tabletterna gör att det är segt att komma upp på morgonen. Idag gick det rätt bra och jag kom upp efter 1½ timme utan att vara allt för seg i kroppen!

Senare under dagen kommer Nathalie förbi och vi ska färga hennes hår samt tjöta och äta mat. Alltid lika trevligt med hennes besök! 

Är det någon annan än jag som reflekterat över att chokladen plopp numera fått en mindre förpackning?
Den förra förpackningen var 66 gram medan den nya endast innehåller 50 gram, men självklart förändras inte priset (jag frågade på pressbyrån)!


Plopp


Bästa sättet att vakna upp på?

Morgonen började med att jag vaknade utav att någon pillade mig på ryggen. Ni skulle bara veta hur mycket jag tycker om det, jag njöt massor. Bög-Björn upptäckte att jag vaknade och sa "klockan är tio nu" han har förstått att jag inte är något fan av att sova bort dagen. Härligt uppvaknade, det har gjort hela min dag!

Sen har jag tvättat, bytt lite gardiner och gjort en inbjudan till Ninas fest som äger rum om ca en månad. Vi pratade lite om vilka vi skulle bjuda och hon känner sig kluven när det kommer till vissa personer som hon känner att hon inte har någon större kontakt med. Jag tycker att hon ska bjuda dem ändå, men det får hon bestämma själv!
Nina och Bög-Björn går bra ihop och det är härligt att se dem skratta och prata med varann.
Nästa helg är det bestämmt att det ska vara taco-kväll med lite vänner och det verkar som om det bara fått positiv respons från de inbjudna. Vi får se om det blir fler än det är nu, jag är nöjd i vilket fall.

Jag och Bög-Björn tog oss en promenad till centrum där vi handlade lite inför morgondagen. Vi åkte bussen hem och nu har jag gjort en lasange som vi ska avnjuta.


Lasange
Lasangeplattor

Köttfärssås
350 g nötfärs
2 burk krossade tomater
kryddor
½ lök
lite färsk chili

sås
mjölk
mjöl
smör
salt/peppar
muskot

Hacka och stek upp löken, höll i färs och stek tillsammans. Krydda och hacka i chili. Häll över krossade tomater och smaka av.
Såsen gör du genom att smälta smör, röra ihop med lite mjöl och därefter hälla på mjölk. Salta och peppra efter smak och riv på muskot. Koka upp såsen så den blir krämig.
Lägg lite sås i bottnen av en form, lägg i lasangeplattor, köttfärs och sås tills köttfärsen är slut. Lägg på lasangeplattor och därefter sås. In i mitten av ugnen på 225°C tills plattorna är mjuka.

Jag vill även tillägga att jag använde min nya tröja idag!
jag i min nya tröja 2009-01-24Tröjan 2009-01-24

Nu undrar jag: Vilket är det bästa sättet att vakna upp enligt dig?

Tagen i kontrollen!

Idag var jag på ICA och handlade med Nina. Jag handlar med självscanning och väl i kassan:
"Har självscanningen gått bra idag?"
"Va? Ja, jo... men du! Jag har glömt min kod till ICA-kortet! Inte för att jag har några pengar på det men... Jag ska fylla på kortet...."
Det slår mig att jag inte kan koden till mitt ICA-kort! Jag kan inte komma på koden, spårlöst försvunnen! Jag har inte haft pengar på ICA-kortet sen november/december och då har koden försvunit ur minnet. Jag står där och svamlar lite och hon meddelar att jag fick kontroll. Tror ni inte jag har glömt scanna mitt lösviktste?! Jag har tagit te, gått tillbaka till frukten, vägt och skrivit ut en sån där lapp men inte scannat den! Jag kände mig rätt dum måste jag erkänna! Jag är vanligtvis väldigt noggrann med att scanna alla varor men idag vet jag inte riktigt vad jag håller på med.

Jag fyndade en tröja på ICA (som numera är en Maxi-butik), det är en fin tröja i rött och rosa som är barnstorlek, det stod att den, på rea, skulle kosta 89kr, men den svartgråa skulle kosta 49kr. Jag gick till kassan och frågade lite om konsumentköpslagen och när hon slog in den kostade den 39 kr. Vilket kap! Var även inne på Balders Hage innan ICA-incidenten där jag handlade fler te-burkar med Nina (hon skaffade likadana *ler*). Jag hade fyra burkar sen tidigare men tycker att de är otroligt fina och funktionella! Ni ska få se bilder på såväl tröjan som på burkarna! Jag bjuder även på bilder från Ninas besök igår där hon suger av lakrits från mitt finger (vissa gör allt för lite lakrits!) samt häller upp te.


Min te-hylla med te-burkar från Balders Hage. Kap från ICA! 39 kr!

Nina på besök 2009-01-22Nina häller upp te.Dagen har varit bra trots all förvirring, jag antar att detta är effekter av tabletterna som kunde komma i början och det känns konstigt men ändå rätt komiskt. Jag är rätt trött när jag skriver inlägget och jag tror det kommer vara aningen svårt att begripa eftersom jag tagit min dos för kvällen (jag brukar somna inom en timme efter intag).

Baka lätt och snabbt!

Jahopp, idag var jag riktigt trött och aningen groggy även i skolan, troligtvis tabletternas verkan. Några klasskamrater kommenterade detta och ja, det blev bättre under dagen kan jag ju säga! Jag har bestämmt mig för att försöka ta tabletten runt nio så jag är trött och lägger mig runt tio, det låter väl vettigt? 
Idag åt jag och Bög-Björn potatis (mums), fläskkotklett och bearinesesås vilket var jättegott! Härligt att äta igen! Jag är ju rätt kass på att göra mat när jag är själv (likaså Bög-Björn), men nu blir det av och vi äter igen! Efter maten sitter vi och pratar samt äter frukt och det är verkligen en mysig stund tycker jag. Idag kom även Nina förbi och hon tog sig en kopp (kanna) te och lite frukt samt tjötade lite, vi skrattade och det kändes riktigt bra. Jag och Ida hade en trevlig konversation på msn och den lyfte verkligen mitt humör. Jag försöker se till allt som varit bra idag och tror nog det går rätt bra ändå.

Bög-Björn är i stan och promenerar. Jag börjar fundera på vart han är för han åkte för rätt länge sen men jag nöjer mig med att baka lite sockerkaka. Ida ansåg att svaret på: "Att baka eller inte baka är frågan", var "baka" så jag får följa hennes..hmm.. råd?

Lätt, snabb och god sockerkaka
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
vanillinsocker
3 dl mjöl
1-1½ dl vatten

Blanda ägg och socker poröst. Lägg i bakpulver och önskad mängd vanillinsocker (minst 2 msk), rör ordentligt. Lägg i mjölet och rör om innan du häller i vätskan. Smöra och bröa en form. Sätt in i ugnen på 175 °C i 30-40 minuter. Färdig att servera!

Denna sockerkaka blir riktigt god, mjuk och saftig trots att varken mjölk eller smör finns i (troligtvis kompenseras det av min mängd vanillinsocker som är ca 3 msk och lite till).

Besök hos doktorn.

Ja, nu har jag varit hos doktorn idag, jag ska börja med Mirtazapin Teva mot ångest och för mina sömnproblem och om en vecka går jag tillbaka till farbror doktorn för att göra en utvärdering, därefter är det meningen att jag ska börja med antidepressiva medicinen cipramil (har jag för mig?). Han undrade om jag ville sjukskriva mig men jag tror inte att jag vill sitta hemma och inte få mina rutiner rubbade, då kommer jag högst troligt inte upp ur sängen. Han tyckte att det var bra att jag har Bög-Björn boendes hos mig och tyckte att jag hade suna värderingar (vad det nu är?) angående min sjukdom (ja, han meddelade vad den hette enligt doktorerna, jag väljer att kalla den för: Depression). Jag tränar (försöker iaf) och försöker komma upp och ut varje dag. Vilken pärs! Han frågade om jag ville prata med någon men jag sa att det för tillfället inte är aktuellt just för att jag inte orkar med så många förändringar just nu. Däremot finns tanken att prata med någon framöver.

När jag kom hem hade Bög-Björn städat hemma hos mig och dammsugit.. Som om det vore nog? Han hade diskat och bäddat.. Han har nu stått för maten också eftersom jag inte ska behöva äta soppa var dag. Kan man vara annat än tacksam? Jag bakade bröd idag och Bög-Björn ville bjuda över Nina, sagt och gjort! Vi skrattade, pratade och...hmm.. fikade? Nu har Nina gått hem till sig.

Bara för att jag anses vara deprimerad betyder det inte att jag omöjligt kan känna glädje eller skratta, jag har bara svårare att finna de glädjande stunderna i livet och glädjas åt det! Jag gör så gott jag kan och emellanåt drar jag mig undan i rädsla över att vara till besvär. Det är många gånger man läser och hör om folk som beskriver depression på det "amerikaniserade" sättet och jag vill att ni ska veta att jag är samma människa som innan, men med mindre ork. Därför är jag inte inne på allas bloggar. Jjag blir jätteglad över era kommentarer och jag går in när jag orkar, ibland orkar jag inte svara och då väntar jag tills jag orkar. Jag kommer in till er, såsmåningom!

Med dessa tabletter får jag inte ge blod. Detta betyder att jag gett färdigt blod ett tag framöver (gav idag). Jag rekomenderar er ändå att ge blod, det är en liten insats som kan göra mycket! Här kan du se vart du kan ge blod!På Luleå Universitet - Jan 2009
Glöm inte!
Jag är fortfarande Maddo som trånar efter att få vara glad,
som ler åt era bloggar och glädjs åt era kommentarer.
Det är Maddo som försöker få ut något av varje dag,
Maddo som vägrar ge upp!

Sambo, kombo... bo tillsammans!

Jag har nog glömt berätta detta, Bög-Björn ska komma och bo hos mig ett tag. Jag bad honom om det eftersom jag mått så dåligt den senaste tiden. Jag har mått dåligt bra mycket mer än någon vecka men inte riktigt orkat söka hjälp. Nu har jag bett om hjälp och jag ska även på samtal på onsdag om att eventuellt få medicin. Jag har börjat tvivla på mina studier då ångesten emellanåt varit för stark. Jag litar på min kapacitet, jag vet att jag klarar av det jag ombeds göra men jag känner mig inte tillräcklig samt trög. Nu har jag iallafall kontaktat Bög-Björn som blir min kombo. Det blir nog bra!

Minns ni söt? Jag pratade med honom igår och han tyckte att det var bra att jag faktiskt tog tag i det på ett konkret sätt! Gött när man känner att man går åt rätt håll...

Broccolisoppa.

Jag är på rätt bra humör idag! Jag har haft skola, fått träffa klasskamrater och promenerat! Det var uppskattat. Jag kom hem och hade fått två mail, ett från studenthälsan som hade bokat in ett samtal redan samma vecka och ett från min mamma som svarade på ett mail jag hade skickat iväg till henne. Det var ett rätt bra svar där hon ville vara min mamma och försöka förstå mig. Skönt.

Jag har även gjort lite soppa idag, det är den nya billighetsmaten måste jag erkänna! Jag kokade upp broccoli med buljongtärningar och mixade! Salt och peppar och sen var det mumma! Riktigt gott blev det så jag kan rekomendera det! Jag erkänner att min ekonomi är lite knaper just nu och jag har insett att studieförsäkran inte är inskickad, typiskt! Får skicka in den i morgon och hålla tummarna för att CSN kommer redan på fredag!

Nostalgi

Gåshud. Kärlek. Nina. Westlife. Får man kyssa en gift man? Inte..? Ajdå, jag skulle lätt kunna kyssa Shane! Jag har bokat honom om han skiljer sig, glöm inte det!


"Du kan få vem som helst!"

Jo, jag minns att jag skulle skriva ett inlägg här! Jag glömde det i förra inlägget och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att det blir så himla många inlägg idag! Jag skulle berätta om den berömda kommentaren "Du kan  [ju] få vem som helst!" Det är en kommentar jag kan få emellanåt när jag dejtar och till en början blev jag glad över den, det betyder ju att killen jag dejtar känner att jag är attraktiv och att man får "bevisa" och kämpa om man vill ha mig. Allt eftersom tiden gått har jag däremot börjat irritera mig på kommentaren! Detta har skett allt eftersom jag fått större tro på min egen kropp. När jag hade nattligt besök som påpekade att jag hade gått ner i vikt kände jag exempelvis att det var ju skoj, men jag bryr mig inte om vikten, bara jag känner mig nöjd och det är jag för tillfället! Visst har jag mina svackor då jag anser mig vara fet och äcklig osv, men numera har jag börjat tycka om min kropp och det känns bra!
Jo, över till kommentaren om att jag kan få vem som helst. Jag vill inte ha vem som helst! Jag vet att jag kan få vem som helst, bara jag sminkar mig rätt för att passa in i den personens liv, tränar olika mycket... ja.. alla kan vi anpassa oss till situationer. Men jag vill ha någon som vill ha mig för att jag är jag, jag vill ha någon som är sig själv (och inte förändras beroende på situation och plats).

Därför tänker jag inte nöja mig med "vem som helst"!

Hopp i helgum -08

Enkel och billig mat.

Idag har varit en dag i... hmm.. ja, januari! *ler* Jag vaknade med ångest från igår och nu har jag mailar studenthälsan och ska försöka få tag i dem så jag kan få hjälp. Jag anser att jag, än en gång, behöver antidepressiva mediciner och kompletterande samtal.. Jag har pratat med Ida och bakat bröd, försökt plugga men misslyckats. Nina kom upp och smakade på mitt nya bröd och tjötade en hel del! Hon uttryckte en viss nojja inför kursstarten kommande vecka. Jag är glad över att hon pratar med mig om sånt, det gör mig glad att hon kan anförtro sig till mig och att vi kan bolla lite vad gäller våra kurser. Jag har också kollat runt lite på lägenheter och anmält intresse för nu orkar jag inte bo kvar här! Även om det känns som hem så känner jag inte att jag trivs! Det är skillnad på hem och trivsamt hem! Tack Ida för att du delade med dig av energin!

Jag träffade en klasskamrat i stan och vi gick på cafe i Haga och tog oss en kopp varm choklad med tillbehör. *vägrar kalla det för fika!* Vi hade några riktigt trevliga diskussioner om allt och inget och skrattade ganska bra åt vårt förändrade språkbruk (när man börjar högskolan/universitetet förändras ditt sätt att tala och skriva måste jag erkänna!) när jag använder lite..hmm.. udda ord!

Nu har jag kommit hem, gjort mig en enkel "soppa" och tagit mig två skivor bröd samt svarat på era kommentarer! Riktigt nöjd! Recept? Självklart!

Bröd
25 g smör/margarin
5 dl vatten (jag använde mjölk)
50 g jäst
2 tsk salt
Mjöl


Smält smöret och häll i vätskan, låt det bli fingervarmt. Smula jästen i bunke och häll spadet över, rör om tills jästen är smält. Blanda i salt och mjöl (mängd mjöl = tills degen lossnar från bunken) och rör om. Låt jäsa i 40 minuter.
Baka ut till två bröd, låt jäsa i 30 minuter. Pensla med vatten och in i ugnen 200°C i 30 minuter.

Voila så har du dig ett riktigt fluffigt gott bröd! Osötat bröd dessutom! Lycka till!

"Enkel Soppa"
Grönsaker (ex. frysta blandningar, vilka du tycker om)
Buljongtärning
Vatten


Lägg i grönsakerna i en kastrull, täck dem precis med vatten och koka upp med buljongtärningen. Låt koka några minuter. Häll upp och ät. Avnjut med en smörgås.

Vill du ha soppan matigare? Lägg i lite fisk, småstekt falukorv eller något annat efter smak!Ge mig en hund..?

En vän till mig bor delvis hos sina föräldrar och delvis i en egen lägenhet där personen studerar. Tänk så underbart. Nu är fallet så att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, lägenheten känns enorm och jag funderar på att byta ner mig eller flytta inneboende igen. Jag har för mycket tid med mig själv och saknar att ha folk omkring mig. Mitt liv tillåter inte djur för jag anser att man måste ha mer tid för dem. Helst av allt skulle jag vela ha en hund. Gårdagens nattliga besök sa att den också ville ha en hund, en arbetshund, jag sa då att jag kan ta hunden på kvällspromenad och ha hunden att sova med så kan personen ha hunden om dagarna.

Jag har kommit på mig själv med att tänka på att bli gravid. Inte bara tänka på utan längta. Längta efter att ta hand om någon annan, ett annat liv. Jag har också kommit på mig själv med att vägra allt vuxen-skit. Jag orkar inte med räkningar och pengar. Jag har koll på dem men jag är hård mot mig själv. Jag har då inte träffat många människor som klarar av att spara pengar från CSN-pengarna men jag lägger undan pengar varje månad. Ibland måste jag ta pengar från sparkontot men då är det ju egentligen mitt studiemedel. Oj oj, vilket babbel. Fick veta igår att mitt inlägg var snurrigt, då vet ni hur det ser ut i huvudet på mig. Jag har glömt vad som är bra för mig och vad jag gör för mig själv som är onödigt, vad gör jag som är ångestdämpande och vad gör jag som ökar min ångest? De sista två är ju egentligen kompisar. Försöker jag dämpa ångesten med något så ökar ångestkänslorna nästa gång och tillslut lever jag bara med ångest. Det är tufft att leva.

Nattligt besök!

Jag har fått en del frågor om hurvida min och Bondens relation ser/sett ut. Vi har haft en relation till varann och till en början dejtade vi. Någonstans gick det fel i kommunikationen och efter att ha rett ut detta kan jag konstatera: Vi är inte tillsammans och som läget ser ut just nu kommer vi heller inte bli det.

Nattligt besök.
Nu vill ni väl ha smaskiga detaljer? Jag har haft nattligt besök! Yes! Jag har legat i sängen, vridit upp och ner på små funderingar som jag haft men inte reflekterat över. Det är så skönt att ha människor i sin omgivning som är så öppna och som jag kan ställa såna frågor till. Det har helt enkelt varit en otroligt bra natt. Om jag hade sex? Nej, jag är inte intresserad av att bara ha sex. Nu undrar ni väl vad jag babblar om och tycker att ni inte blir kloka? Jag påstod aldrig att jag blev klokare av besöket men jag har fått lite svar och trygghet, jag har haft ett par armar omkring mig som inte gjort annat än önskat att jag ska känna mig trygg och tillfreds med mig själv. Kanske låter det egoistiskt men jag behövde detta! Jag behövde också veta att det jag gör för den personen är tillräckligt och då antar jag att det jag gjorde inatt räckte?

Bonden brukar säga att sex säljer och om man vill öka antalet läsare ska man skriva om det, men jag är inte intresserad av att sälja mig själv eller blotta mig själv och mitt sexliv. Jag är ute efter att göra det som känns rätt för mig och som får mig att må bra. De som läser min blogg är en bonus, de som kommenterar den är ofta tankeväckare! Jag vet vad jag vill få ut av en relation och nattens besök har gjort att jag insett ännu mer vad jag vill få ut.

 • Jag vill ha en relation där man kan diskutera, vrida och vända på begreppen (efter att ha läst ut boken "Har du träffat nån?" av Susanne Dahl känner jag att det är ännu viktigare!).
 • Jag vill ha någon som, liksom jag, vill ha en seriös och långvarig relation.
 • Jag vill ha någon som delar något av mina intressen, samtidigt som den kan stå upp och göra saker själv.
 • Jag vill ha någon som avgudar min kropp och som älskar min insida.
 • Jag vill ha någon vars kropp jag inte kan få nog av och vars diskussioner aldrig tröttar ut mig!
 • Jag vill ha någon som prioriterar mig och som vill visa upp mig för världen.
 • Jag vill ha någon som jag känner att jag vill vara med utan tvivel.

...och jag tycker inte det är för mycket begärt!


Ett gott skratt förlänger livet!

Idag var jag i Allum med Ida och vi åt en lunchbuffé á tacos (Jag skulle kunna leva på tacos!) och kollade i lite affärer. Mest av allt skrattade vi. Jag har inte skrattat såhär mycket sen... jag minns inte! Det var otroligt förlösande och emellanåt var det lite syrefattigt! Jag som har mått dåligt en längre tid kände äntligen att det släppte! Gårdagens tårar var en bra hjälp på vägen, det faktum att jag bestämmt mig för att ta det lugnt med skolarbetet och kompletteringen gjorde att det kändes bättre också! Jag har även bestämmt mig för att ta det lugnt med killar och kärlek. Komma över det som varit. Jag vet att jag är duktig på att dölja mina känslor och folk påstår att man får gissa sig till vad jag känner. Däremot kan jag känna att när jag väl börjar prata så blir det bara negativt! Resan upp till norrland var allt annat än röda rosor, skratt och glädje men jag har bestämmt mig för att nu har jag mått dåligt tillräckligt över dessa veckor, jag tar ut det jag har lärt mig utav detta!

Jag och Bonden - Julen 2008Vad har jag då lärt mig och insett?  
 • Jo, jag har lärt mig att för första gången på två år är denna lya mitt hem, jag som har haft svårt att ta till mig lägenheten och se den som hemma har äntligen känt att det är ett hem!
 • Jag har också insett vikten av att få gråta, förr har jag bara sett det som en bristvara att jag har haft svårt för det. Nu har jag insett hur förlösande det är.
 • Jag har insett att vänner inte är allt, de är mycket och värdefulla men jag själv går i första hand.
 • Att försöka prata med människor som använder mycket ironi gör att man känner sig illa till mods och det är svårt att ta sig själv på allvar och man tvekar på sig själv. Jag måste minska min ironi.
  Skenet bedrar.
 • Alla familjer genomsyras inte av värme och kärlek. Vissa familjer visar inte känslor offentligt (vilket lärt mig att jag vill ha en familj där jag visar känslor).
 • Jag vill ha familj.

Genom resan lär man om sig själv och livet är en resa i sig. Våga stanna upp och tänk, reflektera och utvärdera.

Röda skor - Ida och Jag 09-01-15


Glöm för guds skull inte det berömda uttrycket:
"Ett gott skratt förlänger livet!"
Det kanske inte förlänger livet med antal dagar (för hur räknar man ut det?!) men det förlänger livets meningsfulla dagar! Samtidigt är det viktigt att få må dåligt och tillåta sig må dåligt - lagom länge (hur länge lagom nu är..)!! Nu ska jag fortsätta min avfrostning av frysen!

Ljud som spränger huvudet i småbitar.

Jag vill meddela er om ljudet som finns runt omkring oss hela tiden. Ljud som vi stänger av - dagligen. Vi tänker inte på att spårvagnen låter, eller att folk låter (såvida de inte utmärker sig).. vi tänker inte på att varje steg vi tar blir ett ljud... Men jag tänker på det just nu, för jag tror mitt huvud kommer sprängas av ljuden!
Men ni är väl mer intresserade av hur opponeringen gick? Jag fick komplettera. Min lärare började med att fråga: "Vi känner ju inte varann så väl men jag måste fråga om du mådde dåligt när du skrev arbetet?" Tror ni inte jag börjar gråta? Jag gråter och gråter och gråter. Berättar att det varit otroligt påfrestande den senaste tiden och hon meddelar mig att det "genomsyrar arbetet". Tjohopp, kompletterar jag inom en vecka kommer det med i nuvarande betygen, annars kan jag göra det i princip närsom.. jag vill bara bli av med detta nu men med min huvudvärk går det nog inte så bra. Jag ska vila nu. Vad ska du göra?

Önska mig lycka till!

Idag är det opponering så önska mig lycka till. Jag hoppas jag får komplettera det jag skrivit med en gång, annars får jag inte godkännt! Är det inte roligt hur man kan känna att man har med allt i ett arbete men det är hjärnan som har kompletterat arbetet? haha.

Igår bokade jag och Nina våra platser på skrattyoga, nu ska vi lära oss att skratta mer! Det kan behövas för tillfället! Jag var som en igel på Nina igår, hon klagade inte men jag ursäktade mig ett antal gånger! Pratade även med Nathalie i telefon ett tag och det var roligt, hon ringer mig och frågar om saker inför jobbsökningar och det är ju roligt att hon tycker att jag har det där lilla extra för att hjälpa henne. *glad*

Nu ska jag till skolan, önska mig lycka till!Förresten... är det någon annan på blogg.se som har problem med att massa gamla kommentarer försvunnit men det står att det finns flera sidor med kommentarer?

Du + Jag = Sant

Efter mycket tjat fick jag sällskap i Luleås stora stad. Jag tror inte att den var lika uppskattad av dig som av mig, men jag uppskattade dagen. Det gav mig en inblick i ditt vardagsliv. Du sa en gång att du önskade att jag kom upp igen...samtidigt vet du inte vart du står? Du gör mig aningen förvirrad och därför tar jag en paus från mina känslor och hoppas att du får klarhet i dina känslor. Jag har stängt av nu. Vi köpte en "Du + Jag = Sant" -klubba på stan. 

Du + Jag = Sant

Du + Jag = Sant 

På kvällen satt jag och pratade i telefon, visste inte om att det togs kort på mig. Jag är djupt insatt i samtalet. Kanske reagerade jag efter att fotot togs, men jag minns det inte? Jag pratade ändå med Nina kan jag ju säga. Nina som jag för i övrigt träffade idag på tågstationen, hennes första replik fick bli: "Behöver du en näsduk?" då jag började gråta direkt! Sms från Ida som hälsade mig välkommen tillbaka värmde också, men kramen från Nina var precis vad jag behövde just då! Tur att hon "varit packåsna hela sitt liv" så hon kunde hjälpa mig att bära!
Lägenheten känns tom efter att hon åkt, men jag tror att det är vad jag behöver. En stunds lugn och ro. Tid att tänka och fundera på vad detta fått för konsekvenser för mig och min framtid. Tur man har vänner som lättar upp vardagen och som tycker att det är härligt att jag är tillbaka, vad de nu ser hos mig?! 

Pratar med Nina

Konversation med Ida 09-01-13


hemresan närmar sig..

Idag får vi se om jag kommer in till er och svarar på kommentarer, inte helt säkert! Jag åker hem idag så jag skriver detta mitt i all packning och städning! Tänkte att gårdagen skulle dokumenteras lite, det var en rätt slapp dag, skönt dag med många skratt, tårar och diskussioner! Jag pluggade en del:

Plugg med pennan i munnen

Därefter bar det iväg till Ica där vi handlade resemat (som jag åt upp på kvällen så jag skulle behöva handla något idag..) och lite mys, massa prat och mat senare så bar det iväg till Bondens innebandymatch, när han tog kameran i handen insåg jag att jag skulle få agera fotograf! YES! Sånt tycker jag är skoj! Det var en utmaning och bollen gick lite väl fort, men det är väl sånt man får räkna med? Haha, jag är inte helt hemma på Bondens kamera så jag misslyckades med mitt försök att ändra slutartiden.. Nästa gång! Här följer några bilder från gårdagen som är rätt okej, som vanligt är det bara klicka på miniatyrerna för att få dem större!

Innebandy - Gullefjun 2 09-01-11
Tekning

Gullefjun 09-01-11
Spel framför mål

Gullefjun ver. 2 (09-01-11)
Gullefjun ver. 2

I mitt centrum.

Jag gick hos min kurator på gymnasiet efter en tuff period i mitt liv. Hon gav mig stöttepelare i livet som jag skulle leva efter. Varje gång jag hade levt efter dessa, försökt och faktiskt visat att jag tänkt på och reflekterat över uppgifterna fick jag en ny. Emellanåt har dessa hållpunkter varit svåra att leva efter trots att de låter så enkla. Jag arbetar trots allt med hur jag agerar och hur jag tänker om mig själv och andra. Under den tiden jag gick hos kuratorn fick jag dessa uppgifter:
 1. Vad förväntar du dig av folk?
 2. Det finns inget som heter överreagerar!
 3. Stå på dig! Säg ifrån!
Den första uppgiften är helt klart den jag tycker är svårast. Men jag ska här försöka:
 • Jag förväntar mig att folk är ärliga mot mig, att de kan stå upp för sig själva och säga ifrån om de känner att det behövs. Jag förväntar mig att folk är ärliga och att folk vill se det positiva hos mig.

Katt i Helgum Julen -08

På grund av och till följd av detta har jag tänkt mycket och haft svårt att ta för mig. Då sa min kurator ett par väl valda ord till mig vid ett möte: "Om inte du tänker på dig själv, vem ska då göra det?" Dessa ord har kommit att bli mitt motto! Jag är mitt centrum och i mitt centrum finns mina känslor, tankar och erfarenheter! Där står jag alltid i mitten och är den alla ögon är riktade mot, det är bara jag som syns...på gott och ont!

Snart hemma igen!

Jag måste få erkänna att jag saknar mina vänner otroligt mycket nere i Göteborg. Stundtals känns denna resa omöjlig och jag känner bara för att åka hem. Tre veckor med en person man knappt känner och dessutom med hans familj, det är påfrestande. Mest påfrestande är det för att man inte har någon ordentlig tid för sig själv. Man är ständigt beroende av andra. När vi åkte upp till Luleå kändes det aningen friare, jag fick möjlighet att åka in till stan närhelst jag ville, jag såg andra människor - anonyma människor. Jag fann mitt lugn, jag har konstaterat att jag inte riktigt är en människa man sätter på en gård utan aktiviteter för mig. Många gånger klarar jag mig bra utan stan, men jag vill ha möjligheten! Möjligheten att åka när jag gjort det jag behöver/ska göra, möjligheten att se okända människor, möjligheten att gå och handla om jag missat något. Allt utan att behöva förlita mig på någon annan och kanske innebär detta att jag har ett kontrollbehov, men det skiter jag i för det är mitt välmående vi pratar om!

Jag ringde till några vänner igår och pratade och frågade skämtsamt om de saknade mig (skulle ju vara glad om de saknade mig åtminstonde hälften så mycket som jag saknar dem) varpå jag fick svaret att "Nej, inte så farligt.." följt av att personen säger att den får vänja sig nu när jag planerar att plugga på annan ort. Kommentaren sved och strax därpå ringde Nina, hon hade avnjutit sin chokladbehandling och verkade riktigt glad och harmonisk, komiskt nog hade vi ombytta roller från tidigare samtal vi haft. Hon frågade vilken tid jag kom hem och sa att hon skulle komma och möta mig vid tåget och att jag gick före hennes skola, hon skulle skita i lektionerna om hon hade haft några (hon hade hemstudier den dagen) "...för Maddo är viktigare!" Hur klarar man sig utan en Nina?! Precis vid rätt tidpunkt!

När jag och Nina hade pratat klart kom Bonden och höll om mig, han kramade mig länge och jag berättade vad jag inte berättat för Nina om det tidigare samtalet, hur mycket det sårade mig och hur frustrerande det var att inte kunna säga det till vederbörande. Förstå vilken chock man får när man hör sånt av en nära vän! Men den kramen betydde massor likaså de värmande orden från Nina i samtalet efteråt.

"Jag begär inte att du ska se mig som det bästa som hänt dig men det hade varit roligt att betyda något"

Studieteknik för högre studier.

Nu är det snart skolstart för många själar som ska börja skolan om sisådär en vecka, lite mer (den 19:e) och då kan det vara bra att tänka på en del! Jo, för dig som ska läsa något där du kommer arbeta med människor: Lär dig hantera dig själv, det kommer vara tufft och du kommer lära dig mer om dig själv, dina reaktioner och ditt sätt att vara än du visste innan. Du kommer högst troligt känna dig utanför i samhället just på grund utav detta då andra till synes inte verkar ha dessa egenskaper. Ta det lugnt bara! Efter ett tag kommer du vara tillfreds med din nya roll, du kommer finna människor som, liksom du, kommer njuta av att vrida upp och ner på hela världen och varenda liten situation. Du kommer också lära dig att säga "jag kan inte" och "jag vill ha hjälp" samtidigt som du utvecklas till en egen individ.

Nu var det inte detta jag skulle diskutera utan det är studieteknik! Det är ytterst få som kan läsa kurslitteraturen innantill så jag rekomenderar dig att:

 • Skaffa ett helt skåp med post-it i olika färger (färger hjälper hjärnan att memorera bättre)
 • Ta inte allt du läser som det enda sättet utan hitta gärna ett eget sätt! 
 • Ifrågasätt litteraturen!
 • Skaffa markeringspennor och pennor i olika färger
 • Blyech och bläckpennor behövs
 • Block i valfri storlek
 • Pärm (efter avslutad kurs kan du behöva samla papper, de är i regel bra att ha i kommande kurs)

Låter det mycket? Välkommen till universitetsstudierna! Du vänjer dig! Ett sista tips:

Tappa inte bort dig själv i allt läsande, ge dig tid att slappna av och plugga inte sju dagar i veckan, din hjärna behöver vila för att få in allt (det är en muskel, likväl som du inte ska träna varje dag ska du inte plugga varje dag!)

Nej... ett tips till! Det du läser på toaletten minns du i regel.. Detta beror på att du är avslappnad. Se till att slappna av, gör en lugn stund av dina studier.

Min studiehörna HT -08


Kvinnligt eller manligt?

Ugnen ville inte bli varm när vi gjorde pizzan, lyckligtvis fick vi låna ugnen av en kompis till Bonden som kom förbi, olyckligtvis slant jag (efter att ha påpekat vägen både på dit och tillbakavägen) och en stor isknöl gled så skönt in i sidan av hälen. När jag skriker till får jag höra ett skratt och ser hur Bonden fortsätter frammåt i snabb fart... Japp, så vet man att en pizza är mer värdefull än en själv är.. Jag har ont än och pizzan smakade knappt något på grund av detta... Är det bara kvinnor som känner så här eller kan män känna på samma sätt?

Vin och Bastu.

Idag har jag varit i stan! Ja, det kan kallas för stan i Luleå för de har skoaffärer i mängder! Ja, himla massa skoaffärer så det är en klart godkänd stad! Dessutom har de Timarii som är en pysselbutik och gör att även Nina skulle godkänna det som stad! Ett stort minus är att systembolaget ligget så dolt! Haha, jag hittade ju knappt systemet! Idag ska jag och Bonden basta och dricka vin, så jag vill bara berätta att ikväll är det njutning för hela slanten!

Jag och Bonden myser 2008-12-26


Tacos och rensning

Igår begav jag mig slutligen till ICA där jag handlade inför vår tacos vi skulle ha under kvällen. Jag började sedan göra maten och den var klar ganska lagom till Bonden kom hem! Idag sitter jag och ska väl snart skriva ut arbetet jag ska opponera på, jag behöver även gå igenom mitt arbete en gång till inför opponeringen för jag känner mig inte nöjd! Jag hade beräknat att ha två timmar då jag kunde gå igenom arbetet och rätta till de där småfelen som stavfel och meningsuppbyggnadsfel. Jag blir arg!
Jag anser att det är kursansvariges ansvar att information som detta (att tentan ska in två timmar tidigare) kommer upp tydligt på vår kursportal, dvs: under aktuellt!

Jag hoppas för min egen skull att jag får godkännt så jag kan slappna av nu och påbörja nästa kurs... men som en tjej i klassen sa: "motivationen är vid fotknölarna för tillfället" och det är helt ärligt så det känns! Jag anser att man borde få ett par dagars vila mellan vardera kurs så man hinner smälta sin kurs samt hitta litteratur till kommande kurs, som det ser ut just nu ska vi börja söka litteratur samtidigt som vi har examination - sjukt stressande!

När några utav mina vänner meddelar mig sina studenttider känns det otroligt påfrestande att säga: Jag vet inte hur mitt schema ser ut då för jag får bara schema för halva terminen. Nej, fram med lite framförhållning även under universitetsstudierrna! När man arbetar kan man ansöka om ledighet långt i förväg, varför kan man inte kolla upp då när de obligatoriska tillfällena är..? Långt i förväg!

Bonden sitter och pluggar just nu och jag tror inte han är intresserad av att jag vill ha ett arbete utskrivet så jag kan starta opponeringsarbetet, men det skiter jag i för jag vill ha arbetet! haha. På tal om Bonden så vet ni ju att jag gick igenom hans kläder igår och jag har nog aldrig träffat en kille som har så mycket kläder - som han säger sig använda! Det är 13-14 tränings-tshirts och vanliga t-shirts ska vi inte tala om hur många han har! Jag är van vid att folk har mer kläder än mig, men detta var sanslöst mycket kläder! En kasse med kläder slängdes i alla fall! Jag gör sånt för att jag tycker det är roligt, jag frågar självklart först och speciellt innan jag slänget något (hade jag fått bestämma hade jag slängt mer kläder!)... Jag minns när jag var hos Camilla och Joachim i början av sommaren (2008) och rensade i deras garderober (på begäran), tillslut var jag helt utmattad!


Tacotallrik

Bonden tjuv bloggar...

Nu när Maddo är så snäll och står och viker min tvätt som jag har tvingat henne till *skrattar ondskefullt* usch nu ljög jag de är ingen bra start på detta känner jag...


jaja hon ville faktiskt gå igenom mina kläder frivilligt :O *chokad*

hon konstaterade att jag kan träna i 2 veckor och ändå ha rena träningskläder, de är vell bra att veta?


Hur är de med er där ute?

finner någon min tid som jag för tillfället har tappat så är jag glad om ni meddelar mig... har tidsbrist nu, fattar ej varför de alltid blir så inför tentor? kan någon förklara detta fenomen för mig?


För idag har jag bara pluggat hela dagen fram till kl 18:00 eller inte riktigt men nästan... fattar ej känns som jag ej gjort något alls :S...


fast man ska inte klaga, de går ändå inte göra så mycket då de börjar bli ca -20... på tal om denna temperatur så idag gick jag mellan B huset till F-huset i skolan så mötte jag en pappa med en flicka i barnvagnen, när jag gick förbi dom sade flickan högt och tydligt: Pappa han har helt fel kläder!


Måste göra lite reklam för mig med (A) Bonden även känd som samtr0n på bilddagboken

ska nog smita iväg och krama Maddo så hon inte anar att jag varit här...


Over and out! sorry för röran!


Universitetsstudier.

Jag har nog aldrig varit så missnöjd med ett arbete som nu. Jag har nog aldrig varit så arg på min skola som nu. Fick just veta att uppgiften skulle vara inlämnad 14 och inte 16 som det står på mitt schema! Denna informationen kom till mig kl 13.59. Detta stod inte på kursportalen under aktuellt utan man måste gå in på schemat för att se detta. Schemat i sin tur använder jag mig inte utav då jag vet att vi inte har något i skolan! Blir man arg då?! Ja. Nu ska jag hitta på något som jag tycker är skoj... frågan är vad?

Promenad med Bonden

Mat-tips och bilder från jul-trippen

Tjoho alla läsare! Jag kommer ihåg er, ni är inte glömda! Jag har fått fixat med lite bilder nu samt lagat lite mat också för den intresserade!♠ Idag blev det fisk i ugn, enkelt recept som är svårt att misslyckas med! Så här kommer receptet!!

1 fiskblock (vit fisk)
dill
ketchup
grädde av valfri sort
salt
peppar


Sätt ugnen på 175 °C, lägg fiskblocket i ugnsformen och lägg valfri mängd dill på (mycket är godast!) sicksacka ketchup över dillen. Salta och peppra samt häll grädden över och brevid (är fiskblocket nyuttaget från frysen kan du ställa in den i ugnen innan du slår på grädden, då skär sig inte grädden!). Låt stå i ugnen tills det doftar i hela köket (ca. 30-45 min).

Servera med kokt potatis!

Fisk i ugn
Upplagt

Sen har jag ju inte visat er bilder från nyår, så det ska ni få utav mig, jag är generös idag! Bara en vecka sen med bilderna, hehe! Nyår var upp och ner, men jag och Bonden pratade mycket och det känns som om vi kom ett steg närmare varandra. Det är svårt att inte ta folk för givet, men vi får försöka! Anledningen till förseningen måste jag erkänna är min dators kapacitet, jag kan inte ha alla bilderna på min dator och dessutom glömde jag min externa mus hemma i Göteborg så nu när jag kan redigera och föra över bilder igen så kommer dem!

Nyårslooken - sminket 08/09
Klänningen - nyår 08/09Skorna från nyår 08/09Jag vet också med mig att jag var slarvig och inte la upp några bilder över julen, detta ska genast fixas så nu kommer lite utav dessa! Under julen hade jag som målsättning att Bonden skulle få flest julklappar eftersom han hade uttalat sig om att hans syster alltid får flest, därför måste jag agera och göra tvärtemot! Vilket jag inte hade behövt göra, för han fick flest julklappar ändå! Jultraditionerna ser ut så att den som har flest paket öppnar, på så sätt får man höra alla rim och gissningar till paketen, mysigt men med många paket blir det utdraget måste jag erkänna! Bonden fick 18 paket, någon som kan gissa hur många personen efter (hans syster) fick?


Looken jul -08Bonden fick flest julklappar! -08

Jag måste ju tillägga att det finns en bild på Bonden som jag tagit och tycker otroligt mycket om från resan (bild 1)! Sedan finns det en bild till mina otroligt söta och chokladberoende vänner; ida och kickanbild 2 tillägnas er! Mest för att visa tårtan jag inte ville smaka på uppe i norr! För att visa hur duktig jag är på dansmattan får ni en bild på detta också (bild 3)! Slutligen kommer en bild på mig och Bonden som jag tycker otroligt mycket om, där jag tycker att det lyser igenom glädje, lugn, harmoni och omtanke (bild 4)!

Bonden 23/12-08Tårtan från Bondens pappas födelsedag. 08-12-31Resultat från dansmattan -08
Bild 1-3

Jag och Bonden myser 2008-12-26

Bild 4: Bonden och jag.

Med denna bild vill jag önska er en trevlig kväll och säga att jag ska mysa lite med Bonden nu! Kramar på er!


Luleå universitet och bilder.

Nu kanske ni undrar vad som hänt och varför jag inte bloggat? Jo, det är såhär att jag och Bonden åkte upp till Luleå natten till söndag, då funkade inte hans internet till att börja med.. Sen har jag velat slänga upp några bilder som han har men tappade bort lösenordet till bloggen.. Jag har kunnat vara inne på min dator när vi varit på universitetet och därför har jag svarat på kommentarerna men pluggat som bara den eftersom det är inlämning i morgon kan jag behöva lite peppning!

Ja, nu ska vi se om jag kan få hjälp av Bonden för att hitta bilderna på hans dator!
...eller så är ALLT emot mig idag för jag kan inte minska bilderna då hans PS gratis gått ut.. GAAAH!! Känner ni frustrationen nu? Jag ska bråka lite med Bonden så han fixar det inom kort så jag kan lägga upp bilder!!

To be continued...

Vardags-possitivt?

Jag älskar det faktum att Bonden visar att han tycker om hela min kropp. Han fastnar inte vid rumpan eller brösten utan han berättar vad han tycker om varenda del av mig! Såväl kärlekshandtag som annat jag anser är fult på mig själv. Hur många får höra sånt? Så sitter jag och gnäller över att jag vill ha mer?! Lite vill ha mer?

Vad svårt det kan vara att se det "vardagspossitiva" när det kommer något endaste dåligt i vägen!

Hopp i helgum -08

En stund.

Hur lång tid är en stund? Vad hinner man göra på en stund? Om någon ber dig vänta en stund, hinner du göra annat då eller är det så pass kort tid att du bara hinner just... vänta? Hur lång eller kort är en stund? När vet man om en stund är lång eller kort? Kan den variera?

Är det någon annan än jag som kan irritera sig något totalt på uttrycket "en stund"?

Utsikt från sovrummet! =)