Är jag tvungen att bada topless nu?

Topless eller ej?


Jag blir så förbannad. Denna jävla debatt om huruvida man ska vara topless eller inte när man badar. Debatten väcktes eftersom det nu är okej på ett badhus i skåne. I tidningarna kan man läsa att män är positiva till det men inte kvinnor. Då måste jag fråga:
Vem/vilka kom med denna idé? Ja, kvinnor! Kvinnor, kvinnor, kvinnor!!!

Sen måste jag ställa mig frågan: Vilka rör detta? Jo individen själv. Slå den om du kan. Vad spelar det för roll om din granne badar topless? Troligtvis spelar det ingen roll alls!

Slutligen har jag läst runt i lite bloggar som påstår att Sverige är världens mest jämnställda land. Det stämmer inte. Sverige är inte världens mest jämnställda land. Norge har den platsen för tillfället. Vi ligger på tredje plats. Sådeså. Detta har inte längre med jämnställdhet att göra. Det är etik, alla argument jag läst är etik! Inte jämnställdhet.

För att avrunda: Detta drabbar inte dig. Vill du inte bada topless är du inte tvungen! Detta beslut drabbar de kvinnor som väljer att bada topless vilket är underbart att göra. Jag önskar att jag kunde göra det oftare. Det är en härlig känsla. Sen är jag tveksam till att jag skulle bada topless på ett badhus. Men det beslutet är väl ändå upp till mig?

Kommentarer
Postat av: Sara

oj, ett seriöst inlägg. Var inte riktigt beredd. Hm. Intressant att norge toppar jämställdhetslistan. Vet du vem som är två?

Visst är det upp till var och en, och visst stämmer det att det är kvinnor som tagit upp debatten. Jag kan förstå etik-argumenten. Har visserligen inte läst någon om det på sistone, men jag minns det för några månader sedan. Men ja. Det borde väl vara okej att göra som man vill på sin tomt. Är man på tex stranden eller badhus blir det ju svårare, då man ska respektera andra, precis som de ska respektera den som vill bada topless. Svår fråga. Får fundera lite på det...

2009-06-25 @ 22:51:16
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Thomp@

Tack
Äntligen en som förstått att det handlar om rätten att själv besluta. Jag har läst så många stock-konservativa inlägg att jag nästan kräks! "Badkläder är till för att användas" (Det är vapen också) osv osv.

_Bra inlägg_

2009-06-26 @ 06:32:04
Postat av: Maddo

*Thomp@* Tack för ditt inlägg! Roligt att du tycker om det! Jag blev bara tvungen att uttrycka min åsikt om frågan för jag blev upprörd. Skönt att veta att det finns fler än jag som tänker så! :D

2009-06-26 @ 17:28:54
URL: http://dreammaddo.se/blogg

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: