Förbjudna tankar.

Jag berättade tidigare om det enorma fikandet här ute på landet. När man kommenterar det sägs det att "men det är för att det är jul nu"... idag hade jag ingen lust att fika men jag har känslan av att jag skulle uppfattas oartig om jag inte kom till fikan, det är ju trots allt födelsedagsfika! Bondens pappa fyller år. Hurra, hurra, hurra, hurraaa!!

Jo, jag beger mig till fikabordet, lyssnar och ler artigt. Så kommer kakfatet, jag som inte ens var sugen på te utan bara hade te i koppen av artighetsskäl!
- Nej tack, säger jag artigt
- Inte det? Svarar vederbörande
- Nej, jag är inte sugen, tack ändå, säger jag artigt och ler.

Trots detta får jag kakfatet några minuter senare, samma procedur upprepas och jag känner att det där leendet känns aningen falskt nu...

Åh, snart är det över, jag vill bara... just det, vi ska till stan sen! Kolla på skorna, ja nu längtar jag! Ikväll är det nyår. Jag och Bonden hade diskussion i början av min vistelse, vi skulle göra något tillsammans, åka till ett berg och sitta där, tillsammans, mysa, varm choklad, härligt sällskap, hålla om varann... Det sket sig kan jag säga, det blir fest istället. Skoj att träffa lite människor, jag har bestämmt mig för att dricka. Problemet är att jag knappt ätit idag, men det är väl smällar man får ta antar jag?

....fikan ja! Snart är den över. Nej, tårta! Jag som inte är förtjust i tårta! Shit, hur gör jag nu? Är det oartigt att tacka nej? Måste jag ta en bit och smaka? Jag ser ju redan på den att jag inte kommer tycka om den. Hur kan jag veta det? Man måste ju smaka för att veta? Men jag tycker ju inte om tårta med choklad och tårtan är brun rakt igenom! Kladdigt brun på utsidan.. Klart jag vet att jag inte kommer tycka om den! Sen är det såna där... physalis på också, de tycker jag ju inte om alls.. Hmm, grädde ska man äta till... Vafan, det är ju inget jag tycker om! På vanliga tårtor tycker jag iaf om bottnen!

Bild från: fotoakuten.se

- Nej tack, svarar jag artigt när det bjuds.
- Inte tårta heller? Frågar vederbörande och tittar på mig, jag anar en viss besvikelse i ögonen...
Det här blir jobbigt.. Hur ska jag göra nu?!
- Nej tack, jag är inte så förtjust i choklad, svarar jag.
Speciellt inte till/i tårta! Herregud, jag kommer fastna med det här leendet, det känns så falskt nu.
- Nehe...

Nu kom den! Besvikelsen! Den strålar igenom hela ansiktet! Borde jag tagit tårta!? Fan.. har jag gjort fel? Om jag hade tagit tårta, hade jag då känt mig oartig som inte åt upp? Detta är väl en kulturell fråga? Hjälp! Hur ska jag göra? Hur gör vi när vi jobbar med barnen? Ska man tvinga dem att smaka eller ska man låta dem ta det i sin egen takt? Jag vill bara sjunka genom jorden. Värst av allt är att jag vet att det är förbjudna tankar.

När vi åker hemmåt från stan frågar jag Bonden vad han tycker, ska man smaka eller inte. Om man vet vad man tycker om och inte tycker om och berättar kort om mitt dilemma.
- Jag vet inte vad jag tycker i den frågan, svarar han.
- Okej, säger jag.
- ... men jag tycker väl att man ska smaka. Jag tycker den tårtan är en av de godaste tårtorna, fortsätter han.

SMACK! Aj, kände du smällen? En rak jävla höger! Jag vet inte vad jag tycker om allt fikande. Det är ju faktiskt sanslöst! Vem fikar så mycket? Jag fikar ofta och gärna inne i stan, men det kan räcka med en kopp te eller en smörgås. Måste man ta något till? Varje gång? Är jag oartig? Jag vill inte vara oartig! Det sägs att fikandet är den unga generationens livsstil men jag håller nog inte med längre. Det värsta är ändå att jag vet att det är förbjudna tankar...

Tidig morgon på landet.

Soluppgång 2008-12-31Vy från uppfarten 2008-12-31

I morse ställde jag klockan för att gå upp och få ut något..hmm, vettigt av dagen. Jag visste inte vad jag hade gett mig in på och jag var grymt trött för jag kunde inte somna igår. Jag gick tillslut upp och satte mig med datorn och pillade på hemsidan till strax efter ett. Klockan sju vill jag inte påstå att jag var särskilt pigg, men jag hade bestämmt mig! Jag skulle ut! Jag tog Bondens kamera och begav mig ut på en promenad längst med vägen. Några bra kort blev det allt.

När jag och Bonden var i stan fick vi i uppgift att köpa en blomma till hans far som fyller år idag. Sagt och gjort, jag som älskar att sätta ihop egna buketter gav mig in i butiken och pysslade ihop nedanstående bukett. Jag hade kynnat pyssla med sånt i timmar, det är ren terapi!

Buketten jag gjorde till Bondens far (födelsedagsbukett)


Jag har insett att jag måste ha körkort och bil om jag ska bo ute på landet. Det spelar ingen roll hur vackert jag anser att det är jag måste få känna känslan av frihet och valmöjlighet. Japp, så något har jag lärt mig av denna resan!

Sa jag godmorgon förresten? Har ni sovit gott? Hur ska ni fira nyår?

Utmaning!

Mina 6 favoritprogram:

(jag ser ju sällan på tv.. hmm..)

 • Extreme Home Makeover 
 • Mannen som talar med hundar
 • Äntligen hemma 
 • Room Service
 • Design: Thomas & Simon


6 saker jag gjorde igår:

 • Vaknade på rätt sida
 • Skrattade med Bonden
 • Kramades med Bonden
 • Var på stan med Bonden
 • Umgicks med Bondens syster

6 favoritrestauranger:

 • El Corazon
 • SUBWAY
 • Mitt kök
 • ....
 • ....
 • Det som faller mig in!

6 saker på min önskelista:

 • Må bra
 • Slippa ångesten
 • Få älska
 • Bli älskad
 • Finna ro
 • ...hmm.. en lap-ryggsäck?


6 personer jag utmanar:
Suck, jag skrev ju upp och alla försvann! =(

ida - idapersson.se
kickan - juliusson.bloggagratis.se
jungfrun - metrobloggen.se/jungfrun
myntdrottningen - metrobloggen.se/bloggerinan
thedarkchrystal - thedarkchrystal.blogg.se
veiken - metrobloggen.se/horisont


Utkast: Det är ...

Det är en fantastiskt fin dag och jag sitter inne... jag försöker verkligen plugga men jag har totalt tappat lusten! Jag vet vad jag vill men det går inte. Jag skulle behöva ett lov, men allt jag ser framför mig är... en ny termin som startar när detta är klart. Varför har man inte jullov vid högre studier? och varför räknas sommarens inkomst in i CSN!? Jag har inte några studier och jag har knappast några pengar om jag inte jobbar.. Så typiskt!

Imorse var en fantastisk morgon, men nu har jag den där berömda tentaångesten igen. Jag vet ju vad jag ska skriva, varför skriver jag det inte bara?!

DreamMaddo - Vackert från promenad 
Bjuder på en bild från gårdagens promenix!


När jag väl kom in i ett flow...då var det fika! GAAAH!

Red ut problemen!

God afton alla kära läsare! Det har varit lite si och så med bloggandet den senaste tiden. Som ni vet är jag i norr och har annat för mig, men jag trivs bra med det!

Idag var min och Bondens dag, vi bestämde det igår. På en gård såhär finns det alltid allt annat att göra och jag har bara tid för.... mig själv.. min skola... mig själv... och undra om Bonden ens tänker på mig.. Så idag var vår dag! Vi började dagen bra och sen kom den där.. precis, den där avslappnings-skiten - så fort man slappnar av kommer allt tråkigt på en och samma gång. Vi åkte ändå in till staden (får det kallas stad om de inte har HM?!) under tystnad, jag ville bara gråta och  Bonden ville bara ha en bra dag...ni hör ju själv hur misslyckat det blev. På hemvägen körde han av vid en parkeringsficka efter landsvägen, där vi pratade lite... eller ja, så mycket jag nu pratar när jag är på det humöret. Vi bestämde oss för att ta en ordentlig stund och prata där hemma så vi körde hem, gick in på rummet och pratade, busade och kramades. Synd att vi inte hade den stunden på förmiddagen så hela dagen hade blivit så kanon! Men man får väl njuta av det man kan få?

Jag och Bonden tog oss ut på en promenad med kameran i högsta hugg, men den är inte inkopplad i datorn nu (Bondens kamera) så det blir inga bilder från den. Vi gick hand i hand, pratade om allt och inget och fotade lite. När vi kom hem så myste vi lite till och bara var med varann. Vi blåste upp den nya sängen jag hade köpt under dagen, en uppblåsbar säng (den blåser upp sig själv) som vi kan sova tillsammans på. den ska jag ha när jag får gäster hem! Liten och behändig!

På kvällen har vi bakat Maddos sockerkaka och fikat samt sett på tv med familjen. Vi har ju spelat YATZY också kom jag på!! Gissa vem som vann? *ler*

Avslutningsvis lite bilder! Två från när vi var hos Bondens farmor och en från ikväll! Enyoj!

På besök hos Bondens farmorPå besök hos Bondens farmor
Den nya sängen - 2008-12-29
Klicka på bilderna för att få dem större!

Bilder och tenta.

Nu sitter jag här och borde plugga. Mina höga krav på mig själv börjar återigen bli frustrerande, de går ut över mitt privatliv och jag känner att jag inte hanterar dem riktigt. Jag stöter bort Bonden och låser in mig i min kropp. Det är inte bra. Bonden säger hur det känns och jag känner mig dålig, inte så att jag kände mig bra innan men....äsch,det finns inga men.Tentaångest.

Jag lovade bilder igår, självklart ska ni få några! Jag vill bara berätta att jag faktiskt har det bra här uppe. Det finns många moment jag njuter av men jag har även en känsla av att vara handfallen... jag kan inte bestämma över min egen vardag för den bestämms av andra. Jag har ingen bil, jag har inget körkort, jag har ingenting att pyssla med mer än min lilla dator och tentan. Det känns frustrerande. Jag vill göra allt för att Bonden ska njuta, jag kramar honom, jag håller om honom, jag pussar på honom och jag pratar me honom, men jag känner mig inte tillräcklig och om han kramar mig känner jag det som om jag inte ger något tillbaka. Det går i omgångar dessa känslor så jag vill inte påstå att det alltid känns såhär.

I morse sa Bonden till mig att han anser att jag har för höga krav på mig själv, det är inte första gången han säger det till mig... absolut inte första gången denna vecka. Idag ska vi ha kvalitetstid, vi hann inte med det igår.. En stund på dagen då vi bara bryr oss om varandra. Kanske kan jag slappna av i hans famn då och bara njuta? För hur svårt kan det vara att bara njuta egentligen?!

Första två raderna: Promenad och snöbollskrig.
Sista två raderna: Ute i snön på landet hos Bondens farmor.
Hjärta med lång slutartid och laser.Jag och Bondens syster har snöbollskrig
Jag kastar en snöboll.Snökastning
Jag i snön! =)Snö och natur. Maddo! =)
SnöMaddo =PMaddos berömda skutt!
Bilderna går att göra större genom att klicka på dem!

Hur blir du sockerberoende?!

Tjoho alla söta bloggare, som ni vet är jag ju i full fart här uppe och njuter av snön som finns! Det är helt otroligt hur länge snön kan finnas kvar! Igår fick jag lite Nina-abstinens. Jag kände mig ensammast i världen och ville bara vara med Nina och ha våra framtåg som vi brukar ha. Tro nu inte att jag ogillar att vara med Bonden (som numera kallas för Älsk, en förkortning av älskling), jag njuter av varje stund vi har tillsammans! Ibland stör vi oss på varann, men då tar vi oss tid att reda ut det! För det gäller verkligen att ta sig tid till sånt!

Igår åkte vi ut på vischan (ja, längre ut i skogen än vi är nu) till en liten stuga som Bondens farmor har. Jättemysig med sjöutsikt. Jag och Bondens syster härjade i snön, gjorde snöäänglar, snurrade ner för backen, åkte pulka och gjorde kullerbyttor. Det var verkligen roligt! Påminn mig så ska jag lägga upp kort som Bonden tog, men han måste vara med så jag kan stjäla hans kamera en stund! Hehe.

Vi spelade kort och sov över. När vi skulle sova la vi oss i varsin 90-säng och läste sen frågade Bonden om han fick komma över och mysa en stund. Där låg vi och höll om varann, pratade om hur vi såg på varann, vänner, omgivning och framtid. Därefter la sig Bonden i sin säng och sa att jag fick komma över till hans säng om jag behövde under natten (jag hade sovit dåligt natten innan). Jag hade svårt att somna men somnade tillslut därefter vaknade jag mitt i natten och bestämde mig efter en stund, som kändes som en evighet, att krypa ner i hans säng. Jag petade lite på honom och han flyttade in i sängen, jag la mig på hans arm och han la andra armen om mig. Sen somnade vi. Jag sov bra resten av natten. Tänk vad lite beröring och närhet kan göra?!

På morgonen tog vi det lugnt, jag tog allt i min takt och bara njöt av lugnet. Jag är typen som tar en evighet på mig på morgonen - för jag behöver det. Vi åt frukost, spelade YATZY och sen gick jag och syster ut i snön och härjade medan Bonden fick lite kvalitétstid med sin farmor (läs: städade med sin farmor).

En sak som slagit mig är alla fikastunder bönder och folk på landet har.
Är det alltid såhär?! Jag kommer ju bli sockerberoende!

Julhälsning från norr!

God jul alla kära bloggläsare! Jag har det bra här uppe i norr ska ni veta! Jag och Bonden har slappnat av, julrimmat, lekt med hans syster yster (se bilddagboken) och haft allmännt trevligt! Idag är det julafton och vi väntar på att kossorna ska vara färdigmjölkade så vi kan äta mat. Det var ett himla mjölkande! När ska vi få öppna paketen då?!

Här följer lite bilder!

Här är Bonden och hans kompis när de har kuddkrig!Pepparkakor med glasyr, Done by Maddo! ;)Jag dansar på dansmattan - Jag äger! =)
Kuddkrig - Bonden och hans kompis | Pepparkakor vi bakat | Jag dansar på dansmattan!
Kittlas! =)Tomteverkstan - här görs tomtar på naglarna! =)
Bonden och syster som kittlas! | Tomteverkstad! =)
Nageltomte! =)RIKTIG gran! =O Massa julklappar...till mig?
Tomte på nagel | Julgran med paket! =)
Utsikt från sovrummet! =)Utanför huset! Myyys! SNÖÖÖÖÖ
Utsikten från fönstret och en bild utifrån! MYS med snö! =)

Julkort och julhälsningar

God Jul 2008 (bild från 2007)Jag gick och la mig aldeles för sent och vaknade klockan 8:00, helt omöjligt att somna om! Jag gick upp och tände, gick på toaletten, messade till Bonden och....somnade om! Två timmar senare vaknar jag med glasögon, block, penna, mobil i sängen och tänd lampa i taket! Jag har fått sms från Bonden och inser att "oj, det har gått två timmar!" Riktigt skönt när man kan somna om sådär tycker jag! Julklapparna ställer till problem i min packning måste jag erkänna, det är för stort och för mycket! Igår sa jag att jag hade mindre packning än beräknat idag säger jag att jag har mer julklappar än beräkat! Haha. Men det ska nog lösa sig, tar nog en kasse av något praktiskt slag istället för en väska så ska det nog gå ner!

Nu har jag en lång check-list inför resan. Det är alla småsaker som ska ner, typ matsäck, batterier, musik, hörlurar....dator! Jag vill därmed önska er en God jul och ett gott nytt år och säga att jag ska försöka uppdatera lite under julen så håll utkik! Som ni såg ovanför bjuder jag på årets julkort redan här och nu! Julhälsningen kommer här:


Julklappar klara - snart avgång!

Idag vaknade jag tidigt, jag åt frukost sent och gick sedan upp till Nina för att testa min kofta en sista gång innan resan upp till kossorna och norrland! Sitter den inte bra nu sitter den inte bra. Punkt. Imorgon åker jag. Det känns som om denna vecka gått otroligt fort, vart försvann tiden? Egentligen borde jag börjat med hemtentan men jag orkar bara inte just nu. På måndag tar vi nya tag, en halv dag måste jag iaf sitta då, även om det är första dagen där uppe! Skolan är viktig!

Jaha, sen åkte jag och Nina till stan för att inhandla lite nödvändigt ont. Jag fick köpt en present till Björns bror som vi pratat om, den kostade mer än vi pratade om men det tyckte jag det var värt när jag tänker på vad jag har i. Det är inte ens 50 kr mer... Jag har åtagit mig att betala det lilla extra så vi får se vad han säger i telefon ikväll. Jag har för mig han sa att han skulle se på Harry Potter på tv ikväll, liksom halva Sverige?

Jag har fört över lite musik till mobilen inför resan, plockat ihop skolgrejjorna och insett att väskan jag får låna från Nina är perfekt! Jag får plats med datorn och det blir således en väska mindre! Tänk på det om ni har bärbar: Axelväska är grymt jobbigt!!

Jag tänkte trycka ner ett par finskor (efter diskussion med klassen om finskor på nyår som krav! haha) och en klänning! Packningen tar mindre plats än jag trott, är ni inte förvånade själva? Jag tackar den allsmäktige Maddo för leggins (varför ska Gud få äran för något jag köpt och något fattigt barn i afrika tillverkat?!) och tunikor! Men vi får inte glömma bort benvärmare och kjolar!
För några år sedan gick jag aldrig i kjol, numera får jag abstinens om jag inte har kjol på ett tag! Jag älskar friheten med kjol, tunikor och bra sittande klänningar! Fantastiskt!! På nyår tänkte jag silverklänning, det blir väl bra?

Men nu har jag ju glömt berätta att jag träffade Jaz idag på stan, hon är i Göteborg och gör stan osäker! Vi fikade på Greenwish och tjötade skola och allt annat nödvändigt ont! Det är alltid lika skoj att träffa människor man inte träffar så ofta! Jag uppskattar i princip alltid att få träffa människor i och för sig!

På hemvägen köpte jag frallor som jag tänkte fylla med: sallad, salami och brieost inför tågresan! Men även lite yougurt och en päronmer. Ska även ta med en vattenflaska tror jag allt!
Nu ska jag se till att få något vettigt gjort, kanske kolla av min check-list inför imorgon? Men vad ska jag göra i morgon då?! haha.

Lakritspipa jag fick från Jaz

Julklappsrim och julbord!

Vad roligt, det var många som skrev om sina i-landsproblem igår så jag rekomenderar er att gå in på kommentarerna och läsa dessa! Riktigt roligt!

Annars var det julklappsutdelning med Camilla, Joachim och Nina igår. Hemma hos Nina eftersom hon har granen och är grannen! haha. Jag fick flest julklappar! Det var kanske inte helt väntat, men roligt! Eftersom jag aldrig firar jul hemma så brukar detta resultera i att jag får minst julklappar, jag är nöjd ändå men det är roligt att få njuta av att få lika många julklappar ibland, gärna flest nån gång! Nu undrar ni väl vad jag fick? Jag fick en elvisp (den förra dog när Bonden var på besök) med en sån där hållare så man slipper hålla i den! Fantastiskt bra eftersom jag saknat det (mamma har en sån) särskilt när man bakar bröd! Sen fick jag ett 1000-bitarspussel, jag antar att det är för att jag tycker om att pyssla och för att jag ska: "Slappna av!" Jag fick även en ny sil som jag tittade på en gång när jag och Nina var ute och handlade! Eftersom min sil är rätt trasig av sig tänker jag inte ens försöka mig på att diska den en gång till! Soporna med en gång!
Jag vill gärna dela med mig av mitt julklappsrim till Ninas julklapp:


CHOKLADMASSAGE
Du stressar alltid runt,
och inget verkar lätt.
Att träna sägs vara sunt,
men kanske inte alltid rätt.
En klapp från din syster,
Joachim, Camilla och Maddo,
Vi hoppas den ger dig lyster
och att du blir lite.... kladdo!?


Vill du ha något julklappsrim kan du fråga och jag kan klura, jag garanterar inget utan det beror på hur många som frågar och hur mycket tid jag får till övers! Självklart lägger jag inte upp era julklappskommentarer om ni inte vill!

På väg till julbordEfter julfirandet begav jag mig in till stan för att äta julbord och det var trevligt! Tyvärr inte allt för bra service eftersom vår servitör glömde av våra vätske-beställningar som kom efter den första. DÅLIGT! Vi var på Golden Days om någon får för sig att fråga!
Jag insåg igår att jag är föreningens lilla maskot eller dotter... ja, lilla flicka! När jag skulle betala garderoben står jag som vanligt utan kontanter men tänker att det nog går att lösa på ett eller annat sätt. Jag får inte ens försöka mig på att gå dit utan blev påstoppad pengar av föreningens "pappa".
Maten var helt okej, jag hade ont i ryggen hela kvällen och kände kanske inte riktigt för annat än lägga mig i sängen, men det var trevligt sällskap och tiden gick fort ändå! Jag var helt nykter och drack faktiskt bara vatten! Eftersom min mage är lite kinkig vad gäller allt med kolsyra och jag var inte sugen på alkohol eller juice så blev det livets dryck: Vatten (med is!).
Hemkommen från julbord

Imorgon åker jag upp till Bonden och jag har gjort en lista med alla småsaker som ska göras, jag har packat det mesta nu och idag ska jag till stan för att köpa: 
 1. Medicin - Är allergisk mot katter (vilket bönder har en tendens att äga!) samt mina salvor för exemet "för säkerhets skull".
 2. Linsvätska - Ifall jag får för mig att ha linser.
 3. Julklapp - Till Bondens bror.

Jag kommer säkert på något mer när vi är i stan!

Jag pratade med Bonden i hemtelefonen igårkväll, det är verkligen supermysigt att prata med varann i hemtelefon! Jag känner mig mer avslappnad när jag pratar i hemtelefonen, är det någon som känner igen sig?


Dagens i-landsproblem

Jag och naglarna

Malin
påminde mig om vad jag skulle blogga om igår! Minnet mitt är bra men kort så det behövs fler som Malin! När vi satt i skolan igår pratade vi om det mesta och det var allmännt härligt att prata och träffa alla igen. Jag och Malin kom då in på viktiga saker som naglar! Naglar är, som ni vet, viktigt för mig! Man får inte ha för långa naglar (då kan man inte skriva på tangenterna) men de får inte vara korta (då kan man ju bland annat inte klia sig!) utan precis lagom! Både jag och Malin konstaterade att våra pekfingernaglar växen annorlunda än de andra naglarna vilket är lite frustrerande! Pekfingernaglarna blir mer av den ovala modellen i förhållande till ringfingrets nagel som blir rätt rak (att föredra för min del!) och det kan se konstigt ut när man målar naglarna med vissa färger. Dagens i-landsproblem?

Stickad av Nina


Om jag inte minns helt fel pratade vi om kläder som är felsydda, ja de är inte gjorda för vanliga människor... eller, inte för mig! Nina stickade som ni vet en tröja till mig. Den satt rätt bra men den töjer sig ju i början så tillslut såg jag ut som en säck. Nu är min tröja på "verkstán" som Nina uttrycker sig. Där får tröjan ett lyft. Problemet? Mina bröst är för låga och jag är "för smal" ovanför brösten så det blir säckar under armarna,och vi får ta bort en hel del på varje sida. Jag är chockad över hur mycket man kan ta bort! Den sitter bra vid brösten och höften men i midjan får vi ta bort en hel del eftersom jag är sjukt smal i förhållande till resten av kroppen. Detta problem finns ofta, även ute i affärerna. När jag ska handla kläder kan jag ibland fråga personalen om klädesplagg och flera butiksbiträden har konstaterat att jag har timglasform och att det är fantastiskt fint! Synd bara att kläderna inte är sydda för oss med smal midja och stora byst! Ännu ett av dagens i-landsproblem!För att inte tala om hur frustrerande det är att inte kunna ha glasögon, lugg och en mössa med "öron", för då sticker luggen ut som en sticka! Vilket är svårt att få till bara med en vanlig mössa! Dagens i-landsproblem No. 3.


På väg hem från Liseberg!

Dina i-landsproblem?
Har du problem som folk tycker är löjliga? Kanske får du ofta höra "tänk på barnen i afrika!" eller något i den stilen? Dela med dig! Det är problem, även om de inte är stora! Men vi kan väl få skratta lite åt dem? *ler* Vad sägs om att din partner borstar tänderna i soffan eller att din inneboende inte lägger ner toalettlocket, kanske spelar grannen elgitarr på kvällen eller meddelar inte om han/hon ska ha fest? Jobbigt för stunden, men ack vad man kan skratta åt det i efterhand!


Awards och rymdfärd.

Oj, oj, bloggen har inte funnits länge men jag har fått två awards från stålmannen/kryddan! Man tackar och bockar och bugar! ...eller, vänta! Kvinnor niger! *niger fint*

Idag har jag först och främst varit i skolan och träffat klasskamraterna och sedan åt vi lunch ihop. Riktigt mysigt! Skönt att få träffa dem igen! Sedan åkte jag ut i skärgården för att arbeta lite, på vägen dit nickade jag till några gånger men jag kom rätt ändå! Påminn mig att jag aldrig vill bo på en skärgårdsö, jag skulle känna mig instängd!

Jag sprang in på ICA och handlade lite och nu har jag badat och ätit tre små smörgåsar! Dagen har gått otroligt fort och jag har tänkt på massor av ting, men när jag satte mig framför datorn så försvann mina tankar ut i den riktiga rymden, inte cyberrymden! Jag tänkte försöka mig på att fånga någon tanke och blogga om framöver! Kram på er! =)

Bloggaward


...jag kom på att jag glömde nominera! Jag kör på tre: Kickan, Ida och Teija!

Julklappar och Bonde-samtal.

Jag antar att ni sitter på helspänn nu och undrar hur det gick? Jo, jag satt uppe rätt länge och väntade på svar ifall han skulle komma in och försökte ringa honom. Vem? Bonden såklart! Tillslut ringer telefonen. Det är han. Vi pratar, jag berättar hur jag känner. Han berättar. Vi diskuterar. Jag kan inte annat än att vara glad när jag hör honom, jag tycker ju om honom! Så efter att ha pratat, bollat, dividerat, msn/cam och skrattat la vi på och jag sov. Som en gris. Självklart skulle jag upp några timmar senare, men detta samtal var nödvändigt!

Idag är det skola som gäller, jag är påklädd och klar att åka. Ja, jag ljuger... Jag ska borsta tänderna först! Efter skolan är det jobb som gäller och därefter hem och fixa. Har tvättstuga imorgon så jag tänkte försöka fixa så all tvätt ligger i tvättkorgen! Smart va?
Därefter tänkte jag kolla till med alla julklappar. Jag kanske ska få köpa en julklapp för Bonden!! Jag vill ju vara med på ett hörn på julklapparna till hans familj så nu får vi se om jag kanske kan få äran att köpa en! Dax att skynda till skolan nu! Kramar på er sötnosar!

natta på besök 2008-12-15
Bara för att det är en julklappsbild!

Fira jul med pedofiler och våldtäktsmän!

Det har varit mycket snack om hurvida man får lussa för pedofiler och våldtäktsmän, läs mer här.

Fy för att bli så utsatta och straffade som vissa blir. Det är inte nog med att de sitter bakom lås och bom, förhoppningsvis ångrar sig totalt, de måste vara på speciella avdelningar för att inte bli dödade, de blir baktalade av alla människor som får ett hum om deras brott - även om de inte kommer göra om det så förväntas de aldrig bli bra människor.
Så när det finns skydd iform av utbildade människor på plats får ingen av dem fira jul? Nej, ta bort allt positivt från deras liv, ge dem inget hopp om framtiden, då *kanske* de blir bättre?! Fast, om de blir bättre kommer vi ändå aldrig lita på dem!
Men alla andra människor ska ges en andra chans?! Förhoppningsvis är jag inte ensam om att tycka synd om dessa fångar. För visst tycker jag också illa om deras brott, men alla förtjänar en chans i livet!

Snart får jag väl höra att jag hade agerat annorlunda om jag själv hade barn och det kanske jag hade, men nu har jag inte egna barn men jag står för min åsikt!

En riktig våldtäktsman

Saknar så att jag inte känner.

Hela kroppen strejkar, men jag vill inte missa sista dagen på VFUn. Dessutom får man inte vara borta mer än tre dagar och det är vad jag varit borta. Igår åkte jag in till stan runt 16-snåret och träffade Kickan och Nova. Vi kollade på julklappar och sen åt vi på SUBWAY och pratade. Jag fick stjäla Nova en liten stund. På vägen hem var jag helt slut, det känns i hela kroppen att jag varit sjuk och jag vill nog erkänna att jag inte är frisk ännu även om jag känner mig bättre. Hela kroppen strejkar, musklerna spänner och gör ont vilket resulterar i enorm huvudvärk och trötthet. Jag vågar inte tänka på hur jag kommer känna mig ikväll!

Jag hoppas att Bonden kommer finnas online något i eftermiddag/kväll för jag känner ett enormt behov av att prata med honom ordentligt. Jag saknar honom så mycket att jag knappt känner saknaden, det är läskigt. Håll tummarna för att vi kan prata ikväll för imorgon ska han åka hem till sina föräldrar så vi kommer inte prata i morgon!

Imorgon är det dessutom skola och efter det ska jag jobba. Jag som inte ens kan sova av kroppens smärta och spänningar, hur ska jag orka? Men det löser sig! Två dagar ska man väl klara? Nu ska jag rusa till bussen!

Julen närmar sig med stormsteg!

Jag vill väl inte påstå att jag är särskilt pigg idag, mer sådär "efter-att-ha-varit-sjuk-hängig". Hängde ni med? Igår kom Nathalie förbi och vi bytte julklappar eftersom det är svårt att få till tider med denna dam nuförtiden så får man göra det bästa av situationen! Jag fick benvärmarna jag hade önskat mig av henne och det blev jag glad över! Tyvärr var det svårt att få kort på dem! Sen spelade vi othello och bakade en sockerkaka. Det var en mysig eftermiddag med många skratt!

fika med natta 2008-12-15

natta på besök 2008-12-15 Othello med Natta 2008-12-15

Baka med Natta 2008-12-15


Idag har jag sovit länge och sedan har jag packat julklappar och ätit frukost. Nu sitter jag här och tittar på bilder från igår. Ida skrev till mig på msn och jag har försökt peppa henne, jag hoppas hon känner sig bättre snart! Jag rekomenderade henne frisk luft och bakning (hon tycker ju om att baka), sen försvann hon! Det känns lite tomt utan henne, men som sagt: Hoppas hon mår bättre snart!

Det är snart jul har jag konstaterat och jag åker om... *räknar* on, tor, fre, lör, sön... fem dagar! Okej, det kändes som om det var mer, men nu kanske det är dags att få lite panik? Börja packa? Okej, jag erkänner.. jag började packa i morse. Men då kändes det fortfarande som om det var mer än en vecka kvar! Fattar ni att jag ska fira jul med bönder och kossor?


Svenska hjältar.

Sv. Hjältar.

Jag sitter och tittar på Svenska hjältar just nu, än så länge är det "bara" nomineringarna men jag gråter redan!
Galan börjar först 20:00 och jag tycker det är otroligt hur länge jag har hållt mig vaken idag, sen tre imorse och då hade jag inte sovit mer än tre timmar! Jag ska försöka mig på att slänga ut soporna snart också, jag har skjutit på det för länge!

Tack för alla värmande kommentarer om min nya blogg, det värmer att höra att ni följer bloggen! Jag finns på bloglovin så ni vet det!

Ny look!

Nu har jag fått hjälp med en ny look på bloggen! Tack Sagapaga som hjälpte till med designen! Jag kommer succesivt gå över till denna blogg nu! Tänkte liksom lämna det gamla lite bakom mig men ändå låta det finnas kvar! Jag tror nämligen inte att man kan lämna allt bakom sig helt!
Nya läsare som kommer hit och inte känner till mig, här kommer en snabb förklaring om vem jag är!

Maddo kallas jag och har bloggat i bra många år på diverse communitys, dessa bloggar har jag sparat på en gammal blogg som finns här.

Detta inlägg påbörjade jag i gårkväll men internet valde att lägga av när jag skulle ladda upp det och halva inlägget har således försvunnit vilket jag inte är allt för glad över!

Kort om vad jag beskrev tidigare:
Vill ni läsa mer om mig finns som sagt min gamla blogg men även min hemsida: DreamMaddo.se

Jag tror inte det är någon ide att beskriva mig själv mer än nödvändigt, du kommer ändå förstå när du följer bloggen!


modell +kavaj


Sjukligt trött.

Just nu sitter jag hemma och är sjuk, skulle egentligen varit på min VFU idag. Dagen har inneburit att jag har: slagit in julklappar, badat och gjort plättar. Jag är riktigt trött nu och klockan är bara 15:10!
Skulle eventuellt ha träffat Ida idag och köpt julklappar men det har jag ingen ork till idag. Jag skulle gärna få layouten fixad också, men jag har som sagt ingen energi och som jag sagt till vännerna har jag inget större intresse i att dra på mig en till sak och pilla med design, det hade varit skönare att ha ett bygga själv-program som man kunde fixa sin layout enkelt. Men inte det!

Nu ska jag lägga mig i sängen och sova lite tror jag allt. Kanske att jag får energi till att komma upp mer idag!

En chans.


Jag tänkte försöka mig på denna blogg.. Jag är less på min gamla blogg och vill testa på något nytt. Jag har som målsättning att driva denna maximalt då jag är färdig med layouten som jag för tillfället inte är helt nöjd med. Men jag tänkte ta och hoppa på min goda vän Ida som är grym (eller som Ida skulle säga: Griiiim) på sånt (hoppas jag iaf)!

I mitt liv finns det positivt och negativt, det finns glädje, sorg och tomhet. Jag försöker ta dagen som den kommer och njuta av det lilla. För tillfället läser jag till lärare vid Göteborgs universitet. Eftersom jag använder mitt akademiska språk i skolan är detta nu en fristad där jag använder det språk som faller mig in. På den tidigare bloggen har jag fått kommentarer om stavning men jag ber er redan nu, i första inlägget, att inte göra detta. Det beror på att detta är min fristad som jag skrev tidigare.

Jag har mina funderingar på att flytta uppåt i landet och studera vid Luleå eller Umeå universitet till hösten 2009, vi får se hur det artar sig.

På min hemsida: dreammaddo.se kan du läsa större delen av min uppväxt. Är du intresserad av att kontakta mig kan du göra detta genom mail.

Mina överlevnadsregler är

 • Vad förväntar du dig av folk?
 • Det finns inget som heter överreagerar!
 • Stå på dig! Säg ifrån!

 • Med dessa ord vill jag hälsa dig välkommen till min blogg. Välkommen!