Detox - Tips och idéer.

Inför detoxen är det många som frågar om tips och idéer. Det är en grupp startat på facebook och ett evenemang kopplat till gruppen. Ryktet sprider sig snabbt och ja... snart är det tid för detox HT 2009. Tiden har gått lite för fort tycker jag faktiskt.

Jag har lovat lite tips på mat:

Börja dagen med:
- 1 glas citronvatten (Det är säsong för citron nu)

Ta därefter en morgonpromenad och till frukost är en egenpressad fruktjuice gott. För er som äter havregryn under detoxen rekomenderar jag att kolla en gång extra, minns att jag åt det sist men det ser olika ut - hitta din detoxvariant! Äter du frukt som den är under detoxen? Ta en frukt till frukost!

Lunch: Sallad med bönor, linser eller kikärtor. Tänk på att du under detoxen ska minimera proteinet så det är fokus på sallad och även här pratar vi säsongsgrönsaker! Om du äter lunch hemma eller har tillgång till spis kan du ångkoka grönsaker men det rekomenderas att inte micra mat under detoxen.
Du kan också ta några nötter och torkad, osötad, frukt eller morots- och gurkstavar.

Middag: Det är svårt att ge tips på middag eftersom den blir rätt lik lunchen och det går att variera. Kolla bara på Äkta Varas hemsida, http://aktavara.org, det är fantastiskt mycket frukt och grönskaker som är säsong!

Mellanmål: Färskpressad juice.

Till kvällen: Detox-thé som finns i välsorterade te-butiker eller hemmagjort te (se recept här)

Träning som rekomenderas: Simning, yoga, pilates och promenader.

Nu undrar du kanske varför jag sällan skriver att du ska äta frukt? Jo, frukt jäser i magen så det rekomenderas att göra juicer. Under min förra detox åt jag visserligen frukt så självklart hjälper detoxen ändå! Du väljer själv vilken detox du ska följa! Jag hoppas du fick lite idéer?

Med på detoxen är:
- Kickan (http://myownfairytail.blogg.se)
- Ida (http://idapersson.se)
- Pernilla (http://peque.blogg.se)


Kommentarer
Postat av: ida

Fråga, varför skulle de va vete i havregryn?? ser förvånad och förvirrad ut haha. gluten däremot är en annan sak:P

Ja men visst är de så, kommer gå kanon. ska försöka leta reda på och spara hem massa recept. kan va bra att ha om motivationen tryter och magen kurrar. Men ja är ju laddad till tusen. Frågan är bara om man ska passa på att moffsa i sig lite godis i helgen eller om man ska försöka avstå. haha.

2009-09-11 @ 14:14:02
URL: http://idapersson.se
Postat av: Rulle

Hm.. allt låter... eller inte allt men det låter väldigt mycket flytande.. får du nåt ork? och kan man få lite fakta : vikt innan vätskedetoxen... så att jag kan hurra och applådera allt eftersom tiden går... jag hoppas att du får kraft att skriva i bloggen.. själv har jag så mycket om å kring mig så jag har totalt misshandlat min blogg... igen.. juni var sista inlägget :P
kram på dig solstråle och ge gärnet.

2009-09-11 @ 14:18:02
URL: http://www.rulle.nu
Postat av: ida

hihi. ingen fara du behöver inte tänka. blev bara nyfiken å förvirrad:P nepp, eller jo. ja har kört pilates idag, fast hemma. ja vet 80-tal att köra träningsvideos men ja gillart:P fast inlägget handlade faktiskt om känslan ja hade efter vi tränade senast:)när ja cykla hem sen på kvällen.

2009-09-11 @ 15:48:40
URL: http://idapersson.se
Postat av: Veiken

Det låter jättebra...men jag står vid sidan om, klappar händer och beundrar dom som lyckas hålla detta......

Postat av: ida

hihi. då får du köra lite yoga hemma då:P kör du på ditt hemma gjorda te eller har du köpt nått detoxte?? fundera på att köpa lite spirulina alger. haha. men får se är ju dyrt. ja inte att ha som te då. utan i jucien:)

2009-09-11 @ 19:17:19
URL: http://idapersson.se
Postat av: Helena(nastyslampan)

tjoo... jag drog igång min detox idag...=) ville bara ge dej min bloggadress.. så alla kan följa mej också...tihi.. puss på dej..

2009-09-12 @ 11:00:43
URL: http://firegirl.blogg.se/
Postat av: Rulle

hehe.. glömde bort det där med vikten.. hm flåt.. klart du inte ska sätta ut sånt.. dum jag är.. detox blir ju rent och fint.. så det är bara att köra på.. det där med misshandel av bloggen min.. mjo.. betyder att jag inte har tid att blogga alls.. musik och jobb är konstant i vägen.. så jag är för trött :/
kram på dig solstråle

2009-09-14 @ 16:30:18
URL: http://www.rulle.nu

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: