Detox - Dag 5

Humöret på morgonen är inte att leka med! Jag har gjort jättegod mat som jag ska skriva mer om imorgon. Jag hoppas den är god iaf. Den ser god ut! Nu ska jag dra mig ut till centralen för att möta upp de andra. Ska försöka få i mig lite frukt och nötter. Känner mig stressad.

I morse sov jag ut och det var gudomligt. sov över fem mobilsamtal, två hemsamtal och tre sms. Då sover man gott. Haha. Jag tror detta kommer gå bra! En sak som slog mig idag är hur mkt mer plats man behöver för att äta detox. Men det är det värt, efter att ha sett maten hur god den ser ut så är jag nöjd över mitt val. Ha en bra valborg allesammans så återkommar jag med närmare information. På återseende!

Grilla med detox!

Efter många om och men är det nu bestämt vad som händer under valborg! Det blir ut till en av öarna (det tar två timmar dit) där vi grillar och har fest. Det kommer nog bli grymt mycket fylla och jag ska vara helt nykter. Lagom skoj men jag hoppas på att  mitt sällskap ska göra susen. Haha. Om inte annat lär jag le dagen efter - när de inte ler. Muhaha.

Maten - Detox. Grillning och det är inte vad som helst utan det blir en sallad med potatis, purjolök och kikärtor. Troligtvis någon typ.. tomat i eller så för att få färg på det. Kanske blomkål eller broccoli? Ärtor? Sen grillar jag som jag nämnt tidigare: Körsbärstomater, lök, championer, ananas och paprika. Det blir nog lyckat.

Vill du veta mer?
Hittade en ny sida med lite tips för detox: Här Det är numera extra tydligt hur viktigt ett bra basförråd är och hur dåligt basförråd man faktiskt har emellanåt. Det är nog värt att ta fasta på lite av det som skrivs. Däremot står det att havre och dinkel är att undvika på den sidan, vilket är emot några andra sidor jag varit på. Tänk på det om du väljer en detox - det finns mängder av varianter. Hitta din variant. Genom att tänka på vad du faktiskt klarar dig utan och vad du äter för ätandets skull. Bolla fram och tillbaka och våga vara kritisk. Se på listan av vad du får äta. Det är massor i förhållande till vad du inte får äta.

Brunnsparken

Detox - mat

Det finns lite olika syner på detox och de ser verkligen olika ut. Jag fokuserar främst på frukten och äter satsumas, äpplen (vilket genomgående sägs vara bra), bananer och päron (conferense). Frukost består av havregrynsgröt som jag blandar med banan och lunchen av någon soppa baserad på grönsaker. Jag har tagit fasta på att utesluta salt till största del så tro mig när jag säger att den är relativt smaklös. Visst lockar maten? Till mellanmål äter jag en näve nötter och en näve russin samt någon frukt. Så förmiddagen är rätt bra.

På eftermiddagen minskar min matlust och jag äter två mellanmål á frukt och varierar med middag som soppa eller ytterligare något mellanmål.

Något mer som är bra är att jag promenerar massor, jag tar ungefär 10 000 steg/dag numera och det känns bra. Jag är trött på kvällarna - just nu är jag riktigt trött.

Imorgon ska vi grilla och jag ska då grilla: Körsbärstomater, champinoner, lök, ananasoch paprika. Det kan nog bli gott. Får se om jag kanske simmar i havet något?

Detox - Dag 4

Vitsippor!!

DETOXA

"Underlätta kroppens avgiftning genom att då och då göra utrensningar. Fasta på frukt- och grönsaksjuice eller ät endast grönsaker en hel vecka. Ta gärna ett absorberande och renande örtpulver samtidigt för att underlätta reningen. Gör till en vana att röra på dig ofta, drick mycket vatten och bada bastu."
Sanna Ehdin, 2008


Jag har en liten bok som jag alltid slår i när jag har besök. Lilla boken om hälsa och välmående heter den och är som en liten bibel för mig. Det är små tänkvärda saker som står i den. Oftast handlar det om att tänka på ett sätt, jag brukar följa det som står. En dag fick jag "detoxa" när jag slog i den (slår alltid på måfå), jag sköt på det ett par dagar. Kände inte att jag hade tid och ork... tills en dag då det slog mig att jag helt enkelt inte hade motivationen! Slagorden "motivation är inget som kommer till dig, det är någonting man får kämpa för att få", visst är det sant? Jag tog helt enkelt tag i det hela och köpte hem frukt och grönt och sa att på lördag, då ska jag börja.. men, nej då ska jag ju... så började ursäkterna igen. På söndagen bestämde jag mig, nu är det dax. Jag påbörjade min kur.

Vad innebär detox-kuren?
Detox går ut på att rensa ut slaggprodukter från tarmarna. Jag äter och dricker frukt och grönsaker. Efter noga läsning har jag valt att utgå från att jag får äta nötter och torkad frukt (osötad). Låter väl inte allt för trevligt men det är högst troligt nyttigt för den lilla tarmen.

Hur har det gått för mig?
Jag är nu inne på min fjärde dag och känner att tröttheten börjar avta. Jag är himla trött på kvällarna men orkar med skolan och att umgås med folk. Jag äter massor av frukt. I början hade jag sötsug och tryckte i princip i mig frukt i stora mängder mest hela tiden. Idag klarar jag mig rätt bra och sötsuget har börjat avta.

Vilka effekter har kuren haft på mig?
Min hy ser mycker friskare ut, ringarna under ögonen är klart reducerade och jag sover bättre. Däremot blir jag lätt trött och irriterad, vilket även minskat de senaste dagarna. Jag har fortfarande en ängels tålamod (tror jag?), vilket jag till största del tror beror på inställningen. När jag skulle äta idag vart maten inte god alls vilket fick mig att tappa humöret.
Det faktum att halva tiden gått nu gör att jag känner att jag orkar. De första dagarna gick otroligt fort och jag har än så länge inte mött på några stora negativa effekter. Eftersom folk i min omgivning ser mig som en väldigt nyttig tjej är det upp till mig att synliggöra mina brister i kosthållningen, detta har blivit extra synligt för mig under dessa dagar.

Att tänka på
Humöret är inte direkt på topp när du kör en sån här kur. Det handlar om att lägga om en stor del av sin vardag och sitt levnadssätt. Det väcker många tankar under tiden. Efter en del googlande finner man även information om att folk går ner i vikt snabbt genom detta - vilket jag ser som självklart. Tänk på att detta inte är något du ska hålla dig till hela tiden utan det är en övergångsperiod till en nyttigare mathållning!

Duva i Brunnsparken.


Läs mer hos Sanna Ehdin: Här

Detox - Dag 4

Jag påbörjar nu dag 4 på detoxen. Hittils har det gått riktigt bra, jag har kollat runt lite på internet efter recept men det blir mest att jag kör gröt blandat med banan på morgonen (vissa gröter är helt okej, bovetegröt är vidrigt!) och soppa som middag/sen lunch. Där emellan kommer det frukt och grönsaker i mängder! Jag blir riktigt trött på kvällarna och lägger  mig i rätt bra tid - mycket positivt! Jag känner mig i större behov av min sömn vilket är ganska logiskt eftersom jag inte får i mig lika mycket socker (snarare bara fruktsocker). I övrigt så anser jag att hyn ser bättre ut och jag känner mig frächare.

När jag vi hade fika igår i skolan hade en klasskamrat med sig smörgåsar med leverpastej på. Jag älskar leverpastej. Men jag ska klara detta. När jag väl förlikat mig med det så kommer nästa klasskamrat med någon smörgås med ost. Såg helt okej ut. Det värsta var när ytterligare en klasskamrat kom med min favorit: salami- och briesmörgås. Då ville jag sluta med en gång. Men det är en vecka det handlar om. Jag ska klara detta!

Idag påbörjade jag dagen med en härlig promenad runt sjön. Ska snart träffa Klass-Ida och vi ska promenera till centrum, sen tar vi vagnen till skolan! Vi gjorde samma sak igår - mysigt!

På torsdag ska vi grilla ett gäng och vad passar väl bättre än att grilla lite grönsaker? Det var allt för mig. Hihi. Lägger nu in en ny kategori "Detox VT 2009" som ni kan följa.

Jag vann!!

Jag fick erbjudande om att vara med i en tävling om cirkusbiljetter. Skickade in lite skämtsamt eftersom jag aldrig vinner. Vad tror ni har kommit i min brevlåda idag? Cirkusbiljetter! Fyra av dem. Vad gör man nu?

Cirkus Skratt

Blixtrar och dunder

Blixtrar och dunder


Det är inte varje dag man får kort på en blixt! Lite nöjd över att den ens fastnade, känner definitivt att jag vill utveckla den kunskapen men det kräver mer dåligt väder och jag hoppas att det kan vänta till hösten. Det blir lite mysigare så.

"Morotskaka innehåller ju morötter!"

Fikade med Kickan (Livet så här långt) igår. Jag påbörjade min Detox igår. Kickan tog morotskaka. Jag försökte argumentera:

- Men...morotskaka innehållar ju morötter! 

Morotskaka
Klicka på bilden för recept.


Det gick inte hem. Det blev en sallad. Haha.


Bästa raggningsrepliken - någonsin!

Vi var ute igår. Innan vi drog till Park Lane satte vi oss på Rose and Crown för att ta oss ett glas och tjöta. Man vill ju inte vara först in på krogen! Haha. Väl där inne fick jag mitt livs bästa (läs: sämsta) raggninsförsök! Såhär gick det till:

Jag satte mig med de andra mellan två "gäng". Vi satt och pratade allmänt och hade det trevligt varpå en kille knackar mig på axeln och säger:

- Min kompis undrar vad du vet om atomfysik?

Atomfysik?! Öh.. Haha. Det blev många skratt i den konversationen kan jag ju tillägga!

Park Lane 2009-04-26
OBS! Pojken på bilden har inget med ovanstående text att göra!

Utekväll - bild

Utekväll med Kickan och hennes två vänner

Detox

Nu har jag bestämmt mig. Det ska bli en detox denna vecka som kommer. Frukt och grönsaker - en hel vecka. Det lär bli tufft för man känner ju inte mättnad på samma sätt. Men det är nog värdefullt.


Kiwi Grapefrukt

Jag tror jag är kär!

Westlife - the complete story

Bildspecial!

Erkänn att du saknat min "med bilden i fokus"-kategori? Här kommer den igen! Lycka på hög nivå. Kan inte tacka Andreas nog mycket. Klasskamraterna verkade tycka det var bra att jag var glad. Hehe.


Första bilden =)
Första bilden med kameran! =)

Ego - of the day!
Ego of the day!

Skor från Replay
Min nya kärlek <3

Maddo i skolan
Jag utanför skolan! =)

Domkyrkan - stör mig på ledningen!
Domkyrkan - stör mig lite på ledningen *morr*

Tyska kyrkan.
Tyska kyrkan

Gustav Adolfs Torg
Gustav Adolfs torg

Slush i solen! =)
Mer ego! =P Slush idag ^^

Tack Andreas!

Ja, idag blev jag människa igen. Nu är jag inte naken längre. Jag fick ett supererbjudande från en kille (Andreas heter han) jag pratat med på bilddagboken på en likadan kamera som jag blev bestulen på. Kärlek. Mamma hjälpte mig med pengar och jag känner mig så otroligt glad nu. Supertrevligt var det också, vi gick till Vanilj café och fikade. Satt på uteserveringen och tjötade. Hade nog kunnat sitta där länge till men jag frös lite tillslut! Mysigt var det.


Längtar till....

...klockan blir fem. Varför går tiden så långsammt nu när jag längtar och väntar? Jag vill att klockan ska bli 17:00. NU!!

Klocka

En bra dag

Ja, idag är en bra dag, den började kanske inte exemplariskt men det är en bra dag! Imorgon hoppas jag det blir en ännu bättre dag. Måste försöka plugga lite. Har inte riktigt kommit igång med det efter allt som hänt. Men nu har en tung börda gått förbi. Nu blickar vi frammåt! Såg på "17 again" och det var precis vad jag behövde idag. Underbart att få slappna av och bara må bra. Billigt godis på Netto också! Härligt. Snart kommer Klass-Ida förbi! Kärlek på det. Ja, idag är helt enkelt en bra dag!

Ny kamera?

Jag har fått ett bra erbjudande på en likadan kamera som jag hade innan (Canon G9). Nu kommer problemet: jag får tydligen inte ut något på försäkringen och jag är en fattig student. Katarina har gulligt nog erbjudit hjälp men mina föräldrar har sagt att man inte ska låna pengar, ens av en kompis. Nu är frågan om mamma ställer upp. Om hon inte gör det, ska jag ta Katarinas erbjudande och gå emot vad mina föräldrar lärt mig?

Jag hoppas att jag bara från klar himmel sådär kan få en million eller något. Det hade underlättat. Jag tycker allt att alla läsare kan skänka 50 kr var så borde jag ha pengarna inom en snar framtid! Visst är det en bra idé?

Försäkringen som kostar men inte täcker.

Jag har gjort en polisanmälan på händelsen med kameran, idag ringde jag försäkringsbolaget som säger att jag inte får ut något på försäkringen. Varför? För att det inte klassas som väskryckning eftersom jag inte kände när det hände och inte har något signalemet på den som tagit min väska. Därför täcker inte försäkringen kameran, det övriga täcker den. Övriga saker i väskan beräknas däremot inte komma upp i självrisken. Detta betalar jag för? Jävla folksam.

Jo, förresten. Hade jag varit sambo hade jag fått ut pengar.Hittade en sida som förklarar lite om undantagen, kanske är det värt att se över sina försäkringar? Ta texten med en nypa salt!

Har du råkat peta sönder ett kärnkraftverk? Skador på grund av detta ersätts inte av din hemförsäkring. Du får heller ingen ersättning om ditt hem förstörs av en galen råtta. Privata Affärer går igenom udda undantag i vanliga svenska försäkringar.

RICKARD YDRENÄS, PRIVATA AFFÄRER

Läs mer här: PRIVATA AFFÄRER


Bildbevis


2009-04-10


När jag såg denna vy visste jag exakt hur kortet skulle se ut.
Det blev precis som jag ville. Bilden tagen 2009-04-10.

Jag vill bara berätta...

...för er hur otroligt stora framsteg jag känner att jag gjort.Jag började blogga år 2000 och sen dess har det hänt massor! Jag har flyttat till Göteborg permanent, jag har bott inneboende och i andrahand, haft pojkvänner som varit mer och mindre bra och jag har äntligen börjat hitta mig själv. En stor del av mig själv har varit fotograferandet. Min första kamera var en sån där man har en filmrulle i - minns ni dem? Jag hann använda den en gång innan den försvann. Jag fick aldrig nån ny kamera, men jag älskade att fotografera, mixa med färger, kombinera och arrangera. Jag kunde stå i timmar och fixa iordning för att det skulle vara fint, jag gjorde buketter under mina promenader för att det var så underbart med färg. I allting jag gjorde såg jag motiv. De flesta bilder finns i mitt huvud och blev aldrig fotograferade. Gav man mig en kamera kunde man veta att filmrullen skulle ta slut inom kort.

När jag i somras bestämde mig för att satsa på en kamera valde jag mellan en billigare systemkamera eller en relativt avancerad digitalkamera. Några vänner rekomenderade mig en vanlig "fick-kamera" (sån som folk springer omkring med på krogen) men jag vägrade lyssna på dem och ta deras råd. De ansåg att jag inte hade de kunskaperna för att köpa mig en ordentlig kamera. Jag ifrågasatte genom att fråga hur jag skulle lära mig om jag inte hade en kamera. I augusti 2008 köpte jag min Canon G9. Första veckan var fylld av ångest, jag förstod inte kameran det var långa slutningstider och jag fick inte till korten. Det tog inte lång tid förrän jag träffade folk i min omgivning som visade sig dela intresset foto med mig, vi sågs för att fotografera delade med oss av tips och idéer. Det gav resultat. Bilderna blev tidsnog bättre och bättre. Bilderna blev en typ av terapi, jag mådde bra av att ständigt utvecklas med fotograferingen, lära mig nytt men samtidigt ha grunderna i mig. Jag mådde bra av att fotografera och arrangera.

I torsdags hade jag med mig kameran i min väska. Hela väskan blev stulen. I väskan låg det mest värdefulla jag hade: min kamera och mina clips till glasögonen. Allt annat klarar jag mig rätt bra utan men detta var verkligen två saker som fick mig att må bra - att kunna se under soliga dagar och att kunna arrangera och få till en bra bild. Många tårar är fällda och fler lär det bli. Jag har insett att jag äger en hemförsäkring och att det faktiskt är himla bra att ha det. Jag hoppas att jag får ut något på den, men jag vet inte riktigt hur man går tillväga. Ska kolla på det. Jag känner mig otroligt naken utan kameran. När jag är ute och går ser jag ständigt bilder. Jag njuter av att se det jag ser, promenaderna innebär många vackra ögonblick och härliga konversationer men jag får inte lov att utveckla det jag faktiskt brinner för. Jag får inte möjlighet att få utlopp för den kapacitet jag har och för det intresset som ligger mig så otroligt nära om hjärtat. Jag älskar att fotografera. Jag älskar att se bilderna, visa bilderna och få konstruktiv kritik på dem. Jag brinner för det.

Jag vill passa på att tacka för alla värmande och peppande kommentarer jag fått de senaste dagarna. Jag orkar inte svara just nu. Även om det ser ljusare ut nu orkar jag inte. Jag mår inte helt bra. Internet påminner mig om kameraförlusten och min kamera var min mest värdefulla ägodel - om man ska se till personligt värde. Men jag är på väg tillbaka. Jag ser ljuspunkter även om jag känner mig naken utan kameran. I torsdags spelade jag biljard med söt och igår gick jag ut med Klass-Ida och Nathalie för att fira. Även Ninni kom med tillslut. Det var roligt.

Utekväll med Nathalie och Klass-Ida

Uppdatering.

Jag orkar inte blogga. Min kamera är stulen och jag är knäckt. Jag återkommer när jag orkar igen.

"Hade du inte gått upp i vikt..."

Ja, idag var det dags att göra en kvalitetsredovisning på min VFU (Verksamhetsförlagd Utbildning). Det gick bra och resultaten ibland över förväntan - även om jag trivs bra och tycker att det är ett bra ställe! Me like. Visst låter det flashigt med "kvalitetsredovisning"? Överskattat! Låter bra mycket flashigare än det är. Försöka göra praktik till någon form av statistik. Som att säga att man kan älska någon olika mycket. Antingen älskar man eller inte och om man älskar så har man alltid något att kämpa för. Det är inte lätt alla gånger, man ska aldrig vara fullt nöjd!

Katarina tog idag efter min "överdrivet positiva" inställning till livet och förklarade min viktuppgång med:

- Tänk positivt! Hade du inte gått upp i vikt hade du inte passat i de nya kläderna!

Jag tackar Katarina för denna otroligt värmande och uppfriskande kommentaren. Jag ser nu ner i den tomma plånboken och funderar på hur jag ska klara månaden.. Något smart tips? Haha.

Shopping i bilder

Här kommer lite bilder tillhörande förra blogginlägget. Det är mobilbilder och kanske inte lika bra kvalite som ni är vana vid. Men så är det om man inte tar med sig vanliga kameran! haha, here you go:


Jag och Ida med glass
Jag och Ida med varsin dripp-dropp-glass

Dripp-dropp-glass
Dripp-dropp-glass ^^

Trötta efter en dags shopping
Trötta efter all shopping

Maddo shoppar
Mina shoppingpåsar

Idas shopping
Idas shoppingpåsar


Äventyr i stan bland huliganer och dripp-dropp-glassar!

Jag träffade Ida (Ida Persson) idag, vi var båda på lite "blä-humör" under morgonen men lyckades pigga upp oss och intala oss att det skulle bli en bra dag. Vi sågs i stan där vi möttes av ett femtiotal poliser som skulle ta emot Helsingborgarna. När vi hade shoppat i några timmar begav vi oss mot Nils Ericsson-terminalen/centralhuset för att kolla upp hennes tåg. När vi satt och väntade stormades centralhuset av Helsingborgsfan och vi fick vittna om folk som helt skräckslagna sprang ut från byggnaden. Vi tog våra saker och gick/sprang ut.
Tråkigt nog inser andra inte allvaret och ställer sig för att fotografera och filma. Media var självklart där men när jag försöker få tag i någon länk för att visa er hur hemskt det var står det mest om dommaren som fick gå av planen pga. ett förmodat hjärtfel och om Gais förlust. Jag får helt enkelt berätta för er: Det var otroligt hemskt! Att våra pengar ska gå till detta är helt sanslöst, att folk betalar för att se sånt i bilder och läsa i tidningar är sjukt men värst av allt är väl ändå att vi fortfarande låter folk få gå på matcherna? Detta händer varje gång, inte bara mellan "stor-lagen".

I övrigt har jag haft en underbar dag. Vi började på cubus där vi hittade: ingenting! Begav oss till Rut m.fl. där jag hittade en klänning och ett par vita korta leggins och Ida hittade en söt tunika/skjorta. Därefter bar det av till Lindex där jag hittade en BH som förminskar brösten - lyckan var total och priset på den söta härligheten var 399, prisvärt! Jag hittade även en tröja/tunika som är lite...Carola! Vi tog oss mot H&M där jag hittade två klänningar och en väska och Ida hittade två långarmade tröjor och ett par örhängen.  Nu hade Ida hittat långarmade som hon uttalat sig att hon behövde. Vi begav oss mot skorna! Inte har Maddo någonsin varit med om att folk inte hittat skor när hon varit med?! Denna gång var inget undantag. På DinSko hittade Ida två par skor! Nu hade Ida bara en vårjacka kvar att köpa, men det orkade vi inte med. Vi gick in på Accent där Ida hittade en väska i turkost (hennes favvo-färg). Därefter begav vi oss in på Indiska där Ida köpte två par korta leggins med liten spets på, jag köpte likadana samt en tunika, en tröja ochett förkläde! Hela kalaset vill vi inte tala om vad det kostade för vi vill helst glömma det! Jag gick även tillbaka och köpte ett par röda skorDinSko. Allt som allt fick vi fem påsar var. Helt perfekt!
Vi begav oss och köpte oss en varsin dripp-dropp-glass. Nu undrar du säkert vad det är? Det är en glass som droppar av sig strössel, det blir geggigt kan jag tala om. Vi skrattade och åt glassen utomhus.Efter hela kalaset begav jag mig till Nina och visade upp allting. Vi kollade lite på kurser och om det fanns någon bio vi skulle se på inom en snar framtid. Det blir förhoppningsvis nästa vecka, denna vad fullspäckad för Nina.

Fullt ös idag helt enkelt! Jag lär sova gott inatt men först ska jag svara på kommentarer och kolla runt på bloggar. Mysigt!

Vem ska man lita på?

Idag är det en trött Maddo som går omkring i lägenheten. Helgen har tagit ut sin rätt och jag ska snart ner till centrum och träffa Pernilla för att låna ut en bok. Hon har beställt böcker på adlibris men för andra gången i rad blir det problem med beställningen. Jag beställer alltid böcker från lycknis och är nöjd till tusen! Dagens väder ser ut att hålla i sig - molnigt. Enligt SMHI ska det så vara hela dagen. Vad jag inte kan begripa är hur jag kan nysa och känna av ögonen vissa dagar men andra dagar känner jag inte av det. Kan ju erkänna att det flåsar rätt bra om jag är ute i skogen - men inget jag är allergisk mot ska blomma ännu enligt Naturhistoriska riksmuseet (i regi av Botaniska Analysgruppen). Men nu skuttade jag in på TV4:s pollenprognos och såg att björken visst är på gång! Kanske inte allt för konstigt att man nyser stup i kvarten då?

Atjo! Prosit! Here we go!

Pollensäsong 2009

Bilder i mängder - Brännö

Idag bar det av till Brännö med Nathalie och hennes familj. Vi tog oss till Saltholmen och åkte båt dit, det blåste gott i ansiktet och jag njöt av att få vara på vattnet och bara vara. Nathalie visade mig runt i huset och på tomten sen blev det en promenad med mycket fotografering. På promenaden doppade jag fötterna i havet - inte allt för kallt men jag hade glömt min bikini hemma så det sket sig med badet. Vi glömde kolla om Nathalie hade någon extra. Vi la oss att sola och prata lite och sen åt vi och åkte hem. Dagen var helt underbar och vi har hoppat massor! På kort såklart! När jag kom hem doftade det sommarkväll och jag kände att dagen var komplett! Lyckad med andra ord.

 
Knoppar som brister
Knoppar - jag får inte nog av dem!

Fint - Nathalie som såg!!
Nathalie såg motivet - jag förverkligade det! =)

Blommorna kommer!
Är det inte vår så säg?!

underbar vy!
Underbart!

Nathalie hoppar!
Nathalie hoppar! =)

Doppade fötterna i havet
Jag fick stå i vattnet och ta kort!
Olyckligvis hade jag glömt badkläder! =(

Promenad med Nathalie
Man kunde promenera barfota!

Sola på Brännö brygga! ^^
Jag solade på bryggan! ^^
Mysigt att sola! =)
Barfota ut på bryggan trotsade min höjdskräck och solade! =)
Nathalies skugga och jag som solar! ^^
Nathalie leker med skuggan - bild på oss båda ju! ;-)

Borttappad sko?
En borttappad sko?

Lamm - Lambi - Bäääbis!
Så himla söta lamm! Små som... små!!

Natta hoppar, ramlar, maddo tycker inte synd om =P
Nathalie hoppar, ramlar, slår sig och jag skrattar!

Maddo hoppar, ramlar, natta tycker inte synd om
Jag hoppar, ramlar, slår mig och Nathalie skrattar!

Badar kanske i havet idag!Godmorgon kära läsare! Kanske är du inte vaken än? Men idag bär det av till Brännö med Nathalie. Jag tar med kameran. Hoppas din påsk varit lika bra som min och fortsätter på samma sätt! Det känns som en härlig dag framför oss! Tänk om det blir lika skönt som de senaste två dagarna? Vem vet, kanske blir det ett dopp i havet! Haha.

Badar 2009-04-10

Bilder i fokus - vår och påsk

Idag kom Klass-Ida förbi, vi tog oss en fika och en promenad i skogen. Några bra bilder blev det allt. Sen drog jag mig till Nina där vi målade ägg och gjorde om min klänning till tunika - ett lyckat projekt! Därefter begav vi oss till hennes moster för att äta påskmiddag, jag besparar er matbilderna men några bilder ska ni allt få! Nathalie tycker att jag gör framsteg med fotograferingen, roligt att höra. Det värmer! Vad tycker du? De satt just och grillade vid sjön, härligt att se från fönstret. Det luktar grill ända hit. Mysigt.Stock i vattnet =)
Stock i vattnet ^^

Fjäril
Min nya hobby - fota fjärilar (svårt!!)

Vitsippor
Vitsipporna har kommit! =)

vattnet - vackert
Härligt vid vattnet.

knoppar - videung
Tycker nog detta var fantastiskt, underbar syn!

Skogsglänta, vattnet glänser av solens strålar.
Det glänser härligt på sjön numera!

Kanadagås
Kanadagässen har kommit, de är typ tama ju! ^^

Ägg på tork!
Ägg på tork inför målning! =)

Jag i min nya tunika =)
Jag står med min nya tunika och väntar på bussen med de målade äggen i handen! =)

Nina med äggen! ^^
Nina står i sin Greta-Feta-Klänning och poserar med äggen! ^^

Fjädrar i håret - påskfin! ^^
Fick lite påskpynt - som jag satte i håret! ^^

Mördarhunden - fjärilshund
Mördarhunden!! ^^

Trötta tjejer.. =)
Jag och Nina blev rätt trötta!

Påskris - det enda påskgrejjorna jag äger!
Detta är allt påskpynt jag äger!

Tack för alla påskägg och hälsningar, det har varit enormt tacksamt!
Glad påsk på er läsare som förgyller med era kommentarer.
Roligt och utvecklande!Vänligen respektera att detta är mina privata bilder!
Om du använder dig av dem vill jag veta om det.
Du ska även skriva med länk till min hemsida eller blogg.

Årets försda dopp - Bildbevis

Idag träffade jag Ida (Ida Persson) och vi skulle ju på öppet hus med smink och foto. När vi stod där upptäckte vi att vi var tidiga... närmare bestämt en månad innan öppning! Haha. Tur att vi kunde skratta åt det! Inget ont som inte för något gott med sig. Vi tog oss till stan, kollade på skor, köpte oss en subway-macka (jag tog tonfisk idag, chockade?) och åkte ut till mig. Vi begav oss ut i skogen och satte oss vid sjön där vi njöt av den gudomliga värmen och jag tog  mig årets första dopp! Någon annan än jag som har badat i år? Folket vid sjön blev chockade och utbrast "Hon hoppar!" , det är ju roligt att man kan chocka någon. Ringde Björn och Nina och berättade nyheten. Björns reaktion: "Vänta lite, ta det där en gång till... Du gjorde vad?", Nina däremot var inte förvånad för fem öre!


Lite tidiga.. =P
Jag och Ida tog oss till rätt adress....

Rätt dött utanför! =P
Det var rätt dött där... =P

Gungar! ^^
Vi lyckades liva upp stämningen lite! ^^

Promenad med Ida
Vi drog hem till mig och tog en promenad i skogen.

Gömmer mig bakom Ida som var mitt vindskydd! ^^
Vi solade och åt SubWay! =)

Badar 2009-04-10
Jag hoppade i vattnet - frivilligt!

Badar 2009-04-10 =)
Bara ett snabbt dopp!

Badar 2009-04-10 =P
Man blir ju inte sjuk av kylan så jag behåller mig nog frisk och glad! ^^


De som satt på andra sidan såg chockade ut när jag hoppade
(enligt Ida, jag var under vattnet!)

Jag och Ida
Jag och Ida har lite svårt att vara seriösa!

Ida hoppar!
Vi hoppade en hel del!

Bildserie - Ida hoppar
Jag gjorde en bildserie med några bilder på Ida, vad tycks?

Hoppa är frihet!
Att få möjlighet att hoppa är frihet för mig!

Leka med vattnet
Vi lekte med vattnet.

Ida vid vattnet
Ida gör sig bra på bild!

Knoppar - vååår!! =)
Äntligen vår - knoppar som brister och allergi som kommer som ett brev på posten!

Avslutningsvis: Glass
Jag fick en glass av Ida för att jag badade
(egentligen skulle jag få två men jag gav en till ida vilket hon tyckte va tiptop!)Vänligen respektera att detta är mina privata bilder!
Om du använder dig av dem vill jag veta om det.
Du ska även skriva med länk till min hemsida eller blogg.


make-up, fotografer och öppet hus!

Det märks att det är ledighet i luften. Folk åker bort för att fira påsk eller får främmande. Själv sitter jag här, ruskigt trött och ska väl bege mig in mot stan för att möta Ida (Ida Persson) och gå på öppet hus hos en av mina makeup-artisters företag (MakeUpFox). De har skaffat lokaler så det ska bli skoj att se.

Det blev sent igår och jag har inte hunnit plöja igenom min bok ännu, den känns evighetslång faktiskt. Jag har trots allt försökt läsa och kommit en bit på vägen! Jag känner mig värd en sovmorgon utan att ställa klockan faktiskt så det ska jag unna mig någon dag i helgen.

Påskbild från Bunny - DreamMaddo

Jag har längtat så efter denna dagen!

Jaa, jag har suttit på dass och väntat på denna dag. Nu undrar du kanske varför jag suttit på dass? Jo, för där finns dassboken och i dassboken finns den bilden som jag kommer lägga upp här! Det är skratt på min nivå! Definitivt! Jag har varit på promenad med Klass-Ida idag, ska snart iväg och jobba sen ska jag.... jaja, ni förstår? Fullt ös medvetslös! Plugga ska jag också!

Skärtorsdag - stjärttorsdag
Stjärt- eller skärtorsdag?
Röd- eller rövdag?


 

Vägra blondinbella

Jag har fått awards och denna gång har jag sparat bilderna och tänker lägga upp dem! Jag blev otroligt glad över dessa! Jag får såna emellanåt men ibland är mitt internet så segt att jag inte för dem vidare. Synd egentligen men sant. Idag för jag vidare dem! Alla mina läsare är värda dem, har du egen blogg är det ju skoj om du kommenterar så jag får se den i din blogg!

På tal om glädje kan jag tillägga att dagens i-landsproblemen ökar numera! Det är flera som uttalar sig kritiska till att äga något likande blondinbella. Otroligt facinerande hur en människa kan väcka såna känslor hos folk! Jaa, det är väl bara sätta igång med tack-talet:

- Jag vill tacka min pappa för att han är mörkhårig och att de generna överfördes till mig. Jag vill tacka min mamma som alltid tyckt om mitt mörka hår och för att hon inte döpte mig till Blondinbella. Jag vill också tacka alla i min omgivning för att de finns för mig trots att jag är brunett! Ja, livet som brunett är inte lätt alla gånger!


Award

Award

Jag hoppas att ni förstod ironin i slutet?

Dagens i-landsproblem

Idag är det svårt att skriva. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om samtidigt som det finns otroligt många ämnen som jag vill skriva om. Men orden kommer inte. Däremot har jag lovat att nämna ett i-landsproblem idag!

Dagens i-landsproblem:
Klass-Ida har upptäckt att Blondinbella har en likadan scarf som Klass-Ida. Klass-Ida är förskräckt över denna upptäckt och hon är nu glad att sommaren är på väg så hon kan lägga undan scarfen!

Gammal modellbild - DreamMaddo
Detta är nog också ett i-landsproblem: Yogaställningarna är svåra! haha.

Bildbevis!

Igår bakade jag, sen pluggade jag och slutligen kom Nathalie förbi. Några kort blev det! Här följer dem:

Te och sockerkaka =)
Fikade igår - nybakt sockerkaka, te och vindruvor! =)

Promenad med Nathalie
Nathalie kom på besök! =)
Promenad med Nathalie
Vi tog oss en promenad!

Promenad med Natta
Det var riktigt fint! =)

Promenad med Nathalie
Förstår ni hur vackert det måste vara att vakna upp med den utsikten husen har?! =)

Månen! =)
Månen var framme! =)

Paket av mamma
Fick även paket av mamma igår - pengar sitter aldrig fel!

Lätt och saftig sockerkaka

Mums - sockerkaka. Lätt och smidigt, saftig och luftig. Riktigt gott.
 
  • 2 ägg
  • 2dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4-5 msk vaniljsocker
  • 3 dl mjöl
  • ½-1 dl vatten

Sätt ugnen på 175°. Blanda ägg och socker poröst. Lägg i bakpulver och vaniljsocker. Rör om. Blanda ner mjölet och vatten till en lagom konsistens. Smörj och bröa en form. Häll i smeten och sätt in formen i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.

Sockerkakan är riktigt saftig, fluffig och god men ändå enkel. Passar utmärkt att göra med barn (receptet är i grund och botten från en kokbok för barn). Lycka till!


Bildspecial

Begav mig ut för att plugga men det blåste så jag passade på att ta lite kort och bara njuta av den sol som faktikst visade sig!


Plugga vid sjön
Min bok och min studievy.

Underbart väder
Vackert. =)

Pippi fågel
Pippi fågel!

Vackert
Från andra sidan.

Idag bar det av!

Ja, idag drog vi till Borås. Jag, Björn, Klass-Ida och Söt begav oss till Borås för att bada och fira att Björn klarade sin kurs! Stort grattis till Björn! Vi badade, åkte vattenrutchkana, bastade, badade bubbelpool... ja, ni förstår? Jag och Söt simmade ett par längder men han gav efter för Björn och Klass-Idas bastu. Jag simmade ett par längder till och sen gjorde jag lite av mina klassiska magövningar.Trettio blev det, snacka om att det går frammåt igen med magövningarna. I julas klarade jag femtio sen blev det träningsuppehåll och jag klarade inte femtio längre. Jag har gjort 3x10 sist på gymmet men det var riktig tufft. Nu gjorde jag trettio i rad! Jaja, nog tjötat om det. När vi hade badat begav vi oss till Jensens och åt oss mätta. Förrätt: Natchos med alla tillbehör som var (Jag, Klass-Ida och Björn delade på en), Söt tog en grekisk sallad. Huvudrätten såg olika ut men Söt, Björn och Klass-Ida tog varsin köttbit och jag gick på räkcoctailen som huvudrätt. Efterrätten blev självklart glassbuffé. För att citera söt: "När man väl är på Jensens är det klart man tar glassbuffén!".

Vi satte oss att sola en stund vid vattnet och begav oss sedan till Göteborg igen. Söt lämnade av mig, klass-Ida och Björn. Därefter begav vi oss till Heaven23 lite spontant. Jag var fortfarande lika rädd för höjden och fick springa ut för att få luft när vi hade åkt men jag klarade det och det är väl ändå det viktiga? Vi lämnade Björn och åkte hemmåt. När vi gick av vagnen bestämde vi oss för att promenera hem. En underbar promenad med många samtalsämnen.

När jag kom hem fick jag städnojja, jag diskade veckans disk. Delade upp kött, korv och kassler i småportionspåsar för att lätt kunna ta fram om man ska laga mat. Då är det färdigdelat. Jag bytte sängkläder och dammsög hela lägenheten. Jag vill nog säga att jag varit effektiv idag.

Gammal modellbild - DreamMaddo
Hittade en gammal modellbild igår.
Eller.. ja, det var inte lätt att få till Yogan på träningssessionen! =P

Ibland blir jag bara så glad!

Jag är en obotlig optimist, i allafall om man får tro mina vänner. Ibland går allt åt helvete och jag driver med det. Jag ironiserar mycket och det är mitt sätt att överleva vardagen. Jag tappar aldrig tron på livet. Aldrig. Men ibland känner även jag mig i behov av att höra att det jag gör är bra. Folk tar för givet att jag bara ska förstå. Ibland gör jag också det -  tar folk för givet alltså - jag är också en människa. När jag loggade in idag hade jag fått en kommentar:

"Ha ha ha det går inte att sura och sätta sig på tvären och vara negativ när du är å positiv :) Jag ville ju vara sur och grinig :) Men det går inte. Du har så rätt så."

...kan man vara på dåligt humör då? Nej! Tack Felicia (Vi bor på landet och snart vi fann det) för din kommentar. Jag tror att jag blev lika glad för den som du blev av min! Även vi bloggare kan glädja varandra. Glöm inte det! Vissa människor tror att de inte kan göra något för att förändra världen. Jag tror att om jag kan få en person att se något jag kan se så kan den personen sedan få en annan person... ja, ni förstår. Kedjereaktion! Jag tror att du och jag kan förändra en liten bit av världen!


Maddo och Nova
Nova - för att hon sprider glädje genom att le och vara sig själv.
Kan hon förändra en människa från att må dåligt till att må bra,
 så kan jag tamifan förändra hela världen!Denna blogg får hamna under "Onödiga konversationer och roliga historier" eftersom det är en kategori till för att sprida glädje - liksom denna konversation gjorde! Glöm inte: Du kan förändra världen!


Idag har jag...

...filmat med min basgrupp. Vi promenerade till och från slottsskogen. Sen solade vi lite utanför skolan, därefter blev det föreläsning och slutligen jobb. Jag är helt slut efter dessa hektiska dagar. Jag bjuder därför på en bild och önskar er en god natt!

Ego of the day! =)