Säg inte att du förstår.

Jag och Nathalie
Park Lane - 20090627Säg inte att du förstår.
Säg inte att du förstår,
för dina känslor är inte som mina.
Säg inte att du förstår,
för du kan inte förstå.
Du har varken samma bakgrund eller synsätt som jag.
Vi är inte samma person.
Men säg gärna att du vill förstå.
Säg gärna att du vill höra och fråga hur jag mår.
Pressa mig inte om jag säger nej.
Säg ifrån om du tycker jag behandlar dig fel.
Var inte rädd för ilska.
Var rädd för de som aldrig visar ilska.
Var inte rädd min vän,
Men lyssna på mig:
För du kan inte förstå hur jag tänker och känner.
Du kan bara förstå vad jag säger.

Klamydia på posten.

Jag fick ett brev hem idag. Brevet kom som en chock. Jag ska klamydiatesta mig. Min första tanke går till den personen jag hade sex med senast. Sen kollar jag vart remissen kommer från och inser att så inte är fallet. Det positiva med att alltid gå in i distansförhållanden är att man kan lista ut vem det är - även om det är anonymt. Så nu ska jag upp imorgon för att testa mig. Rekomendation att jag ska gå på antibiotika direkt efter testet pekar väl ändå på att det är rätt stor sannolikhet för att jag är smittad? Kollade runt på internet och såg att man ska kontakta de man haft sex med det senaste halvåret vid smitta. Jag har redan ringt den personen och meddelat detta. Jag vill inte att han ska få det genom brev utan att veta vem det är. Det är lagom jobbigt att få beskedet. Jag har inte sex så ofta så jag tog det säkra framför det osäkra och ringde en person till för att meddela detta. Svaret blev att han "är ren"... Jag anser att det är en skyldighet att kolla sig men jag kan ju inte tvinga honom. Tacka vet jag den första personen som säger att han ska kolla sig för att vara på den säkra sidan. I detta läge vill jag inte nämna några namn.

Så för mig blir det en nykter sommarfest. På något sätt stör det mig inte, även om hela situationen stör mig.


Muffin med grädde och jordgubbe
Gammal bild från midsommardagen.

Bildspecial - Bilkrock!

Idag har det varit en superbra dag. Jag begav mig till Aspen med B1 och Nathalie idag. Där solade, badade och åt vi. Det var riktigt härligt och numera är jag brun som bara den. Två dagar i solen ger resultat. Nu funderar jag på att stänga in mig ett tag framöver för att andra ska få komma ikapp. Haha.

Därefter var det grillkväll hos Nathalie. Supermysigt om jag får säga det. Tre griniga människor i stort behov av mat. Potatisgratäng med en stor grillad köttbit med lite grönsaker och vitlöksbröd (Jaja, vitlök med lite bröd. Haha). Därefter hämtade vi B2 och satt en stund på altanen och njöt av vädret när vi plötsligt hörde en hastig inbromsning och en smäll. En bil hade krockat... eller ja, kört in i räcket. Vi gick dit och kollade så att polisen hade hunnit komma och tog några kort. Sen blev det film "A beautiful mind". Superbra film. Har sett den flera gånger men den går alltid att se igen!


Kört in i räcket.
Oförsiktig körning kan resultera i att man kör fel...

Grillkväll hos Nathalie
Vitlöksbröd och potatisgratäng - masch in i ugnen!

Grillkväll hos Nathalie
Nathalie

Grillkväll hos Nathalie
Ego - lite färg har jag la fått?

Grillkväll hos Nathalie
Hämta B2 med vitlöksbröd. Haha.

Grillkväll hos Nathalie
Underbar kväll!

Gratis i göteborg!

Nu har jag hittat mer gratis i Göteborg. Allt från museum till konserter. En bra sida tycker jag nog. Men jag tror att det finns mer än såhär så min jakt fortsätter. Hoppas att du som bor i eller besöker Göteborg kan ha nytta av denna sida:
Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com (med reservation för ändringar)

Bada i havet!

Bada i havet


Idag är det dax att åka till havet och bada. Massören och Nathalie förljer med. Kanske en kompis till massören. Ska bli skönt att slappa lite. På kvällen blir det utgång med girlsen! Mysigt värre.


Driva med döda?

Jag vet att det finns lägen då man inte ska driva med folk. Ett sådant exempel är att driva med döda. Men när jag får ett sms som nedanstående kan jag inte låta bli!

Michael Jackson skall inte kremeras. Han består av 86% plast och skall därför smältas ner och återvinnas till lego. På så sätt kan barn fortsätta leka med honom.


Bild från http://bittenandbound.com
Bild från http://bittenandbound.com

Bildspecial - Taste of Göteborg

Passade Nova idag vilket var mysigt. Roligt att träffa henne. Fick även en kram av Kickan och det var roligt att träffa och tjöta med henne. Därefter begav jag mig till stan för att möta Nina. Vi gick på "taste of Göteborg" för de hade schlagerkväll. Aningen överspelad måste jag erkänna men många låtar man kände igen och kunde sjunga med i. Det är väl huvudsaken? Många fyllon fanns där och priset går nog till honom som försökte dansa på bordet som gav vika under honom. Trevlig kväll. Helt klart!
Taste of Göteborg
Taste of Göteborg - Underbar sommarkväll 

Taste of Göteborg
Underbart sällskap! 

Taste of Göteborg
Mer underhållning än musik. 

Taste of Göteborg
Poserande Maddo.

Är jag tvungen att bada topless nu?

Topless eller ej?


Jag blir så förbannad. Denna jävla debatt om huruvida man ska vara topless eller inte när man badar. Debatten väcktes eftersom det nu är okej på ett badhus i skåne. I tidningarna kan man läsa att män är positiva till det men inte kvinnor. Då måste jag fråga:
Vem/vilka kom med denna idé? Ja, kvinnor! Kvinnor, kvinnor, kvinnor!!!

Sen måste jag ställa mig frågan: Vilka rör detta? Jo individen själv. Slå den om du kan. Vad spelar det för roll om din granne badar topless? Troligtvis spelar det ingen roll alls!

Slutligen har jag läst runt i lite bloggar som påstår att Sverige är världens mest jämnställda land. Det stämmer inte. Sverige är inte världens mest jämnställda land. Norge har den platsen för tillfället. Vi ligger på tredje plats. Sådeså. Detta har inte längre med jämnställdhet att göra. Det är etik, alla argument jag läst är etik! Inte jämnställdhet.

För att avrunda: Detta drabbar inte dig. Vill du inte bada topless är du inte tvungen! Detta beslut drabbar de kvinnor som väljer att bada topless vilket är underbart att göra. Jag önskar att jag kunde göra det oftare. Det är en härlig känsla. Sen är jag tveksam till att jag skulle bada topless på ett badhus. Men det beslutet är väl ändå upp till mig?

USA är bra!

Bild från irene.nu
Bild från irene.nu 

Det tar emot att säga något bra om USA eftersom jag är så anti USA vanligtvis. Visserligen är de genialt. USA är något speciellt och det har de uppnått på gott och ont. Jag hyser stor respekt för deras land. Däremot inte sagt att jag tycker om det eller har intresse av att flytta dit. Anyway. Sen jag började min kurs i Skövde så har jag insett vikten av att argumentera, något jag ofta gör. Jag har också insett hur viktigt det är att lyssna för att kunna få argument. Jag lyssnar och läser mycket och detta har gett mig stor kunskap om olika ämnen. Jag tar för givet att det beror på vilja. Vill du ha kunskaper så skaffar du dig det, du frågar dig fram eller läser dig till information. Jag gör båda.

Detta leder däremot ofta till problem när det kommer till vänner. Vänner känner sig ifrågasatta på ett negativt sätt. Trots att mitt syfte är att få kunskap även från den sidan jag inte står för. Frågar jag om en ståndpunkt beror det på att jag vill veta. Inte för att ifrågasätta och vända på personens åsikter. Jag gillar folk som har starka åsikter och värderingar.  De som kan säga "jag tycker såhär ... därför att ...". Jag både accepterar och respekterar olikheter. Därför säger jag "jag tycker såhär ..." för att snabbt bli avbruten. Antingen klassas jag i det läget som om jag inte bryr mig, som om jag inte lyssnar eller som om jag är arg/oförstående. Handlar inte argumentation och diskussion till stor del om att kunna ta in vad andra säger samt få uttrycka sin åsikt? Livet blir lätt en paneldebatt där avbrytandet har störst roll. I USA har man retorik från att barnen börjar skolan. Inte undra på att de är så bra på att diskutera som de är. De är enormt duktiga på det. Vi lär oss i Sverige att granska kritiskt, vilket är bra i sig. Att kritiskt granska i kombination med konsten att argumentera och diskutera anser jag dock är det ultimata kombinationen! Därför anser jag att vi behöver bli bättre på att såväl lyssna som tala. Fram med retoriken.

The Proposal - filmrecension

Såg på The Proposer med Ida idag. Först och främst var det underbart att träffa Ida idag och vi insåg väl att det kanske inte var det ultimata vädret för en bio. Men med full biosalong kunde vi konstatera att vi inte var ensamma om tanken på bio.


The proposer
Bild från bilddagboken.se


Filmen var lättsam. Klassiskt innehåll där det inte finns några som helst förutsättningar för kärlek och slutet.. ja, det kan ni lista ut själva! Men trots detta tycker jag att den höll stil. Den var rolig och skämten var genomtänkta och hela salongen skrattade. Ja, detta var en film jag skulle kunna tänka mig att köpa för att ha i filmhyllan för att se om och om igen. Klart sevärd!

För i övrigt har dagen varit bra. Har varit i skolan och såg till att få sluta så jag slapp vänta i Skövde i två timmar på tåget. Därefter solade jag lite, bytte kontantkort till abonemang så om jag inte går att få tag i har kontantkortet lagt av och abonemanget börjar då snart gälla. Jag begav mig sedan till jobbet och jobbade några timmar. För att sedan åka in till stan och lägga mig på en bänk utanför Götebrogs Operan och sola (det kommer svalkande vindar där - topppen!). Sen mötte jag Ida och vi gick som sagt på bio. När vi kom ut var det härligt väder och det spelade en trubadur på deras uteservering. Allt var bara så perfekt.

GRATIS!!

Halv tre ska det vara något Jippo på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Jag har inte hunnit sätta mig in i vad men får se om jag kommer förbi. Nu är det skola som gäller! Svarar på kommentarer sen!

Ute i solen - där trivs jag bäst.

Idag ställde jag klockan tidigt. Därefter begav jag mig till... nu trodde ni att jag skulle skriva skolan va? Men nej! Jag begav mig till vardagsrummet och ringde lite samtal! Hehe. Sen ringde jag Nina som var lite trötter. Därefter tjötade jag med Ida på msn, åt frukost och duschade. Jag och Nina hördes av igen och vi bestämde oss för att ses vid bussen. Vi gick ner till bussen och... bussen uteblev! Jaha, tur att bussarna går ofta och att vädret var strålande! Vi hade ingen direkt lust att åka buss men behövde ta oss till stan. Vi åkte till Bergakungen och köpte biljetter till The Proposer som jag ska se med Ida imorgon. 

Därefter begav vi oss till Konstmuséet för att kvittera ut två gratisbiljetter (gäller året ut) som vi fått av vårt bostadsbolag. Två per person. Vill du gå på museum med mig i sommar så är det bara att hojta till. Jag har två biljetter. Hihi. Gratis är bra! På museumet träffade jag en av väktarna, en bekant som jobbar på konstmuséet. Det var trevligt.

Vi tog oss ner längst Avenyn och spanade in snygga killar. De har en tendens att komma fram med sånt här väder. Med tungan nere i marken och ögonen en meter framför ansiktet fick vi hålla varndra i handen för att inte tuppa av. Vi tog oss en glass och satte oss vid den extremt fula statyn som tillkommit vid Paddans avstigningsplats. Ska försöka få ett kort på den någon dag. Vi åt vår glass och jag skrämde fåglarna lite. Riktigt skönt var det.

Efter glassen tog vi oss till centralstationen där vi åkte hemmåt. Väl i området tog vi oss upp till mig och hämtade ingredienser som jag hade till en sallad. Sen tog vi oss upp till Nina och gjorde salladen med fler tillbehör. Det blev en sallad med stekt färskpotatis och corn-bitar kryddade med färsk dill och basilika samt paprika-, grill-, och salladskrydda. Riktigt gott.  Vi gjorde en egen dressing baserad på creme fraich, kryddor och lite ketchup (för färgen). Sen gick vi upp till mig. Vi hade glömt kameran och passade på att lämna det som var kvar. Vi tog oss till stranden där vi satte oss vid klipporna och njöt av vädret. Vi åt salladen samt medhavda bullar (som Nina och Linda hade bakat igår - riktigt goda!) och spelade lite YATZY. Vi vann en gång var och det är rätt lagom. Nina somnade till en stund och jag läste.

Jag tycker att dagen varit otroligt bra. Jag har njutit som bara den av en ledig dag. Imorgon är det skola, jobb och bio. Torsdag är det intervju och barnpassning, kanske att jag och Nina går på "smaka på Göteborg". Fredag är det skola och jobb. Lördag är det tjejkväll - mysigt. Söndag blir det jobb så lördagen blir relativt nykter, om inte helt nykter. Men det kommer blir supertrevligt!


Jag i solen =)

Filmspecial - Midsommar

Att midsommar var lyckad har jag redan berättat. Vi hade en mobil midsommarstång som fick följa med. Det ni inte fick se på bilderna var dansen kring stången. För dansa ska man väl ändå göra på midsommar? Dansa, spela brännboll, grilla och umgås med vänner. Det är livet. Dagen blev lyckad.

Vad vill jag få fram med filmen? Jag vill att den ska beröra och belysa de saker som man vanligtvis inte tänker på. Glädjen över att få dansa eller spela brännboll. Men mest av allt vill jag få fram gemenskapen. På ett hörn vill jag få med hur betydelsefulla mina vänner är för mig och hur tom jag känner mig utan dem. Jag tycker att jag har lyckats. Vad tycker du?Film från Vampyr/Skräck-festen.

Minns ni vampyrfesten? När det blev rekordmånga i lyan. jag minns festen med glädje. Nu är filmen äntligen klar! Here you go:
Film - Studentspecial

Har försökt ta igen lite av det jag inte kunnat göra när min dator krachade. Så här kommer en film från studenten jag och Nathalie åkte till. Grattis än en gång Madde!


Nytt på dejting-fronten!

Med föregående inlägg (Varför har du ingen pojkvän?) i bakhuvudet har jag nu tagit kontakt med den kille jag dejtade sist. Vad ska jag kalla honom? Låt oss kalla honom för F. F och jag satt och pratade här om dagen på msn. Vi pratade om vår relation. Jag har inte velat att vi ska prata om vår relation på msn utan har insisterat på att träffas. Någon tid för detta har varit svår att få tag i, för oss båda. Jag hade från början tänkt säga att jag faktiskt inte känner mig redo för ett förhållande/relation.


Konversation med F


De senaste dagarna har jag däremot känt att jag tyckt om att prata med honom. Jag vill träffa honom och bjöd faktiskt in honom till midsommarfesten (Läs: Svårslaget! och Fotospecial - Midsommar). Han kunde inte komma men vi bestämde oss för att träffas idag. Sagt och gjort. Jag satte mig och berättade för honom om några av de jobbiga stunderna i mitt liv som påverkat mitt sätt att agera. Jag berättade att jag var väl medveten om hur jag hade agerat i vår relation och att detta inte alltid var det bästa. Men så var min reaktion och den är svår att ändra. Jag sa också att jag gärna ville fortsätta ses. Såvida F ville fortsätta ses. Jag sa också att jag ville att han skulle ha det vi pratat om i åtanke. Jag tillade att jag trots allt faktiskt älskar beröring (Vilket till stor del varit "boven" i dramat) men att jag, av vissa själ, inte alltid klarar av det.

Det hela slutade med att vi låg och mös/myste (vilket ska man använda?) i soffan. Måste faktiskt erkänna att han luktar gott. Så nu försöker vi igen. Små steg frammåt. Tydlighet. Det ska nog gå bra. Jag tror det kommer gå bra. Det känns i alla fall bra.

Varför har du ingen pojkvän?

Maddo i ett nötskal?
Bild som Kickan säger beskriver hela min personlighet.


Jag har så himla svårt för komplimanger. Jag kan säga att jag inte tycker samma sak men gör så gott jag kan för att ta emot komplimangen. Men det är svårt. Jag tycker inte om för mycket komplimanger för jag vet inte hur jag ska reagera. Jag tycker inte om när folk närmar sig mig för fort för jag blir rädd. Jag tycker inte om när folk rör mig fast jag älskar beröring. Det är få människor som får komma mig nära och jag skjuter gärna bort dem. Sen frågar människor hur det kommer sig att jag inte har pojkvän.

Jo, jag ska berätta att det beror just på att jag skjuter bort dem från mig. Jag är rädd för att vara omtyckt. Rädd för att jag inte räcker tll. Rädd för att jag inte duger som jag är. Rättare sagt så tycker jag inte att jag räcker. Att jag duger. Känslor skrämmer mig. Därför har jag ingen pojkvän.


Fotospecial - Midsommar

Midsommar är över och här kommer bilderna ni väntat på! Jag hoppas ni får er ett gott skratt för vi hade riktigt roligt. Vi satsade på en mobil midsommarstång som vi tog med oss ut. Vädret var faktiskt med oss och för första gången var det fler killar än tjejer på festen. Riktigt roligt. Se och njut!


Jag i krans. =)
Jag med midsommarkransen.

Tårta, blommor och öl! :P
Tårta, krans och en öl!

På väg med den mobila midsommarstången. :P
På väg för att grilla - med midsommarstång och allt
(utom grillarna som vi glömde. Haha)

Nathalie missar bollen - HAHA
Nathalie missar! =P

Skratt =)
Alltid nära till skratt!

Grillade :)
Maten var änna varierad. :)

Midsommarstången - Jag och Nathalie
Midsommarstången - Jag och Nathalie. =)

Skit i midsommar?
Istället för skitgubbe. Haha.

Gruppkort :)
Gruppkort.

Maddo - Karaoke :)
Avslut med karaoke - som vanligt. =)

Svårslaget!

Midsommarstång i vardagsrummet


Ja, försök att slå en midsommarstång i vardagsrummet. haha. Bra om det blir regn. *skrattar*

Snabb uppdatering.

Det har blivit lite dåligt uppdaterat på sista tiden och detta beror på att jag helt enkelt har för mycket att göra för att orka och hinna blogga. Jag har prioriterat sömnen men du kanske är nyfiken på vad jag har gjort? 
Jo, i söndags pratade jag och Nathalie om vad vi skulle göra på midsommar. Vi trodde båda att hennes pappa hade slagit i huvudet när han erbjöd oss att ha fest vid deras sommarhus. Men detta var lättare sagt än gjort då de vi känner gemensamt visat sig vara upptagna och det var ett krav från Nathalie. Det tycker jag var överrenskomligt. Det slutade med att jag satte ut ett evenemang på Facebook för att få tips och idéer om aktiviteter. Jag och Nathalie sa att vi skulle vara "social-sjuka" under midsommar (vi förutspådde detta!) och ville göra något. Plötsligt upptäckte vi fler människor som inte hade den blekaste om vad som hände och tillslut var vi för många för sommarstället. Ja, det slutade helt enkelt med en fest hos mig som äger rum imorgon. Oavsett om en fest är spontan eller långt i förväg förberedd behöver man göra vissa förberedelser. I detta fall handlar det om en midsommarfest. Vem har grillen med sig? Ska man äta? Ute eller inne? Vilket väder blir det? Om ute - vad händer vid dåligt väder? osv osv. Detta har jag ägnat mina dagar åt när Nathalie varit och jobbat (hon har inte tillgång till internet när hon jobbar). Nathalie kom hem ikväll och imorgon bitti tar hon över. Hon åker in till stan och möter upp en internetbekant för att hämta brännbollstillbehör. Det blir toppen. Jag däremot ska försöka sova lite.

Trevlig midsommar!


Utöver detta har jag haft två dagar i skolan - onsdag och torsdag (idag). Jag har då hållt föredrag. I onsdags var det ett föredrag och idag var det ett argumenterande tal som gällde. Det gick bra. Jag får ytterst lite kritik och anser att det är lite jobbigt att folk tar för givet att man kan allt. Båda dagarna har jag jobbat på eftermiddagarna och tröttheten har varit påtaglig. Efter skolan idag gick jag på "stan" (Skövde) med en klasskompis. Jag hittade en tunika jag gillade. Tror den passar mycket bättre när jag får leggins till, men den var snygg även till jeans. Det otroliga var att jag fick ett så trevligt bemötande som man bara kan få på mindre orter - de kom fram till mig och meddelade att den var på rea.Detta trots att den inte var rea-märkt. Hon erbjöd sig att gå och dubbelkolla på andra sidan affären och därefter märkte hon rean på plagget åt mig. Direkt. Skulle aldrig ske på H&M i Göteborg eller Stockholm!


Tunika från H&M - 149kr


Idag har jag handlat lite inför festen imorgon. Jag köpte också ett lila arbetsset (hammare, skruvmejsel och dyl) med tillhörande väska och ett 16 GB USB.  Det kan vara bra att ha. Jag har också träffat Björn en snabbis. Han kom förbi och såg hur det såg ut i mitt hem. Stökigt som vanligt. Det känns som om det aldrig blir helt rent här men jag trivs ändå. "Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete!"


Lila arbetssätt med tillhörande väska


Utöver det unnade jag mig nageldekorationer som jag sedan har satt på mina tumnaglar. Nina var på besök och jag målade hennes naglar midsommarfina och även hon fick lite dekoration. Jag har också tvättat fram till midnatt samt bakat inför morgondagen.


Ninas nageldekoration


Med dessa ord vill jag tacka för mig och hoppas att din vecka också sett bra ut. Vad ska du göra under midsommar?

Spotify - invites

Spotify är grymt bra. Kan inte garantera invites men håll dig uppdaterad. 

 1. Invitify.fleo.se
 2. Spotify Free

För dig som redan har spotify måste jag ju göra reklam för en låt som innehåller "Maddo":
John Katana Harrison – Madd Maddo Maddest


Jobbigt eller skönt?

Jag pendlar till Skövde de dagar jag har skola och många tycker det låter jobbigt. Jag tycker det är skönt och får ofta förklara mig. Lite trött på förklarandet är jag nog. Jag tycker det är otroligt vad mycket jag får gjort de timmarna jag spenderar på att åka till och från skolan. Jag är mer effektiv med denna resa. Jag lär känna mig själv. Njuter av att få vara ensam, titta på.. lyssna på.. och prata med folk. Det är ett lärandetillfälle. Men självklart; hade jag gått in med inställningen att det skulle vara jobbigt hade jag inte njutit av tiden.

Jag får gå och lägga mig tidigt på kvällen och det ser jag bara fördelar med, jag får pluggat på vägen till och från skolan. Också bara fördelar. Jag får tid över till att jobba på eftermiddagarna. Pengar. Och jag har tid över till mina vänner. Oftast kommer jag hem i rätt bra tid på eftermiddagarna så jag har tid över till att chatta innan jag ska lägga mig. De senaste två dagarna har varit undantag men å andra sidan beror det på midsommarplanerandet och är självförvållat.
Yoga - Något för tågresenären?
Yoga - Något att göra på tåget?

GRATIS, GRATIS, GRATIS!Efter regn kommer solsken!

Det borde ju också vara tvärtom va? Igår hade jag en underbar dag då jag bara släppte allt. Ja, jag glömde till och med min mammas födelsedag. It sucks. Vaknade med huvudvärk och när mamma ringde så grät jag som en gris. Nu känns det som om jag har en Big Bang i huvudet och eftersom trycket är enormt så tror jag även att ett jordklot är på väg att växa till sig i mitt huvud. Nu ska jag städa och göra det dagen var menad till. Huvudvärk eller ej - det måste göras!

Förresten så har vi sol idag också, lite mer moln dock.

Bildspecial - Perfekt dag för en picknick!

Jag har stött på ett problem. Mitt lokala centrum firar midsommar en dag för sent! Ja, de firar på lördagen och hit kommer det gäster på fredagen. Det är aningen problematsikt måste jag erkänna. Men jag försöker få ihop en midsommarstång ändå! Nu saknas bara kubb, brännboll och fotboll. Sen lite regn också såklart. haha. Midommar blir som du kanske förstått hos mig. Ja det blir lite spontant sådär men ändå grymt roligt. Har du ett kubb, brännboll eller en fotboll att låna ut? Hör av dig. Hos mig finns det backup om det är regn och jag har lovat att det ska finnas potatis hos mig - det hör midsommar till (jag äter inte sill!).

I övrigt så har denna dag varit fantastisk och bjudit på strålande solsken, en promenad runt sjön med Nina, en lunch vid vattnet med Nina och slutligen åkte jag (Mongo) och Nina (Bongo) till IKEA och gjorde slut på alla pengar vi ägde (vi ägde inga pengar så vi handlade för mer än vi hade!). Mongo och Bongo från Kongo! På IKEA köpte jag:

Blockljus (2 x 15 kr)
Väckarklockor (2 x 9kr)
Lådor (2 x 59 kr)
Gardinstång (1 x 79 kr)
Batterier (1 x 9 kr)

Bilder från dagen:

Perfekt dag för en picknick!
Perfekt dag för en picknick! =)

Jag och Nina i hissen! :)
Jag och Nina i hissen. =)

Pastasallad! =)
Pastasallad!

Nina ser normal ut när hon äter! =O
Mums!

Solade :)
Solade och skrattade - Lägg märke till hur små tuttarna ser ut! =O

Kärlek! =P
Kärleksförklaring från Nina!

IKEA - Nina äter (normalt igen! :O)
IKEA med Nina (Bongo)

IKEA - EGO!
Maddo - Mongo! =)


Över till midsommar-planeringen igen. Kubb är fixat!

Icas egna varor - lika bra som orginalet?

Nej!!

Tillhör du, liksom jag, en av de som gått omkring och trott att ICAs egna varor är lika bra som orginalen? Att det bara är priset som skilljer? Javisst finns det undantag då de inte alls är lika goda som orginalet, men det är väl inbillning? Nej! Jag gick in på ICA idag och skulle köpa mig ett paket flingor. Vanligtvis köper jag Kellogs Special K Classic men övervägde nu ICAs motsvarighet. Döm av min förvåning när jag inser att ICAs flingor innehåller E. Okej, det kanske inte låter så illa. Låt oss då dra parallellen: Kellogs innehåller inga e-ämnen!!! INGA! Nada. Noll. Zero. Fattar ni!? För det är knappt att jag fattar det själv.

Det finns fler såna här exempel. Jag har exempelvis reflekterat över Keso. Keso orginalet innehåller inga e-tillsatser. Men ICAs keso innehåller e-tillsatser. Why?

Kellogs Special K Classic

Kellogs Special K Classic - Innehållsförteckning


En annan sak jag börjat med är kakao-mjölk istället för Oboy. För mig som är van vid Oboy Classic så känns det svårt. Men på så sätt minimerar jag e-ämnen och jag tror dessutom att jag kommer uppskatta de riktiga smakerna mer. Något som jag såg bara efter detoxen (läs mer om detoxen här: Detox VT 2009) att riktiga råvaror då är godare. Fram med de riktiga smakerna! Inga jävla tillsatser för att få fram en bra smak.

e-fritt?

Jag kom på det! Jag vet! Sommaren är underbar! Sallader! Finns det någon årstid vi uppskattar pastasallad? Kycklingsallad? Tonfisksallad? You name it! Se upp för skinkan som ofta har lite e-ämnen i sig. Jag är i extas, bra billig mat minimerat med e-ämnen och dessutom nyttigt. Grönsaker och frukt ska dessutom minska godissuget vilket är ett stort plus. Ja, min sommar är räddad! Nu samlar jag dina sallads-tips!

Dagens sallad: 

 • Tonfisk
 • Majs
 • Pasta
 • Ruccula
 • Lök
 • Körsbärstomater
 • Ägg

Toppat med lite aromatkrydda (säkert massa e-ämnen i, men undvika det helt tror jag är omöjligt).


Chockad - finner inte ord?

Har du någon gång blivit så chockad att du inte finner ord? Jag är i det tillståndet just nu. Ni som hängt med i bloggen länge vet ju att jag inte har någon direkt kontakt med min pappa. Detta beror på att han inte stödjer mig i mitt beslut att flytta till Göteborg (2006).

Idag när jag var hos Kickan för att ordna en frisyr till henne inför en av hennes vänners bröllop så ringer telefonen. Det är min pappa. Som är i Göteborg och vill ses. Vi sågs, han kom upp till mitt stökiga hem och sen åt vi på Bamboo. Nu har han åkt men jag vettetusan hur jag ska tänka om detta. Sist jag hörde av honom så var det för att jag hörde av mig när min bror åkte in på psyket. Innan dess är det juni 2006. Jag är chockad. Det är mycket som händer detta år. Jag vet inte riktigt vad jag t ycker om detta år ännu. Det skulle ju bli mitt år..?


Frisyr
En sån här frisyr gjorde jag på Kickan.

Brand stängde av bro i Göteborg.


Brand i Göteborg 20090611, Bild från gp.se
Bild från http://gp.se

I morse när Maddo skulle till skolan och gick av spårvagnen vid centralstationen såg hon ett svart täcke över himlen. Nog för att det regnade rejält när hon gick utanför dörren, men nu var det då uppehåll. Det var dessutom alldeles för svart för att vara regnmoln. Rök. Riktigt svart rök. Maddo begav sig mot tåget och hennes klasskamrat visar sig ha information: Ingen spårvagns- eller busstrafik över Götaälv-bron (som om det inte vore nog att de reparerar och bygger i Tingstadstunneln?). En brand hade utlösts under natten och klasskompisens sambo är brandman. Han hade fått rycka ut. Tydligen har båtar över 2,5 millioner förstörts och Maddoredaktionen kan inte annat än hoppas att de hade försäkring på båtarna. Tappra och skickliga brandmän som vi har lyckades ändå rädda 60% av båtarna. Nog händer det en del i Göteborg. Skoldagen blev för Maddo aningen lugnare.

Läs mer på gp.se

Detta var allt från Maddo-nytt för denna gång, har du tips kan du kommentera eller maila: blogg@dreammaddo.se . När nästa nummer kommer är ett mysterium! Håll utkik!

Körkortet avklarat!

Nova kör - 20090611


Ja, eller så nära man kan komma ett körkort i allafall. När man är "bara barnet". Det ska börjas i tid. Haha.

Jag träffade Kickan och Nova idag och det var fantastiskt trevligt. Riktigt skönt att tjöta massor och att se hur mycket Nova utvecklas och vad stor hon blir. Jag vill gärna vara med om det själv. Vi pratade lite om energitjuvar. Människor i omgivningen som tar mer energi än de ger. Det finns många såna. Kanske är vi alla en form av energitjuvar? För vi kan kanske inte alltid prestrera på topp?

För er som kanske reflekterat över att jag inte lägger upp bilder på Nova: Detta beror inte på att jag vill ha all uppmärksamhet själv, utan för att Kickan själv inte vill lägga upp bilder där det är synligt vem Nova är. Jag vill visa all min respekt inför detta beslut och har därför valt att följa det.

Första dagen på sommarkursen.

Första dagen i skolan är nu över och vad vill jag ha sagt? Skolan är mysig med ett eget campus-område. Klasskamraterna är till största del dataspelsutvecklare (ni hör vad mycket gemensamt vi har?) och några lärare från högskolan i skövde (som är vänner med varann och vill vara i samma grupper). Så lite ensam kände jag mig allt men det känns ändå bra. Jag känner mig lagom distanserad till denna kurs och blev faktiskt lättad när han sa att betygen man kan få är G (Godkännt) eller U (Underkännt). Det är en bok som kurslitteratur och ett häfte som tillkommer. Detta känns bra. Boken är snart färdigläst och jag har anteckningar och understrykningar. Det är mestadels praktiskt i kursen så hittils ligger jag rätt bra till. Haha. Imorgon är det åter igen upp 4:45 för att äta frukost, åka iväg och vara på skolan lagom till 9:15 (kommer fram 8:35). Men det är värt det, det känns otroligt bra att komma bort och det har fått mig att fundera på att komma en bit utanför stan för att få distans från storstaden. Det är inte så farligt med 1060 kr för månadskort som gäller i hela regionen. Varför satsar man inte på det oftare?


Högskolan i skövde - Bild från http://his.se
Högskolan i skövde - Bild från http://his.se
Bild från http://his.se

Nytt på e-fronten.

Jag ska nu berätta en sak. Jag har alltid trott att Santa Maria kryddor är bra men jag har nu insett att de flesta av deras blandkryddor innehåller E 621. Det är den e-tillsatsen jag är mest noga med att undvika.


SantaMaria - Bild från http://www.newsdesk.se
Bild från http://www.newsdesk.se


Kort om E 621:
För mer info läs här: Äkta Vara

E 621 - Mononatriumglutamat (övriga tillsatser)


FRAMSTÄLLNING

Syntetiskt framställt salt av glutaminsyra (E 620).
KÄNDA HÄLSORISKER
Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner i form av huvudvärk, svettning, halsbränna, yrsel, tryck över bröstet och illamående vid intag av höga halter. Kan vara ohälsosamt för småbarn.


Numera sållas detta märke bort från min hylla. Fram med Knorr!!

GRATIS, GRATIS, GRATIS!!

Det kommer in tips om gratis! Fler tips mottages!! Gärna Göteborgstrakterna!
Bada är gratis - men vart åker man?

Det är lugnt, det är cancer!

Idag var det dags för läkarbesöket hos ögonplastik- och tårvägskirurgi. Jag drog med mig mitt moraliska stöd, även kallad Nina och åkte till Mölndals Sjukhus. Väl där var det en riktig sötnos som tog emot oss för att ruinera mig (trehundra kronor kostar ett besök!). Efter en diskussion i väntrummet om hurvida han var bög eller ej (mellan mig och Nina på teckenspråk, du behöver inte vara orolig) samt en kopp cacao creme från selectaautomaten så fick jag komma in till doktorn. Nu visste jag ju att det var en kvinna så farbror doktorn var det aldrig tal om. Hon kollade synen och ja, jag ser väl inte så himla bra kan ju erkännas. Sen fick jag sitta i en stol medan hon kollade på mina ögon i en sån där mackapär med en lampa (ledsen för er som inte gjort synundersökning med sån - den går inte att beskriva!). Det är samma mackapär som man har vid en vanlig synundersökning hos optiker. Därefter satte hon igång och prata och sa att det var en pigmentförändring eller, som hon tillade, en leverfläck i ögat! Jag  menar, hur ofta har man en leverfläck i ögat? Hon tillade sedan att man kunde operera detta och att risk för cancer fanns. Detta sa hon på ett väldigt lättsamt sätt och det lät snarare som om hon ska "Det är lugnt, det är cancer" än "det finns risk för cancer". Så nu ska jag operera ögat i höst. Kan inte bärja mig. Ööh.


Pigmentförändring/leverfläck i ögat - Cancer?

Jakten på gratis.

Jag har startat en ny kategori och nu ber jag er om hjälp att hitta saker som är gratis i göteborg! Länkar till hemsidor och egna idéer om vad man kan göra som är GRATIS. Kanske vill du vara med och göra något? Har du ett kubb-spel eller någon idé? Välkommen att kommentera eller maila: blogg@dreammaddo.se

Vi ses i sommar!

Bada är gratis - men vart åker man?

Det som inte dödar det härdar...

Gammalt ordspråk. Nog är det sant, men ibland känns det omöjligt. Denna sommar känns exempelvis otroligt jobbig. Två månader utan någon inkomst. Känns lite tungt. Sparkontot är inte allt för stort heller. Jag vet att det kommer lösa sig. Det gör det alltid på ett eller annat sätt. Imorgon börjar min sommarkurs och idag har de betygskonferens om den förra kursen. Fick ett mail av min examinator när jag skickade in kompletteringen:

"Hej


Vi har betygskonferensen är på onsdag, då sätter vi lärare tillsammans slutbetyg. Men det finns ingen anledning till oro att ditt arbete inte skulle bli godkänt. Vi läser varandras arbeten men jag kommer att argumentera för att du "minst" får godkänt. Jag tycker att dina ändringar bidrar till att ge arbetet en bättre struktur och resultatet blir tydligare. Styrkan i arbetet var redan från början på det sättet du arbetar med dina exempel. Om det hade funnits mer tid att skriva hade jag bett dig arbeta ytterligare på relation med vad du säger att du skall undersöka, hur du har genomfört undersökningen och vad du presenterar som ditt resultat. Jag tänker speciellt på hur du formulerar dig kring syftet. Du skulle här kunna ha än ännu öppnare frågeställningen som: *exempel* och sedan jobba mer med frågeställningar för att precisera vad du avser och vilka situationer/kontext du studerat.


Mvh

*Examinatorn*"

Måste ju säga att det gick över förväntan men att jag bara vågar hoppas på godkänt. För fy vad besviken jag skulle bli annars! Nu är jag däremot sugen på te! Är det någon som har tips på vad man kan göra som är gratis under sommaren? Tips tas gärna emot och jag ska försöka skriva mer om detta under sommaren. Sola och bada vet jag, men vart? Nya ställen. Blir nog en ny kategori av detta!

Eftersom jag får minst godkänt på kursen så ska jag och Nina äta glass idag för det sa vi att vi skulle göra om jag klarade min kurs. Roligt som fan! Länge sen jag åt glass. Jag vill ha mjukglass med daim- och tutti-fruttiströssel!

Har sett en del Westlife-grejjer jag inte har på CDON.com, någon som vill ge mig deras DVD inspelad i Stockholm eller intervju-CDn?På bilden: Skiva 1) Westlife  Skiva 2) Westlife - World of our own  Skiva 4) Weslife - Coast to coast  Skiva 5) Westlife - Unbreakable (vol 1) The greatest hits  Skiva 6) Westlife - The love album  Skiva 7) Westlife - Back Home  Skiva 8) Westlife - Turnaround  Skiva 9) Westlife - Allow us to be Frank  Utöver detta har jag DVD: Westlife the complete story som innehåller fyra DVD-skivor (Westlife story, Coast to coast, where dreams come true och unbreakable - the greatest hits).

Mitt livs stora kärlek.

Jag sökte mitt livs stora kärlek på internet tidigare. Jag har väl egentligen inte trott att jag ska finna den heller och mycket riktigt har jag inte funnit den. Kanske beror det på min inställning men jag har inget intresse i att träffa någon för tillfället. Jag känner mig inte kapabel att älska just nu. Jag står ostadigt på mina ben och känner att världen rasar under mig. Tro nu inte att jag inte kan se ljuset alls, jag ser ljuspunkterna men kan bara inte glädjas åt dem just nu. Detta har pågått länge nu men hade ett litet uppehåll ett tag. Jag längtar tills jag kan känna den totala glädjen igen. Tills jag kan le fullhjärtat och skratta ordentligt. Går världen under om jag avsäger mig allt i en vecka? Vad vill jag få ut av livet egentligen? Men mest av allt undrar jag vad jag gör för fel. För jag försöker tillfredsställa alla och få dem att må bra men jag rasar. Jag vet inte längre vad jag vill. Förut var mina framtidsdrömmar så tydliga. Nu vet jag inte vad jag önskar mig längre. Planerat för sommaren var en kortare tripp men det ser inte ut att funka nu. Min ekonomi är totalt kvaddad. Jag hoppas på lite jobb i sommar. Funderar på att flytta någon annan stans, komma bort. Jag vill se något nytt. Jag blir självklart glad över värmande kommentarer och över vännerna i min omgivning. Det är inte det. Det är bara... jag vet inte vart jag står. Jag är rädd. Livrädd. Rädd för att bli ensam, rädd för att bli lämnad själv, rädd för att stå på egna ben, rädd för att tycka, tänka, känna efter. Jag finner det svårt att tro på mig själv just nu. Jag vet att jag skrev ett bra arbete men jag minns knappt vad jag själv heter numera. Vem är jag? Vad gör jag? Vad gör mig glad? Vad gör mig lycklig? Vilka chanser har jag sumpat och kommer aldrig mer få? Jag känner mig som ett ansikte som lever på att se bra ut. Vad gör det om jag ser bra ut om jag inte prestrerar bra? Det känns som om folk har lägre förväntningar på folk som ser bra ut. Kanske är det bara jag som känner så. Jag älskade förr men nu är känslorna avstängda. Jag känner inte längre. Det skrämmer mig. Det är det enda jag vet. Att jag måste sätta igång känslorna illa kvickt för annars kommer jag inte kunna stå emot längre...


Mora träsk
Pausa mitt liv nu...

Äntligen hemma igen.

Dator + datorbord :)


Jag sitter vid datorn och pular. Ja, du läser rätt! Min dator är tillbaka. Nu med ny hårddisk. Jag är nyförälskad. Älskar mina tangenter. Oh, jag trodde aldrig att jag skulle bli så glad över en liten dator. Nu är det ju inte datorn i sig som är intressant utan möjligheterna med den. Jag kan logga in och se folk online, jag kan chatta med folk och jag kan se på bilder. Innan var det som att vela se i ett fotoalbum utan att ha fotoalbum. Lätt irriterande. Nu kan jag se bilderna igen. Redigeringsprogram och grejjor vettetusan om jag har kvar men det återstår att se... Har inte kollat allt ännu. Jag bara njuter... ja, inte fullt ännu för msn håller på för fullt att laddas ner. Eller, för fullt är väl att ta i? Jag tror den har hängt sig på 53%...

Besök hos doktorn

I torsdags ringde telefonen och en kvinna från Mölndals sjukhus avd. ögon och frågar om jag fått min post. Nä, jag var inte hemma vid tillfället. Hon säger att det är bokat en tid till mig på tisdag och hoppas att det inte är för kort varsel. Jag ska kolla på det lovar jag.

Jag gjorde ett besök hos doktorn i vintras.Ögat gjorde ont och jag tvingades till doktorn efter många om och men. Doktorn hittade ingenting i det onda ögat men i det friska ögat fann hon min fläck. Denna fläck har jag haft i flera år och läkarna har inte behagat bry sig om den. Jag fick en kallelse att jag skulle fota ögat och när jag går därifrån säger de att om jag inte hör något från dem så kan jag vara lugn.

Nu är frågan... ska jag vara lugn?

När jag kom hem såg jag också att kallelsen var från "teamet ögonplastik- och tårvägskirurgi". Jag är allt annat än lugn just nu.

Skolavslutning och sommarlov

Jag har ingen dator för tillfället utan lånar dator. Det är därför jag i första hand bloggar. Just nu lånar jag Ninas dator för att göra den komplettering jag fick på mitt arbete och som ska vara inlämnad på tisdag. Ska försöka berätta om vad som hänt här senast:

 • Skola: Jag fick bättre kritik än jag trodde. En komplettering fick jag - liksom resten av klassen (alla skulle få komplettering i denna kurs. huruvida detta är bra eller dåligt är fortfarande under diskussion men jag tycker att det är bra.)
 • Student: Madde tog studenten i fredags. Jag och Nathalie åkte tillsammans och vi följde flaket lite så när jag har tillgång till dator är det filmredigering som gäller! Träffade några stockholmare på plats och fick njuta av att prata med en djurgårdare. Dock lika aktiv djurgårdare som jag (typ: håller på laget men följer inte allt för mycket) I övrigt fanns en AIK:are (smuts) och en hammarbyare (uiäck!) med på plats.
 • Sveriges Nationaldag: Var planerad att göra något roligt. Detta rann ut i sanden och slutade med att jag satt hemma och åt chokladbollar (de med mörk choklad, nötter och torkad frukt) samt såg på Skansens nationaldagsfirande. Rätt mysigt faktiskt. Däckade innan halv elva och sov i tolv timmar.
 • Val: Jag drog mig in till stan på vägen hem igår och förtidsröstade. Efter att ha tänkt på detta ett längre tag har jag tillslut valt vad jag ska rösta på. Vet inte om det är relevant att skriva för vad jag röstat på men jag röstade och inte blankt. Jag står inte på så god fot med den blåa sidan så det är definitivt åt det röda hållet.
 • Söndag: Jag sitter och skriver på kompletteringen just nu, det är inte mycket men småsaker tenderar till att bli jobbiga. Det är en liten sak här och en liten sak där.. men snart är det över. Har två-tre frågetecken att räta ut.
 • Skola: Inlämning senast tisdag. Skolstart i skövde: Onsdag.

Det är kort och gott om vad som hänt här. Vad händer hos er nu när jag inte kan läsa mig till det? Ninas dator är inte den snabbaste direkt så det finns inte en möjlighet att jag kan gå in på era bloggar utan att den krachar/hänger sig. Ta hand om er så återkommer jag! 


BLVD - Bildspecial

BLVD - Maddo och Nathalie

Dagens i-landsproblem!

Sommaren närmar sig med stormsteg! Solen skiner, värmen är här och varje dag går ut på att bättra på solbrännan, äta glass och träffa människor. För visst blir vi väl mer sociala av solen? Själv sitter jag och funderar på hur man ska få solen att gå upp liiite senare än fyra på morgonen för trots rullgardiner så finner solen en glipa in. Det kan väl inte direkt tolkas som mysigt eftersom det även är ljust på kvällen! Det må vara ett i-landsproblem, men jag får ju faktiskt för lite sömn!

Ändringar av sommarfest.

Sommarparty 2008


Jag hade skickat iväg inbjudan till sommarfesten till vännerna på Facebook idag. Ett slutet evenemang. Personen som har hand om platsen där festen skulle äga rum ställde in. Han tyckte att det var för offentligt när jag skickade inbjudan på facebook. Känns tråkigt eftersom min profil inte är fullt synlig, mina bilder är begränsade och evenemanget var slutet. Hur offentligt är det då?

Var bara tvungen att få ur mig detta. Jag reserverar för att det finns olika uppfattningar på detta område men jag kan väl också få känna, tycka och tänka till ibland?

För i övrigt så känner jag  mig extra nere eftersom det är opponering imorgon. Jag känner mig omotiverad. Vill inte gå. Läste alla arbeten idag och jag har inget bra arbete. Även om jag var relativt nöjd trots krachad dator skrev jag ett arbete med alla rubriker. Mer än så skrev jag inte. Men nu känns det inte ens okej. Får väl ta det som en lärdom.

Det sa bara krach!

Ja, så var min ekonomi paj. Det värsta är att jag helt allvarligt inte orkar bry mig. Slutet av månaden blir katastrofalt tajt men det får den bli då.. Ska på studentfirande idag, det blir trevligt att komma bort lite. Denna vecka är ingen höjdare vad gäller mat eftersom jag ätit rätt kass mat sen i söndags, men såna dagar ska man väl också ha. Magen känner av det: jag blir uppsvälld och har svårt att gå på toa. 

Romeo och Julia - bild från Göteoborgs Operan (opera.se)
Bild från opera.se

I söndags blev det ett rätt spontant besök på Göteborgs operan för att se Romeo och Julia. Jag gick dit med rätt låga förväntningar då jag tycker att filmen är sådär. När jag gick därifrån visste jag att filmen verkligen är skit och att operan var så bra att man inte visste vart man skulle ta vägen! Trotsade min höjdskräck och satt på 3:dje balkong - gör jag nog inte om. Fy vad högt det var!

Söndagen bjöd också på strålande solsken och det var metros familjedagar i slottsskogen som var rätt mysig. Massor av gratis och vi levde på "gratis är gott" hela dagen. Kickan, Nova och Elin var med. Härligt att få träffa Nova igen.
Kickan träffade jag på fredagen då vi helt spontant fick för oss att gå ut på krogen - det blev excet. Skönt att få komma ut i tenta-tider faktiskt. Även om jag kände att jag hade massor så kände jag att jag behövde få komma ut och njuta av livet också. Drack inte särskilt mycket alls men det var lagom (en cider och ett glas vin). Nathalie var även med på detta jippo då hon (tro det eller ej) kom hem på fredagen!! Mycket trevligt. När jag kom  hem vid fyra stod stegräknaren på 12 000 steg om jag inte minns helt fel, det är knappt vad jag tar på en dag om jag tentar. Motion så det skrek om det.

Lördagen bjöd på nackspärr och jag kunde inte röra huvudet mer än 2 cm åt något håll. Efter 40 minuter värme och ett samtal med massör började det släppa (jag kunde röra huvudet två decimeter istället). Fyra-fem timmar senare satt jag vid datorn, fortfarande med nackspärr, och skrev i episoder så det inte gjorde för ont. Fick lite hjälp att läsa igenom det och tips när jag skrev. Dessa togs tacksamt emot och jag är glad över den kritiska granskningen. En av de i "elit-gruppen" (som jag sätter inom situationstecken av den anledningen att det inte ska läsas som elitgrupp utan som en grupp som känns bättre) kommenterade tidigare inlägg och var väldigt arg över mitt uttryck. Därför vill jag konstatera att detta är min syn på det hela då jag inte anser att uppdelningen gått rätt till. Detta står jag för.

Vad är det mer som hänt? Jag vet inte, men detta var väl i stora drag vad som hänt. Nackspärren är kvar men jag kan röra mig mer och mer för varje dag.

Spontan tripp till Ullared!

Jag fick ett sms i dag (läs: igår) om jag ville med till Ullared. När? Jo, samma dag. Javisst sa jag och så bar det av till Ullared med Kickan med barn och sambo samt Elin. Det var grymt skoj och trevligt. Avslappnande. Mår alltid så bra av att umgås med Kickan och Nova. Nova får mig att känna lugn inför livet.

Imorgon är det studentfirande och jag ska försöka ta mig förbi Inet för att byta den hårddisk jag köpte - som självklart vart fel! Suck. Men utöver det vet jag inte. Nathalie ville eventuellt se fotboll. Skoj att göra något spontant - det är så Maddo!

Vad jag fick med mig från Ullared? En lila skål i glas (49:95:-), två vackra designfigurer i svart resp. vit (29:95:-/st), 3-pack strumpor (minns ej pris), ett laptop-skin (49:95:-), ett smartcase i läder (imitation?) (29:95:-)...Ett par skor - såklart! Bild kommer när jag har min dator (snart hoppas jag!).