Vilken blogg är egentligen bäst?

Nej, jag står inte ut med blogg.se! Det är den bittra sanningen. Jag tycker att de utstrålar ett ideal jag inte är tillfreds med. Jag tycker inte om sidan. Så är det helt enkelt. På förstasidan kan man läsa om de som anses vara lite viktigare än oss vanliga människor. Exempel på detta är sk "supermodeller" (som jag inte vet vilka de är, super, super..ööh) gamla artister och folk som skriver ett inlägg i timmen om ingenting (ex. onödiga saker). På bloggplatsen finns plats för alla. Där kan jag gå in och se ALLA inlägg som skrivits under dagen samt få en liten föraning om hur inlägget är. Alla är lika mycket värda. Visst finns det listor där också men jag anser att alla har samma möjlighet att få en bra blogg på bloggplatsen. Så är det med den saken.

Den nya adressen är: http://dreammaddo.bloggplatsen.se och ser ut såhär:

Bloggplatsen - DreamMaddo

Det finns för och nackdelar med den nya bloggportalen men jag ser att fördelarna är större än nackdelarna. Därför blir det ett rätt snabbt byte. Jag hade tidigare min blogg på bloggagratis vilket är samma portal - de har bara bytt namn och gjort förbättringar. Ni är välkomna att följa min blogg där och jag tackar för min tid på blogg.se och säger att det varit lärorikt att vara här.


naprapatbesök

Idag begav jag mig till naprapaten vilket gick superbra. Skrev om det mer i den nya bloggen som jag tänkte introducera för er: http://dreammaddo.bloggplatsen.se Bloggen är fortfarande under uppbyggnad men efter många oroliga kommentarer delar jag nu med mig av den nya adressen. Självklart kommer jag länka den till hemsidan när jag är klar. Var inte oroliga!

Naprapatidrott.se


I jakten på tillhörighet.

Idag känner jag mig lite förlorad. Jag vaknade till regn i morse vilket gjorde det svårt att komma upp ur sängen. Sen hade vi lektion och nu var det andra gången i rad som gruppindelningen lät såhär: "Ni fyra och Maddo kanske kan bilda en grupp?". Det känns inget vidare. Det fick mig att känna mig utanför och den känslan är svår att bli av med. Jobbet idag gick som det brukar och ibland känner jag mig hjärndöd på jobbet. Därefter åkte jag in till stan och kollade på en MP3 och spinningskor(http://www.maxpuls.se/product_info.php?products_id=2449). Dyrt som fan men å andra sidan har jag bestämt mig för att verkligen satsa på träningen nu. Jag vill det för att må bra och för att få den kropp jag vill ha. Jag vill visst ha former men jag vill ha kontroll över min kropp. Just nu känner jag att suget har kontroll över min kropp.

Bild - ensamSitter och lyssnar på min gamla skiva från när jag  var med i kören i gymnasiet. Det är skönt att höra på sydafrikansk musik. Vi hade ett sammarbete med en sydafrikansk kör. Det var spännande. Roligt.

Varför är det då så svårt att slänga av sig känslan av att vara utanför?!


Naprapat i Göteborg

Mamma ringde igår och jag nämnde mina problem med ryggen samt att jag hade planerat att ringa naprapat när jag fått CSN. Hon ringde för att säga att hon ville skänka en slant till en fattig student (mig såklart) så la hon till en liten summa för att jag skulle kunna gå till naprapat denna vecka. Det är tacksamt. Jag kollade runt lite på internet för att se priser och ringde till naprapatidrott (http://naprapaidrott.se) för att kolla priser. Jag mitt flarn kommer inte ihåg det exakta priset. Var det 390 kr eller 490 kr? Hur som helst så var det billigt. Första besöket är 20% rabatt så det känns skönt. Det varierar mellan 3-5 besök i genomsnitt hos en naprapat. På frågan om jag varit hos en naprapat förut kunde jag bara säga att: Ja, det har jag varit - på naprapathögskolan i Stockholm (http://nph.se - hemsidan vill inte funka för mig just nu, säg gärna till om den inte funkar för dig heller). Då gick han inte in så mycket på detaljer utan sa mest att "Ja, då vet du att det är.." varpå vi avslutade samtalet. Lite nervös är jag allt, var ett tag sen jag gick till en naprapat.
Naprapatidrott.se

Försökte ringa en tid hos psykolog (KBT, Kognitiv beteende terapi) men där fanns inget svar. Fick några nummer från akademihälsan (http://akademihalsan.se) där jag går hos min läkare. Det var länge sen men det är först i somras som jag kände att jag behöver terapi. Jag ville däremot inte börja under sommaren utan efter. Så nu är det hög tid att boka tider som är viktiga.

Vad mer? Jo! Jag överväger att byta bloggportal. Självklart får ni veta om och när det blir men förbered er hursom på att detta kan äga rum. Nu ska jag bege mig in i köket för att göra en smörgås med Keso. Ja, jag har saknat keso föregående vecka! På tal om föregående veckan och detoxen så måste jag säga att jag faktiskt behöll min vikt rätt bra under sommaren sen förra detoxen så summan sen förra detoxen är alltså minus ca. 10 kg!!! Det värsta är att folk faktiskt sagt att jag är normal - redan då! Nu säger vänner och ex att jag inte får gå ner i vikt mer men jag vill nog ha något kilo till som försvinner. Fast det är klart. Muskler väger mer än fett så det kanske inte blir allt för mycket nedgång.


Veckans tänkvärda (v.37 & 38):

Jag har ju lovat er veckans tänkvärda varje vecka och förra veckan uteblev den. Därför kommer förra veckans tänkvärda och denna veckas i samma inlägg! Påminn mig nästa gång! Haha.Var mot dina föräldrar såsom du vill att dina barn ska vara mot dig.
Grekiskt ordspråk

Modellstudio - invigningDet finns inget värre än aktiv dumhet.
Goethe

Detox - Resultat (Från övervikt till normalvikt)

Nu ska vi se om vi kan göra en avrundning av hela min detox! Har jag uppnått målet jag ville uppnå? Har jag gått ner något i vikt och isåfall hur mycket? Innan detoxen startade tog jag höft- och midjemått samt vägde mig hos Nina. Det är viktigt för mig att väga mig på samma våg som innan. Inte för att jag tror att de visar stora skillnader men just nu vill jag ha exakta tal. Men den största frågan var ändå om jag skulle nå upp till normalt BMI (Body Mass Index)? Jag vet att min kropp är normal men mitt BMI säger att jag är överviktig.

Detox - Resultat

Resultatet av detox.
Överst är förebilder, underst är efterbilder


Resultat
Till att börja med kan jag säga att jag inte haft några problem med magen denna vecka (om vi bortser från gårdagen, kommer till det längre fram). Resultatet då? Eftersomjag inte har någon tanke på att ge ut min riktiga vikt eller mina riktiga mått kommer jag därför bara skriva skillnaderna.

Midja: - 2 cm
Höft: - 2 cm
Vikt: - 3,8 kg

Summan av kardemumman? Jag är numera av normalvikt enligt mätskalan BMI. BMI är inte helt att lita på men det känns ändå bra att vara "normalviktig" enligt en skala. Det stärker en faktiskt på ett sätt man kanske inte tror. Jag känner mig duktig. Visst var passet igår att ta vatten över huvudet men nu vet jag att jag klarar av detta. Nästa gång kanske blir ännu lättare? För denna gång var ju faktiskt lättare än den förra!

Övrigt
Igår eftermiddag strejkade min mage. Jag åt inte direkt efter träningen utan det dröjde innan jag fick mat i mig och då brukar jag få otroligt ont i magen. Inge bra. Det lugnade sig mot kvällen men när jag vaknade var känningarna kvar. Det gör så förbannat ont så ord kan inte beskriva! Dessutom har jag ont i ryggen sen ett par dagar tillbaka. Inte skönt. När CSN kommer ska jag nog boka en naprapat(http://sv.wikipedia.org/wiki/Naprapat). Det är ländryggen som smärtar och jag funderar på om jag fått en inflammation i en muskel. Det återstår att se. Jag har hur som helst läst ut Bröderna Lejonhjärta (http://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B6derna_Lejonhj%C3%A4rta) imorse (studentlitteratur, haha) och den va ju fin. Skönt att läsa skönlitteratur i skolan!


Detox - Dag 7 (Sista dagen)

Nu ska vi se om vi kan börja från början. Igår kom Nina förbi och vi såg på Dirty Dancing. Självklart lite bilder från det! Det var riktigt mysigt. Vi tände ljus och såg filmen. Idag tränade jag djävuls-passet, denna gång var det djävulspass eftersom jag kände att min energi inte räckte till. Men jag kom igenom det. När jag var klar fick jag en förfrågan om grillning vid havet. Jag hakade på. Så jag, Nathalie, B1 och Ida (Http://thelittlevoiceinmyhead.bloggagratis.se) begav oss mot havet för att grilla. Kvällen slutade med enorm huvudvärk så vi begav oss hemmåt. Nu har värken släppt (utan tablett eftersom jag är på detox) så jag misstänker att det var den låga solen som speglade sig i vattnet som bidrog till huvudvärken. Sista dagen har gått fort och jag kan inte rikigt förstå att det faktiskt lider mot sitt slut. Jag har inhandlat bröd och keso inför min första måltid imorgon. Lyxigt va? Nu räknar jag ner timmarna. Härligt det som varade men nästan ännu skönare att det är över!Detox - Mysbelysning

Myskväll med tända ljus

Detox - Mysbelysning

Tända ljus - myskväll

Detox - Nina och jag :)

Piff och puff... eller vänta! Nina och Maddo!

Detox - Grillning vid havet

Ida vid havet

Detox - Grillning vid havet

Grilla majskolv!

Detox - Grillning vid havet

Jag och Nathalie

Detox - Grillning vid havet

B1 och Nathalie


Detox - Dag 6

Det är en dag kvar av detoxen och idag har jag gjort kikärtsbiffar. Riktigt lyckade blev dem! Vad enkelt också. Jag mixade bara kikärtorna, hackade rödlök och pressade två vitlöksklyftor. Därefter hackade jag i lite basilika och persilja och för att få en bra konsistens la jag i olivolja. Jag skippade maizena efter att ha läst på förpackningen vad det innehöll (lite för mycket e-tillsatser för min smak). Stekte dem gyllenbruna och åt med groddar och en egen dressing baserad på soyayoghurt, hackad rödlök, basilika och persilja. Om ni undrar så har jag fått nojja på persilja och basilika. Jag är frälst helt enkelt.

Detox - Kikärtsbiffar

Detox - Kikärtsbiffar
Detox - Kikärtsbiffar

Övrigt då? Idag är jag riktigt trött. Jag har sovit lite för lite inatt eftersom jag ställde klockan fel i morse (en timme för tidigt) och gick från msn lite för sent igår. Dessutom har jag haft skola till 17 idag och det är ovanligt och väldigt sent om du frågar mig. Är inte van att sluta efter 16 så det är sent för mig! Bortskämd? Lite. Hur som helst, vi hade examination och jag hoppas det gått bra. Lite orolig är jag allt! Besked inom tre veckor. Håll tummarna!


Vissa straffar gud med detsamma!

Jag glömde visst berätta om en rätt typisk grej som hände igår när jag kom till gymmet och mötte upp Ida (http://idapersson.se). Där sitter vi i lugn och ro medan hon äter en smörgås och dricker sin algdricka (vilket jag INTE var avundsjuk på, haha). Plötsligt hörs ett ljud. I ögonvrån ser jag något komma mot oss. Det är fönstret från cafét som öppnas. Precis när hjärtat hamnat på plats igen efter att ha varit i halsgropen säger hon i cafét: Vill ni se något fint? Varpå hon håller upp en kaka med annanas på. Den såg riktigt god ut. Det var däremot inte vad jag behövde just då. Jag går på detox! Utbrister jag och tittar bort. Hon ursäktar sig men Ida skrattar och tycker att den visst såg god ut. Vissa straffar gud med detsamma, andra väntar han till ett svagare tillfälle! Haha.


Detox - Dag 5 (två dagar kvar till målet)

Idag har det verkligen varit hektiskt. Började skolan nio och slutade tre. Egentligen skulle jag träffat C innan träningen men hon kände att hon inte orkade träna. Men jag träffade Simon istället och vi pluggade på stadsbiblioteket tills min koncentration va kaputt. Slarvat med mellanmålen idag. Inte bra. Jag, Simon och T åt lunch i gräset utanför humanisten idag. Simon går på artisten och de är nära varandra. Supertrevligt. Nackdelen är att alla andra äter så god mat. Min är inte äcklig men i jämförelse alltså! Haha. Jag inbillar mig att folk tycker jag är duktig ändå och att det ser gott ut men att folk inte orkar engagera sig i sin mat så mycket. Hade jag inte tänkt på det sättet så hade jag nog inte överlevt. Haha.

Lunch idag blev en sallad med kikärtor och middagen bestod av min smaskiga soppa (som inte hade mått dåligt av en buljongtärning, soppa kan va så när man värmer upp det!). Imorgon är det lång dag i skolan. Men jag hade ändå tänkt ge mig in på kikärtsbiffar! Visst låter det smaskens? Det tycker iallafall jag. Nu är problemet att man ska ha antingen ägg eller maizena. Tror ni man får ha maizena? Isåfall har jag hittat ett bra recept här: http://www.kokaihop.se/recept/kikartsbiffar Jag löser det på något sätt!

Jaha, mer då? Jo, jag och Ida (Http://idapersson.se) var på vattengympa idag. Det var riktigt roligt att få träna. Jag kommer på mig själv med att sakna träningen om jag är utan. Vilket är positivt. Däremot tränar jag varannan dag så det är helt okej! I och med att jag jobbar begränsas min träning lite ibland men det är väl också bra antar jag eftersom det annars finns tendenser till träningsnarkomani. Hehe.

Idag är en bra dag. Så fort jag kände mig lite illa till mods kom ett sms från kickan (Http://juliusson.bloggagratis.se) där hon skrev "Bara två dagar kvar". Kort sms men precis vad man behöver ibland. Kort och  koncist är det man brukar säga va?

Detox - Algshot

Alger - Tar numera den i shotglas.
Döskallen förklarar mina känslor för den också.Detox - Telefonsnack

Försökte få med Nina på en promenad igår - inte lyckat.


Detox - Dag 4

Nu har halva tiden gått. Man kan inte bara ge upp efter hälften så nu kör jag på! Är fortfarande grymt sugen på blodpudding. Jag fattar inte, blodpudding liksom? Pernilla (http://peque.blogg.se) var sugen på en smörgås, vilket jag var förra gången. Men vi håller ihop. Vill passa på att gratulera henne för att hon klarade examinationen idag. Härligt härligt! Inte för att jag tvekat någon gång!

Jag har slarvat med maten idag - som vanligt när jag har hemstudier. Eftersom allt blir försenat så har jag vid närmare eftertanke inte ätit middag! Jag tror helt enkelt jag tar mig något lätt nu efter bloggandet. Frukost blev soyayoghurt med plommon och vindruvor. Men innan frukost testade jag något nytt, jag tog algerna som ska kunna blandas med vatten och körde en alg-shot. Nej, alger är inte gott. Vad Ida (http://idapersson.se) säger om alger så är det inte gott. Jag  klarar linfröshoten och hon algerna. Vi är olika får jag erkänna. Haha.

Till lunch gjorde jag en extremt god soppa med röd-, gul, charlotten- och vitlök, tomater och linser. Riktigt god. Jag är stolt över mig själv. Denna lunchen blev sen som ni kanske har förstått. Därefter har det varit ett mellanmål. Det var väl inte så farligt slarvigt men skötning nästa gång! Positivt är att jag pluggat ikapp lite. Det jag missat första veckan försöker jag inte ens läsa ikapp utan jag tar det där jag är nu.

Summan av kardemumman är helt enkelt att det är en mycket bättre dag än igår och nu ser jag målet framför mig. Bara tre dagar kvar och morgondagen lär gå fort. Countdown: 7...6...5...4...3 dagar kvar. Vid denna tidpunkt förra gången började jag klara av frestelsen. Det är fredag och lördag som blir jobbiga. Mest för att det är just: Fredag och lördag. Nina kommer över på fredag och vi ska se på Dirty Dancing. Två detoxare med en dag kvar kan inte bli mer än katastrof. Haha.

Kickan (http://juliusson.bloggagratis.se - OBS! Ny adress!!) hittade en ny bra detox-sida: Fluffbabes (http://www.fluffbabes.se/ulrikadavidsson.asp)

Detox - Soppa med lök, tomater och linser

Lins-, lök- och tomatsoppa.


Ingen bra dag.

Idag är ingen bra dag. Den började bra. Frukosten va supergod. Ja, egentligen va det inget fel på lunchen men jag glömde dressingen. Middagen var egentligen god men jag var sugen på pasta med ostsås. Vet ni hur äcklig god mat kan smaka när man är sugen på något annat? Just precis. Jag älskar egentligen maten jag gör. Den är supergod! Idag däremot är jag sugen på allt annat. Ett äpple, en banan och en näve nötter fick avsluta dagen och jag ska se till att trycka i mig lite mer vatten.

Pilatesen var skön. Riktigt skönt att ha annat att tänka på! Det var ett bra pass med en duktig ledare. Till och med så jag släppte klockan och bara fokuserade på mig själv. Det är väl så pilates ska vara men idag gick det riktigt bra. Sen fick jag mail om lite byten av pass och vi får se hur det artar sig för det skulle vara skönt att träna mitt på dagen isåfall. Det är tre veckor framöver. Det skulle vara nice.

Imorgon är det hemstudier och jag måste verkligen plugga ikapp. Det behövs just nu. Ligger totalt efter och igår fick jag ett totalt break då jag bara satt och grät. Välbehövt.

Jag är sugen på... fetaost, keso och blodpudding. Sådeså!Efter träning


Detox - Dag 3 (Ny frukostkombination och pilates)

Hallå gott folk! Idag gick jag upp vid 8 för att koka kikärtor jag lagt i blöt under natten. Fast innan jag kokade dem tog jag  mig en linsfröshot och ett glas citronvatten. Under tiden jag kokade kikärtorna passade jag på att avnjuta en skål soyayogurt med plommonbitar. Riktigt gott var det! Tänk vad mycket man gör av ren vana och rädsla för att äta något nytt! När kikärtorna var klara gjorde jag en lunchsallad och därefter bar det av till skolan. Två föreläsningar och vi slutade klockan fyra. Lite bortskämd är man med tidiga tider så det känns jobbigt. Haha. Nu har jag kommit hem för att äta lite gryta från igår med bovete till. Eftersom jag inte gillar saker med riskonsistens måste jag erkänna att jag saknar pasta (eller om det berodde på att mina klasskompisar åt pasta idag?). Men min mat är god.

Ikväll bär det av till pilatesfysiken (http://fysiken.nu) för att träna med Ida. Egentligen skulle båda Idorna följt med men det blir "bara" den så kallade Klass-Ida (Http://thelittlevoiceinmyhead.bloggagratis.se) denna gång. Blogg-Ida (Http://idapersson.se) mår inte allt för bra idag, tyvärr. Hoppas hon kryar på sig!


Detox - Soyayogurt med plommon
Frukost - Soyayogurt med plommon

Detox - Lunchsallad med kikärtor
Lunchsallad


DET FÅR INTE VARA SANT!

Patrick Swayze avled inatt. Han hade haft cancer ett längre tag och nu "vann cancern" över honom. Patrick är någon de flesta tjejer har drömt om efter att ha sett Dirty Dancing. Hur många gånger har man inte suttit tårögd och sett på när han säger "Nobody put Baby in a corner"?Patrick Swayze - http://www.patrickswayze.net/Patrick/pat111.jpgFörutom en av huvudrollerna i Dirty Dancing gjorde han bland annat följande filmer:

 • 1983 – The Outsiders
 • 1984 – Red Dawn
 • 1985 – Nord och Syd (TV-serie)
 • 1986 – Youngblood
 • 1987 – Dirty Dancing
 • 1987 – Tiger Warsaw
 • 1989 – Road House
 • 1990 – Ghost
 • 1991 – Point Break – dödens utmanare
 • 1992 – Glädjens stad
 • 1998 – Black Dog
 • 2001 – Donnie Darko
 • 2003 – One Last Dance
 • 2004 – Dirty Dancing 2
 • 2005 – Keeping Mum
 • 2009 – The Beast
 • (Urval från Wikipedia)

  Läs mer om hans död på:
  Expressen: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1706795/hur-minns-du-patrick-swayze
  Dagens Nyheter: http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/patrick-swayze-dod-1.952592
  YLE: http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=167441
  Sydsvenskan: http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article550160/Patrick-Swayze-dod.html
  SR: http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=3099441
  Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5793354.ab

  Jag kan inte förstå det ännu. Borta. (S)he´s like the wind?  Vissa straffar Gud med detsamma!

  Vi brukar ju säga att "när man minst anar det" händer det man inte trodde skulle hända. Vissa saker förväntar man sig och de är positiva andra blir bara en påfrestning. Jag brukar använda mig av uttrycket "vissa straffar Gud med detsamma" och visst är det väl så? Jag handlade på ICA idag. Eftersom jag använder mig av en sk. självscanner (blippis kallar jag det!) blir det emellanåt kontroll och går man igenom kontrollen får man en choklad. Vad tror ni händer när jag handlar idag? Just precis, en kontroll som gick igenom och där stod jag med en choklad i handen mitt under min detox! Brevid mig står Nina, som även hon går på detox. Åt jag upp den? Nej, jag lämnade så snällt tillbaka den. Att ha godis i skåpet som bara gör att jag blir sötsugen är inte min grej. Då ska jag också berätta att exakt samma sak hände under förra detoxen och att hälften av det jag behöver här hemma också består av ett besök i just den garderoben som innehåller min chokladkalender. Tror ni jag blir sugen? Ja, även om jag vet att chokladen i dem är vidriga så blir jag sugen. Är det inte konstigt hur våra hjärnor fungerar?

  Idag har jag även möblerat om för ovanlighetens skull. Okej, nu ljuger jag. Det tillhör vanligheterna. Det blev som vanligt en helt ny atmosfär. Nu ska jag se till att finslipa lite på möbleringen. Kanske att jag tar ett kort och lägger upp? Vem vet.


  Detox - Dag 2

  Jaha, så har i princip hela denna dagen gått och jag är superhungrig. Inte för att jag slarvat med maten utan för att jag väntar på råriset (Ja, du läste rätt: jag har köpt ris!) som borde vara klart närsomhelst! Det tar rätt lång tid att koka. Tid man hinner känna hunger om grytan till det går supersnabbt. Hehe.

  Jag glömde lägga linfrön i blöt igår så det blev ingen morgonshot. Efter en morgonpromenad blev det frukost á två drinkar och mellanmål nötter. Lunch blidde en sallad med bland annat rödkål och tomater samt bönor. Supergod blev den! Middagen som väntar innehåller bönor, ångkokta morötter och broccoli som jag vevat ner i en panna med lätt stekt gullök, rödkål och krossade tomater. Utöver det är det basilika och vitlök i. Det ser smaskens ut!

  När jag var förbi pedagogen idag (går på humanisten numera) hann jag inte ens komma ut från toaletterna förrän jag träffade en gammal klasskamrat. Efter att ha pratat ett tag gick jag mot Nina som stod och väntade på mig. Jag hörde mitt namn ropas och där stod Phuong med klasskompisar (som jag träffat tidigare) efter att ha tjötat med dem ett tag såg vi några gamla klasskompisar gå förbi och jag kände mig verkligen som mig då. Jag älskar att känna mycket folk. Inte så att jag behöver umgås med alla men åtminstonde hälsa på folk man känner igen från olika tillfällen. Superroligt! Betyg av dagen? Lyckad!


  Morgonpromenad
  Morgonstund har guld i mun!

  Hösten närmar sig med stormsteg
  Nu närmar sig hösten med stormsteg!

  Hösten närmar sig med stormsteg
  Mysväder!

  Vacker vy på promenaden
  Naturen är så vacker - alla årstider!

  Fuktigt i gräset
  Det var riktigt fuktigt i gräset i morse!

  Rödkål
  Gav mig in för något nytt - rödkål!

  Ingredienser till böngryta
  Inte helt fy skam - härliga färger!


  Detox - 1:a dagen snart avklarad!

  Nu har större delen av dagen gått och jag måste säga att den gått över förväntan. Bortsett från algerna. Det var ingen hit. Till mellanmål tog jag mig en kopp citron- och ingefärathé (Recept) och kompletterade med lite nötter. Därefter begav jag och Nina oss ut i det naturfina området vi bor i. Vi tog med oss en varsin sallad som vi åt vid en av sjöarna och såg på när folk paddlade kanot. På hemvägen hittade jag björnbär. Verkligen gott! Just nu kokar jag borlottibönorna och till det vettetusan vad jag ska ha men det löser sig. Både Ida och Kickan har mött på motstånd idag. Stå på er tjejer! Klarade jag av algerna så klarar ni detta också. Försöker peppa er här. Imorgon är det hemstudier. Har inlämning så det finns inga ursäkter.

  Min sallad var baserad på tomater och lök med lite persilja och basilika. Toppad med olivolja och citron. Smaskens.

  Tomater från bondens egen marknad
  Supergoda tomater!

  Silverlök - mildare än gullök
  Silverlök - bild efter beställning.


  Min sallad - Lunch
  Tomat- och löksallad.


  Långpromenad med Nina
  En överexponerad bild på mig.


  Stretching är viktigt
  Stretching är viktigt!


  Björnbär - Naturens egna godis!
  Mums!

  Med på detoxen som har blogg är:
  - Helena (http://firegirl.blogg.se/)
  - Kickan (http://myownfairytail.blogg.se)
  - Ida (http://idapersson.se)
  - Pernilla (http://peque.blogg.se)

  Detox - Start

  Då var det söndag och detox HT 2009 är igång. Dagen började med en linfröshot och ett glas citronvatten. Efter att ha sett på Du blir vad du äter med Anna Skipper var jag lite skraj för den där shoten. Men det var ingen fara alls! Bara att svälja. Därefter städade jag lite (tyckte det fick agera morgonpromenad) och sen tog jag mig en juice baserad på plommon, morötter, granatäpple och gurka jag la även till algerna jag och Ida köpte igår. Spirulina heter de och varken ser, luktar eller smakar gott. Fy fan, men nu är den i min mage så jag vågar inte tänka på vad det kommer lukta när jag går på toaletten! Rysningar i hela kroppen. Usch.

  Morgon: Linfröshot och ett glas citron

  Spirulinaalger

  Juice med Spirulinaalger - lika vidrig som den ser ut!


  Därför är jag singel.

  Jag får ofta frågan varför jag är singel. Jag tänkte att jag skulle försöka besvara den frågan i denna blogg. Jo, såhär är det: För det första har jag grymt höga krav på mig själv och har svårt att acceptera att folk tycker att jag duger som jag är. En sida jag helt enkelt måste arbeta på. För det andra har jag grymt höga krav på min blivande partner. Jag kysser helst inte en kille som: Snusar, just druckit kaffe eller öl eller som inte sköter sin munhygien. Jag träffar helst inte killar som inte är medvetna om kost och träning. I mitt liv ser jag till e-tillsatser, kost och motivation som en viktig del. Fotograferingen också men inte i samma utsträckning. Det är därför viktigt för mig att jag träffar en person som hellre gör en god middag tillsammans än äter ute och som delar mitt intresse för grönsaker och matlagning för jag tänker då inte vara ensam i köket! Även det en sida jag behöver jobba med eftersom jag lätt lagar mat och utesluter andra ur mitt kök. Vad var huvudpoängen då?

  Jag kysser helt enkelt inte en kille som
  ♥ Just druckit kaffe
  ♥ Just druckit öl
  ♥ Snusar

  En kille som varken dricker öl, kaffe, röker eller snusar är svår att hitta i dagens samhälle. Jag kan avstå rökningen sålänge det inte äger rum i lägenheten men det andra har jag inte en tanke på att avstå från. Ska jag kyssa en människa så är det vidrigt om de smakar öl, kaffe eller snus. Vidrigt! Därför är jag singel.

  Efter träning


  Detox - Kvällen innan, tips och tankar.

  Nu är det inte långt kvar. Ja, detoxen börjar imorgon. Dagen börjar med ett glas citronvatten och en linfröshot. Linfröshot tänker du? Och det är precis som det låter: Ett shotglas med linfrö som legat i blöt under natten. Därför är mitt tips att sätta en sån kvällen innan detoxen. Vill du inte ha citronvatten eller är allergisk kan du använda mynta har jag just läst mig till!

  Hittade en ny länk hos expressen: http://www.expressen.se/halsa/1.843575/rena-kroppen-och-ga-ner-i-vikt

  Med på detoxen med blogg är nu:

  - Helena: (http://firegirl.blogg.se/)
  - Kickan (http://myownfairytail.blogg.se)
  - Ida (http://idapersson.se)
  - Pernilla (http://peque.blogg.se)

  Se till att peppa varandra och tänk på att inställningen gör mycket! Jag kommer uppdatera detta inlägg senare med mina inköp men först ska jag njuta av min "sista måltid".

  Laddat inför detox  Nu har jag ätit min sista måltid och är på väg att gå och lägga mig. Jag ska först lägga lite bönor i vatten samt förbereda morgondagens shot. Men jag tänkte berätta för er vad jag köpt för att bunkra upp. Det jag och Nina (som också är med på detox men inte har blogg) i regel tittade på när vi handlade var:
  1) Säsongsfrukt och -grönsaker
  2) Ekologiskt
  3) Faritrade

  På mitt kvitto går att avläsa: Basilika, borlottibönor, broccoli, citron, gurka, kikärtor, rapsolja, kruksallad, morot, olivolja, persilja, plommon, päron, ruccula, röda linser, äpple sverige.
  Summan av kardemumman: 184:71, då är oljorna och bönorna något jag kommer kunna ha bra längre än en vecka. Jag tycker det är rätt bra pris. Jag och Ida köpte oss även en varsin burk med alger för ca 200kr. Vi får se hur det ska gå med den varan. Vi öppnade den när vi fikade och insåg att 2 tsk/dag var att glömma med en gång. Det står faktiskt 1-2 tsk/dag och efter att ha luktat på den var vi säkra: Visst måste vi ta det, vi har ju köpt det. Men den håller till 2012 så vi kan gott ta en tesked/dag istället för två. Hehe.

  Har tagit förebilder idag som jag är halvnöjd med. Ska se om jag kan få till något imorgon så får ni se före och efter. Detta är lite pirrigt.

  Just ja! Passet idag gick bra, inte alls lika tufft som det jag och Ida gick på sist, trots att detta var snäppet svårare (tydligen). Lite besvikna var vi faktiskt. Jag har lite ont i höftböjarmuskeln på vänster sida. Det stör mig lite. Ajaj.


  Hur mycket ska man matcha egentligen?

  Det var länge sen ni fick ett bra citat eller en rolig historia. Jag har haft flera på lager men ibland kommer de inte upp på bloggen utan ut i det vanliga livet. Denna gång kombinerar jag ett skämt genom att både dra det i bloggen och privat. Bra va?

  Jag gillar att matcha, idag tex valde jag ett rosa linne med vita prickar, för att matcha detta på bästa möjliga sätt epilerade jag benen innan jag gick ut. Så nu är även benen prickiga!
  Maddo

  Reaktionerna var många och det verkar som om det komiska i min upplevelse roade folk. Jag hoppas ni fick er ett gott skratt. Det prickiga på benen har lagt sig lite så det är ingen fara längre! Fyller på med reaktionerna jag fick bland kommentarerna!


  Mitt rosa linne med vita prickar.


  Detox - Tips och idéer.

  Inför detoxen är det många som frågar om tips och idéer. Det är en grupp startat på facebook och ett evenemang kopplat till gruppen. Ryktet sprider sig snabbt och ja... snart är det tid för detox HT 2009. Tiden har gått lite för fort tycker jag faktiskt.

  Jag har lovat lite tips på mat:

  Börja dagen med:
  - 1 glas citronvatten (Det är säsong för citron nu)

  Ta därefter en morgonpromenad och till frukost är en egenpressad fruktjuice gott. För er som äter havregryn under detoxen rekomenderar jag att kolla en gång extra, minns att jag åt det sist men det ser olika ut - hitta din detoxvariant! Äter du frukt som den är under detoxen? Ta en frukt till frukost!

  Lunch: Sallad med bönor, linser eller kikärtor. Tänk på att du under detoxen ska minimera proteinet så det är fokus på sallad och även här pratar vi säsongsgrönsaker! Om du äter lunch hemma eller har tillgång till spis kan du ångkoka grönsaker men det rekomenderas att inte micra mat under detoxen.
  Du kan också ta några nötter och torkad, osötad, frukt eller morots- och gurkstavar.

  Middag: Det är svårt att ge tips på middag eftersom den blir rätt lik lunchen och det går att variera. Kolla bara på Äkta Varas hemsida, http://aktavara.org, det är fantastiskt mycket frukt och grönskaker som är säsong!

  Mellanmål: Färskpressad juice.

  Till kvällen: Detox-thé som finns i välsorterade te-butiker eller hemmagjort te (se recept här)

  Träning som rekomenderas: Simning, yoga, pilates och promenader.

  Nu undrar du kanske varför jag sällan skriver att du ska äta frukt? Jo, frukt jäser i magen så det rekomenderas att göra juicer. Under min förra detox åt jag visserligen frukt så självklart hjälper detoxen ändå! Du väljer själv vilken detox du ska följa! Jag hoppas du fick lite idéer?

  Med på detoxen är:
  - Kickan (http://myownfairytail.blogg.se)
  - Ida (http://idapersson.se)
  - Pernilla (http://peque.blogg.se)


  Hur hälsar älgar?

  Nu undrar ni säkert vart jag har tagit vägen? Men till grejjen hör att jag inte riktigt vet vart tiden flyger iväg! Dagarna är fullspäckade med roliga saker och ibland får jag inte ens sova tillräckligt. Nästa vecka är det detox och ni ska få tips om det också, jag lovar!

  I morse gick jag upp 5:30. Jag kan inte påstå att jag var pigg men jag pallrade mig upp (efter att ha snoozat ett tag) och begav mig ut i skogen. När jag kommit en bit undrade jag varför jag inte tog med kameran. Det låg ett underbart vackert dimtäcke på vattnet. Vackert var det! Jag tänkte att jag bara kan njuta av situationen istället och traskade vidare. Efter ett tag såg jag en älg. Japp, en stor jävla älgko. De är inte små inte! Hon tittade förvånat på mig och begav sig sedan lugnt in i skogen. Till det hela hör att vi jobbat med djuren i våra svenska skogar på min VFU-plats. Komiskt tycker jag, men hur hälsar egentligen en älg?

  Älg - fotoakuten
  Foto: Bildakuten.se


  Att göra det man måste är att göra det man vill.

  Jag vill ha CSN så jag var helt enkelt tvungen att ringa CSN. Jag vill ha min hyresavi så jag kan söka bostadsbidrag så jag var helt enkelt tvungen att ringa mitt bostadsbolag. Så nu är det gjort och har löst sig på bästa sätt: CSN hade gjort ett snabbt beslut och studieförsäkran var utskickad. Pengarna kommer förhoppningsvis på fredag redan! Utöver det så kommer jag få en hyresavi skickad till mig tidigare så jag kan skicka in ansökan om bostadsbidrag. Det ser helt enkelt ut att lösa sig!

  CSN  Det är tufft att vara utan pengar. Visst har jag ett sparkonto men det ska jag ju spara pengar på och inte slösa. Exet förstod inte meningen med att bara spara pengar. Det kanske säger mer om under vilka ekonomiska förhållanden han växte upp i än om honom som person. Jag känner fler som inte ser meningen att spara pengar. Jag hade inte kunnat leva det liv som jag gjorde i somras utan sparkapital. Två månaders ledighet där man satsar på umgänge och gratisnöjen tar på ekonomin om du inte har någon inkomst! Däremot har det varit den bästa av somrar på länge så jag ångrar inte ett dugg. Jag ska se till att spara pengar nu till hösten så att jag kan ta ut lite ledighet nästa sommar också. Det är viktigt. Så fort CSN kommer igång ska jag försöka lägga undan pengar varje månad.

  Nu när allt viktigt är ordnat har jag tid att slappna av innan jag beger mig till jobbet. Skönt!


  Det kostar att ligga på topp!

  Idag begav jag och Ida oss iväg till gymmet för att testa på A-box. Jag har gått på A-box en gång i tiden när jag tränade på Friskis och Svettis. Jag tyckte inte om det allt för mycket men klart jag ska vara beredd att testa på nytt. Denna gången var det självklart Fysiken (http://fysiken.nu) som gällde och passet var skoj om än svårt att hänga med. A-box är verkligen tempo och koordination i ett. Koordinationsförmågan är inte riktigt min och Idas kompis men vi kom ikapp lagom till byte av övning. En bra ledare som puchar och stöttar. Superbra tyckte jag helt enkelt och känner att det kanske är något för mig ändå? Han pressade oss precis så långt att man kände för att ge upp men klarade det ändå. Jag gillade passet helt enkelt. Nu ska jag hålla mig frisk så det blir bra träning den närmaste tiden.

  Jag tror på något enklare pass nästa vecka eftersom det är detox-veckan. Däremot är träning viktigt tycker jag så det ger jag inte upp för detoxen inte! Pilates, yoga, coreball eller något i den stilen tror jag på. Kanske inte coreball? Eller jag vet inte. Jag får känna efter hur jag mår! På lördag ska Ida med och träna cykel/krafttag och det kommer bli så jädrans skoj att få totalpressa kroppen. Frågan är om jag kommer kunna gå de första dagarna på detoxen? Lagom till detoxen är över kommer jag köra ett likadant pass och inte kunna gå - igen.

  Eftersom hösten närmar sig med stormsteg blir det en höstbild. Fler av den typen av dagar som varit! Underbara varma fina höstdagar men kalla vindar. Mys.

  Nu är äntligen hösten på väg!
  Från modellsession med tema Höst 2007


  Fotopromenad med den berömda bokmannen!

  Ja, bokmannen har klagat över att hans namn inte står med i bloggen så jag får helt enkelt presentera er för Simon! Simon fick sitt smeknamn för ett år sen då jag fick låna böcker av honom när jag gick förra inriktningen Kunskap och fantasi som han gått innan mig. En av mina första basgruppsmedlemmar är vän med honom och det är genom honom vi lärt känna varandra. När jag köpte min första kamera, den jag har nu, var han den som introducerade mig för alla olika termer och sen dess har jag fastnat för att fotografera. Simon delar mitt intresse att fotografera och ägde förr en systemkamera som han skulle sälja men föll offer för folk som lurades på prylar på internet. Utöver fotointresse har Simon intresse av att baka och är en kille med intresse för mat och kompositioner. Simon är inte introducerad för min vänskapskrets direkt utan vår relation till varandra har mestadels varit korta möten och meningar som "vi får försöka ses snart" och "skulle vara roligt att fota någon dag". Bilderna är från vår promenad vid Röda Sten i söndags.


  Simon fotar fiskmås vid röda sten
  Simon fotar en fiskmås


  Fiskmås vid röda sten
  Vi tävlar om vem som får bild på fiskmåsen närmast
  (Simon vann)


  Fiskmås vid röda sten
  Jag fick däremot finaste bilderna!


  Röda sten - Göteborg
  Röda Sten är röd!


  Gräs med droppar - Röda sten - Göteborg
  Fukt i gräset


  Simon fotar på berget vid Röda Sten
  Simon fotograferar


  Simon fotar macro på berget vid Röda Sten
  Simon fotograferar macro


  Ekollon vid Röda Sten
  Ekollon - höst på väg!


  Simon i trädet
  Simon klättrar i trädet


  I Simons örtträdgård finns vackra blommor!
  Vackert!


  En person eller en händelse som kommit att prägla mitt liv.

  Idag vill jag ägna en tanke till en person som betytt mycket i mitt liv. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att den har gjort mycket för mig eller att jag umgåtts mycket med mig. Vid närmare eftertanke är det nog mest ett ögonblick i mitt liv jag vill uppmärksamma. När jag började 6:e klass bytte jag skola men jag gick kvar hos kuratorn på min gamla skola för jag hade fått förtroende för henne. En dag kom vi in på familj och släkt. Farmor var rätt nybortgången, vet inte om det var året efter eller så.. men hursom kom vi in på min farfar. Ni som läst min blogg vet om att jag inte skrivit allt för mycket om honom, frågan är om jag ens skrivit något om honom?

  Jag hade vid det tillfället ett enormt behov av att få min familj bekräftad och sökte någotsubstitut för min bortgågna farmor som betydde rätt mycket, för att inte säga allt, för mig. Då kom vi fram till att jag ville träffa min farfar men att pappa inte var allt för förtjust i det hela. Min pappa har aldrig hindrat oss från att träffa farfar men har heller aldrig insisterat på det med anledningen att farfar aldrig visat intresse av att ha min pappa som son, detta trots att pappa två gånger försök kontakta farfar. Tillslut kom vi fram till att jag skulle ringa min farfar. Det var inte svårt att finna honom. Det fanns två personer i hela Sverige med det efternamnet och den ena va kvinna.

  Jag ringde min farfar från hennes kontor... eller att jag ringde är väl kanske att ta i. Min kurator ringde och frågade om det var han och sa sedan att hon hade någon som ville prata med honom. Jag tror att jag sa hej och mitt i meningen när jag skulle presentera mig så kom det jag väntat på. Tårarna. Jag bara grät för plötsligt hade farfar fått ett ansikte. Den känslan var obeskrivlig. Vi bestämde oss för att ses och samma kväll ringde mamma och pratade med honom. Det var sportlovet i sjätte klass som jag kom att träffa min farfar. En man med riktigt farfarsutseende. Ni vet, rund om magen och grå-vitt hår. Vi satt på ett café i det lokala centrumet och lovade att vi skulle hålla kontakten. Men han gjorde precis som med min pappa. Det blev ingen mer kontakt.

  Idag ringde min telefon med dolt nummer. Jag var på min VFU så jag kunde inte svara men fick ett sms av pappa: "Hej gumman. Skicka ett sms när du har tid att prata lite. Så ringer jag dig. Mvh Pappa". Jag skickade ett sms och han ringde upp. Farfar är död. Detta hände i somras men pappa hade inte fått någon dödsattest. Han fick reda på det genom att någon tjofräs hade ringt om..jag vet inte. Hängde inte riktigt med i sammanhanget men... Beskedet var inte helt oväntat. Jag hade sökt efter honom på eniro i somras utan resultat.

  Å ena sidan var mannen ett stort svek i mina ögon men ändå gör det så ont att han gått bort. Än så länge kommer inga tårar fram men jag försöker göra allt i min makt för att få gråta ut. Jag vill ju gråta. Det är för fan en släkting som gått bort! Min farfar. Och inte en enda tår kommer från mina ögon.

  Döden kommer sällan ensam...
  Foto: Kickan


  Inför detox - tips och tankar.

  Detoxen närmar sig med stormsteg! Jag måste hämta ut medicin så jag kan trappa ner medicinen under kommande vecka. Sen börjar detoxen. Tiden har gått otroligt fort och när jag numera söker på detox-tips på google så känns ämnet enormt! Men några sidor har jag allt hittat men inte alla som faller mig i smaken och många är 14-dagarsdetoxen och den passar mig inte alls! Jag gillade min detox jag gjorde i våras och kommer utgå från frukt och grönsaker i en vecka. Protein går att få genom linser, bönor och kikärtor så jag får se till att köpa upp det. Självklart blötlägger och koka jag själv.

  Tips på årstidsfrukter och -grönsaker finner du på min favoritsida: Äkta Vara (http://aktavara.org)

  För att citera kommande länk från Amelia så är detox "en utrensning. Man tar bort animaliska proteiner och nästan alla vegetabiliska proteiner, det är ett måste för att underlätta för levern. Undvik alltså: Kött, fisk, fågel, mejeriprodukter, spannmål, socker, kaffe, svart te, alkohol". Självklart finns varianter med animaliskt protein som ni kanske sett bland tidigare länkar och vilken detox-metod du följer är helt upp till dig!  Råsaftcentrifug - 699kr
  Råsaftcentrifug - en bra men inte obligatorisk pryl för detox.  Läkar jag funnit är som följer:

  Laura Magasin - http://www.lauramagasin.se/Sites/Laura/Default__47137.aspx
  Hennes - http://www.tidningenhennes.se/Reportage/Detoxa-dig-till-ett--fraschare-jag/
  Amelia - http://www.amelia.se/artiklar/2009/rensa-kroppen-gor-en-detox/index.xml
  Tasteline - http://www.tasteline.com/Halsa/Halsotipset/Dags-for-detox/
  Improveme - http://www.improveme.se/magazine/3685.

  Är du med på Detox HT 2009? Skriv en kommentar så att jag vet vilka som är med. Det kan vara bra att veta vilka man kan söka peppning, recept och tips hos! Folk som hittils är med är:

  Kickan ♥
  Pernilla ♥

  Veckans tänkvärda (v.36):

  Varje vecka har jag lovat att ni ska få ta del av "veckans tänkvärda" som finns i min kalender. Här kommer denna veckas tänkvärda ord:  Den största uppenbarelsen är stillheten
  Lao-Tse

  Frisk som en nötkärna?

  Feber. Varför? Igår kände jag mig super efter vattengympan som gick väldigt bra! Det var riktigt roligt. Jag hade mått rätt bra i ett par dagar också. Idag däremot kom det... Feber. Olägligt. Det känns inte bra detta och jag är helt slut i kroppen. Det kryper liksom i kroppen. Men jag har klarat denna dag och fått i mig mat och frukt i mängder så det går ingen nöd på mig. Blir inget pass imorgon, har försökt hitta en avlösare men det är lättare sagt än gjort. Det känns otroligt tråkigt.

  Skulle passa Nova på söndag men även det blir inställt. All min kraft går åt att bli frisk nu, igen. Jag mådde faktiskt okej i morse med undantag från att snuvan kom tillbaka imorse. Det var när jag kom hem och vilade inför jobbet jag insåg att jag inte mådde bra eftersom jag somnade en timme. Lyckligtvis vaknade jag innan jobbet så jag hann jobba. Känns så typiskt!

  Nathalie var på besök och vi åt lite ungsgrillad baconinlindad haloumi med ungsstekt potatis, morötter och lök. Supergott. Kanske inget man äter på en första dejt eftersom det låter som om man tuggar gummi! Haha.

  Som ni kanske förstår så orkar jag inte gå runt i bloggarna idag men jag tänker på er! Imorgon väntas nog även veckans tänkvärda!

  dikt


  Lite nervositet är bra

  Jahopp, då var det torsdag då. Jag har längtat med spänning. Så plötsligt kom dagen. Hur mår jag då? Jag känner mig frisk, hostar lite men inte så jag tycker det är något problem. Jag pratar fortfarande nosalt trots att snuvan försvann efter måndagen vilket är lite störande. Nu regnar det så jag får använda min nya regnjacka när jag åker till vattengympan! Jobbigt är bara att jag blir så himla trött och har lätt för att få huvudvärk när det regnar, förhoppningsvis blir det bättre av att jag till hösten kommer träna regelbundet. Men nu beger jag mig till träningen, lite nervös är jag allt så önska mig lycka till!


  Det var bättre förr!

  Det är inte utan att man undrar om det verkligen var bättre förr? Särskilt i dessa tider då vår regering vill ha en ny läroplan eller hösten kommer och man inser att man visst är singel denna gång också! Visst finns det folk som jag intresserar mig för men numera är jag rädd för att chansa på att det kan bli kärlek.  För när man väl vågar är det så lätt att bli sårad. "För att vinna måste man chansa" säger många, inte allt för sällan folk med partner. Men jag har chansat och det har slutat med att jag blivit erfarenheter rikare. Erfarenheter jag kanske känner att jag skulle klara mig utan. Jag har också kommit till insikt och de insikterna har jag fördel av. Så frågan är om det var bättre förr eller om det kanske är så att utvecklingen går framåt just för att det inte var så himla bra just nu? Bjuder på lite gamla modellbilder, har jag utvecklats till det bättre eller sämre? Va de bättre förr, vad tycker du?

  Modellbild 2007
  Modellbild 2007

  Modellbild 2007
  Modellbild 2007

  Modellbild 2007
  Modellbild 2007

  Modellbild 2007
  Modellbild 2007

   

  Modellbild 2007
  Modellbild 2007


  Jag tappar lusten...

  ...när litteraturen inte kommer. Jag beställde litteratur hos lycknis i torsdags. Visst säger de att det kan ta 3-7 dagar men jag behöver läsa saker NU. Går ut på VFU (Verksamhetsförlagd utbildning) nästa vecka och har ännu inte fått någon plats. Jag pratar nosalt men jag är inte snuvig någon stans. Jag är lätt irriterad i halsen och det känns som om jag kommer få ett astmaanfall men det kommer liksom inte. Störande. Nu är jag less på detta. Jag som inte känner mig direkt 100% motiverad till skolan pallar inte detta. Jag känner mig otroligt stressad över situationen vilket också är orsaken till att jag inte svarar på kommentarer. Jag pallar helt enkelt inte.


  Frisk eller sjuk?

  Idag var första skoldagen och snuvan är betydligt mindre. Däremot har jag hostat en del idag, mest rethosta. Fy vad gnällig jag känner mig. Det klär mig inte att se negativt på saker och ting! Jag är pigg och ingen feber, eller ja.. pigg vettetusan om jag är efter en heldag i skolan, solat i 26 graders värme, fikat på stan med klass-ida och Katarina och därefter gått och letat kalender till Ida och på vägen hem gått på ica. Hur pigg man nu är efter en sån dag så.. ja, jag är förhållandevis pigg! Nu väntar en kväll i lugn och ro och studier eftersom vi har föreläsning imorgon som kräver lite förberedelser. Jippie, eller inte. Nu blev jag en pessimist. Äsch, jag bjuder på en bild från min första modellsession.

  Första gången jag modellade
  Första modellsessionen 2007


  RSS 2.0