Kris-team stödjer anhöriga.

Maddo-nytt 2009-02-24  Mord, sorg, ny look, morgonljus.


Mord.

Den omtalade snögumman Ragata blev utsatt för våld natten till måndag och har nu avlidit. Polisen misstänker samma gärningsmän som misshandeln mot Ragata under natten till söndag men har inga vittnen till händelsen. "Det är förfärligt" säger polisen som nu har satt in ett kris-team som arbetar med att stödja anhöriga och folk som varit utsatta för liknande våldsbrott. Det var efter ett samtal med bloggaren Smuppra (sara) som polisen satte in detta kris-team och i ett pressuttalande meddelar de att telefonlinjen även är till för de som varit med om liknande händelser även tidigare. "Ska man förebygga brott borde man bevaka snögubbar och sätta barnen på behandling om de har sönder dem!" säger Smuppra i ett uttalande till Maddo-nytt. Det är nu flertalet polisstyrkor utsatta i landet för att bevaka just snögubbar och sätta in stödinsatser.

Sorg.
Bög-Björn sägs ta Ragatas död väldigt hårt och under gårdagen sägs han ha pratat med Maddo om detta. Rykten säger att han har haft självmordstankar och försökt att dränka sorgen på diverse olika sätt. Maddo sägs ha lyckats få Bög-Björn på andra tankar och menar att han under kvällen slängde sorgerna i vasken!

Ny look.
Under gårdagen bytte plötsligt DreamMaddos blogg utseende. Det var vid tiosnåret igår som bytet ägde rum och omgivningen reagerar väldigt olika. De flesta ställer sig positiva till förändringen. Lisa (Lisasdagbok) menar att Maddo borde hjälpa henne med sin blogg och Maddo lär ha erbjudit henne att hjälp med detta. Några vänner säger sig känna igen bakgrundsfärgen från ett par utav Maddos leggins, ett påstående som Maddo bekräftar. 

Morgonljus.
Det blir ljusare och ljusare på mornarna och detta märks tydligt då Maddo nu är ute tidigt för att åka till sin VFU. Idag sägs det ha varit så pass ljust att gatubelysning knappt behövdes och visst har vårsolen tittat fram. Typiskt för vårsolen är att den ligger lågt och rakt i ögonen (detta kallar man för att solen bländar). Ljuset från vårsolen kan orsaka huvudvärk då du tvingas kisa för att se.

Fika.
Under dagen har flera människor hört av sig till redaktionen efter att ha sett Maddo på stan. Hon sägs ha suttit på ett fik med en väninna. Maddo-redaktionen har försökt få tag i Maddo för ett uttalande, men detta förgäves.

Detta var allt från Maddo-nytt för denna gång, har du tips kan du kommentera eller maila: blogg@dreammaddo.se . Nästa nummer beräknas komma ut under veckans gång då du kommer kunna läsa om bland annat: skrattyoga och hemmafest-planering! Håll utkik!

Kommentarer
Postat av: Johanna

ja visst är de bra att de finns sådanna bloggar.. hihi

2009-02-24 @ 20:52:27
URL: http://scorpiongirl80.blogg.se/
Postat av: kickan

skänker en tanke till Ragata... STOPPA VÅLDET

2009-02-24 @ 21:16:46
URL: http://juliusson.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Underbart! :-D

Mjo, blir ganska sur när problemet inte ens var något problem. Okej om det var något fel som faktiskt inträffat som gjort att jag väntat i 5 veckor på pengar. Men nu var det ju bara deras system som inte hämtat uppgifterna (för de har ju funnits där sedan juni 2008, men det är klart att det är för mycket begärt att de ska ha uppdaterat systemet efter det) och så får jag skulden för det hela. Rätt otrevliga lät de, som om jag var besvärlig och störde dem. Förlåt då. Nej, jag är sur på CSN!

Hur har din dag varit?
Min har varit konstig. Snoozade länge imorse, lyssnade på Js kusin som grät på andra sidan väggen (2 månader gammal och är här på besök med sin familj under ett par dagar), tog lång lunch på studentpalatset med en klasskamrat, pluggade lite, tränade, hem och var plötsligt bjuden på middag hos svärfamiljen direkt i svettiga kläder, kronprinsessans förlovning. Och hela dagen har jag haft i bakhuvudet att min katt nu varit död i 1 år. Konstig dag.

Kram

2009-02-24 @ 21:33:12
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av:

Svar: Oj, hur det är att plugga till journalist? Jag läste samhälle-media på gymnasiet och då hade vi bara roliga mediakurser. Nästan bara massa mediaproduktion, som att göra film, radio och tv. Att plugga till journalist på högskola är ju så mycket mer. Man ska lära sig politik, lagar, regler och en massa som för stunden kan kännas ganska tråkigt och jobbigt.

Jag har läst en termin (och lite till) och har väl börjat tvivla lite på ifall det verkligen är journalist jag vill bli. Jag vet inte riktigt om jag passar som det. Men mediabranschen tilltalar mig fortfarande, men om det är journalist jag jobbar som när jag är klar det får vi se :)

2009-02-24 @ 21:39:41
Postat av: Maria Roth

Jag tror jag glömde skriva mitt namn... :)

2009-02-24 @ 21:40:12
URL: http://mariaroth.blogspot.com
Postat av: felicia

Det är kanske samma person som mördat våra snögubbar.

2009-02-25 @ 00:04:06
URL: http://metrobloggen.se/lantliv
Postat av: Therese

Haha, neh du missförstod mig i min blogg, fyller år v.11 :P 9 mars! Så nu har du chans att komma ihåg ;)
Kramar!

2009-02-25 @ 06:21:26
URL: http://scatterbrain-tess.blogspot.com
Postat av: Rulle

Med tanke på nyhetströmmen så blir det bara mer och mer frestande att flytta till Göteborg.. allt tycks ju kunna och händer där... håll i hatten maddo och papparazzi är bara sånt man övar löpning med.
Kraaaaaaaam

2009-02-25 @ 07:42:48
URL: http://www.rulle.nu
Postat av: Ninni

Haha, det är så roligt att läsa dessa "nyhetsinlägg", rolig idé =)

2009-02-25 @ 11:30:05
URL: http://neonroza.blogg.se/
Postat av: Frida

Oj! Värst vad du har varit flitig och skrivit på sista tiden! Ja, muffins är gott! Ska nog baka cupcakes med glasyr och grejer tillsammans med syster i helgen :)

2009-02-25 @ 12:36:44
URL: http://fridasofia.se/blogg
Postat av: Sara

ja, de gör det. :-(
Kramar

2009-02-25 @ 13:15:31
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Julia

Samhäll:D
Hahah "maddo-nytt":D

2009-02-25 @ 16:17:58
URL: http://juliss.blogg.se/
Postat av: ida

Fint det blev!:)
Har du pillat ihop detta själv?! :)
kram

2009-02-25 @ 17:30:50
URL: http://www.idapersson.se
Postat av: Yonna

Vilken härlig blogg du har :)

2009-02-25 @ 20:19:23
URL: http://tistlan.blogg.se/

Dela med dig av dina tankar:
Lite tips:
fet - *din text*
understruken - _din text_


Ditt namn:
♥ Kom ihåg mig ♥

Din mail: (frivillig/publiceras ej)

Din blogg: (frivillig/publiceras)

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg: