Överreagerar - finns det?

Jag är utav den åsikten att överreagerar inte finns som ord. Det heter reagera anser jag. Däremot kan jag i efterhand känna att jag reagerat hårt på något. Liksom igår. Jag reagerade då på hur de andra i kursen behandlas sämre, det handlar egentligen inte om att jag känner mig orättvist behandlad. Jag anser att de tre grupperna utöver min grupp inte ges samma möjlighet till en bra examination eftersom "eliten" är samlad i en grupp. Visst är det roligt att tillhöra den gruppen och att folk har höga tankar om mig. Jag litar däremot inte på min kapacitet utan känner mig fortfarande som den felande länken. Jag tycker inte alls att jag ligger på den nivån som övriga gruppmedlemmar ligger på.

Jag tror att alla någon gång har kännt att de är med en grupp människor och inte känner sig som en del av gruppen. Kanske känner folk detta ofta? Jag gör det. Jag känner mig ofta som den felande länken och har svårt att tro på min egen kapacitet. Överreagerar gör jag i andras ögon - för i mina ögon räcker jag inte till.Den felande länken

Jag mailade läraren häromdan och beskrev min situation:

Hej *lärarens namn*, min dator har krachat och jag gör allt jag kan för att rädda filmerna och skriva. Jag har dessutom blivit smått knäckt av tempot och uppvisat stressbeteende enligt läkaren.
Jag har fått tag i en dator men den har inte word så jag vill helt enkelt förbereda dig på att det högst sannolikt blir ett kompletteringsarbete du får in. Jag gör så gott jag kan med de förutsättningarna jag har.

Ett dygn senare finns listan ute på ladok. Jag kom i det vi i gymnasiet skulle kalla för "mvg-gruppen", nu är det högsta vi kan få VG så jag får väl kalla det för VG-gruppen. Jag känner mig som den felande länken för jag vet att en i den gruppen bett om att få vara med de som läst längre för att de som läser första inriktningen inte ger henne något (utmaning alltså). Jaha, men jag läser min första inriktning och tycker inte alls att det jag gör är bra. Speciellt inte då jag knappt vet vad jag heter just nu, än mindre har jag koll på mitt arbete. Kul att sitta där och bli totalsågad på mitt arbete. Allt jag satsar på just nu är komplettering. Så lite komplettering som möjligt. Så kommer jag i mv.... VG-guppen. Jippie. Eller inte.

Ifrågasatte läraren och fick svar att det är bra att vi pratar med varandra men att hon tillsammans med övriga examinatorer har ansvar för det. Jo, tjena. Det vet jag väl? Det är ju inte deras självkänsla vi snackar om så vafan spelar det för roll för dem?

helt ärligt..

... har jag ingen koll på vilken dag det är. Jag vet inte vad jag tänker. Hur jag gör saker. Vad jag håller på med. Fick veta att det är torsdag idag. Panik. Snart måndag och inlämning. Jag tror mitt tillstånd är värre än jag trodde.

Bilder

Några bilder är räddade från festen. Det kommer däremot ta ett tag innan de kommer upp på bloggen. Sitter på en lånad dator och tentar just nu. Är glad över att det finns så goa människor i min omgivning som kan stödja med lite allt möjligt. Hoppas att jag får så lite komplettering som möjligt. Sista inlämningen är måndag 8:00. Kan inte se film 2 på min dator. Hoppas kunna transkibera den på en annan klasskompis dator där den funkar. Håll tummarna. Jag vill verkligen inte komplettera men just nu ser det inte bättre ut. Dagarna går för fort och jag hänger inte med.

Internet igen

Stor del av mitt liv finns på internet. Det kanske är svårt att förstå för folk som inte lever ett liv som jag. Men mitt sociala nätverk finns där. Det är inte datorn i sig - det är människorna där. Det ekonomiska att inte behöva betala extra. Foto - det handlar egentligen inte om kameran för det har jag levt utan i flera år. Det handlar om att jag har lärt mig min kamera och älskar att fota. Men hur fan fotar jag utan kamera? Hur chattar jag utan internet? Hur pratar jag i telefon utan telefon? Det är inte så att det spelar roll att det är just den datorn utan vad som finns på den datorn. Min dator har pajjat totalt och nu lånar jag en dator. På min dator fanns filmerna från min VFU som jag ska transkibera för att få godkänt. Klart läraren säger att det är okej - det är ju mitt betyg, inte hennes. Det är mitt CSN-stöd - inte hennes.

Jag bröt ihop hos läkaren igår. Hela dagen bröt jag samman så fort något hände. Jag klarar inte detta. Jag gråter mest hela tiden. Det känns skönt men ändå gnager det inom mig - hur fan ska jag få ihop ekonomin om jag inte ens klarar av att skriva min hemtenta?

Utan dator.

För tillfället står jag utan dator. Nina har lånat sin till mig under kvällen. Jag känner mig aningen handikappad utan datorn. Det värsta är att jag förde över bilder och film från festen innan den tuppa av. Håller alla tummarna för att det går att återställa. Babbe har sagt att det troligtvis ska gå att fixa, jag hoppas verkligen på det. Man inser hur beroende man faktiskt är av en dator just nu. Min hemtenta som börjat nu består av att transkibera film till text bland annat - och filmerna fanns på datorn! Som du kanske förstår är jag inte riktigt på humör och det verkar inte riktigt vara min tid just nu.

Festen var kanon och visst slog vi rekord! Det var massor av vampyrer och andra skrämmande ting hemma hos mig och det sjöngs för fulla muggar! Ja, riktigt skoj var det. Idag har jag ont i knäna och har ätit pizza - orkade bara halva dock! Det är effekten av detoxen tror jag. haha. Riktigt nöjd är jag iaf. Jag och Nathalie har sett på "tretton" och "fucking åmål" samt flummat en himla massa! Det var roligt att träffa lite nytt folk på festen och nu är frågan om sommarfesten ska hållas hos mig eller hos Söt. Han har ju hus på en ö och det är ju supermysigt! Svårt val tycker jag. Tåls att tänka vidare på.

Jag återkommer när jag har egen dator, ville mest säga att jag lever och gårdagen var lyckad - trots allt tråkigt som hänt.

Nya skor inför festen.

Nathalies skor - 2009-05-22


Nathalie var på besök idag, vi har inhandlat lite grejjor inför festen. Bland annat ett par skor till henne...igen! De förra blev återlämnade och dessa ska väl ändå bestå? Vi har även sjungit lite karaoke inför morgondagen och nu känns det tomt att hon åkt. Det är tyst i lägenheten. Jag känner mig redo för festen, riktigt sugen och.. jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu? Vill ju förbereda massor men måste ju sansa mig lite.

Visste du förresten hur mycket enklare (och dyrare) det är att köpa sprit till festen? Det väger inte alls lika mycket som när jag köper alkoläsk. Fram med drinkarna! Jag sa ju att jag är redo för fest. Men imorgon kör vi på med Vampyr-fest. Det ska bli riktigt roligt.

Inom mig funderar jag på om jag lekt klart, samtidigt som jag faktiskt vill ha barn och stadga mig. Jag vet inte riktigt vart jag står längre. Jag funderar på hur folk uppfattar mig och såna där seriösa tankar. Jag vill definitivt inte festa varje vecka men jag vill heller inte vara utan det - ännu. Hur träffar man en person som står på samma våglängd? Numera känns det som om folk vill ha sex direkt - why? Kan man inte bara ha roligt, hångla lite och göra roliga saker? Vad gör man på en dejt till exempel?


Festen närmar sig...

Jag har hittat en ny kärlek - en kjol från Rut M.fl. för ynka 150 kr. Ett bra pris för ett så litet plagg. Självklart köpte jag kjolen och bär den idag. Har lyckats ta en fjortisbild på hur den ser ut eftersom jag  misstänker att du är nyfiken. Hihi.

Jeanskjol från Serious Sally (Rut M.fl.)


Festen närmar sig med stormsteg och igår kom beskedet att det kommer en till person - det vankas nytt rekord i lyan och det glädjer mig! Vi har satsat så många gånger men inte lyckats. Nu kanske du undrar vad det gamla rekordet var på? Det låg på tolv personer. Igårkväll kom jag även på att jag vill ha lite nytänk vad gäller drickan. Fick en flaska Xanté för några månader sen så nu har jag kollat upp lite recept av vad man kan göra på coctailguiden.com, dricka.se och festaloss.com. Jag har även en flaska Pisang Ambon Gurarana Lime och har kollat upp en del drinkar med den också - en drink (Guarana Sprite) föll mig rätt bra i smaken då den var lila och var enkel att göra! Länkar lite drinkar tror jag allt! Alla länkar öppnas i ett nytt fönster för att lätt kunna återgå till listan.

Idag blir det besök på systembolaget tror jag allt. Hehe.


sovmorgon - ja tack!

Väckarklocka från www.kvp.se
Bild från www.kvp.se


Jag skulle ju sova ut idag. Det var tanken! Jag har en speciell kvällsrutin och det är att jag tränar lite innan jag lägger mig - jag somnar och sover bättre då. Anyway, igår tränade jag och la mig sedan att sova. Klockan 04:30 ringer klockan och jag trodde det var ett skämt men 04:45 inser jag att jag snoozat ett par gånger. Ljust hade det hunnit bli också! Nej, jag tog mig i kragen och...somnade om. Tack och lov! Nu är klockan helt avstängd och imorgon väntar en ordentlig sovmorgon. Jag får försöka se det positivt: Jag sov inte allt för länge eftersom sömnen blev rubbad så jag kom upp ur sängen och har diskat och rensat papper samt hittat lite timrapporter som borde skickats in för en respektive två månader sen.

Oups!

Jag lever!

Jag vill svara på era kommentarer men om jag ska sova ut imorgon så krävs det att jag går och lägger mig också. Klockan är mycket så jag vill bara säga att jag ser era kommentarer, de värmer och jag tänker på er! Idag var sista dagen på VFU och det känns bra. Nu väntar en lång helg och jag har minimalt inbokat så jag ska nog få tid att svara och spana in era bloggar framöver. Kramar i massor.

Fotospecial

Geting som är fast och längtar ut.


Ja, ska man få en hjärtattack av skräck så hoppas jag att det blir en jäkligt bra bild.. Men det får jag träna på. Någon som vill ge mig ett objektiv som gör att jag slipper ställa mig 1 cm från getingen nästa gång? Jag är både allergisk och livrädd! Men vad gör man inte för en bild?


Geting med frösäckar eller vad det nu heter =P

Nytt på modell-fronten

Fotograf: Fredrik Magnusson  Make Up: Emilie Larsson   Öppet hus - Fotostudion GBG

Ja, nu har det kommit en ny bild från Öppet Hus-dagen. Roligt! Fotografen förra gången var Patrik Zettergren, denna fotograf heter däremot Fredrik Magnusson. Även denna gång är Emilie Larsson ansvarig för Make Up. Om du tycker att den är lik den tidigare maken beror detta på att det är samma dag och tillfälle. Kontaktuppgifter och portfolio hittar du på fotostudions hemsida: http://www.fotostudiongbg.se/
Vänligen respektera att bilder som läggs upp på denna blogg är privata.
Vill du låna en bild vill jag att du:
Meddelar mig samt länkar till min blogg/hemsida.

Godnatt!

Natten/kvällen på hyppeln


Nu är det dags för mig att hälsa på kudden. VFU imorgon och jag behöver krafter för att orka. I veckan ska jag till Buttericks också för på lördag är det fest som gäller hos mig. Vampyr-tema. Kan det bli annat än lyckat? Jag känner att jag har lite hopp om festen faktiskt. För i övrigt funderar jag på vad jag vill få ut av livet. Det är svårt. Vad vill jag om två år? Jag har verkligen ingen aning! Vill jag bli lärare? Jag vet inte? Mot vilken ålder? Ingen aning. Livet känns lite smått tokigt. Hoppas få lite klarhet i allt snart. Men nu är det sömntabletter och sängen som gäller. Natti natti alla söta små läsare.

Förresten, du har väl reflekterat över att bloggen nu ligger på dreammaddo.se/blogg? Du skickas automatiskt till rätt adress om du skriver i den andra så det är ingen fara på taket om du skriver fel! Natti, igen..

Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest (ESC)


Ja, så kom dagen då Eurovision song contest (ESC) skulle äga rum. Jag som aldrig gillat vårt Svenska bidrag kan nöjt säga att jag inte vet vilken plats vi kom på, men... placeringen var inte så bra! haha. Däremot såg jag allt på ESC! Segertippade Norge tog hem priset - välförtjänt av det var han också! Förstår ni hur de kommer firas imorgon (idag)? 17 Maj är dagen till ära. Det kommer alltså bli firande i Norge för hela slanten med start för ungefär en timme sedan. Han var söt, charmig och låten var trallvänlig. Är det någon annan än jag som tänkte på "17 Again" när han kom ut på scen?


Nyttiga chokladbollar.

Ja, de blev inte direkt chokladbollar men det kan jag tänka beror på att vi inte mixade utan hackade grejjorna. Hehe. Riktigt gott blev det!


Ingredienser - nyttiga chokladbollar
Ingredienser: Russin, körsbär, tranbär, pistagekärnor, mandel

Hackade - nyttiga chokladbollar
Hackade allt

blandning - nyttiga chokladbollar
Härlig blandning

Blanda - Nyttiga chokladbollar
Rörde ner i smält (mörk) choklad.

Nyttiga Chokladbollar (blev ju inte riktigt bollar.. =P)
Tog några pistagekärnor i morteln - strödde över
Det blev ett vackert konstverk.

Äntligen!

Jag fick mail av läraren idag. Godkänt. På kompletteringen alltså. Ja, det känns som en lättnad. Ska njuta av lite "nyttiga" chokladbollar. Nyttiga? Hur menar jag då? Jo, det är torkad frukt och mörk choklad. Jajjemen. Recept och bilder kommer nog upp senare.

"Och det är du."

Jag är trött och grinig. Trött för att pollen tar kål på mig. Inte för att jag gör så mycket annat än VFU och sen hem för att däcka, men pollen är tröttsamt. Grinig, ja det är den tiden på månaden. Jag skuller allt på det. Även om jag tror att allt går att förebygga och även "röda veckan-syndromet" så skyller jag på det.

Ge 100% på jobbet?


Jag ska berätta om mitt nya liv. Som ni kanske märkt finns jag inte så himla mycket på bloggen längre. Jag har minskat dator-användandet rätt mycket. jag ser era kommentarer och istället för att svara direkt så försöker jag ta åt mig av kommentarerna. Reklam raderas med en gång! Jag läser inte era bloggar just nu - för jag orkar inte. Vissa dagar sitter jag inte ens vid datorn. Nog om datoranvändandet.

Morgonrutiner
Jag har börjat äta frukost vid matbordet istället för vid datorn för att få lite lugn och ro. Jag tar även en promenad till centrum för att ta "buss 2" därifrån, vilket ger mig en promenad på ca 20-25 minuter.

Övrigt
Jag bokar inte upp mina dagar utan tar de som de kommer. Allt som oftast åker jag hem och slappnar av. Jag har insett vikten av att göra ingenting. Jag hoppas det håller i sig.
Jag har även läst boken "Diagnos duktig" (Sjögren & Ernsjöö Rappe, 2004) och insåg att jag faktiskt kommer bränna ut  mig själv om jag fortsätter på det sätt jag gjort tidigare. En bok jag faktiskt rekomenderar folk att läsa - oavsett om de känner sig i riskzonen, den är tänkvärd i alla lägen. Ibland känns det jobbigt att tänka på allt jag inte ska göra för att må bra och det känns som om jag står och trampar. Då kommer ett tips från boken: Se på folk i din omgivning, hur gör de? När jag ser på folket så inser jag hur speedad min värld är. Därför gör jag nu ingenting åt skitet i lägenheten utan låter den stå och ruttna. Jag får göra sånt i helgen eller en annan gång.
Jag tränar på att ta beröm och begära beröm. Idag gav min handledare mig beröm och min första tanke är alltid "Jag är inte fullärd så det kan inte stämma..". Nu tränar jag på att ta berömmet och våga vara mig själv. Jag tänker på hur högskole-/universitetsstudier gagnar de som är i fallgropen (liksom jag). Jag tänker särskilt på kommentarer som "du har kapacitet" vilket säkert är tänkt som possitiv feedback. Men det är inte konstruktivt. Det min handledare sa idag var konstruktivt beröm: "Jag tycker att det är viktigt att man ska kunna vara konsekvent i yrket som lärare. Och det är du" är en utav de sakerna han berömde mig för (för i övrigt har jag inte fått särskilt mycket negativ kritik under utbildningen bortsett från VFU-omdömmet då jag fick veta att jag borde slappna av och njuta av att vara elev/praktikant).

Diagnos Duktig - Jennie Sjögren och Tinni Ernsjöö Rappe (2004)


Nä, nu ska jag ta och nysa mig iväg. Jag får berätta mer en annan dag. Tycker hursomhelst att detta passar under "en bättre och nyttigare livsstil".

Modellbilder!


Fick lite bilder från modellandet i söndags. De var riktigt bra tycker jag. Jag har ju som sagt saknat modellandet en hel del. Här kommer lite smakprov:

Fotograf: Fredrik Zettergren Make Up: Emilie Larsson   Öppet hus - Fotostudion GBG
Nathalie och jag
Fotograf: Fredrik Zettergren  Make Up: Emilie Larsson   Öppet hus - Fotostudion GBG
Zorro-fingrar!


Jag har skrivit i kommentarsrutan att jag inte vill ha reklam, trots detta fortsätter reklam om olika bloggar välla in. Jag blir så otroligt arg! Jag är inte intresserad av din blogg om du inte är intresserad av min. Särskilt inte om du försöker skriva "läs min blogg" och uppenbarligen inte läst min. Så nu har jag fått ut lite aggressioner.


Nio timmars sömn..

Jag har sovit nio timmar inatt och vaknat två gånger. Kanske lika bra att dokumentera hur jag sover. Nu ska jag försöka ta mig ut på en promenad innan VFU:n börjar. Tack för era kommentarer. Lägger inte upp dem nu för jag orkar inte.

Känn ingen press!

Hur får jag mitt liv och min tid att räcka till? Jag räcker inte till, mina krav har blivit för mycket och jag känner att jag inte orkar. Jag känner enorm press vad gäller bloggen, det räcker inte att bara skriva längre utan det handlar om att få läsare och kommentarer. Det är jobbigt. Därför kommenterar jag inte just nu. Det blir för mycket helt enkelt.
Jag skulle kunna sova dygnet runt numera och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken. Jag vaknar på nätterna igen och vem vet, kanske är det dax att kontaka läkaren igen. Jag orkar med nöd och näppe VFU:n. Inte så att jag inte trivs - för det gör jag! Jag orkar helt enkelt inte med allting längre. Det är inte "bara VFU".. Det är heltid med uppgifter utöver heltiden. Som om det vore nog? "Det vore bra om ni började skriva på rapporten under VFU:n..." säger läraren. Som om jag inte var tillräckligt stressad och pressad. Jag orkar inte. Jag kan inte ens ta emot komplimanger längre. Allt jag ser är det jag gör fel.
Jag sa till söt häromdan att jag helst vill lägga skalet till: sluta mig i mitt skal och bara vara jag och skita i allt annat, bara vara mig själv precis som jag tycker bäst om. Men vännerna hatar det och om jag fortsätter med det beteendet kommer jag inte ha några vänner kvar (känn ingen press). Trots det fortsätter jag försöka prata med och umgås med vänner som har samma problem som jag. Alla tycker de att jag är så himla stark och duktig. Det är jag inte! Jag är inte så jävla duktig. Jag är inte ett dugg bättre än någon annan. Frågar du mig är alla andra så himla bra men jag.. jag är bara jag.
Jag vill inte att du ska skriva att jag duger som jag är, för just nu är jag inte kapabel att ta emot komplimanger. Jag hittar alla möjliga problem. Jag vill bara sova... Försvinna, bort, bort, bort..! Jag vet att felet ligger i mitt huvud och att detta inlägg bryter mot den policy jag har i bloggen om att inte skriva om allt för mycket negativt. Jag vill bara att ni ska veta vad jag kämpar med (eller mot?) varje dag men trots allt detta försöker förhålla mig positiv till livet.
Folk i min omgivning säger allt som oftast att det inte är så lätt. Nej, det är inte lätt! Det försöker jag inte påstå heller. Men vart hade jag varit om jag inte försökte?! Jag vill inte må såhär, därför vägrar jag låta den känslan ta över. För någonstans vet jag att jag kan må bra. Jag kan styra mina tankar. Jag måste bara finna en balans mellan att må dåligt (för det måste man tillåta sig) och må bra (för det glömmer man lätt).

Foto - Hockey och mingel.

Idag bar det av mot Mölndal där Emilie (MakeUpFox) med några andra aktiva startat upp en studio (Fotostudion GBG). Roligt tyckte vi och drog dit. Det är samma ställe som jag och Ida åkte till för en månad sen (men misstog oss på datummet med en månad). Denna gång var det öppet. Efter mingel, smink och fotografering i mängder gav vi oss av och såg på brons-matchen som Sverige vann. Riktigt trevligt!

Nathalie bakom galler
Nathalie bakom lås och bom!

Rätt tidpunkt!!
Rätt adress.

Öppet denna gång!
Det var öppet! Inte dött denna gång!

Sminkas av makeupartist
Blev sminkad på ett lite udda ställe eftersom alla sminkplatser var upptagna.. Hihi.

Sweet ida! =)
Jag och Ida

hår och makeup
Nathalie blev stylad i håret och sminkad.

Nathalie blir fotad
Nathalie blev fotad.

Jag och Nathalie
Jag och Nathalie.

Hockey! :)
Sen drog vi till Murveln (O'learys hade stängt) för att se HOCKEY!!

Blev bjudna på te =)
Vi fick te och kaka - stod då inte på kvittot!
Bara att tacka och ta emot!

söt servitör - civilklädd
Spanade in den söta servitören - här "civilklädd" som Nathalie uttryckte det.

Segergesterna
SEGER!!

Nationalsången - Kärlek
Nationalsången - Kärlek.

Hejdå för ett tag.

Jag håller på och tappar bort mig själv. Återkommer när jag känner mig tryggare i mig själv - igen. Dagen gick sådär. Det jag längtar tillbaka till från detoxen är lugnet jag tvingades ha. Jag var tvungen att ta det lugnt. Nu känns allt åter igen stressat. Bloggen bidrar. Vill nog ta en paus från hela internet och jag funderar på att göra det. Det är så lätt att sätta på datorn och sen vara online mest hela tiden och tiden går! Den springer iväg. Jag är inte 14 längre, jag har vänner i verkliga livet och jag ska ta tillvara på de som jag haft kontakt med de senaste dagarna. Jag ska passa på och njuta av livet. Jag måste bejaka livet. Måste. Jag försöker pränta in det i huvudet. Det finns bra saker och jag försöker verkligen hålla fast vid dem. Måste bort från internet. Bort. Står inte ut. Inte en sekund till... Ändå är det så praktiskt med alla vänner samlade på ett och samma ställe. Dubbelmoral.


Banner - Sundare livsstil 600Jag har ett mål att uppnå. Jag ska gå ner fem kilo till. Jag lär aldrig bli nöjd om jag känner mig själv rätt. Kanske ska man inte bli helt nöjd, det kanske är en del av livet? Jag vill börja yoga men vågar faktiskt inte gå själv. Hur illa det än låter. Jag har en del att arbeta med när det gäller mitt psyke. Jag är en instabil människa. Jag är grymt duktig på att klanka ner på mig själv och jag vill faktistk erkänna att det är mitt fel. Jag kan inte skylla på någon annan. Nu är det dags för mig att må bra, göra det som är bra för mig och tänka igenom mina beslut. Detta ska jag tänka på:

 1. Minska tiden vid datorn (Extremt mycket!).
 2. Träna - göra det jag kan, varje dag.
 3. Se till att arbeta med mig själv. Att nå mina mål.
 4. Gå ner i vikt.
 5. Få en vältränad kropp (tillhör ju punkt två men orkar inte skriva in det där..).
 6. Prioritera mig själv

För hur ska jag kunna begära en hög standard av andra om jag inte begär det av mig själv? Jag trivs med mig själv men ett mål har alltid varit att bli vältränad. Cykel, promenad, situps och arbeta med gummiband och hantlar är en del av min nya livsstil. Jag behöver en dag då jag bryr mig om mig själv. I Stockholm gick jag hos en naprapat en gång i veckan, något sådant behöver jag unna mig själv. En bestämd eftermiddag varje vecka borde jag kunna unna mig själv om jag ska trivas.


Jag ska för en gångs skull göra det jag rekomenderar vännerna att göra - tänka på sig själva. Någonstans i bakhuvudet klingar orden: "Jag kan inte bli älskad om jag inte älskar mig själv."

Det får bli mitt motto under denna period.

Idag...

...mår magen lite bättre. Har egentligen ingen lust att göra någonting men det får vänta.


Detox - bra för magen?

Min mage har varit katastrof sen jag började med "vanlig" mat igen. Jag misstänker att det är något jag är känslig mot men jag vet inte vad. Det är inte roligt kan jag ju säga. Det var bra efter några dagar in på detoxen. Numera är jag mest uppsvälld och ja.. hur fan säger man på ett fint sätt? Släpper väder. Trött som fan är jag och känner mig inte helt hundra. Vad är felet tro? Behöver dessutom försöka finna träningen som ska ge mig min kropp. Mitt mål är att gå ner fem kilo till. Det borde vara rimligt men med dessa effekter av "vanlig" mat känns det omöjligt. Hela min lägenhet stinker ju. Några tips? Jag åt ju lök och kikärtor i princip varje dag när jag detoxade, inte hade det denna effekt på mig.

Kanske var det mer än ni ville veta men såhär är det. Jag lider alltså. Hyn har även blivit sämre sen detoxen slutade. Kan man ha detox-dagar mitt i veckan tro? Hur fan äter man bättre när man är ute på VFU? Jag får börja ta med mig mat, men då vet jag inte hur det är med den pedagogiska lunchen? Måste jag sitta med då? Fy fan, måste sova då brukar magen må bättre en stund sen.

Jag mår inte bra.

Dagen började med...

...att jag försov mig. Tillräckligt för att hinna i tid till praktiken men ändå. En försovning påverkar ju hela dagen och frukosten fick bestå av fil och flingor på VFUn som har frukost på morgonen. Därefter blev det en bra lunch, 75% grönsaker och 25% mat och inte full tallrik utan en "normalstor" portion. Stolt över mig själv. Mellanmålet blev trots allt två smörgåsar. Däremellan kan jag ju tillägga att skolor har en tendens att ha fredagsfika och den lyckades jag motstå! Känner mig rätt stolt ändå. Tre frukter har det hunnit bli och fler lär det bli. Hemma har jag ätit kesoröra - keso, salladslök och körsbärstomater på knäckebröd. Måste nog ändå säga att jag är relativt nöjd med dagen.

Jag har läst ut en bok under dagen. Det är den andra boken av Ray Kluun (Läs mer om böckerna här) och den var lika lätt skriven som föregångaren. Den lämnar ingen oberörd. I en kombination med humor, glädje, frustration och rädsla läser jag boken och kan känna igen mig på många sätt. För vem är inte rädd för kärleken? Vem är inte rädd för att lämna något bakom sig och börja på nytt? Det har hänt oss alla någon gång. Rekomdenderas starkt!

Ray Kluun - Bokshopen Lycknis

Nya vanor - en hälsosammare kropp.

I morse tog jag mig upp på morgonen med nöd och näppe, jag var riktigt trött trots tillräcklig sömn. När det regnar blir jag riktigt trött, en av anledningarna till att våren är så tuff för mig. Anyway, jag tog mig gröt med äpple och banan till frukost och begav mig sedan iväg - på cykel - till VFU:n. Det är väl ungefär sex km till min VFU och den ligger på en rätt hög topp så jag har en rejäl backe att avsluta med. Åt båda håll, för jag bor också på en topp! Jag cyklade en ny väg dit för att se om den gick snabbare - det gjorde den inte. Kom i vilket fall som helst till VFU:n i tid. Hoppade över pastan (vitt mjöl) vid lunchen idag. Stolt är vad jag är. Det är en stor utmaning att minksa på mjölet måste jag erkänna. Min mage har dessutom fått för sig att den inte tycker om mig efter detoxen. Den som mådde så himla bra under detoxen. Vad gör jag för fel?
Efter en dag är man rätt trött på en skola. Jag klädde om och satte mig på cykeln. AJ! Satan, det hade jag glömt! Vaddå? Hur förbannat ont man får i arslet (det är tillåtet att uttrycka sig så idag) när man inte cyklat på ett tag!!! Jag hade inte så mycket val utan plågade mig på sadeln... Sen chansade jag på, med mer tur, på en ny väg när jag skulle hem. Då kom den: Lösningen. En ny väg som jag ska fortsätta med! Underbar väg! Men detta är väl bra? För min nya livsstil alltså. Tummen upp.

Väl hemma hade jag fått paket av Tezzy (I need some fine wine). Som vanligt var det otroligt vackert. Örhängen. Två par - ett par silver och ett par guld. Tror jag känner henne rätt om jag säger att hon har gjort dem själv.


Örhängen från Tezzy

På tal om nyttigheter.

Jag var inne på McDonalds idag för att en kompis skulle äta där. Möttes av det jag en gång kallade doft. Eller, matlukt.. Nu var det bara.. äckligt. Hejdå McDonalds! Tacka vet jag min egen hemmagjorda mat, då vet jag i regel vad jag stoppar i mig. Idag blev det en smörgås med sallad (Grönsallad, körsbärstomater och babyspenat) och keso. Gott gott.
Fick även veta att Pernilla (Pernillas blogg) har blogg nu och det är roligt. Vi får peppa varandra och till hösten är det detox som gäller! Vi är ett gäng som sätter igång i höst. Inga ursäkter är tillåtna! Hehe.

En totalomvändning.

Dagen började med regn. Det kunde ju vara bättre, ellerhur? Men jag sover bra vid regn! Vaknar desto sämre... Jag tog mig upp och ut. Fick ett sms att klass-Ida försovit sig så jag promenerade till centrum och Ida tog bussen (vilket gjorde att vi kom ner ungefär samtidigt). Jag läste i min skönlitterära bok som jag fastnat för (Skadad av Cathy Glass, en gripande berättelse som nu är färdigläst - Rekomenderas!) och vi kom mot centralstationen där det var stopp. Jaha, det var bara att avvakta och se. Vägra gå mer än nödvändigt i regnet! Vi kom några minuter sent men det hade Katarina förberett lärarna på så det var ingen fara.
Skoldagen gick bra förbi och när vi slutade var det uppehåll och vädret verkade vända. Vi åt lite och sedan begav vi oss hemmåt. Klass-Ida ville låna en bok och sedan bestämde vi oss för att ta en promenad. Vi tog med oss kartan över hela grönområdet och begav oss ut. Nu står stegräknaren på 14903 steg och jag får nog känna mig rätt  nöjd. Dagen blev rätt bra i slutändan och jag känner mig peppad inför Ninas besök då vi ska...dricka te!

Klass-Ida och jag

Äntligen!

Jag kommer i mina vita jeans igen! De sitter lite tajt men jag får inte ont av att sitta. Det känns himla gött. Detta ska firas med en torkad aprikos! Jag inser själv att jag håller på att bli lite av en nyttighetsnörd men då får jag va det. Jag trivs.
Jag och Ida (Ida Persson) satt igår och pratade om e-tillsatser i maten vi köper. Vissa av e-tillsatserna är ju värre än andra, eftersom jag rannsakar mitt hem emellanåt så var det nu dags för hennes hem. Vi hittade en amerikansk lätt dressing som innehöll lite roliga e-ämnen och Ida listade upp dem. Eftersom jag är så insatt och fakiskt kollar på innehållsförteckningen när jag handlar så vill Ida kalla mig för minus-e-maddo. Därför får ni ta del av e-tillsatserna i dressingen, here you go:

Amerikansk Lätt Dressing


E 412 - Guarkärnmjöl (övriga tillsatser)
FUNKTION: Stabiliserings- och förtjockningsmedel. FRAMSTÄLLNING: Framställs ur fröna från guarväxten Cyamopsis tetragonoloba, vilken tillhör familjen ärt-/baljväxter. ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i t.ex. vissa såser, fryst frukt, glass och milkshake. KÄNDA HÄLSORISKER: Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor eller jordnötter.

E 415 - Xantangummi (övriga tillsatser)
FUNKTION: Förtjocknings- och stabiliseringsmedel. FRAMSTÄLLNING: Framställs från socker genom bakteriell jäsning. ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i t.ex. fryst pizza, kryddsåser, konditorivaror och glass. KÄNDA HÄLSORISKER: -


E 509 - Kalciumklorid (övriga tillsatser)
FUNKTION: Ersätter vanligt koksalt, natriumklorid. Också smakförstärkare och konsistensmedel. FRAMSTÄLLNING: Salt av saltsyra (E 507). Förekommer naturligt. ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i natriumreducerat salt, vissa typer av konserver och i tofu. KÄNDA HÄLSORISKER: -


E 202 - Kaliumsorbat (konserveringsmedel)

FUNKTION: Konserveringsmedel som främst motverkar jäst- och mögelsvampar, men även vissa bakterier. FRAMSTÄLLNING: Syntetiskt framställt. Salt av sorbinsyra (E 200). ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i sura eller svagt suralivsmedel, t.ex. ost, läsk, sylt, torkadefrukt och grönsaker och förpackat bröd. KÄNDA HÄLSORISKER: Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner.


E 1410 - Monostärkelsefosfat (övriga tillsatser)

FUNKTION: Stabiliserings- och förtjockningsmedel. FRAMSTÄLLNING: Framställs av stärkelse från t.ex. potatis, vete eller majs, som modifieras med hjälp av kemiska processer. ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i t. ex. såser, chutney, köttoch fiskprodukter, godis och bageriprodukter. KÄNDA HÄLSORISKER: -


E 101 - Riboflavin, riboflavin-5'-fosfat (färgämne)
FUNKTION: Färgämne som ger gulorange kulör. FRAMSTÄLLNING: Oftast syntetiskt framställt. Riboflavin är detsamma som vitamin B2 och förekommer naturligt i lever, ägg, mjölk, grönsaker och jäst. ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Används i t. ex. ost och sylt. KÄNDA HÄLSORISKER: -


amerikansk lätt dressing
Bild från:
www.netxtra.se

Utlottning av Subway-kort

Nu tycker jag att det är dags att lotta ut lite i bloggen! Denna gång lottar jag ut ett sub-card (ett kort med åtta stämplar som ger en gratis subway-macka vid köp av dricka). Jag vill att du hjälper till att sprida ut tävlingen. Tävlingen avgörs först när det finns tillräckligt med tävlande (minsta antal är tio). och går ut på att du ska motivera varför just du ska få möjlighet att få ett Sub-card.

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT TÄVLA:
Skapa ett nytt inlägg i din blogg där du sätter in nedanstående bild samt länkar till min blogg (detta inlägg). Skriv sedan en kommentar i detta inlägg där du motiverar varför just du ska vinna. Håll sedan tummarna för att du vinner! Ingen frakt tillkommer.
Har du ingen blogg? Då vill jag att du är med och sprider informationen till andra. Exempel via bilddagboken eller liknande. Skriv i kommentaren hur du hjälper till att sprida tävlingen - glöm inte din mailadress!

Tävla hos Maddo!

Nyttigare liv utan mjölprodukter.

Jag var nere i centrum och handlade grönsaker och frukt samt kycklig, räkor och fisk. Mitt sunda liv slutar inte efter detoxen utan jag har för avsikt att leva ett sundare liv. Exempel på detta är att äta ute mindre, äta mer frukt och grönt och mindre mjölprodukter (bröd i första hand). Följ gärna med i försöket. Idag blir det korv i ugn med kokt potatis och sallad. Hade tänkt göra blomkålssoppa men hade redan tagit ut korven från frysen och den var tinad.

Nu har jag introducerat dig för min nya kategori "En bättre och nyttigare livsstil."

Välkommen!

Solar på altanen

Fira att detoxen är över.

Jag skulle fira att detoxen är över nu. I morse åt jag mitt hemmagjorda bröd - smakade ingenting. Sen gick vi på restaurang (Hard Rock Café) och delade på en natchotallrik med kyckling som gjorde mig otroligt mätt. Därefter blev det en glass. När jag kom hem delade jag och Nina på en kanna thé men innan dess var jag tvungen att inse att min mage inte mår bra av sån mat - toaletten fick belamras och mer detaljer än så behöver du nog inte! Det är otroligt, men vi är nog inte gjorda för viss mat. Så jag kommer nog försöka äta bättre framöver. Jag insåg att det var viktigt idag, även om jag redan visste om det.

Tack för alla värmande kommentarer om mitt resultat. Jag är själv nöjd och hoppas att det håller i sig! Roligt att ha inspirerat andra. Till hösten är vi nu fyra personer som ska detoxa. Det artar sig!

Detox - Utvärdering

Nu har jag tänkt försöka sammanfatta lite av detoxen. För- och nackdelar. Först och främst vill jag säga att jag kom i några kläder idag som jag visserligen kommit i den sista tiden men som satt riktigt bra idag! En klar fördel.

Nackdelar och problem du kan möta på när du detoxar (eftersom jag är en positiv människa kan jag inte med att inte se lösningar, jag har skrivit några efter problemen/hindren):

 1. Har du en vänskapskrets som min där man gärna småretas kan du få lockelser om allt möjligt. Det är då bra om du är kräsen, som jag. Ibland har lockelserna inte ens tagit eftersom jag inte tycker om vissa saker (Klass-Ida försökte med drick-yoggi, men det går bort för jag tycker inte om det).
 2. Bor du med någon som inte detoxar kan deras mat bli otroligt frestande.
 3. Tänk en gång extra när du går ut och äter. Har de vad du ska äta? Jag gjorde så att jag bjöd hem vännerna istället för att gå ut eller hem till dem.
 4. Du orkar inte lika mycket som tidigare när du detoxar och du kan få huvudvärk första dagarna (huvudvärkstabletter är bannlysta från detox). Det är därför viktigt att du planerar in det en vecka då du inte har allt för mycket att stå i.
 5. Det är en vecka det handlar om men du kommer möta på hinder!
Efter Detox - VT 2009


Har du, liksom jag, haft problem med de där kärlekshandtagen på sidan som verkar ha fastnat? Eller att du det som om halsen försvunnit och hakan blivit större? De ställena alla säger är så himla svåra att få bort? En veckas detox och de försvann. Jag hade allvarligt funderat på att gå till läkaren och fråga om något var fel i halsen för det var så svullet. När jag detoxade insåg jag att det var en viktuppgång som orsakat det. Känner du dig konstant trött? En detox gör dig trött, under ett par dagar. Därefter har du samma energi som tidigare (kanske även mer?). Du prioriterar sömnen och maten, sätter dig själv i första hand. Ibland måste du gå först! Det handlar om 1-2 veckor/år, du har minst 50 veckor att göra vad du vill på, men du kommer få en tankeställare.

Före och efter detox

Nu kan det låta som om det bara är jobbigt att detoxa. Jag var inte fullt medveten vad jag gav mig in på när jag började utan satte mig vid datorn varje dag och googlade. Det finns olika typer av detox - hitta din typ! Det finns varianter av "mini-detox" och längre detoxer än en vecka. Välj den som passar dig, för den finns! Jag kommer definitivt göra om det till hösten.

Detox - Sista dagen

Ja, idag var sista dagen och det firade jag med...en sallad! För än är det inte över. Imorgon ska jag äta bröd till frukost och jag kommer högst troligt njuta som bara den utav det. Vad jag däremot vet är att jag behöver få i mig mer frukt och grönsaker. Jag ska försöka att inte slarva med det för det är otroligt viktigt. Men jag antar att du är nyfiken på hur detoxen påverkat mig?

Jo, det ska jag berätta här:

 • Min hy har blivit bättre
 • Jag känner mig piggare
 • Jag har gått ner 6 kilo (sen 4 veckor sedan)
 • Jag sover bättre och prioriterar min sömn
 • Jag känner mig nöjd över min prestation

Det kanske inte låter mycket för världen men jag är otroligt nöjd med resultatet. För mig var det viktiga att klara mig igenom detta - inte att gå ner i vikt. Desto mer jag läste om det på internet, desto mer insåg jag att detox kan vara bra för mycket mer än självkänslan. den är bra för hy, ork och vikten.

Mitt hår mår också bättre vilket är roligt. Det kommer definitivt bli en detox till hösten då jag inspirerat några bloggläsare och vänner till detoxen. Det känns roligt och spännande och jag ser fram emot att göra det igen. Sista dagen är snart över men jag väntar till morgonen innan jag äter. Rätt ska vara rätt.


 

Före och efter detox. Jag känner mig som en ny människa. Friskare, gladare, piggare och utvilad!
Klicka på bilden för att få den större.Det bästa idag var ändå när klass-Ida sa att det såg ut som om jag gått ner minst tio kilo. Då blev jag riktigt glad!


Bildspecial!

Helgen har varit störthärlig. Mycket sol, sällskapsspel och promenader. Nu är jag brun som få och känner lugn i hela kroppen. Detta var välbehövt. Skönt var också att söt går på "pås-diet" (kan ju diskuteras hur bra det är, men han gör det) så jag kände att min mat ändå var mat. Vad vill jag få sagt med det? Jag kände mig inte ensam! Här kommer en bildbombning från fredagen som började med att jag gick ut och solade. Därefter kom Nathalie och Björn när de hade vaknat. Sist vaknade söt och gjorde oss sällskap. Titta och njut!


Sola på altanen med Björn! =)
Sola på altanen - en lyx som är få förunnat!

Solade på altanen med Björn och Nathalie. Söt tar kort. =) Promenad på klipporna med söt, nathalie och björn (som tar kort) Nathalie leker Madicken! =P
Mera solande, promenerande och Nathalie lekte Madicken
(visserligen på min begäran, det var skoj =P)

Kärlek! =P
Nathalie och Björn fick agera kärlekspar ett par gånger..
Allt för ett bra kort. Haha.


Vackert - snäckor och vatten vid klipporna Nathalie njuter =) Kärlekspar vid vattnet! =P
Det var riktigt vackert och Nathalie tog egna initiativ till att modella - riktigt roligt!

Hamnen
I hamnen låg det båtar. ^^
Ja, de fick agera kärlekspar igen.. =P Så jäkla vackert det var! Bild på vyn från ön! Vackert som satan!
Vackert.

Kasta gris...flaska.. Whatever! =P
Kasta gris...flaska... whatever! =P

Jaja, leka kärlekspar igen.. =P På väg till färjan (båten!!) Solsken vid utsikten. =)
Vacker vy, sitta och njuta! =) Lekte med skuggorna! =) Nathalie har ju fått körkort! =)
Nathalie och Björn leker kära, vi promenerade till båten (färjan, whatever!),
lekte med skuggorna och Nathalie fick flasha lite med Söts bil. ^^

Storstadsmänniskorna - totalt mobbade på ön, men det gjorde inget...Vi mobbade ö-borna! =P Ömsesidighet! ^^
Även om Ö-borna skrattade åt oss så hade vi roligt!
(Vi skrattade ju åt dem!)

Lipa betyder kärlekspipa! =P
Lipa betyder kärlekspipa! =P

Ah, färjan (BÅTEN!) hem =) Banan på bussen. Haha. =) Say: chiquita *asg*
På vägen hem hade vi riktigt roligt och skrattade enormt mycket.
(Say: Chiquita!!)


Bildspecial - Valborg

Här kommer en efterlängtad bildspecial. Vi började med att ses på "nissepisse" (Nils Ericsson Terminalen) och tog oss ut till båtarna.. förlåt, färjorna! Därefter kom vi till ön vi skulle till. Mysigt som bara den och vädret var kanonfint. Vi tog oss en promenad, solade, badade, hjulade och på kvällen grillade vi. Här kommer bilder från självaste Valborg. De från dagen efter kommer. De är redan minskade och klara att lägga upp men min sömn går före! Sov gott och säg gärna vad du tycker om bilderna - det gör mig glad!

Nils Ericsson Terminalen Packning Båt, färja... whatever!
Nathalie på båten.. färjan... whatever! Björn Hjular Promenad på klipporna
Träffades vid Nissepisse och åkte till ön där vi promenerade på klipporna...

Badar i havet - 2009-04-30
Badade i havet =)

Badar i havet - 2009-04-30 Badar i havet - 2009-04-30 Nathalie hoppar!
Söt hoppar! Vitsippor!! sandstrand =)
Hoppade och skuttade som vanligt! ^^

Promenera barfota i sanden
Maddo tog som vanligt flera hundra kort! =)

Nathalie Promenad med Söt, Nathalie och Björn Spöklikt!
Några mysiga, andra lite spöklika..

Solnedgång - 2009-04-30
Solnedgången var fantastisk!

Solnedgång - 2009-04-30 Solnedgång - 2009-04-30 Solnedgång - 2009-04-30
Kånka och bära - grillkväll! Orkade inte bära - skottkärra! ^^ Söt bränner upp håret? Synvilla?
Vi packade våra grejjor för att grilla men orkade inte bära allt så vi tog skottkärran.
Söt höll på att bränna upp sitt hår (det ser värre ut än det är)
Grilla på valborg, 2009
Gruppfoto.Vänligen respektera att detta är mina privata bilder!
Om du använder dig av dem vill jag veta om det.
Du ska även skriva med länk till min hemsida eller blogg.
Detox - Dag 6

Jag börjar se ljuset nu. Inte för att veckan varit särskilt jobbig men den har krävt att jag behövt tänka rätt mycket kring matvanor och dyligt. Igår drog vi ut till en av öarna och grillade vilket var väldigt mysigt. Bilder kommer snart i en bildspecial - som vanligt! När det grillades kött och hamburgare blev jag riktigt sugen men jag måste erkänna att min mat blev riktigt god! Recept? Självklart!

Sallad:
Ruccula
Majs
Rödlök
Morötter
Kikärtor

Detox-sallad


"Grillbomb"
(Läggs i aliminiumfolie och sedan på glöden)
Paprika
Championer
Potatis (Färdigkokt - gärna nerkyld i småbitar)
Ananas
Körsbärstomater
Rödlök
...
Listan på vad du kan ha i kan göras evighetslång. Ovanstående är vad jag hade i.

När vi var ute på ön fanns tillgång till våg och en positiv överraskning väntade. Jag som inte vägt mig sen vi var i Borås och badade hade gått ner sex kilo. Utan att ens gå in för att gå ner i vikt. Jag är riktigt nöjd och glad över resultatet. Vännerna säger också att det syns. Särskilt syns det i ansiktet (kinder och haka) samt de där kärlekshandtagen som minskat vid sidan av kroppen. Tummen upp! Hoppas det håller i sig. Det bästa av allt är ändå att jag känner mig fräch, frisk och pigg. Motion har blivit mer självklart än tidigare - oavsett om det handlar om en promenad eller något annat.

Imorgon är det sista dagen och jag börjar längta något oerhört efter vanlig mat. Vad jag däremot inte är sugen på är sötsaker. Då tar jag hellre en frukt!