Enkel och billig mat.

Idag har varit en dag i... hmm.. ja, januari! *ler* Jag vaknade med ångest från igår och nu har jag mailar studenthälsan och ska försöka få tag i dem så jag kan få hjälp. Jag anser att jag, än en gång, behöver antidepressiva mediciner och kompletterande samtal.. Jag har pratat med Ida och bakat bröd, försökt plugga men misslyckats. Nina kom upp och smakade på mitt nya bröd och tjötade en hel del! Hon uttryckte en viss nojja inför kursstarten kommande vecka. Jag är glad över att hon pratar med mig om sånt, det gör mig glad att hon kan anförtro sig till mig och att vi kan bolla lite vad gäller våra kurser. Jag har också kollat runt lite på lägenheter och anmält intresse för nu orkar jag inte bo kvar här! Även om det känns som hem så känner jag inte att jag trivs! Det är skillnad på hem och trivsamt hem! Tack Ida för att du delade med dig av energin!

Jag träffade en klasskamrat i stan och vi gick på cafe i Haga och tog oss en kopp varm choklad med tillbehör. *vägrar kalla det för fika!* Vi hade några riktigt trevliga diskussioner om allt och inget och skrattade ganska bra åt vårt förändrade språkbruk (när man börjar högskolan/universitetet förändras ditt sätt att tala och skriva måste jag erkänna!) när jag använder lite..hmm.. udda ord!

Nu har jag kommit hem, gjort mig en enkel "soppa" och tagit mig två skivor bröd samt svarat på era kommentarer! Riktigt nöjd! Recept? Självklart!

Bröd
25 g smör/margarin
5 dl vatten (jag använde mjölk)
50 g jäst
2 tsk salt
Mjöl


Smält smöret och häll i vätskan, låt det bli fingervarmt. Smula jästen i bunke och häll spadet över, rör om tills jästen är smält. Blanda i salt och mjöl (mängd mjöl = tills degen lossnar från bunken) och rör om. Låt jäsa i 40 minuter.
Baka ut till två bröd, låt jäsa i 30 minuter. Pensla med vatten och in i ugnen 200°C i 30 minuter.

Voila så har du dig ett riktigt fluffigt gott bröd! Osötat bröd dessutom! Lycka till!

"Enkel Soppa"
Grönsaker (ex. frysta blandningar, vilka du tycker om)
Buljongtärning
Vatten


Lägg i grönsakerna i en kastrull, täck dem precis med vatten och koka upp med buljongtärningen. Låt koka några minuter. Häll upp och ät. Avnjut med en smörgås.

Vill du ha soppan matigare? Lägg i lite fisk, småstekt falukorv eller något annat efter smak!Kommentarer
Postat av: malin

jag är absolut på en middag i tentatider! Måste ju släppa skrivandet lite och vad passar inte bättre då än att äta god middag=)

2009-01-17 @ 20:58:50
URL: http://missvixen.blogg.se/
Postat av: Sara

Ska spara receptet! Varför vägrar du kalla det fika? :-P

J tackar!

Ja men exakt, vikten borde inte vara något att gå efter, isf är det bättre att räkna ut fett- och muskelprocent så man ser att musklerna ökar och fettet minskar(tills det når en bra mängd). Vågar är ju egentligen inte så himla bra..

Oj, visste inte det där med mobbningen men jag är glad att du har kunnat komma en bit på väg därifrån nu. Själv var det så som du kände under gymnasiet för mig i högstadiet. Har bara kvar en vän, förutom J från gymnasiet och klassen var inte direkt jättebra. Menmen... Kanske inte ska tänka så mycket på det förflutna utan leva i nuet? :-)
Det är erfarenheter! Varesig man vill det eller inte.

Idag ska jag nog bara slappa. Fast J ska träna och jag vet inte vad jag ska hitta på då. Vad är dina planer?

2009-01-18 @ 12:34:35
URL: http://smuppra.blogg.se/

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: